2023-05-10
經朋友介紹豪華刺身拼盤(油甘魚,北寄貝,銀鱈魚,龍蝦刺身,北海道帶子)好豐富新鮮食完刺身頭盤,就開始有專人蒸,每人半邊巨大的龍蝦,爽甜新鮮原隻北海道扇貝,麵豉配海草,超驚喜,鮮甜爽口,師傅仲同我哋介紹係刺身級嘅帶子,可以唔使蒸全熟海葡萄鮑魚配醬油花螺,師傅話每日會去街市睇有冇新鮮特別嘢,所以我哋好好彩試左蝦蝦螺,好滑好鮮甜牛肉餅福袋配新鮮製墨魚滑,好特別,牛肉福袋入邊包住塊牛肉餅同有少少魚仔,墨魚滑係超彈又爽口蒸海蝦,店員話因應季節性,我哋個日食既係花竹蝦,十分鮮甜一夜干石特魚,條魚處理得好,有魚味又唔腥原隻日本生蠔,係原隻,又鮮又嫩意見驚喜係竟然有山椒鱔,好肥美好爽(師傅會因應每日食材贈送特別嘢比客人)日式芝士烏冬,仲要係拉絲,好邪惡,但係非常好味新鮮野菜盛合,又塊睇落好似蘿蔔其實喺沙葛好鮮甜,一定要試終於尾聲,因為實在太多嘢食,日式雜炊,師傅會刮龍蝦肉加日本蛋攪個粥,特別又好味,實在太飽食淨少少都要攞走真係好多驚喜,日式甜品有伯爵茶生芝士蛋糕,仲要大大件,太好味食曬呢間餐廳裝修舒服高質食材更加高質,款式多食物水準高睇得出師傅係食材方面花咗好多心機,仲有專人服務同你蒸,咁嘅價錢真係好
食完刺身頭盤,就開始有專人蒸,每人半邊巨大的龍蝦,爽甜新鮮
蒸海蝦,店員話因應季節性,我哋個日食既係花竹蝦,十分鮮甜
一夜干石特魚,條魚處理得好,有魚味又唔腥
原隻日本生蠔,係原隻,又鮮又嫩
日式芝士烏冬,仲要係拉絲,好邪惡,但係非常好味
新鮮野菜盛合,又塊睇落好似蘿蔔其實喺沙葛好鮮甜,一定要試
呢間餐廳裝修舒服高質食材更加高質,款式多食物水準高睇得出師傅係食材方面花咗好多心機,仲有專人服務同你蒸,咁嘅價錢真係好抵食