2009-09-14 33 瀏覽
去mk行街...自不然會諗到哩間野...其實我都食過幾次..但係就未上黎寫食評.專程行去萬家燒餅皇,為o既都係"武大郎"之前亦有食過"燒餅皇",不過始終鐘意"武大郎"多d,(啖啖肉)$10十分抵食~~!!今次買..佢轉左個細袋!以前係用大袋架!.. 細袋好用好多..吾駛好辛苦整佢出黎食..哈哈
去mk行街...自不然會諗到哩間野...
其實我都食過幾次..但係就未上黎寫食評.

專程行去萬家燒餅皇,
為o既都係"武大郎"

$10十分抵食~~!!

今次買..佢轉左個細袋!以前係用大袋架!..
細袋好用好多..吾駛好辛苦整佢出黎食..哈哈
2009-09-02
2009-09-13 28 瀏覽
是到難得到mk1遊..由於未食過野,,順便買了3個泡芙1試.朱古力,奶油,芝士各1件..細細件但係幾油下..最好味應該係奶油甜甜地幾得意xd..芝士好似怪怪地咁..但泡芙唔係好脆有點失色..
是到難得到mk1遊..
由於未食過野,,順便買了3個泡芙1試.
朱古力,奶油,芝士各1件..細細件但係幾油下..
最好味應該係奶油甜甜地幾得意xd..芝士好似怪怪地咁..
但泡芙唔係好脆有點失色..
2009-09-11 16 瀏覽
由於去到旺角個陣已經3.30PM 所以買左個武大郎食,不過本人第一次幫襯一入口,係熱爆,不過無所謂,辣親條俐係值得既,因為D肉汁勁多美中不足就係食完有D滯!!!

美中不足就係食完有D滯!!!
2009-09-10
2009-09-10 12 瀏覽
由於冇咩胃口,決定唔食飯,買杯珍珠奶茶+武大郎當晚飯其實佢水準都好穩定,食左好多次,每次都係一樣味道個包厚度o岩o岩好,舊肉有d菜甫好香好惹味,食一個就飽啦~另外有食過牙擦蘇,不過唔鍾意,d餡又乾又少.....都係武大郎好味d
由於冇咩胃口,決定唔食飯,買杯珍珠奶茶+武大郎當晚飯

其實佢水準都好穩定,食左好多次,每次都係一樣味道
個包厚度o岩o岩好,舊肉有d菜甫好香好惹味,食一個就飽啦~

另外有食過牙擦蘇,不過唔鍾意,d餡又乾又少.....

都係武大郎好味d
2009-09-06
2009-09-10 29 瀏覽
吃過了donut就意味今天破戒了把心一橫 便快步地從芭琳莎拐個彎來到萬家燒餅王買了一個武大郎原想把它掰開一半拍個照可是整個包就是熱得燙手最後放棄拍照就直接咬下去了包皮很薄 餡料十分足熱呼呼的肉餡 微辣加上肉汁好吃是理所當然的與牛肉餅有異曲同工之妙吧
吃過了donut就意味今天破戒了

熱呼呼的肉餡 微辣加上肉汁
好吃是理所當然的

與牛肉餅有異曲同工之妙吧

2009-09-09
$10 (其他)
2009-09-08 6 瀏覽
是日去到mk,見有d餓就專程行去萬家燒餅皇,為o既都係"武大郎"之前亦有食過"燒餅皇",不過始終鐘意"武大郎"多d,包皮軟身,肉汁又夠,仲有好勁o既香料味,而且好大個,食一個可以當一餐,$10十分抵食~~!!下次去會試下d牙刷蘇~~
是日去到mk,
見有d餓就專程行去萬家燒餅皇,
為o既都係"武大郎"

之前亦有食過"燒餅皇",不過始終鐘意"武大郎"多d,
包皮軟身,肉汁又夠,
仲有好勁o既香料味,
而且好大個,食一個可以當一餐,
$10十分抵食~~!!

下次去會試下d牙刷蘇~~
2009-09-02
2009-09-07 19 瀏覽
熱騰騰嘅武大郎一定係必食! 肉好新鮮,多汁,又飽肚,餓餓地食簡直一流!其次係燒餅皇, 一樣熱騰騰,不過冇咁多汁啫.牙擦酥都食過,都幾得意...紅豆+酥皮...幾清...係一個唔錯嘅甜餅push!

其次係燒餅皇, 一樣熱騰騰,不過冇咁多汁啫.

push!
2009-09-05 7 瀏覽
好耐冇食武大郎好想食一去到見到...細左咁多既~??算~~照買.......一咬先發覺---大鑊!!個餡呢係"厚"到呢咬唔到ga呢d汁仲係咁流出黎,又好熱喎,,,真係---大~鑊~原來細左,係因為厚左,怪錯左你添我會繼續來幫襯嫁~hohor
好耐冇食武大郎

好想食

一去到見到...細左咁多既~??

算~~照買.......

一咬先發覺---大鑊!!

個餡呢係"厚"到呢咬唔到ga呢

d汁仲係咁流出黎,又好熱喎,,,真係---大~鑊~

原來細左,係因為厚左,怪錯左你添

我會繼續來幫襯嫁~hohor
2009-09-02 7 瀏覽
吃了幾種款, 武大郎最好味, 肉餡有黑椒, 微辣, 超正, 包的口感也很好,不過以女士來說, 餡的份量太多了,但又不想吃淑女餅, 因為喜歡吃厚身少少既包.(其實冇硏究過淑女餅個包係咪薄d)
吃了幾種款,
武大郎最好味,
肉餡有黑椒, 微辣, 超正,
包的口感也很好,
不過以女士來說,
餡的份量太多了,
但又不想吃淑女餅, 因為喜歡吃厚身少少既包.
(其實冇硏究過淑女餅個包係咪薄d)
2009-09-02 57 瀏覽
飲食節目介紹時,已經好想嘗一嘗招牌餅是日路經此店,突然想起個電視節目而且店面亦都張貼出訪問作宣傳我,更肯定要試一試這家的燒餅皇燒餅皇餅底如pizza般香脆,薄薄的肉涵很鮮味一個$10燒餅皇的size足以填肚,甚至可當$10買一塊pizza過口癮
飲食節目介紹時,已經好想嘗一嘗招牌餅
是日路經此店,突然想起個電視節目
而且店面亦都張貼出訪問作宣傳
我,更肯定要試一試這家的燒餅皇

燒餅皇餅底如pizza般香脆,薄薄的肉涵很鮮味
2009-08-28 13 瀏覽
同女女去食個招牌燒餅好香好好食又夠脆同熱老板又好人推介!!!仲要聽住呢隻歌去食:燒餅 燒餅 含有豐富營養大家都知邊隻歌嫁啦!!!
同女女去食個招牌燒餅
好香好好食
又夠脆同熱
老板又好人
推介!!!
仲要聽住呢隻歌去食:
燒餅 燒餅 含有豐富營養

大家都知邊隻歌嫁啦!!!
2009-08-27
  • 招牌燒餅
2009-08-24 19 瀏覽
我食左燒餅重好多次喇.一泥佢真係好入味.冬天食更加係暖入心.又特別..但係呢排真係成日發生左一個情況.以前餅同肉一定唔會分開既.而家...一打開 佢地就分開喇:點解會咁..係唔係因為肉既分量少左.所以痴唔實??我真係唔知道喇.不過計番佢以前咁多次都冇.係呢排先有(我岩岩睇其他食家都話有呢個情況)同埋佢仍舊係咁好食.梗係唔會有負評喇!
又特別..

但係呢排真係成日發生左一個情況.
以前餅同肉一定唔會分開既.而家...一打開 佢地就分開喇:
點解會咁..係唔係因為肉既分量少左.所以痴唔實??

我真係唔知道喇.
同埋佢仍舊係咁好食.梗係唔會有負評喇!
2009-08-22 31 瀏覽
距離上次吃已經有幾個月時間,說真的有點牽掛今天終於吸引到朋友和我一起再吃,叫了燒餅皇及武大郎。依舊熱騰騰,出名的食店就是這樣好,客流量大,永遠新鮮出爐。燒餅皇被切開一半對摺,可惜它的紙袋是有手挽位,吃的時候不太方便,最後更落得「肉餅分離」的狼狽下場。因為買了輕鬆飲,很大杯,朋友說單喝就可以飽了,武大郎吃了一半又歸我。始終肉的肥瘦比例和調味很棒,多吃也不會膩。不過發現,有很多味精,吃完之後喝了一杯輕鬆飲和兩支水還是很渴。
距離上次吃已經有幾個月時間,說真的有點牽掛

今天終於吸引到朋友和我一起再吃,叫了燒餅皇及武大郎。

依舊熱騰騰,出名的食店就是這樣好,客流量大,永遠新鮮出爐。

始終肉的肥瘦比例和調味很棒,多吃也不會膩。

2009-08-15
2009-08-22 27 瀏覽
哩一年黎都唔太鍾意食麵包, 方包還好, 但麵包店內什麼腸蛋包真係聽到都怕.口味改變左有時都唔係咁開心, 行經燒餅皇門口, 睇見最出名既武大郎, 心知佢外皮係麵包質感, 當堂冇晒興趣好在仲有樣野岩我, 就係燒米餅晨早流流街上冇乜人但都有3,4個客仔黎哩度買, 睇住老闆娘做到冇停手.拎上手熱辣辣, 非常燙手.燒米餅個皮煙煙韌韌仲有d 甜甜地, 食落好滿足, 真係好好味.皮同咸分配適中, 咸料有豬肉, 粟米, 蛋, 菜, 仲好鬆, 食落唔會有實的的既感覺味道亦唔濃烈, 岩岩好!建議食普通燒米餅, 唔好食蘿蔔味, 因為蘿蔔味唔夠香同埋好寡.
好在仲有樣野岩我, 就係燒米餅
拎上手熱辣辣, 非常燙手.

味道亦唔濃烈, 岩岩好!

$5 (早餐)
  • 燒米餅!!
2009-08-21 13 瀏覽
咁岩去開mk,就試下個燒餅皇10蚊黎講,我覺得係抵食,因為個餅都幾大個成個餅都好好味,同埋呢個味好少食到不過d肉咸左少少,餅連肉一齊食會最好~~~
咁岩去開mk,就試下個燒餅皇
10蚊黎講,我覺得係抵食,因為個餅都幾大個
成個餅都好好味,同埋呢個味好少食到
不過d肉咸左少少,餅連肉一齊食會最好~~~
2009-08-16