萍記泰式正宗美食

萍記泰式正宗美食 (已結業)

Ping Kee Thai Restaurant
萍記泰式正宗美食 (已結業)
wingcyy
好味泰菜😋
wingcyy
2023-02-20
76 วิว
ติดตาม
之前搭車經過一直想試依間泰菜,難得收早可以去買外賣返屋企食~買咗冬蔭功湯+生菜包+少少串燒(沙嗲味)總體係好食嘅老闆娘好好,送多串雞腎俾我本身想試炒蜆,但賣曬(要3點後預訂先有,要嗌貨)更加可惜嘅係,老闆娘話做到今個月25就byebye了話生意難做想食就趁依幾日去食喇~ดูเพิ่มเติม
รีวิวด้านบนคือ ความคิดเห็นของผู้ใช้ ซึ่งไม่ใช่ความคิดเห็นของ OpenRice
eateatbb
正宗泰味道
eateatbb
2022-12-11
114 วิว
ติดตาม
叫咗個泰式炒花甲,勁正,有粉絲底,因為唔夠食,所以最後再叫多一碟一模一樣😅仲叫咗個泰式炒介蘭,小朋友平時唔食菜都肯食🤤菠蘿炒飯都好食,同出面食嘅有少少唔同,但講唔出咩唔同,我覺得係好食嘅。另外串燒汁應該係自己溝嘅,個職員有行埋嚟介紹下,但我就覺得辣咗少少。小朋友叫咗兩個椰青,我哋就叫兩杯龍眼冰。老細話啱啱接手,送咗兩個甜品比我d小朋友,都幾驚喜,不過太飽,唯有食唔晒打包。服務幾好😅overall值得推介👍🏻ดูเพิ่มเติม
泰式炒花甲
泰式炒芥蘭
Barry Gs
好好味泰國菜
Barry Gs
2022-11-22
83 วิว
ติดตาม
今日同幾個同事系土瓜灣開完會,有D肚餓想揾野食,見到有間食泰國菜餐館就試下食個晚飯。叫左個串燒雞翼味道ok, 燒得啱啱好。炸蝦餅好有鮮味又彈牙 Yummy........ 。生蝦夠新鮮好好味。海鮮炒飯炒得夠火喉有鍋氣, good taste 。泰式炒什菜炒得好好味,D菜夠新鮮所以好鮮甜。全程埋單三百幾蚊,價錢又ok wor.......呢間泰國菜館食物質素幾好,味道又唔錯,可以下次再來幫襯。...........ดูเพิ่มเติม
泰式炒什菜
串燒雞翼,炸蝦餅,生蝦,海鲜炒飯
Turboimage
伏!不正宗泰食
Turboimage
2022-10-02
146 วิว
ติดตาม
週日本來想過去上海美食之家食擔擔麵,但路過這間新開食店便來試試,一入門口一枱客都冇,冇所謂反正嚟試新嘢便坐下。我要了一碗豬肉湯河,朋友要了一碟菠蘿炒飯,不包飲料,看看餐牌價錢也不便宜,希望有點水準吧!誰知... 豬肉湯河一來的時候,已經賣相不佳,第一次看見這樣所謂的泰式湯河,再試試味道已知中伏,也不是很難食,但一定不是正宗泰式湯河的那種味道囉!湯底清淡得有點像香港仔魚蛋粉哪種味道,那我為何要用58蚊來這裏食?朋友的菠蘿炒飯分量少得可憐(看相片),味道也很普通,當然也不值78蚊這個價錢啦!看看這間食店名稱,稱自己為泰式正宗美食,真係得啖笑!早知行多兩步,過去來泰巷食仲好!這間食肆已經入咗我黑名單,永不再幫襯!ดูเพิ่มเติม
angela521
態度惡劣!我有俾錢係咪要咁受氣?
angela521
2022-09-04
135 วิว
ติดตาม
懶唔想行咪尼呢間試下,其實佢價格都唔平,以咁既上碟大細同呢一區尼講。一個海南雞飯都成98蚊。。。叫極個侍應叫落單,望到都唔行過尼。其實都唔係咁多客乍wor, 樓面既人當我透明咁款,係咪咁做生意先?明明唔係無人,但左催右催都落唔到單咁。之後仲要黑我面喂,我返工已經夠辛苦,仲要尼受你地氣?而家係邊個唔啱?唔好咁理直氣壯,唔該!辛辛苦苦終於落到單,上菜又好慢,等左成20分鐘都未有,但係上菜果陣,但飯係凍左同埋好硬身。。。凍野飲過甜咁既質素,係咪值呢個價呢?下次一係尼土瓜灣就食cafe, 要食thai food 就去返九龍城cp 值點都高好多啦...ดูเพิ่มเติม
jimmy1990
九唔撘八 千祈唔好黎食
jimmy1990
2022-08-28
102 วิว
ติดตาม
’泰式’ 同 ‘正宗‘ 喺分開兩樣野菠蘿炒飯- 炒飯濕,雞唔熟- 加蛋都算不過未凝固- 味道還好泰式乾炒河- 變咗濕炒- 加埋啲椰菜金菇,九唔搭八,成碟茶記乾炒牛河咁最後兩碟都要攞翻入去再炒想失望就過嚟試下啦。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。ดูเพิ่มเติม
lalabisou
Nice Thai food in the area
lalabisou
2022-08-15
84 วิว
ติดตาม
香葉炒蜆同串燒都好掂!炒蜆係用大隻嘅花甲,好好味,不過粉絲就咸就少少。串燒-扎肉同茄子有驚喜,魷魚新鮮,羊架惹味。冬蔭公湯都好好飲,雖然湯料唔算多,兩個人飲份量剛好。另外仲叫左個泰式炒通菜,埋單五百幾蚊。依間泰國菜雖然冇乜特別裝修,但食物質素好過唔少地方,會再幫襯。ดูเพิ่มเติม
香葉炒蜆
各式串燒