2021-05-06 686 瀏覽
以前去九展(即係Emax)睇Show或者睇戲多數去食759車仔麵,後來開左蕃滿門之後真係不二之選!記得想當年得大埔一間舖,朋友帶我去食完一試難忘,除左蕃茄湯,仲有豬手!後來響奧運大食代開分店我都有特登去食(真粉絲!)脆皮咸豬手配川味麻辣蕃茄濃湯 $65必食推介!三隻豬手啖啖肉,皮脆肉嫩,連皮部分有少少肥,點蜜糖芥末醬真係好夾。蕃茄濃湯有蕃茄蓉,清甜,所以川辣我只選小辣,以免蓋過蕃茄味。而這個湯底會搭一件響鈴,但我嫌佢本身浸湯上,唔夠脆。我揀選公仔麵覺得比較掛湯,朋友揀螺絲粉就可以啖啖連湯飲。.除了特色配料,亦有大大碗鎮店推介,其實類似車仔麵,一餸 $49,另加餸 $8-10,或四餸 $68。朋友選了四餸經典原味蕃茄濃湯配螺絲粉,蕃茄搭嫩香滑炒蛋好夾,而且原味湯底亦可選辣度(不過唔知同川味麻辣有無分別),下次我都要揀原味食滑蛋!朋友選了貢丸牛丸龍蝦丸及雜菌,賣相豐富,數一數先知每款丸都有3-4粒,餐廳切半上更覺份量多!粉麵加$3可配冷飲,泡末檸檬茶唔駛自己篤檸檬,正!另外加左個沙拉雞翼 $15,有少少似沙拉骨製法,沙拉醬完全包住炸雞翼,熱辣辣,邪惡得黎又好好味。
脆皮咸豬手配川味麻辣蕃茄濃湯

脆皮咸豬手配川味麻辣蕃茄濃湯 $65

我揀選公仔麵覺得比較掛湯,朋友揀螺絲粉就可以啖啖連湯飲。

四餸經典原味蕃茄濃湯配螺絲粉

粉麵加$3可配冷飲,泡末檸檬茶唔駛自己篤檸檬,正!
沙拉雞翼

2021-04-28
脆皮咸豬手配川味麻辣蕃茄濃湯
四餸經典原味蕃茄濃湯配螺絲粉
沙拉雞翼
  • 鎮店蕃茄湯粉
2021-04-26 166 瀏覽
今日收左工就去左附近的九展食晚飯,平時午餐時間都冇咩位,一到夜晚就可以行幾圈再揀食邊間都得,唔洗同人逼。我今次揀左香蒜野菌雞肉蕃茄,雙重芝士湯底配螺絲粉加杯凍檸茶嘅全日精選,都係50蚊,價錢都好合理。佢除左螺絲粉仲可以揀公仔麵/意粉/飯。而我個餐無論雞肉定螺絲粉的份量都好多。佢仲有三種湯底可以揀,中意芝士嘅朋友必推雙重芝士,蕃茄湯底唔會太酸,有啲蕃茄蓉係入面,好足料甘,令人想飲晒佢嘅湯,而芝士的份量亦都吾少,仲可以拉絲。不過佢杯凍檸茶就冇檸檬,唔知係唔係佢係水吧一大量咁沖,再等有人叫先倒落隻杯。下一次來可以試下飲其他嘢。

2021-04-19
2021-04-13 274 瀏覽
🍅花枝丸螺絲粉 ($45)🍅今日去🥫蕃滿門食佢既精選午餐, 叫左番茄濃湯粉併牛乳滑蛋餐 🥚, 併個花枝丸, 一試佢原汁原味既番茄湯底. 👯‍♀️蛋同番茄果然係最好既朋友, 呢個配搭無得輸, 湯底有新鮮蕃茄粒粒, 🧐但略為偏甜, 個人認為酸小小都得. 番茄愛好者可以不妨試試呢間餐廳既! 🤗😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8/10——————————————————————————————🍅Tomato Soup Pasta with Squid Ball ($45)🍅I ordered the lunch set - 🥫tomato soup pasta with scrambled egg 🥚at Tomato Club. There were fresh tomato cubes in the soup base, but the soup were a bit too sweet, 🧐they could probably add less sugar when seasoning the soup. 👯‍♀️The combination of scrambled
🍅花枝丸螺絲粉 ($45)🍅

I ordered the lunch set - 🥫tomato soup pasta with scrambled egg 🥚at Tomato Club. There were fresh tomato cubes in the soup base, but the soup were a bit too sweet, 🧐they could probably add less sugar when seasoning the soup. 👯‍♀️The combination of scrambled egg and tomato match really well and the egg tasted soft and juicy🤗

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8/10
2021-04-07
2021-04-08 226 瀏覽
👧🏻平時一見到啲有番茄既食物都已經心心眼😍今次黎到呢間有濃郁番茄湯既餐廳👧🏻作為番茄既忠實fans當然要試試啦😋首先揀湯底先,除左原味番茄湯底之外,仲有雙重芝士番茄同川味麻辣,👧🏻想試真啲番茄湯味所以淨係揀左原味,第二步就可以揀要飯定麵啦,麵都幾種選擇,👦🏻👧🏻分別揀左螺絲粉同公仔麵,最後揀埋餸就ok啦,👦🏻👧🏻都係食肉獸叫左啖啖肉既鴛鴦雞扒同脆皮鹹豬手。番茄湯底會有埋最夾既炒滑蛋,呢度既番茄湯用左好多番茄,所以會帶甜味同番茄味非常濃,所以👧🏻推介可以揀番啲吸湯既餸或者飯麵👍🏻鴛鴦雞扒各有一塊煎、炸雞扒,👦🏻👧🏻都中意炸雞扒多啲,因為夠脆卜卜,浸一浸湯又有另一種口感;鹹豬手塊皮夠脆,豬手夠惹味點埋個酸酸甜甜既汁就唔怕油膩啦🤤評分:7.5 / 10

評分:7.5 / 10
  • 鎮店蕃茄湯粉
2021-03-28 181 瀏覽
咁我平時喺九龍灣返工就一定會周圍搵啲好嘢食😛😛咁今日咁啱朋友就推介係emax 嘅一間以蕃茄為主題嘅餐廳,咁我就心諗蕃茄有咩特別咁就睇下有咩咁出色啦☺️咁其實佢都有好多選擇嘅有最基本姐炒蛋多牛扒豬手都有!咁佢番茄出名當然試吓用返茄湯底啦😆 我就叫咗一個莎朗牛扒但冇諗到係食蕃茄湯底烏冬 ☺️佢嘅番茄湯味道的確非常濃郁 上面仲有配搭炒蛋非常滿足😛佢嘅牛扒味道非常唔錯可惜份量少咗少少🤣如果我哋呢啲做開尖嘅人就未必夠食 不過總括而言性價比同味道都非常唔錯好適合喺附近返工想試吓新野嘅你

2021-03-27 198 瀏覽
今日放工約左朋友系九龍灣食飯。由於好想食蕃茄,諗起office 附近有間專食蕃茄湯底既食店,就決定試下。地點人流唔多既關係,放工時間完全唔需要等位。 我叫左吉列豬扒拼雞翼經典蕃茄湯。蕃茄湯好重蕃茄味,而且好甜,再配埋炒蛋,非常好食😋但對吉列豬扒同雞翼有少少失望。豬扒雖然炸得好脆,但胡椒味偏重,如果少D胡椒味會更好。雞翼味道不錯,但偏乾,可能炸得有D耐🤔另外仲加左個小食-花枝丸,味道吾錯,但有D 辣。 朋友叫左鎮店蕃茄湯粉,揀左雙重芝士蕃茄湯少辣。我試左一啖,加芝士落蕃茄湯又幾夾幾好味喎😍。個湯粉份量十足,有好多配料,絕對吾系一人份量,兩個人食應該都夠飽。總括而言,蕃茄湯係甜甜的,水準唔差,但配料就一般(可能係因為我地唔識叫)下次再試其他配料試下。
地點人流唔多既關係,放工時間完全唔需要等位。

吉列豬扒拼雞翼經典蕃茄湯

2021-03-22 144 瀏覽
約左朋友放工之後食飯,所以就食係佢公司樓下嘅餐廳啦。平時自己好少黎E-max,一黎先發現呢度好多嘢食!朋友仲專登介紹呢間蕃滿門,話佢高質抵食CP值高🤣去到望到d相又真係好吸引bo!最後我地分別點左:👅鎮店蕃茄湯粉-螺絲粉,雙重芝士湯 ($68)通常食一間新餐廳,都會比佢嘅“鎮店乜乜乜”吸引🤣我今次都唔例外。呢個鎮店推介係呢度最大碗最多餸嘅item黎。佢包括冬菇,日式油揚,炒蛋,牛腩,煙鴨胸片,西蘭花,貢丸,蟹柳。有咁豐富得咁豐富。而我選嘅雙重芝士湯都係令一個大賣點,d芝士撈上黎係會有少少拉絲效果的🤤大滿足。重點係個份量其實係二人餐黎🤣兩個人用$68蚊就可以食到飽,真係抵到唔信。👅吉列豬扒配雞翼螺絲粉 ($65)而我朋友就揀左一個包野飲嘅套餐。我估唔到d配料有咁大盤!而且整得好好味。我好中意佢嘅吉列豬扒,外脆內軟,咬落一d都唔乾!炸得靚而且d肉又唔鞋,真係唔知點做到。食完之後真係有d羨慕我朋友🤣公司樓下直接就有咁多野食,而且好味抵食平。日日食都唔會負擔唔到🥲

👅鎮店蕃茄湯粉-螺絲粉,雙重芝士湯 ($68)

👅吉列豬扒配雞翼螺絲粉 ($65)

2021-03-22 80 瀏覽
「蕃滿門🍅」..自選兩餸濃湯粉 (芝士腸加炸雞翼) $38🍴咁呢款自選兩餸濃湯粉我就帶咗芝士腸同炸雞翼呢兩個餸😬雞翼方面個人認為可以更加入味但係呢就佢走炸到金黃色✌🏻係即炸嘅😍個皮都幾脆😋食完唔會覺得成口油😝佢蕃茄湯底幾濃🍅有蕃茄味💓個湯底你會見到有啲蕃茄蓉響入邊可以邊飲湯邊食蕃茄✌🏻唔錯✨D烏冬口感幾好😉唔會淋晒一pat野咁👍🏻🥰粗幼適中👍🏻..鴛鴦雞扒意大利粉✨ $65個蕃茄湯底一樣幾濃🍅有番茄味❤️唔錯🌟個雞扒食得出係即炸✌🏻另外配有甜酸醬🍴幾新鮮幾嫩滑唔會個老🤩而個意粉個texture幾好🍝唔會太硬...🍽環境 :🌟🌟🌟👀賣相 :🌟🌟🌟💰抵食 :🌟🌟🌟👅味道 :🌟🌟🌟🗺地址 : 蕃滿門 (九龍灣)九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心2樓12號鋪
「蕃滿門🍅」
自選兩餸濃湯粉 (芝士腸加炸雞翼) $38🍴
鴛鴦雞扒意大利粉✨ $65

🍽環境 :🌟🌟🌟
👀賣相 :🌟🌟🌟
💰抵食 :🌟🌟🌟
👅味道 :🌟🌟🌟
🗺地址 :

蕃滿門 (九龍灣)
九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心2樓12號鋪
九展food court有呢間「蕃滿門」,專門食蕃茄湯底嘅粉麵,今日試左呢度嘅原味湯底,酸甜味道平衡,有粒粒番茄🍅而且唔會好結身。螺絲粉配鴛鴦雞扒($65)雞扒一件炸一件煎,炸嘅夠脆身,跟左泰式酸辣醬😻。螺絲粉份量都幾多。芝士野菌焗西蘭花($42)好多蘑菇😽,拉絲芝士同濃味芝士比例幾好,西蘭花🥦就可以再切細少少容易啲食😹。七味炸花枝丸($18)粒粒彈牙,點啲雞扒嘅酸辣醬更正👍🏻。甘草金羅漢果茶(+$5)功效有潤肺止咳、排毒養顏,用獨立樽裝,味道唔會好甜。呢度係自取形式,餐具同食物都係自助架。免加一。

螺絲粉配鴛鴦雞扒($65)

芝士野菌焗西蘭花($42)

七味炸花枝丸($18)
粒粒彈牙,點啲雞扒嘅酸辣醬更正👍🏻。

甘草金羅漢果茶(+$5)
功效有潤肺止咳、排毒養顏,用獨立樽裝,味道唔會好甜。

呢度係自取形式,餐具同食物都係自助架。免加一。
2021-03-21
本身係唔鐘意食原隻蕃茄但係就好鐘意食蕃茄嘅product😎茄汁啊蕃茄醬啊蕃茄湯啊我都好喜唔知有無人同我一樣都係咁架呢😛今日就去左投入蕃茄濃湯嘅懷抱之中👩‍❤️‍💋‍👨🍅✨鎮店蕃茄通粉✨ $68睇相唔似好大碗⚠️但事實上係應該3個人食一碗都夠飽🤰🏼非常抵食👍🏻🤭我地2條友係完全食唔哂仲可以打包到一碗返屋企😂😂蕃茄湯底超級無敵濃郁🤤有大量嘅鮮茄蓉🍅🍅感覺好實在😍味道酸中帶甜岩岩好每粒螺絲粉都可以掛哂d蕃茄湯同茄蓉食每啖都好滿足🤩✨脆皮咸豬手✨ $47 🐷呢個係驚喜之作😱比我想像中好食喎豬手個皮卜卜脆熱辣辣食真係好正🤭肉質都好腍伴碟個蜜糖芥末醬都好惹味🍯好味‼️✨沙拉雞翼✨ $38 🐥呢個唔洗多講啦😏望個樣已經知好好食甜甜的沙拉醬360度覆蓋住成隻雞翼講起又有少少餓添🤪
本身係唔鐘意食原隻蕃茄

甜甜的沙拉醬360度覆蓋住成隻雞翼
講起又有少少餓添🤪
2021-03-20
  • 鎮店蕃茄通粉
召喚喜愛蕃茄嘅你地📣今日難得黎到e-max等睇戲,見仲有時間就係附近食個lunch先!呢到好方便係自助式嘅,只要落完單等牌仔響就可以出去取餐啦😋· 🍅鎮店蕃茄湯粉 (HKD 68)湯底揀左香辣湯配公仔麵,可以自由選擇辣度,我地揀左微辣。呢碗公仔麵真係超大碗呀😍食落有好香甜嘅蕃茄味呀!仲見到一大粒蕃茄係湯底到👏🏻總共仲有7-8樣餸,例如有牛腩同煙鴨胸片。好飽好抵食!·🍅厚切餐肉腸仔螺絲粉 (HKD 56)今次特登揀左個雙重芝士湯底,太吸引了🤩芝士份量真係好多,拉絲拉到隻手伸直哂都拉唔斷😂塊餐肉真係厚到不得了!!腸仔都有煎過,好香👏🏻蕃茄味湯底真係好濃郁!·🍟炸薯條 - 芝士味(HKD 18)薯條份量都好多😍夠粗身而且外脆內軟,最正係薯條夠咸味!最怕食到無味嘅薯條,芝士醬都夠鹹香,好正🤩📍 蕃滿門地址:九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心2樓12號鋪

呢到好方便係自助式嘅,只要落完單等牌仔響就可以出去取餐啦😋

· 🍅鎮店蕃茄湯粉 (HKD 68)
鎮店蕃茄湯粉

·🍅厚切餐肉腸仔螺絲粉 (HKD 56)
厚切餐肉腸仔螺絲粉

·🍟炸薯條 - 芝士味(HKD 18)
炸薯條

📍 蕃滿門
地址:九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心2樓12號鋪
炸薯條
2021-02-22 180 瀏覽
蕃滿門 - 啖啖蕃茄湯🍅今日lunch time去咗E-Max食lunch, 揀咗呢間以蕃茄為主題嘅餐廳🍅香煎雞扒拼金菇肥牛卷配公仔麵 加 凍檸茶($58)原來每一個麵都會自動配埋炒滑蛋鋪喺麵嘅上面,未食見到個炒蛋都已經加咗少少分☺️ 蕃茄湯底真係好濃郁,可以食到啖啖嘅蕃茄碎,公仔麵煮得軟硬適中,唔會太淋。雞扒剪得真係太好,迫走曬雞皮嘅肥油,再點埋個泰式辣醬,真係絕配,值得一試😋 味道😋:9/10價錢💰:8.5/10服務💁🏻‍♂️:7/10環境🪑:6.5/10
蕃滿門 - 啖啖蕃茄湯🍅

香煎雞扒拼金菇肥牛卷配公仔麵 加 凍檸茶($58)

味道😋:9/10
價錢💰:8.5/10
服務💁🏻‍♂️:7/10
環境🪑:6.5/10

2020-12-21
召喚📣蕃茄湯底🍅愛好者😍行完九龍灣展覽中心,睇完戲唔知去邊度食,就見到樓上有一間蕃滿門餐廳🍅主打極濃鮮甜蕃茄湯!作為蕃茄湯底愛好者❤️嘅小編梗係要去試吓啦😆下午茶套餐 ($40左右)包兩個餸+一個粉+一個小食+一杯熱飲☕️蕃茄🍅湯底 原味:好鮮甜,非常濃郁蕃茄味🍅食得出真材實料,飲落好濃稠微辣:辣度有幾個選擇(可以係最後張相睇到menu)微辣冇三小咁辣🌶同蕃茄湯底都好夾,但係個番茄湯底就冇咁甜,但就多咗一份辣嘅味道🥵佢嗰種辣有啲似tabasco咁,都幾醒胃湯底都包埋一份小炒蛋🍳呢個真係好有驚喜😍,原本以為炒蛋要計一款餸但原來佢每一碗粉都會包埋一個炒蛋🍳炒蛋食落香滑,有牛油香🧈本來蕃茄同雞蛋已經係完美配搭‼️所以真係冇嘢可以挑剔㗎😍螺絲粉:比較煙韌而且份量都好多。烏冬:係最普通嗰隻烏冬,即係七仔撈烏冬嗰隻🤪餸肥牛🥩份量好多,而且唔算太肥龍蝦丸🦞有兩粒然後切開咗一半,係普通龍蝦丸最抵食小食👍🏻雞翼🐥(每份兩隻)本來以為跟餐送嘅小食都冇乜驚喜,點知原來都好高質素。雞翼每份有兩隻而且新鮮炸起,唔會太油而且外脆內嫩😆識落好香脆,而且調味足夠唔使再加其他醬料配搭🥰餐廳環境方面,乾淨衛生,地方光猛,座位充
召喚📣蕃茄湯底🍅愛好者😍

下午茶套餐 ($40左右)
包兩個餸+一個粉+一個小食+一杯熱飲☕️

蕃茄🍅湯底
原味:好鮮甜,非常濃郁蕃茄味🍅食得出真材實料,飲落好濃稠

螺絲粉:比較煙韌而且份量都好多。
烏冬:係最普通嗰隻烏冬,即係七仔撈烏冬嗰隻🤪

肥牛🥩份量好多,而且唔算太肥
龍蝦丸🦞有兩粒然後切開咗一半,係普通龍蝦丸

最抵食小食👍🏻

餐廳環境方面,乾淨衛生,地方光猛,座位充足,就算冇位嘅時候亦都可以喺food court入邊坐因為呢間餐廳係food court入邊👍🏻

員工態度方面,幾有禮貌。唯獨是呢間餐廳嘅營業時間好唔穩定。有好幾次小編專登去呢間餐廳但係明明營業時間仲有一個鐘,但佢已經唔接客。😫摸左門釘好多次所以有啲唔開心🙁

總括而言呢間餐廳嘅下午茶的確好抵食😚不過因為佢嘅營業時間經常唔穩定,所以大家去到食午餐時間應該係最有保證,唔洗摸門釘😂而且喺九龍灣好少有粉面餐廳有蕃茄湯底🍅雖然粉面同埋餸都係好普通,但湯底好飲🍅而且又足料又多餸,食多碗都唔肉赤🤪大家如果經過九展嘅話都可以去試下❤️

人均消費:$50

#蕃滿門 #蕃滿門🍅 #蕃茄湯 #蕃茄湯麵 #蕃茄炒蛋 #炸雞翼 #蕃茄肥牛烏冬 #蕃茄肥牛 #九展 #九展美食 #九龍灣美食 #九龍灣國際展貿中心 #九龍灣粉麵#九龍灣必食 #hkfoodieclub
2020-09-06
2020-11-25 224 瀏覽
好耐無食蕃滿門,九展咁多間食肆都係選擇食佢。Lunch hour難免比較多人,當日有人排隊所以比較忙。但其實九展Lunch時間邊間無人排隊收銀姐姐講野細聲又唔耐煩,我唔知有折,落完order之後就嘟八達通,結果姐姐咧個時候先大大聲話叫左你唔好比錢住,跟住好躁咁按計算機比翻差價我服務太差。食物方面,湯底一如既往好味,不過朋友叫左小辣但無加到辣,要同廚房拿辣醬先得。我叫左個雞排炸蝦餐,炸蝦新鮮炸起,好好味。雞排就十分細件唔知係邊度可以訂到D咁細既貨咧?蕃滿門依舊會再去,但九展分店就不了不了。
好耐無食蕃滿門,九展咁多間食肆都係選擇食佢。

服務太差。

我叫左個雞排炸蝦餐,炸蝦新鮮炸起,好好味。雞排就十分細件
唔知係邊度可以訂到D咁細既貨咧?

蕃滿門依舊會再去,但九展分店就不了不了。
2020-10-13 232 瀏覽
鍾意蕃茄既朋友都知香港有好幾間蕃茄專門店但唯獨呢間 先有豬手套餐!超級抵食 絕對值得一試😚豬手外脆 肉又唔硬如果去食西餐既餐廳食 一定成舊水蕃茄湯亦好鮮味 蛋又滑🤤我比8/10分
鍾意蕃茄既朋友都知
香港有好幾間蕃茄專門店
但唯獨呢間 先有豬手套餐!
超級抵食 絕對值得一試😚
豬手外脆 肉又唔硬