2003-10-19 11 瀏覽
My last visit to this restaurant was in June 2003. They had a variety of food to choose and the sashimi were fresh too. When the sushi bar was not busy, we asked the man-in-charge to make us hand roll. We enjoyed the dinner very much.
2003-09-04 9 瀏覽
萬豪咖啡室的甜品正係出晒名架!款式多、外形吸引、味道無得頂!鍾意食甜品的人比如本人都想一去再去!三文魚好新鮮,即叫即切,不過不是時時有;漉野食的位置經常排隊,又係因為好食。熱菜較少款,鍾意食熱野的人可能不滿意。但來得這裡的大都因甜品而來,所以都可以飽飽滿足而歸!
2003-09-01 0 瀏覽
請問最近有冇人食過這裏的DINNER BUFFET,新唔新鮮和甜品種類多唔多
2003-08-11 3 瀏覽
呢到既dessert係好好食架~
呢到既dessert係好好食架~
2003-08-10 2 瀏覽
請問各位知唔知Marriott o的甜品buffet好唔好味???o的款式多唔多???how much???
o的款式多唔多???
how much???
2003-07-28 3 瀏覽
我想問問大家萬豪的甜品buffet幾點先有??係邊間restaurant??同埋幾錢~~雖然有少少離題......但唔該幫幫忙.......
雖然有少少離題......但唔該幫幫忙.......
2003-07-08 5 瀏覽
在2003年6月28日相約朋友到此餐廳吃下午茶自助餐,價錢HK$156.00,時間由2點至6點,)之前曾到過此餐廳吃過自助餐)當日的甜品沒有令我失望,尤其是最深刻的是朱古力蛋糕,朱古力味很濃,中間夾住的不知什麼但很脆,又不太膩,熱葷也不錯,有芝士焗生蠔、泰式單骨雞翼、蝦多士、鮮三文魚、什菜沙律(黃色的西椒很甜,另外有甜合桃)、雪糕很滑,有佷多配料任加,有粥品非常美味,配料有豬、雞、牛、皮蛋、大蝦、銀雪魚片、帶子等,粥底也很好,值得一試。P.S.記住去之前要訂位。
P.S.記住去之前要訂位。
2003-07-08 2 瀏覽
2003年7月5日相約朋友到此餐廳品嘗下午茶自助餐,此餐廳是很難訂位的,記住早一至兩星期訂位;價錢為HK$165.00時間由3點15分至6點(但3點已可以取食物)。環境十分好,坐位舒適,有真人即埸演奏音樂;綠茶紅豆蛋糕真是名不虛傳,但留意此蛋糕有兩款,一款是蛋糕形、一款是蛋卷形,前者較後者好味及無這麼膩,前者只出一次,所以一去到就要立刻試,如果不是就蘇州過後無艇搭;甜品尚可以,沒有什麼驚喜,串燒過得去,雞翼我沒有品嘗;沒有魚生、生蠔及沙律,生果種類不多,但飲品就不停供應。食物及價錢對比起萬豪酒店就略為遜色一點,但環境就比萬豪優勝。不得不提是有一款鵝肝醬三文治十分搶手,初時我只取了一件與朋友分享(因不想浪費),吃過後覺得十分好味(真是很像中國腐乳,食落感覺很甘香,很有鵝肝味道,我的朋友說曾在台灣吃過此味道,在香港未曾吃過如此好味),相差不夠兩分鐘再去取,已經沒有了。但總括來說,抱住一個吃下午茶的心態,亦可一試。(如想以平靚正的心態去吃,就會令你失望。)
請問大家呢萬豪的dinner同dessert buffet 係咪不同架??
請問大家呢
ok
2003-06-24 3 瀏覽
我三星期前食過, 星期日加埋一好似係三百五十元左右. 食物味道唔錯, 比其他酒店的自助餐好好多. 但款色我就略嫌少左d.
2003-06-17 2 瀏覽
請問有冇朋友近來係萬豪酒店食dinner buffet?How much?好唔好食?多款式嗎?Thank you!
請問有冇朋友近來係萬豪酒店食dinner buffet?
How much?好唔好食?多款式嗎?Thank you!
2003-05-13 2 瀏覽
Dear CARL,確實價錢我唔係好記得.大約$120(+10%)左右啦..不過只在WEEKEND LATE NIGHT供應.=)
Dear CARL,
=)
2003-03-17 4 瀏覽
上個Saturday晚心情唔多Alright, 同個姊妹出黎互相傾訴下..平時經過覺得呢度環境舒服..所以選擇左黎試Dessert Buffet選擇夠多.size細細杯/細細件.好精美呀..(玻璃細杯裝Dessert係最正咖)
(玻璃細杯裝Dessert係最正咖)
2002-04-19 0 瀏覽
舊年o黎過呢間酒店飲喜酒, 都覺得食物+ 環境都不俗. 於是尋日就去o左食dinner buffet. <br> <br>288 蚊一位都可以接受( 甚至比我預期平o左, 我以為要三百以上, 不過星期五六o既日子好似貴d ). <br> <br>service 方面都幾好, waiter 都好有禮貌同細心. 食物方面, 好多蝦呀! 我未去過一個buffet 有咁多種蝦: 小龍蝦, 白灼蝦, 富貴蝦... ... 有六七種咁多呀. 不過, 我覺得味道麻麻( 可能我要求太高啦, 肉質不錯, 唔會"梅", 不過唔夠甜). <br> <br>至於salad 就唔算多囉, 幾一般下( fruit salad 都只係用canned pineapple, 太不夠心思啦o卦? fresh 都唔駛你好多時間整o既? 反而fruit plate 上又有喎). 其他冷盤都幾一般( 得一碟凍火腿仲有煙三文魚, 其他也不算多). 不過同行的家姐話生蠔好食, 可惜唔夠大隻. <br> <br
<br>
熱食方面, 品種都係肉類同魚類( 我家姐話搵條菜食下都難), 不過食味不錯喎. 椒鹽鱔片幾好, 可惜o係個有盤中焗到"稔" o左少少. 焗oyster 都不錯, 仲有XO 醬腸粉都幾ok, 另外curry 蝦都幾好( 有汁o既, 都幾好味呀). <br>
<br>
甜品我食o左不少tiramisu ( 有水準但不是令人impressive ), 反而light cheese cake 就幾impressive, 真係清同輕囉, 不會太"溜". 不過d 批同法式炖蛋( 有chestnut o架) 可能放o係度又無keep 溫度, 冷氣下就整到又乾又硬, 好浪費呀! pastry 類也只作食物檯上的道具, 因為硬曬好難食呀. <br>
<br>
我下次不會再去囉, 唔係因為唔好, 而係無咩動力令我再去. 如果食魚生( 呢度d 魚生一般啦, 要個師傅切, 始終不及自己拿咁過癮) 同甜品, 我覺得呢度只算一般, 但熱食就不錯. 不過, 我個人去食buffet 都係主攻前二者, 熱食不如上酒樓食好過. <br>
2002-03-30 9 瀏覽
Went to have buffet with my honey on my b-day last year. Quality wasn't bad, but only limited varieties to choose from, which was a bit upsetting.However, I don't think I'll ever go again because it's not worth.