2021-11-27 639 瀏覽
中午好肚餓,又唔知食咩。睇吓YUU個Apps,發現PHD有飯換,即刻去PHD. 用1300分 YUU APPS 分加$10就換到個芝士白汁海鮮飯,盒飯份量十足,兩個人都夠食。飯盒有青椒、紅椒、蘑菇、青口、蟹柳、魷魚超豐富。白汁好香好濃,估唔到呢個飯都咁好味。
白汁好香好濃,估唔到呢個飯都咁好味。
芝士白汁海鮮飯
2021-09-18 319 瀏覽
PHD 今次小編又有著數野同大家分享啦……就係PHD嘅非常星期二MEGA TUESDAY外賣自取優惠,大家可以$78外買PHD珍寶大批或美式磨菇烤雞大批是但一個。PHD珍寶大批 HKD$78珍寶大批材料有牛肉粒、五香豬肉粒、蘑菇、菠蘿、洋蔥同青椒等,很豐富,典型嘅pizza味道,啱曬小編呢d食肉獸。半價加配葡汁雞皇焗飯 +HKD$25@老實講,小編至討厭食出面餐廳的所謂葡汁雞皇焗飯,尤其是快餐店式那款,無味道雞肉又鞋口,但直至有一次同事仔死迫小編食左一啖之後,就愛上PHD嘅葡汁雞皇焗飯喇!佢d葡汁超有味道亦很香,雞肉正常但完全不鞋口,大家不妨一試!備註:依家每買HKD$50野食,PHD會送你返你HKD$50現金折扣劵的,今次小編買了HKD$103野食,拎了2張HKD$50劵,留下次用,不過佢只有大約一個星期時間就要用左佢。
PHD

PHD珍寶大批 HKD$78

半價加配葡汁雞皇焗飯 +HKD$25@

2020-08-03 954 瀏覽
以前每次叫🍕吾係pizza hut 就pizza box,我吾知幾時開始叫pizza淨係叫PHD🍕😋~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~我每次叫都係叫PHD 3人餐 $212-大批一個(今次我揀左千島夏威夷)-焗飯/意粉(芝士白汁雞皇飯)-雞翼8件-湯/汽水/甜品/輕盈沙律🥗(任選3客)個批有火腿、菠蘿🍍、粟米🌽、千島醬汁千島醬超正😋,菠蘿吾會酸,個批吾會燶底剛剛好👍🏻芝士白汁雞皇飯芝士白汁一般,雞肉滑身,味道還可以蜜糖bbq雞翼蜜糖味道吾錯,雞翼吾會太乾身另外我加多個一人餐有一件脆香雞同意式肉醬意粉跟湯 $55脆香雞好好味,皮脆肉滑😍😍😍肉醬意粉🍝味道ok,不過肉醬太小
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我每次叫都係叫PHD 3人餐 $212
-大批一個(今次我揀左千島夏威夷)
-焗飯/意粉(芝士白汁雞皇飯)
-雞翼8件
-湯/汽水/甜品/輕盈沙律🥗(任選3客)

個批有火腿、菠蘿🍍、粟米🌽、千島醬汁
千島醬超正😋,菠蘿吾會酸,個批吾會燶底剛剛好👍🏻

芝士白汁雞皇飯
芝士白汁一般,雞肉滑身,味道還可以

蜜糖bbq雞翼
蜜糖味道吾錯,雞翼吾會太乾身

另外我加多個一人餐
有一件脆香雞同意式肉醬意粉跟湯 $55

脆香雞好好味,皮脆肉滑😍😍😍

肉醬意粉🍝
味道ok,不過肉醬太小
外賣送餐
2020-02-08 779 瀏覽
一直我都係pizza hut 既頭號fans,但今日試下薄餅博士,PHD今日叫左好好味既千島海鮮,辣雞翅膀,8件炸雞,同埋葡汁雞皇飯我覺得千島海鮮同炸雞做得好岀色,尤其是個炸雞,整得都幾入味,係可以一試而且外賣自取仲有88折,都ok😃
而且外賣自取仲有88折,都ok😃
Pizza
Pizza
2019-10-09 789 瀏覽
食得健康最難之一係要我唔食pizza,事關我真係超級pizza控。加上pizza平時又大又貴,特別係我最愛既express同the point,所以phd有時都係個好選擇!平,細,快,正。四個字基本上形容到。佢既晚餐有五款揀,夏威夷係平啲。我要左個夏威夷,男朋友就要珍寶!兩個批埋單一百蚊有找。晚市都多人買外賣,所以都要等大概十幾分鐘的。佢既一人餐真係細細個的。講真我食完無勁飽既感覺,不過過足口癮之餅又唔洗太guilty。

平,細,快,正。
四個字基本上形容到。

佢既晚餐有五款揀,夏威夷係平啲。
我要左個夏威夷,男朋友就要珍寶!
兩個批埋單一百蚊有找。
晚市都多人買外賣,所以都要等大概十幾分鐘的。

佢既一人餐真係細細個的。
PHD珍寶以及夏威夷風情

2019-10-06
15 分鐘 (外賣自取)
PHD珍寶以及夏威夷風情
2019-06-13 561 瀏覽
今日煮飯果個要放假,所以成家食pizza,見佢有雙桃pizza,好似幾特別,雖然少少貴(overall 279,單叫over 150,平時啲批都係12x左右),都係叫咗拎上黎勁論盡,因為幾多料嘅,一路拎一路跌但係真係幾好食,桃夾pizza比我所想更好,拍得住菠蘿!個餐包四隻雞件,揀咗脆香雞。幾正喎,比kfc更好另外可揀一個飯/意粉/長通粉,揀咗呢個蒜蓉雞肉意粉,一般啦,pizzahut果啲好味啲由於係外賣自取,所以over咗二百幾(唔記得exact value),加一蚊多一件蒜蓉包。好巨型(大過一隻手掌),但味道一般。成個餐仲包四罐汽水,都幾滿足

拎上黎勁論盡,因為幾多料嘅,一路拎一路跌
但係真係幾好食,桃夾pizza比我所想更好,拍得住菠蘿!

個餐包四隻雞件,揀咗脆香雞。幾正喎,比kfc更好

成個餐仲包四罐汽水,都幾滿足
2019-06-08 366 瀏覽
多次經過,但係從來未幫襯過。今天因為趕時間,所以就在這商場隨便吃晚飯。因為本着是Pizza Hut旗下姊妹分店,所以就前來試試。因為昔日曾經在試過外賣速遞,所以是這裏的會員,也就有會員coupon,今天終於可以用得着了。點了三個套餐,第一份是coupon的炸雞拼迷你飯,加錢upgrade珍珠奶茶,第二份是Pizza餐,第三份是意粉餐。餐附送餐湯或飲品,我們點了忌廉湯。炸雞餐的炸雞味道不錯,但肉質比較淋,而且有點像麥當勞的麥樂雞味道(淋咗版本),份量也是比較大。Pizza真的比較迷你,味道不過不失。意粉餐份量比較大,味道屬於中上。整體而言屬於合格但不算出色,唯一最吸引我,竟然是加錢換的牛奶布甸,好味!酒店水準!

紅豆牛奶布甸
紅豆牛奶布甸
2019-03-26 762 瀏覽
彩明商場大翻新後多了不少新餐廳進駐,中日韓泰樣樣有,令乏味的調景嶺添色不少。今晚就試下呢間【PHD】。將軍澳有三間Pizza 店:【Pizza Express】,【California Pizza】及【the Point】。每次想食 Pizza 都要到將軍澳站,終於等到調景嶺站有間Pizza 店!【PHD】有不少分店散布於港九新界,主攻平價外賣 Pizza。調景嶺店設有座位,位於大門旁邊人來人往,環境只是一般。另外,這裡沒有服務,請大家自律把食盤處理好。【PHD】有11款口味的Pizza,Pizza 有三種尺寸。最平$44,最貴$166,價格實惠。【PHD】有大玻璃讓客人見到師傅做Pizza。除Pizza 外還有雞翼、意粉、飯的選擇,另外有套餐選擇……當晚筆者就被【$119 優惠套餐】吸引。套餐包括辣肉腸芝士Pizza (普通size)、蜜糖雞翼8隻、湯或汽水 x2。另外有兩款優惠:加 $5 芝士白汁海鮮飯或意粉 或 +$1 蒜蓉包。這個套餐Pizza 只有【辣肉腸芝士】,不能選擇其他味道。 辣肉腸份量多放滿 pizza 表面,芝士又多。pizza 厚底,外面不脆但有口感。咬下去濕潤不
【PHD】有大玻璃讓客人見到師傅做Pizza。
當晚筆者就被【$119 優惠套餐】吸引。套餐包括辣肉腸芝士Pizza (普通size)蜜糖雞翼8隻湯或汽水 x2另外有兩款優惠:加 $5 芝士白汁海鮮飯或意粉 或 +$1 蒜蓉包
$119 優惠套餐
這個套餐Pizza 只有【辣肉腸芝士】,不能選擇其他味道。 辣肉腸份量多放滿 pizza 表面,芝士又多。pizza 厚底,外面不脆但有口感。咬下去濕潤不乾身,味道可以,以這個價錢絕對收貨。
辣肉腸芝士 pizza
【忌廉雞蓉粟米湯】糊仔的質感,味道沒有粟米又沒有雞蓉味道,跟預期一樣的差。汽水是罐裝比較正路。
忌廉雞蓉粟米湯
【芝士白汁海鮮飯】味道雖然一般,但勝在醬汁多,海鮮料款式多,材料份量多,令每啖飯都充滿白汁及海鮮。
芝士白汁海鮮飯
【蜜糖雞翼8隻】蜜糖配雞翼是最佳選擇,冇得輸。這個套餐有8隻,每人有4隻,不用爭!
蜜糖雞翼8隻
【PHD】以平取勝,量又多,但是如果要追求質素、服務及環境,還是要到將軍澳的其他三間Pizza 店:【Pizza Express】,【California Pizza】及【the Point】。
2019-03-01
蜜糖雞翼8隻
2019-02-07 357 瀏覽
竟然食物沙漠開了一間PHD,恐怕不調景嶺不能再稱為食物沙漠了。開張第一天,已經出現人龍! 所以開張後幾天,才光顧!今日點了一份套餐,包括兩客忌廉雞蓉粟米湯,火熱墨西哥,芝士白汁雞皇飯和輕盈沙律。沙律份量不多,少於一人份量,不過作開胃菜尚可接受。忌廉雞蓉粟米湯夠creamy,熱湯配pizza得正。火熱墨西哥是我們的至愛,因為有雞肉,有辣肉腸,很美味。白汁雞皇飯的白汁太多,味道過漏,而且青椒太生,遇雞皇飯不夾。

沙律份量不多,少於一人份量,不過作開胃菜尚可接受。

忌廉雞蓉粟米湯夠creamy,熱湯配pizza得正。

火熱墨西哥是我們的至愛,因為有雞肉,有辣肉腸,很美味。

2018-12-16
15 分鐘 (堂食)
午餐
2019-01-27 339 瀏覽
調景嶺新開左間薄餅博士PHD,其實都開左成個幾月了,呢間PHD唔單止做外賣,還有做堂食,見今日無咩人排隊,就決定買個PIZZA食吓,他們的PIZZA都是分大細厚薄批,香港人食開既口味,還有個素菜批,照顧埋素食既人,最後點了個肉食大王大批,加360芝心要比多19蚊,買薄餅有優惠可以追加兩款小食,就買左兩隻雞脾加30蚊,個批外賣自取有八折,一共175.6蚊。。。至於味道方面,PHD一向都唔差,好啱香港人口味,最緊要拎多幾包芝士粉,另外個雞脾都好好食,唔一定要食鬍鬚佬嗰間。。。