今日又放肆了吃完這又吃那,還試了呢間成日經過既Grandy Mary馬卡龍雪糕$38有幾款味道,不過今日賣淨Strawberry同薄荷朱古力這款是薄荷朱古力,一入口真的有薄荷那種「那」既感覺整體味道很甜,一人吃的話太膩也太多了,但還是很創新的造法3.6北海道牛奶雪糕$16牛奶味算是夠的,但質地和現在大部分雪糕店一樣,密度太低,導致很水而且不夠滑!不好吃!
今日又放肆了

吃完這又吃那,還試了呢間成日經過既Grandy Mary
馬卡龍雪糕$38
有幾款味道,不過今日賣淨Strawberry同薄荷朱古力
這款是薄荷朱古力,一入口真的有薄荷那種「那」既感覺

整體味道很甜,一人吃的話太膩也太多了,但還是很創新的造法
3.6北海道牛奶雪糕$16
2015-05-10 287 瀏覽
朱古力味道甜甜綿綿 一點點苦和鹹作為調劑 超好吃!脆筒也不錯。麥當勞新地吃的次數太多 調節口味 感覺真的很不錯。下次嘗試分子雪糕這個食評為什麼一定要這麼多字!很麻煩哎!

這個食評為什麼一定要這麼多字!很麻煩哎!

朱古力脆筒
  • 朱古力甜筒
2015-05-05 326 瀏覽
係香港大學放左學落去食下野,見到呢間唔係成日開又咁岩今次見佢開所以去左試食呢度係間好細既外賣店,只有幾張凳比你等雪糕呢杯係蜜糖分子雪糕,一粒粒既就係蜜糖分子一放入口咬就爆,入面係好香既蜜糖,不過個人認為有少少水,濃少少會好D到雪糕,雪糕係用3.6北海道牛奶做,甜度岩岩好,淋係上面既蜜糖同牛奶雪糕配搭非常好!蜜糖帶出左雪糕既香味! 如果蜜糖分子再濃少少就好喇!一杯$28蚊,個人認為一杯咁高質既雪糕好抵食!
所以去左試食

呢度係間好細既外賣店,只有幾張凳比你等雪糕
呢杯係蜜糖分子雪糕,一粒粒既就係蜜糖分子

蜜糖帶出左雪糕既香味! 如果蜜糖分子再濃少少就好喇!

一杯$28蚊,個人認為一杯咁高質既雪糕好抵食!
2015-04-06
3 分鐘 (外賣自取)
2015-05-03 323 瀏覽
咁我就真係好鍾意食雪糕既 今次我又食左另一杯雪糕 呢間舖因為之前都未見過,所以就更加要試下 當然,我都係揀左我最鍾意ge蜂蜜雪糕 32蚊有少少好貴,如果無乜錢既話可以買16蚊淨雪糕,真係好抵!!! 不過買左32蚊之後都覺得真係值既,因為舊蜂蜜真係好好味 而家越來越興呢一類型既原粒蜂巢蜂蜜雪糕 有濃厚既蜂蜜味之餘仲好有口感,可以咬下咬下咁 不過有時都要睇粒蜂巢既質素 差個d會好黏口又唔夠風味 不過呢一間就做得好好啦 蜂蜜味又夠濃,又唔會太黏口 雪糕都係無得彈,夠滑奶味又夠香 就算淨系食16蚊既淨雪糕都唔會覺得唔夠喉 舖內裝修又做得好靚,整體感覺令人覺得好舒服 所以其實真係好推介大家食呢間既雪糕 唔係講笑真係好好味 DDDDD
DDDDD
2015-04-14 472 瀏覽
引人犯罪既蜂蜜份子雪糕($28)啱啱打完boxing身水身汗,就受人引誘去食雪糕。入面有一粒粒類似爆爆珠既物體,不過呢個一爆開,有魚子既口感,而且係好好味既蜂蜜喔喔28蚊一大杯,份子雪糕絶對算抵食😋港大既朋友們可以一試!
引人犯罪既蜂蜜份子雪糕($28)
蜂蜜份子雪糕

28蚊一大杯,份子雪糕絶對算抵食😋港大既朋友們可以一試!
2015-04-05
蜂蜜份子雪糕
2015-01-24 544 瀏覽
西環香港大學站出口既新開雪糕店,門口好細,但路過一定見到,因為門口好多人排隊買雪糕。我食左蜂蜜份子珍珠雪糕同蜂巢frozen yogurt,但唔記得影蜂巢frozen yogurt, 不過蜂巢呢款外面太多了,不作點評了,但覺得frozen yogurt一般,唔會比第d地方既好。最特別既始終系蜂蜜份子珍珠,感覺比較新鮮,但雪糕都系一般,稀左d,但奶味濃。另外,貪得意,買左個ice-cream macaroon,綠茶味雪糕夾心,好大一個,哈哈,但其實無咩過人之處,只系特大1個macaroon夾左雪糕!
greentea macaroon
蜂蜜份子珍珠雪糕
2015-01-18
外賣自取
$30 (其他)
蜂蜜份子珍珠雪糕
Only tried this because it was right outside the MTR station.They had softserve, froyo and macaron icecream sandwiches.Regretted not choosing the softserve instead.★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★Original yoghurt:Not my cup of tea because it tasted like Japanese calpis and it was too sweet and icy for my liking.★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎The bill: $24Service: OKYummy factor: not my cup of teaSweetness levels: too sweetNapkins provided: yesEnglish Menu: Yes◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎

★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
Original yoghurt: