朋友話想食雞煲打邊爐又想坐得輕鬆自在所以去左買外賣雞煲返屋企打等嘅時候咁無聊就去咗隔離街嘅honey secret 食返個甜品就係八方地產隔離裝修得很別致的一間小店牆上邊貼張左好多唔同嘅即影即有相又有留言板坐低熱辣辣首先叫杯冰涼飲品先不能說的蜜密 32海藍色嘅飲品就好似去咗夏威夷一樣海天一色仲要記得攪勻先飲因為杯底有好多蜜糖蜜糖嘅味道有啲似金桔蜜After taste 仲有d似華梅同埋蘆薈好有嚼口感皇牌甜品系列星星月亮太陽 68炎炎夏日望到呢個甜品名已經覺得透心涼我比較遲鈍我都要諗一陣先分得出邊個係星星邊個係月亮同埋太陽哈哈~真係好得意中間嘅就係月亮感覺有啲似拿破崙千層塔加左啲鮮芒果我估旁邊嘅圓轆轆香芒雪糕球就係太陽有香濃嘅芒果味用杯裝住嘅係楊子甘露杯邊有啲好細粒嘅星星小啫喱真係做得好細緻甜蜜皇國 108心太軟窩夫拿破崙雜果雲呢拿雪糕感覺就像一個甜品拼盤呢犀利囉一次過滿足5個願望窩夫上枱嘅時候都仲係熱辣辣所以做到外脆內軟嘅口感都唔錯芒果吉士拿破崙酥皮鬆脆到不得了中間夾咗嘅芒果吉士醬美味又好睇朱古力心太軟沒有爆漿嘅流心效果但係甜度適中仲有好味推介龍虎榜喜歡小店就是多了一份人情味雪糕簡直
朋友話想食雞煲打邊爐

仲有好味推介龍虎榜
喜歡小店就是多了一份人情味
雪糕簡直係透心涼
全部都係值得一試嘅甜品
芒果控一定會愛上~星星月亮太陽!
因為每一口都係芒果香味
全部甜而不膩
  • 星星月亮太陽
  • 甜蜜皇國
  • 不能說的蜜密
2015-06-14 407 瀏覽
同好朋友係元朗食完晚餐,梗係要食下糖水。食糖水點少得搵個又有特色又好咪既甜品影下相!嚟到蜜密一家要食外型好特別既honey secret$98 見到第一眼,友人都忍唔住叫左一聲好靚丫。外型就係一個波波球,原來係店員親手用糖拉出嚟。入面係紅豆酥皮的麵包仔,拎開個波波球就見到個底有朱古力醬。用酥皮麵包仔沾朱古力醬真係幾好味,唔會太甜。另外一個甜品就係「甜蜜王國」$98佢由三樣甜品組成,分別有:-朱古力心太軟-芒果鮮吉士醬拿破崙-朱古力窩夫每次最期待的事就是打開心太軟!心太軟打開之後,有朱古力流出嚟。熱度啱啱好,不過啲朱古力有啲杰身,如果稀返少少就一流!別外一樣係芒果鮮吉士醬拿破崙拿破崙,餅皮很酥脆,中間既奶油又軟又滑,兩個人一人一半就啱啱好。雪糕既味道好似富豪雪糕既味道,好正!而拿破倫的餅有三層高,中間都夾住吉士。我地將佢切成四份,三層一齊食,好有口感。最後一樣就係朱古力窩夫呢個朱古力窩夫我就覺得麻麻地,因為個窩夫有啲乾,不過用窩夫沾啲cream食又不是太差。

同好朋友係元朗食完晚餐,梗係要食下糖水
糖水點少得搵個又有特色又好咪既甜品影下相!

嚟到蜜密一家要食外型好特別既

honey secret$98

Honey Secret

見到第一眼,友人都忍唔住叫左一聲好靚丫。

外型就係一個波波球,原來係店員親手用糖拉出嚟。

入面係紅豆酥皮的麵包仔,拎開個波波球就見到個底有朱古力醬。

用酥皮麵包仔沾朱古力醬真係幾好味,唔會太甜。

另外一個甜品就係「甜蜜王國」$98

佢由三樣甜品組成,分別有:
-朱古力心太軟
-芒果鮮吉士醬拿破崙
-朱古力窩夫

每次最期待的事就是打開心太軟!
心太軟打開之後,有朱古力流出嚟。
熱度啱啱好,不過啲朱古力有啲杰身,如果稀返少少就一流!

心太軟

別外一樣係芒果鮮吉士醬拿破崙

拿破倫

最後一樣就係朱古力窩夫

2015-05-24
$98 (宵夜)
  • Honey secret
2015-06-13 282 瀏覽
綠茶心太軟+豆腐雪糕 原來綠茶心太軟轉了雪糕味道,上次吃綠茶雪糕,今次轉了豆腐味道,依然好好吃,綠茶心太軟又不太甜,甜味剛剛好,配豆腐雪糕更加一流,豆腐加綠茶味好夾這是友人的甜品,我吃了些小,又幾好吃有生果提供豆腐雪糕我覺得又幾好吃,豆腐味好重,甜味亦剛剛好蕉糖燉蛋我覺得又好好味,燉蛋味道好突出,甜味亦不太甜住在元朗的確好幸福呀,元朗食店多元化,特別是甜品店愈開愈多,元朗可以話甜品店戰場,甜品店徐了中式甜品,元朗在這2年開了西式甜品,元朗的甜品店不再局限只有B仔啦,近年來開了特色甜品店,蜜密是元朗其中一間人氣甜品店,今年3月亦去了1次,這間有水準甜品店,上星期一同友人吃飯之後,我們想去下吃甜品店,友人提議去蜜密,我同友人不是第一次去 ,我們去到店鋪後等了5分鐘,我同友人各自叫了1個甜品,蜜密轉了餐牌,甜品款式亦增加了,服務又唔錯,環境都OK,地方不算大亦坐得舒適甜品味道我覺得蜜密的甜品又幾好味,並不會太甜甜品款式今次再來,加入不少款式,給予客人有更多選擇環境地方適中,座位亦都坐得舒服服務來過2次,我覺得服務亦OK價錢我覺得可以接受,稍為偏貴

綠茶心太軟+豆腐雪糕

這是友人的甜品,我吃了些小,又幾好吃

有生果提供

豆腐雪糕
我覺得又幾好吃,豆腐味好重,甜味亦剛剛好
蕉糖燉蛋
我覺得又好好味,燉蛋味道好突出,甜味亦不太甜

甜品味道
我覺得蜜密的甜品又幾好味,並不會太甜

甜品款式
今次再來,加入不少款式,給予客人有更多選擇

地方適中,座位亦都坐得舒服

來過2次,我覺得服務亦OK

價錢
我覺得可以接受,稍為偏貴
2015-06-08
$70 (宵夜)
2015-06-11 308 瀏覽
下午4:xx黎到, 竟然冇乜人由於餐廳地方淺窄, 所以座位都比較迫哩度最出名係窩夫, 而我作為一個豬古力狂迷當然係點左佢個比利時豬古力窩夫配雪糕唔知點解其他味道o既窩夫係原整一塊而比利時豬古力係得3/4塊, 剩返o個1/4塊去左邊?!*0*而且3/4塊入面, 亦只有o個1/2塊係有豬古力醬, 想點?!-,-講返塊窩夫, 其實都幾鬆脆, 幾好食店家仲好有心思整上花紋而個豬古力雪糕都雪得好夠凍其本上我地食完塊窩夫, 個雪糕球都未融得晒
下午4:xx黎到, 竟然冇乜人
由於餐廳地方淺窄, 所以座位都比較迫

哩度最出名係窩夫, 而我作為一個豬古力狂迷
當然係點左佢個比利時豬古力窩夫配雪糕
唔知點解其他味道o既窩夫係原整一塊

講返塊窩夫, 其實都幾鬆脆, 幾好食
店家仲好有心思整上花紋
而個豬古力雪糕都雪得好夠凍
其本上我地食完塊窩夫, 個雪糕球都未融得晒
2015-02-15
2015-06-10 385 瀏覽
餐廳細小, 坐得舒適度一般。食物選擇不算太多, 價錢中等。這個拿破崙餅入口好鬆脆不太甜,不似平常的餐廳那麼厚或因時間而變軟。2個人食份量剛好, 其他推介的甜品有點貴。
餐廳細小, 坐得舒適度一般。食物選擇不算太多, 價錢中等。

2個人食份量剛好, 其他推介的甜品有點貴。
芒果拿破崙
2015-05-31
$30 (宵夜)
芒果拿破崙
2015-06-05 453 瀏覽
蜜密呢個名字係咪令你聯想到甜品呢!? 今次又去食喜愛的甜品。班元朗朋友仔又搵飯腳,講到食野我就一口答應左,哈哈。班朋友仔係元朗打滾,咁呢餐一定係元朗食。食完正餐韓燒後,總覺得欠缺一些什麼,大家都提議要食飯後甜品。唔知大家有無留意到,近期元朗開了很多甜品鋪頭,每次去到元朗都總有新開張不久的甜品鋪等住要試。最近多人討論一定係呢間「蜜密 Honey Secret」,位於鄰近元朗西鐵站,過去十分方便。店鋪面積不大,大約有十多個坐位(唔記得影相添)。先上店中出名的「星星月亮太陽」跟住上「Creme Brulee」亦都有中式糖水「揚枝甘露」抹茶心太軟 - 抹茶味道超濃,喜歡濃抹茶的朋友仔一定會鍾意呢個。真係好軟呀,流出黎。幾款甜品都好好味,相比以前以西式甜品做賣點的甜品店真的好了很多。有機會再試其它款式。《蜜密 Honey Secret》地址:元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下15號舖
蜜密呢個名字係咪令你聯想到甜品呢!? 今次又去食喜愛的甜品

店鋪面積不大,大約有十多個坐位(唔記得影相添)。
先上店中出名的「星星月亮太陽」
跟住上「Creme Brulee」
亦都有中式糖水「揚枝甘露」
真係好軟呀,流出黎。

《蜜密 Honey Secret》

地址:元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下15號舖

2015-05-29
  • 抹茶心太軟
  • 星星月亮太陽
2015-06-01 391 瀏覽
同友人係元朗食完人氣沾麵- 彩 - 之後, 就散步到元朗站搭西鐵歸家點知...係仲有5分鐘路程既時候... 俾我地無啦啦見到honey secret. 係門口八卦下裝下個menu... omg, 係我鍾意食既西式甜品. D碟畫晒花, 仲有果個成日係facebook見人post既拉花波波....出事喇出事喇. 說好的減肥呢?! T.T所有甜品都係即叫即造. 加上我地點既都係花功夫既甜品, 所以要等廿分鐘左右. 店內好多都係後生仔/學生哥, (偷)聽下佢地對話, 學下潮語, 20min好快就過. 店員得閒仲會搭下訕吹兩咀. 氣氛很不錯呢!*抹茶心太軟配豆腐味雪糕*帶點日本feel 既presentation. 睇見都開心. 個雪糕球好靚. 雪白, 圓碌碌, 好似一個snowball~~ 呢個心太軟, 個"心"係軟綿綿架!一切開D抹茶漿就如泉湧般溜出黎. 暖而鬆脆既面層, 加上熱辣辣既抹茶漿, 再配埋冰凍既雪糕, 真係冇得彈.抹茶味香濃, 濃得帶淡淡抹茶既苦味. 抹茶fans一定buy. 豆腐味雪糕好清新. 跟抹茶味好夾. 可以淡化抹茶的苦, 但又唔會蓋過抹茶味.  店員好細心, 知我怕太甜

*抹茶心太軟配豆腐味雪糕*
抹茶心太軟+豆腐味雪糕
超流心的抹茶心太軟

店員好細心, 知我怕太甜, 一早教定我用紅豆+雪糕一齊食. hahaha, 但係呢個抹茶心太軟真的不會過甜呢 (唔係坊間果種 搭白朱古力既抹茶心太軟)~ 所以唔駛擔心.

*Honey Secret*
Honey Secret
House special果然係House special. 吸睛度超高. 貢靚既波波係由糖拉出來. 食落lok lok 聲有快感. 且甜而不膩.
打開個波波睇下有咩寶藏(唔好好似我咁蠢用叉整爛個殻...人家早就幫你分左一半.打開就可以了). 大概有八粒一口朱古力酥. 伴雪糕同埋底部既朱古力醬食(要用少少力往下壓穿個殻), 口感豐富無咁寡. 如果有多d生果就更好喇!

雖然honey secret既價錢拍得住尖沙咀銅鑼灣嗰啲西式甜品店, 但係以honey secret既食物水準, 有得食有得玩兼有得呃like, 出面應該好難做到呢個價位.

題外話/補充資料: 店子可坐1x- 20人左右. 後來發現隔離鋪都係佢哋架.不過比較低調. 無招牌且用咗黃色窗簾遮住塊玻璃. 另外, 店員話憑收據到大埔分店,新張期內可以有九折呀~
2015-05-28
抹茶心太軟+豆腐味雪糕
  • honey secret
2015-05-27 529 瀏覽
相信,大部分女生都愛吃甜品,甚至乎,有人認為女生總有個甜品胃,所以,無論正餐吃得多飽也好,說到甜品時間,竟然多多也能放進胃裏...其他女生為何喜歡甜品,可能大家都有不同的解說,而我?當然係開心甜食;唔開心更要甜食啦!因為,甜品能撫慰心靈,吃甜能令人感到愉悅,尤其當BeautySearch 看到精緻的甜品,一定忍不住來個「手機先食」,嘅能令我心情更愉快,又能把快樂感染身邊的朋友!上星期,幾個女生約同一齊去元朗搵嘢食,中午時分吃過午餐後,我們便展開今天的甜品之旅... 其實,我們幾個在鳳攸X街一帶迷路了,完全分不清東、南、西、北,就在那時,見到一間甜品小店,還被門前的牌子吸引著,紅紅的黑板上,寫著有關繁忙時間的溫馨提示,平日,這些黑板只會寫上一些食品推介,可見,這兒經常出現等候的現象!不知是幸運還算不幸,我們來到店子的時候,門前暫未出現等候的食客,但店子已 full 了,我們要在外面等候,大概20分鐘,才可入座。門前放置了餐牌,我們把握等候的時間揀選心儀的甜品,餐牌中的甜品有相又有價錢,非常吸引!可惜,細看之下,發現圖片沒有注明甜品的名字,加上,部分甜品的名稱比較獨特,這樣反而讓人有點混淆
門前放置了餐牌,我們把握等候的時間揀選心儀的甜品,餐牌中的甜品有相又有價錢,非常吸引!可惜,細看之下,發現圖片沒有注明甜品的名字,加上,部分甜品的名稱比較獨特,這樣反而讓人有點混淆!
經店員的解說後,我們在入座前已揀選了心儀的甜品,分別是 Honey Secret、冧酒火焰雪山及甜蜜皇國,全都是「蜜密」的皇牌甜品系列。
店子的空間不算大,環境有點像小小的咖啡廳,以木作主調,並有一幅石牆,牆上放滿了相集、擺設及留言板,花了不少心思作點綴,感覺充滿趣味!加上少許日光照射,頗是舒適的。牆上木板上還列出店內的人氣推介,倘若你有選擇困難症,揀選甜品時不妨參考一下!
先來的是「Honey Secret」,用得店子的名字,相信,定必是店子最有信心的招牌推介。分別由一個外表有點像一個星球的球體,與一球雪糕組成,中間還有小許生果作點綴,感覺就像兩個小星體在宇宙運行。
金黃色的星球由糖絲拉拉出來,金黃晶瑩,很美,叫人捨不得把她敲碎呢!最後,還是由我用叉把這星球敲碎,糖絲下是脆脆的一口酥,香口酥脆,裏面仲包住濃濃嘅朱古力,覺得不夠?一口酥下面還藏有朱古力醬。
無論是一口酥與拔絲一起吃、一口酥蘸朱古力醬、甚或配以雪糕一齊食,無論任何組合,都十分滋味!
「甜蜜王國」賣相有點像拼盤,好像將店子的推介集於一碟,除了雪糕,還有芒果鮮吉士醬拿破崙、朱古力心太軟及朱古力窩夫,嘅可一次過滿足不同喜好,再加上悉心的擺放,令「甜蜜王國」更見吸引!
芒果鮮吉士醬拿破崙,酥皮非常鬆軟薄脆,酥皮層分了三層,每層之間唧滿芒果鮮吉士醬作夾餡,表面再灑上糖霜,既美味又美觀。
朱古力心太軟的雖有流心效果,不過溶漿十稠身,效果未如理想,最外層帶點脆感,蛋糕內充滿朱古力漿,濕潤而軟綿綿,朱古力似用上了 Dark Chocolate,味道甜中帶點苦,令整碟甜品不至於太漏。
窩夫鬆軟尤如蛋糕,淋上朱古力漿,再灑上糖霜,伴著忌廉同吃就更滋味。
中途店子的燈突然熄掉,還未來得及了解,已看見店員把「火焰雪山」捧到我們的桌前,隨即在雪山上淋上冧酒,帶有火焰的雪山即時成為全場焦點!可惜當時是中午時分,店外的陽光正烈,就算關掉全店的燈光,店子依然光亮,所以火焰的效果未見強,相信晚間前來,效果一定更令人注目!
雪山由蛋白打成,非常挺身,火焰令蛋白表面變得有小小脆,食落有啖啖冧酒香,唔太甜。而雪山內還藏有像Oreo口味的雪糕,不過味道卻不會像Oreo那麼甜,很不錯!

題外話/補充資料: 還有一點值得一提的是,店子的碟子都是特意冰過的,為何?因為店主知道,大家都是「相機先食」/「手機先食」,冰過的碟子可令雪糕及相機的甜品能保持最佳狀態。
2015-05-24 668 瀏覽
暴雨天下的甜點一眾女生最愛是享用甜點無論什麼天氣 都無阻她們享用甜點Cyn都是其中一名在這個星期六 紅雨下都相約友伴在元朗享用一餐甜點下午茶Cyn對甜點的要求甚高第一一定要賣相吸引因為甜點是要給予人們開心的感覺第一 點來的是抹茶心太軟很喜歡這裡抹茶的味道帶有茶本身的苦味加上牛奶的香味完完全全中和其中如果外層再弄得香脆一點就prefect了流心效果做得不錯第二就點了honey Secret賣相完全是一百分令人完全是相機食先焦糖的波波球是手工之作內裡是一粒粒的朱古力脆皮酥適合一眾女生 因一口一件亦都十分方便香濃的朱古力味十分香脆
暴雨天下的甜點

十分香脆
2015-05-23
  • honey secret
2015-05-23 541 瀏覽
是日下雨天晚飯後來到了蜜密甜品店店內有中式食傳統甜品及西式創意甜品既然一場來到我們選擇了店員介紹的西式創意甜品第一款我們選擇了伯爵茶焦糖燉蛋拼鮮果配雪糕$50甜品外型十分有型左邊配上了當造的鮮果中間配上了雲呢拿雪糕右邊便是主菜的焦糖燉蛋配合剛剛燒好的焦糖面一軟一硬配合形成強烈對比第二款是此店獨一無二的Honeys secret你用手拉糖製造出甜品魔術球內裏是剛剛焗好的朱古力蘇用來氹女仔真是一流
是日下雨天晚飯後來到了蜜密甜品
內裏是剛剛焗好的朱古力蘇
用來氹女仔真是一流
2015-05-20
2015-05-22 425 瀏覽
下大雨的日子同男朋友食完晚飯,就同男朋友跑到對面的隱世的甜品小店蜜密,這間店有14 個坐位細細的小店牆壁上寫上佢地最出名的甜品佢地十分出名的honey secret,也是這店最貴的甜品 $98 說到honey secert,真我想看看有幾特別,原來是一個店員親手拉糖拉成一個像花燈一樣甘靚嫁圓球內裡是蘇皮朱古力卷,蘇皮卷鬆化,在糖水晶球下面仲有榛子花生醬,可以點下,增加味道 ,再配上雲呢拿雪糕和旁邊的生果,一熱一冷十分特別。伯爵茶焦糖燉蛋配上生果盆和vanilla雪糕$58伯爵茶焦糖燉蛋有伯爵茶的味道在燉蛋中,配上甜美生果盆和vanilla雪糕,好好的消暑甜品

伯爵茶焦糖燉蛋配上生果盆和vanilla雪糕$58

2015-05-20
2015-05-17 637 瀏覽
從前總是很喜歡到元朗搵食,基本上潮流在吹什麼風,這兒也必定會開什麼店,而且比市區便宜  除正餐外,這區一向不乏特色甜品小店,就如Sense Dessert,也是在元朗崛起的。早前在Openrice看見蜜密 Honey Secret 火速冒起,甜胃已經蠢蠢欲動。這天因工作關係要到元朗一趙,就趁這個機會餵飽這個胃吧! 蜜密所在的位置有點隱蔽,從西鐵站走來,穿插過眾多唐樓才找到,而且店面不大,很容易走過頭呢~由於是平日下午,店子似乎剛營業,客人只有我和朋友倆,真幸運!看見餐牌上有道名為星星。月亮。太陽的甜品,不禁嘖嘖稱奇 ,但今天的目標還是我最愛的心太軟!下次有機會再試吧~ 綠茶心太軟用木板端上,再灑上綠茶粉,很和式的感覺。驟眼看,心太軟選用的綠茶粉別樹一格,焗出來顏色非常的翠綠,就如一顆深邃的翡翠。即叫即造令心太軟的岩漿散發出陣陣牛油香。綠茶味濃中帶甘,糖度恰到好處;稍為失色倒是襯托的藍莓,吃下覺得有點乾扁的,不太新鮮,而且味道不合,建議不放更好。 比利時朱古力窩夫配雪糕窩夫也是即烘的,切開的時候還冒出煙來  窩夫面淋上一層厚厚的朱古力醬,醬分為兩種濃度,師傅更以此造出一扇一扇

看見餐牌上有道名為星星。月亮。太陽甜品,不禁嘖嘖稱奇
,但今天的目標還是我最愛的心太軟!下次有機會再試吧~
綠茶心太軟
用木板端上,再灑上綠茶粉,很和式的感覺。

比利時朱古力窩夫配雪糕

窩夫也是即烘的,切開的時候還冒出煙來
 窩夫面淋上一層厚厚的朱古力醬,醬分為兩種濃度,師傅更以此造出一扇一扇的拉花!十分養眼。

窩夫用料充足,脆口和鬆軟感並重,只是稍微被朱古力醬蓋過風頭,哈哈!

早前提過,元朗的食店一向以性價比取勝。蜜密某些食品的索價近百,媲美市區某些甜品。不過從賣相,用料,味道方面,可見它的心思。只希望小店能在元朗這個美食天堂站穩陣腳。
2015-05-09 636 瀏覽
因為今天跟朋友有要事來元朗,攪定所有事吃過午飯後,見時間尚早,而且山長水遠來到元朗這個覓食天堂,沒有不吃的理由吧!一行幾人來到鳳攸東街,看見一甜品小店「蜜密」已座無虛席,而且見放在門外的餐單賣相不錯,決定輪候入座,我們大概等侯15分鐘左右,才可入座呢!餐廳店舖不大,以懷舊及石牆設計,感覺溫暖舒適。我們點了四道甜品:有Honey Secret、冧酒火焰雪山、星星月亮太陽和甜蜜王國,全都是皇牌甜品,哈哈。Honey Secret $98同店名一樣,想必是招牌推介。由糖漿拉出來的星球狀球體,內藏有一個個一口酥,很香脆,可配搭朱古力醬一起享用,或配云尼拿雪糕同樣好吃。冧酒火焰雪山 $48當火焰雪山登場時,店員會將店子內的燈熄掉,隨即將由蛋白打成的雪山淋上冧酒,即時帶有火焰,在場人士的目光都被它吸引了,可惜火焰維持不到數秒就熄滅。原來火焰雪山內有乾坤,內藏OREA口味的雪糕,我最喜愛。星星月亮太陽 $68其實就是楊枝甘露、芒果味的千層穌及芒果雪糕。甜蜜王國 $108就是將店內餐牌上的甜品集於一身,有千層穌、雪糕、窩夫、朱古力心太軟及生果伴碟。適合有選擇困難症的朋友,每樣都很滋味。另外店內的碟子全
Honey Secret $98
冧酒火焰雪山 $48
原來火焰雪山內有乾坤,內藏OREA口味的雪糕,我最喜愛。
星星月亮太陽 $68
其實就是楊枝甘露、芒果味的千層穌及芒果雪糕。
甜蜜王國 $108
就是將店內餐牌上的甜品集於一身,有千層穌、雪糕、窩夫、朱古力心太軟及生果伴碟。適合有選擇困難症的朋友,每樣都很滋味。另外店內的碟子全都是冰過的,雪糕亦是特別調配,溶化速度特別慢,為的是什麼? 就是為了方便客人瘋狂拍照。店主考慮到現代人喜愛開心share這點,果然夠心絲細密。
放產假令自己多了時間和親人聚頭,是日就和姨姨的兩個寶貝去食雪糕。小朋友,就是喜歡色彩繽紛和甜!一家人近近地去了蜜密,已經是不知第幾次光顧了,因為這裡的甜品大件又美又好味!大寶愛芒果,要了一個芒果拿破倫。拿破倫鬆化,吉士醬沒有過甜,非常綿滑。小寶愛士多啤利,為了不要爭,亦要了拿破倫。小朋友和我都愛朱古力,那就要了一份朱古力香蕉窩夫。想不到窩夫亦烤成啡色,雖然沒很濃朱古力味,但口感一級,外脆內軟,絕對是即叫即做,熱烘烘,一家人分享吃也足夠的大份量!或許栽培小朋友的路很困難很頭痛,很多個哭泣心痛的晚上,但看見孩子的笑臉,什麼都值得了。
小寶愛士多啤利,為了不要爭,亦要了拿破倫。
2015-05-02 490 瀏覽
南生圍單車後, 去越滿居吃飯, 最後來到secret garden吃甜品。secret garden店子很小, 雖然"侵吞"了鄰店, 晚上也是經常需要排隊呢。我們到了時剛好有兩個座位在本店, 就進去坐了, 座位蠻擠迫的呢。 本店裝修當然美得多了, 可以吃吃氣氛中間的黑板寫了人氣甜品推介NO1-3, 而第3位有8樣東西, 所以就變密密麻麻了, 寫少一點字, 字大隻點會較清楚吧! 多有格調的風扇+天花燈 MENU - 飲品、果汁、傳統糖水、特式甜品、楊枝甘露系列 MENU - 心太軟、焦糖燉蛋、皇牌甜品、拿破崙、窩夫餅系列 和蜂抹茶心太軟配雪糕$52 小熊說: 我也喜歡吃甜品啊! 心太軟被我弄壞了, 呈上很肉酸火山爆發的模樣, 綠茶心太軟我比較少吃, 無從比較, 但這裡的綠茶是非常的濃, 完全沒什麼奶味的那種, 濃到有點澀, 濃茶本該如此吧! 如果怕苦澀的話, 把奶香味重的綠茶雪糕和著一起吃, 就比較好入口了。雪糕雪得很冰, 是不想它那麼快溶吧。吃飽飽後就滿足的回家, 今天行程豐富, 很充實呢!

本店裝修當然美得多了, 可以吃吃氣氛

多有格調的風扇+天花燈

MENU - 飲品、果汁、傳統糖水、特式甜品、楊枝甘露系列

和蜂抹茶心太軟配雪糕$52

小熊說: 我也喜歡吃甜品啊!

吃飽飽後就滿足的回家, 今天行程豐富, 很充實呢!

2015-04-03
$26 (宵夜)