2004-04-19 23 瀏覽
本來想食芝麻+腐竹糖水,但個sales話:我未聽過人咁食喎,好食咩?!……我心想:你整得難食咪唔好食囉!之後我叫了個芝麻+合桃糊(熱),由於他是用微波爐make熱,所有以中間熱,個周邊唔熱,我叫佢整熱點,佢好似有點唔耐煩咁,當時是下午2:30又無乜人,佢都咁唔想做!過份!價錢貴$17一碗,又無芝麻味,態度又差,咪去呵…名不符實囉!
2003-12-13 21 瀏覽
上個月底終於一試, 價錢相比起一般甜品屋貴, 講質素, 又唔係話咁抵o燉蛋好麻麻, 薑奶的確唔錯o
燉蛋好麻麻, 薑奶的確唔錯o
2003-11-20 2 瀏覽
因工作關係, 行經灣仔兼搵地方食lunch, 見呢間野標明生果午餐, 就走左入去食, $32一個生果lunch set, 有腸仔粟米沙律、生果盤、鮮榨果汁同main, main可以揀三文治或飛碟、揚州炒飯同炒麵, 我揀左揚州炒飯, 個粟米沙律我稍嫌佢落得太多沙律醬(我係唔鍾意食沙律醬既, 覺得佢太酸), 如果佢轉用Mayonnaise就好少少, 當然最好係自已調較! 個炒飯份量o岩岩好, 不過d肉肥o左少少, 有少少驚喜係個生果盤d生果份量真係幾多, 雖然入面只得西瓜同木瓜, 但係對於喜愛食生果既人會鍾意, 杯果汁係木瓜汁, 冇乜驚喜, 係俾人一種較健康既選擇。
2003-11-15 4 瀏覽
今晚去鋸完扒行入來食甜品,十點幾仍然係幾多人,要搭檯兩個人至坐得低。我的當然選擇是薑汁撞奶加辣,她不吃薑,唯有叫了白果腐竹蛋糖水。我的薑奶仍然好掂,夠辣又夠滑,唔錯;她的腐竹糖水雖然足料,有雞蛋一隻及好多白果,但糖水本身麻麻,腐竹唔靚,不係好溶於糖水中,好的腐竹糖水是好似豆漿咁奶白色的,好似馬師道強記就永無失手。埋單32蚊,唔算平,但食薑汁奶只止一家,貴D都無計。
埋單32蚊,唔算平,但食薑汁奶只止一家,貴D都無計。
2003-02-01 7 瀏覽
除左食蛇,凍冰冰整番碗薑汁撞奶都幾正架!在云云口味中,我始終覺得示原味最正,記住叫埋加辣,食完成身興曬,真係翻北風都無有怕!
除左食蛇,凍冰冰整番碗薑汁撞奶都幾正架!
2001-11-12 9 瀏覽
地方細細唔係好當眼咁,但d薑汁撞奶就真係好正! <br>新鮮即撞,一上檯已經好香薑味同奶味,一啖入口仲好滑溜,食完仲暖笠笠,不過如果怕辣最好叫少薑,因為個一般辣都已經幾勁下,唔食得辣o既可能會頂唔順!
地方細細唔係好當眼咁,但d薑汁撞奶就真係好正! <br>
2001-01-07 9 瀏覽
地方麻麻,不過D奶就真係唔錯,我食好立克薑汁奶,好滑,不過唔夠好克味。我去個日生意好似麻麻,周圍貼哂紙話呢樣減價個樣減價,真係生意難做。
2000-07-30 6 瀏覽
名不虛傳! <br>彊汁撞奶出哂名㊣!好滑、又好夠彊味喎! <br>仲有好多種味道撰擇添,不過我始終都係鐘意原昧多d~ <br>冬天整番個彊汁抄飯暖下胃仲㊣呀! <br>
名不虛傳! <br>
彊汁撞奶出哂名㊣!好滑、又好夠彊味喎! <br>
冬天整番個彊汁抄飯暖下胃仲㊣呀! <br>