2023-12-04 529 瀏覽
📍蕃滿門🇭🇰 九龍灣展貿徑1號九龍灣國際展貿中心E-Max 2樓12號舖其實Emax呢度都唔少野食平日都見好多打工仔嚟食飯佢好似11:30-12:45呢段時間仲會有折添!大家去emax唔知食乜都可以揀呢間 好多選擇 味道又不錯😋 番茄濃湯米線拼牛乳滑蛋 香煎雞扒併金菇牛肉卷 (麻辣小辣) $63薏仁水+$5佢嘅番茄湯都算好濃!係有番茄渣的金菇牛肉卷有3件 雞扒唔算好大舊 但都幾好味成個餐都好夠飽但個敗北就係薏仁水 冇咩味🙏🏻
📍蕃滿門

其實Emax呢度都唔少野食
平日都見好多打工仔嚟食飯
佢好似11:30-12:45呢段時間仲會有折添!
大家去emax唔知食乜都可以揀呢間 好多選擇 味道又不錯

薏仁水+$5

佢嘅番茄湯都算好濃!
係有番茄渣的
金菇牛肉卷有3件 雞扒唔算好大舊 但都幾好味
成個餐都好夠飽
但個敗北就係薏仁水 冇咩味🙏🏻
2023-11-10
2023-09-03 548 瀏覽
蕃滿門@Emax驚喜美食,芝士迷必食門面係開放式餐廳,諗住入嚟食個下午茶,因為小妹鍾意食麵,估唔到非常驚喜。深啡木質枱,木質座椅,不過有軟墊,坐得都舒服。咖喱雞肉自家蕃茄焗薑飯個咖喱雞肉飯香氣四溢,蛋炒飯底,飯質粒粒分明又彈牙,好有誠意!雞肉醃得入味,肉質嫩滑。最重要係嗰層焗芝士,係拉絲的,濃芝士配合咖喱味,有口感又好味,必然推介!厚切餐肉腸仔雙重芝士烏冬烏冬彈牙,唔會太淋,餐肉真係厚切的啖啖肉,腸仔都唔算少,重點係個蕃茄湯底,好香濃,配埋雙重芝士食,正到暈!

蕃滿門@Emax

驚喜美食,芝士迷必食

門面係開放式餐廳,
諗住入嚟食個下午茶,
因為小妹鍾意食麵,
估唔到非常驚喜。
深啡木質枱,木質座椅,
不過有軟墊,坐得都舒服。

咖喱雞肉自家蕃茄焗薑飯
個咖喱雞肉飯香氣四溢,
蛋炒飯底,飯質粒粒分明又彈牙,
好有誠意!雞肉醃得入味,
肉質嫩滑。最重要係嗰層焗芝士,
係拉絲的,濃芝士配合咖喱味,
有口感又好味,必然推介!

厚切餐肉腸仔雙重芝士烏冬
烏冬彈牙,唔會太淋,
餐肉真係厚切的啖啖肉,
腸仔都唔算少,
重點係個蕃茄湯底,好香濃,
配埋雙重芝士食,正到暈!

2023-08-02 443 瀏覽
星期一晚同朋友去emax睇戲,嚟到先知大部份餐廳都關晒,得返蕃滿門仲開緊,就入咗去哋我點咗份黑椒牛扒螺絲粉同咖喱牛腩番茄薑飯。番茄湯少辣,濃郁嘅蕃茄味加埋個辣味食得好過癮!牛扒就係薄切比較乾身,麻麻地不過,真正令人驚艷嘅係咖喱牛腩番茄薑飯。番茄同薑嘅結合帶出獨特風味,真係夠特別,夠特色!👍 而且牛腩都比想像中淋,再加埋滿滿嘅芝士,好滿足!價錢方面,都算合理,無覺得份量唔夠或者太貴,啱晒附近返工嘅朋友lunchtime嚟食!

2023-06-14 456 瀏覽
花枝丸番茄濃湯併牛乳滑蛋螺螄粉$53之後呢間外賣有85折 所以我又係嗌左外賣 但係佢真係麻麻地 明明我好鍾意番茄湯🫢🫢佢個蕃茄湯其實OK既 食落都濃既 有啲番茄蓉 但係唔知點解佢個螺絲粉好似唔係好掛湯咁 食落有啲單調🍅而且佢個滑蛋比較淡 同埋最主要係佢午餐嗰啲配菜全部都唔係好吸引 可能我下次會試下佢啲焗野睇下會唔會好味啲🤣·📍蕃滿門 (九龍灣展貿徑1號E-Max國際展貿中心2樓12號舖)·#rbyeat#rby港式
花枝丸番茄濃湯併牛乳滑蛋螺螄粉$53
花枝丸番茄濃湯併牛乳滑蛋螺螄粉

#rbyeat
#rby港式
2023-06-10 297 瀏覽
#Emax#蕃滿門好味蕃茄濃湯😍呢度主打蕃茄湯 用料新鮮35度夏天食碗酸酸甜甜湯底開下胃 叫左一碗招牌蕃茄螺絲粉有滑蛋 但並非想想像中嘅濃濃蛋味反而索哂蕃茄湯底 但湯底鮮甜 而且有啲茄肉增加口感額外加$10有西蘭花索哂湯底👍🏻#蕃茄#湯底#粉面#茶餐廳#九龍灣#18區搵食 #foodporn#foodphotography #instadaily#chachannteng
#Emax#蕃滿門
反而索哂蕃茄湯底

但湯底鮮甜 而且有啲茄肉增加口感
額外加$10有西蘭花索哂湯底👍🏻

2023-06-03 224 瀏覽
蕃滿門地址: 九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心2樓12號鋪這間外賣餐廳,點解每次經過都大排長龍😅? 咁岩經過買咗過吉列魚柳拼吉列蝦雙重芝士米線🍜$64,雖然芝士碎份量十足,加上一飲啖湯就飲得出係蕃茄湯味少少酸酸地😆,但味道都係覺得一般般,無乜太大特別🤓,而且米線就略嫌煮得過淋,真係失望了少少🥲。#nicefoodie九龍灣—--------------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #九龍灣美食 #打卡  #九龍灣 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #蕃茄米線 #米線
蕃滿門

#nicefoodie九龍灣

—--------------------
2023-03-08 687 瀏覽
好耐無食過蕃滿門,早排黎emax睇show就決定試下👍🏻蕃滿門除左有set之外,仲可以自選套餐,我就簡左雙重芝士蕃茄湯底,聽落好吸引😍😍😍之後仲可以自己配搭不同既配料👍🏻湯底唔算太杰身,不過蕃茄味依然濃郁,仲見到有d蕃茄碎,好足料👍🏻再加埋芝士碎同溶左既芝士拉絲就更加正👍🏻😍😍通粉就正正常常,如果唔好主導咁淋身就更加好😆而朋友就簡左個芝士蕃茄焗飯。超多芝士份量十足,好食👍🏻👍🏻
好耐無食過蕃滿門,早排黎emax睇show就決定試下👍🏻

之後仲可以自己配搭不同既配料👍🏻
通粉就正正常常,如果唔好主導咁淋身就更加好😆

而朋友就簡左個芝士蕃茄焗飯。超多芝士份量十足,好食👍🏻👍🏻
2023-02-06 512 瀏覽
晚上嘅九展,食肆都關得七七八八,上電梯到一樓,見到蕃滿門仲有開,決定試下。叫左個C餐 金菇肥牛,芝士蕃茄湯,配米線另外加左個花枝丸,但唔記得影相湯底有蕃茄碎,唔算太杰,濃濃嘅蕃茄味,芝士碎份量十足,正但米線就略嫌煮得過淋。至於金菇肥牛就正常水平。極體份量適中。花枝丸炸完灑上七味粉,香口,只係有啲細份。依個價錢嚟講,整體上不過不失,喺九展唔想食快餐嘅話,蕃滿門都係一個唔錯嘅選擇。下次再嚟嘅話會想試下麻辣蕃茄湯底

叫左個C餐 金菇肥牛,芝士蕃茄湯,配米線
另外加左個花枝丸,但唔記得影相

湯底有蕃茄碎,唔算太杰,濃濃嘅蕃茄味,芝士碎份量十足,正

花枝丸炸完灑上七味粉,香口,只係有啲細份。

下次再嚟嘅話會想試下麻辣蕃茄湯底
2022-12-28 446 瀏覽
以為九展依間行快餐路線會差d貴d 同少d 選擇, 估唔到又冇,味道都一樣。叫左自選,$65包一款餸,經典微辣雞軟骨餃子螺絲粉,少少辣,冇蓋過蕃茄既味,經典款跟埋滑蛋,叫一樣餸都ok~黎九展食個快飯黎講係不錯既選擇。

黎九展食個快飯黎講係不錯既選擇。
2022-12-27
2022-12-19 349 瀏覽
見到蕃滿門門口貼住大大張poster, 可以自行選餸,好似車仔麵咁點餐。首先揀餸, 係十款餸裏面揀一款餸,我揀左六隻餃子。之後再喺三款湯底裏面揀一款,我揀咗雙重芝士。再喺主食裏面揀一款,我揀咗螺絲粉。然後按自己嘅喜好加唔同程度嘅辣。最後再揀嘢飲,每日會有兩款特色飲品, 我去當日有甘草羅漢果茶同埋洛神花茶揀, 我揀咗後者。蕃茄湯底飲落酸酸辣辣, 好惹味。再配上少許茄肉, 令到湯底嘅味道層次更為豐富。 湯底叫雙重芝士,但食落好似淨係得一種芝士。芝士拉絲拉得唔錯,但味道就比較淡。螺絲粉軟硬適中,掛上湯底非常之好食炒蛋滑捋捋,味道唔錯。泡菜餃子分碟另上 , 賣相一般般 。食落外皮脆脆,內裏嘅肉餡帶有泡菜香味,但係就欠缺辣味。洛神花茶唔會話個酸, 亦都唔會話過甜。 平時飲慣咗奶茶咖啡檸茶檸水,想轉下口味嘅話,黎下呢間都唔錯。

螺絲粉軟硬適中,掛上湯底非常之好食

炒蛋滑捋捋,味道唔錯。

2022-10-02 831 瀏覽
一直以為九展係美食沙漠估唔到有間蕃滿門呢間餐廳 經常排長龍係收銀買完 都要得起碼5分鐘先攞到餐食物出黎係好夠溫度 啲番茄湯出曬煙而且番茄湯味道好濃厚因為有午市早鳥優惠 呢個餐 有沙嗲雞串同豬扒 都只係$50簡直抵到爆
一直以為九展係美食沙漠

因為有午市早鳥優惠
呢個餐 有沙嗲雞串同豬扒 都只係$50
簡直抵到爆
2022-10-02 478 瀏覽
蕃茄有益又好味,我最愛到這間以蕃茄為主題的餐廳,內裏供應可自由配搭的蕃茄湯麵,客人可以因應自己的喜好選喜歡的材料。朋友叫了牛丸和泡菜餃子湯意大利粉,她說牛丸十分彈牙而泡菜餃子不辣但很惹味,再配以濃濃的蕃茄湯,十分好味。我叫了牛腩雞翼米線,牛腩不肥,冧冧地,超正。炸雞翼非常香口,炸得又金黃,望落去都十分吸引,食落去脆口!雖然只是平價的下午茶餐,但這餐廳非常有誠意,炸物無論是泡菜餃子或炸雞翼都不會放在湯上面,而是分開另上,這樣做不但不會弄冧炸物,而且也可以保持食物的溫度。小小的❤️思,屬意可見餐廳用心做食物

2022-09-26 363 瀏覽
本身就沒有甚麼機會會來到位於九龍灣邊皮的E-Max,對這個地方也很陌生,直至最近我才知道裡面有一個好像food court那樣的樓層,原來裡面也有不少餐廳。經過見到這間餐廳的名字就知道是主打蕃茄的,天氣炎熱今日就食酸酸甜甜的蕃茄午餐吧。香煎豬扒+泡菜餃子($59),配螺絲粉微辣湯底,另外加$3飲品轉凍檸茶。餐廳是以半自助形式經營,客人需要到櫃檯自行取餐。蕃茄湯酸酸甜甜的幾開胃,裡面也有不少的茄肉增加口感和味道。雖然辣度我是選了微辣,但辣勁頗強,跟酸甜的湯底喝起來會有另一種感覺,可以就稍為掩蓋了蕃茄味。碗裡還有一些炒蛋,沒有甚麼蛋味,只是吸收了湯底的味道。螺絲粉不會煮得太淋,輕易地掛上湯底,份量亦很多,所以食完都幾飽肚的。炸的泡菜餃子外皮脆但帶硬,裡面就是有些泡菜的肉餡;至於香煎豬扒大概是半煎炸的,非常多油,即使底下的生菜也完全被油浸軟,這塊豬扒的油仍然多得不斷滲出,更不要說咬下去全都是油的味道跟雪氣味,沒有豬肉的味道,表現參差大概在E-Max返工的朋友或許會食過這間,價錢和份量來說是可以的,只是味道普通;若在附近想不到食甚麼,或者想食開胃的蕃茄菜式也可以來用餐。

2022-09-06 284 瀏覽
呢幾日嚟到九龍灣附近做野估唔到係Emax都搵到蕃滿門於是同同事一齊買外賣返公司食-我揀咗蕃茄濃湯粉併牛乳滑蛋加配餃子春卷同炸豬扒放入口盡是滿滿的蕃茄濃湯一口湯一口螺絲粉,非常滋味滑蛋還好係煮得比較熟餃子都煎得香,春卷也ok炸豬扒比較薄身外層炸得金黃香脆,內裡唔會炸得太乾咬落外脆內軟仲好juicy 真係比想像中好食-整體係九展嚟講真係平靚正只要你喜歡蕃茄的就不會失望蕃茄濃湯非常濃郁,值得再encore
呢幾日嚟到九龍灣附近做野
估唔到係Emax都搵到蕃滿門
於是同同事一齊買外賣返公司食
我揀咗蕃茄濃湯粉併牛乳滑蛋
加配餃子春卷同炸豬扒
放入口盡是滿滿的蕃茄濃湯
一口湯一口螺絲粉,非常滋味
滑蛋還好係煮得比較熟
餃子都煎得香,春卷也ok

炸豬扒比較薄身
外層炸得金黃香脆,內裡唔會炸得太乾
咬落外脆內軟仲好juicy 真係比想像中好食

整體係九展嚟講真係平靚正
只要你喜歡蕃茄的就不會失望
蕃茄濃湯非常濃郁,值得再encore
外賣自取
2022-06-08 700 瀏覽
I was surprised by their generous amount of pasta which was indeed a large portion (though it may not look like so in pictures). The tomato soup was nice but not particularly impressive in my opinion. Whereas for the deep fried fish fillet & shrimp was so-so, they turned cold quickly.I would say it’s priced reasonably for its large portion, no wonder there’s always a long queue during lunchtime.
吉列蝦拼吉列魚柳
吉列蝦拼吉列魚柳