2012-11-13 1604 瀏覽
第二次来到香港参加婚礼(顺便玩玩) 被屋企人拖住行shopping 个阵无意中睇到一位女仆在街上派传单。几经辛苦摆脱屋企人自已走去找回女仆咖啡屋的位置(本人荡失路三次)上到去个阵,无我想像中的大(一相情愿想法,因为相片睇来几大一下)至今係我第三次在女仆咖啡店的参观了。係时候入重点了。1。入到去个时,觉得细得有屋企的感觉。唔会觉得会係一间店而係屋企,好温暖。卫生方面都兼顾都非常之好。2。经过一段时间观察,我可以话每一位(我见过的)女仆都好专业,萌係最好的形容词,唔会让新来的主人们觉得陌生(本人係极之怕丑生物)3。地方细,好过地方大。因为每一位主人(食客)都会被给予万分注意,只要拿起枱上的铃摇一下女仆们就立即到。除此之外女仆们都会到没有那么忙的时候与主人们沟通(玩游戏,学习魔法,挑战食下巨大冰沙与各种活动)确保每位主人都不会遭受冷落。4。至于食物,本人食过日本饺子,牛牛蛋包饭与"小芝芝" 炸鸡肉條咖喱饭。其中令本人回味无穷的就是牛牛蛋包饭,睇落好普通,一食入口个时饭,柔软牛肉粒与胡椒味令到本人想大叫出来讲好好味。(因为本人的国家的牛肉大部分都係橡皮牛肉)甜品都好好味唔会太过甜。份量都好够食
4。至于食物,本人食过日本饺子,牛牛蛋包饭与"小芝芝" 炸鸡肉條咖喱饭。其中令本人回味无穷的就是牛牛蛋包饭,睇落好普通,一食入口个时饭,柔软牛肉粒与胡椒味令到本人想大叫出来讲好好味。(因为本人的国家的牛肉大部分都係橡皮牛肉)甜品都好好味唔会太过甜。份量都好够食。
5。至于价钱方面如果以本人的马币来计的话本人会觉得价钱好合理且大众化。外地的女仆咖啡店爱好者们务必来到拜访!

适合-寻找一个休闲地方且爱动漫的人。饮茶轻松一下与释放压力。

不适-寻找美食与只求饱肚的人,因为女仆咖啡店主要都係卖萌的,想食山珍海味就没了。

5 分鐘 (堂食)
  • 牛牛蛋包饭
(非會員)
2012-11-13 1449 瀏覽
九月頭因為發生左d事..個人好灰..想搵間樓上cafe坐下..咁岩就搵到呢間~上到去..女僕好親切咁用日文打左句招呼..之後就帶我埋個位度~坐低左..聽完當日帶位既女僕自我介紹同介紹完餐牌..就自己睇下餐牌同叫野食~等野食既途中望左下個環境..地方雖然唔算大..但睇待出裝修係有花心思落去..感覺幾好~當日叫左個tea set..叫"牛鰻米漢堡"..開頭都唔知係咩黎..諗住試下既..黎到之後睇左兩眼食左兩淡..就知道大概係點整XDD食完坐多左陣..有女僕埋黎問玩唔玩遊戲/睇下漫畫..咁我就緊係話玩遊戲啦=w= 之後女僕拎左副UNO黎陪我玩左一段時間~幾開心^^自此就成日上呢間女僕Cafe~上去感受一種好開心..好溫馨既感覺^^以下係Cafe內其他食品^^蛋包飯上面既圖案都係每位女僕既心血之作~佢地會應主人(客人)既要求畫上想要既圖案/字樣~而甜品碟上面既圖案都一樣係由女僕一筆筆咁畫ga^^個人感想 : 呢間真係一間比到我家既感覺既女僕Cafe~同女僕傾計/玩遊戲都好開心^^希望睇完呢篇文既讀者都去感受下果度既氣氛啦^^
黎到之後睇左兩眼食左兩淡..就知道大概係點整XDD
味道唔錯~做法都幾有心思^^
食完坐多左陣..有女僕埋黎問玩唔玩遊戲/睇下漫畫..
咁我就緊係話玩遊戲啦=w=
之後女僕拎左副UNO黎陪我玩左一段時間~幾開心^^

以下係Cafe內其他食品^^
吉列蝦咖哩飯&香蕉朱古力冰沙
炸雞翼^^
tea set既蛋糕(公仔係女僕畫ga^^)
最愛食既鰻魚蛋包飯XD
雞扒蛋包飯~
海鮮蛋包飯~
蛋包飯上面既圖案都係每位女僕既心血之作~
佢地會應主人(客人)既要求畫上想要既圖案/字樣~
甜品碟上面既圖案都一樣係由女僕一筆筆咁畫ga^^

個人感想 :
呢間真係一間比到我家既感覺既女僕Cafe~
同女僕傾計/玩遊戲都好開心^^
希望睇完呢篇文既讀者都去感受下果度既氣氛啦^^
題外話/補充資料: 第一次發文..希望讀者都滿意..^^"
味道唔錯~做法都幾有心思^^
吉列蝦咖哩飯&香蕉朱古力冰沙
炸雞翼^^
tea set既蛋糕(公仔係女僕畫ga^^)
最愛食既鰻魚蛋包飯XD
雞扒蛋包飯~
海鮮蛋包飯~
  • 蛋包飯
今次同左班舊同學去另外一間MAID CAFE,不過間CAFE面積唔大,幾難有位,所以我一早係一星期前己經BOOK左,否則好多時都爆。首先,講講食物,叫左個3樣小食,叫左碟吉列炸蠔($40),幾好食,近著其於果D都係一般小食,雞翼呀,薯餅等等,小食都至在開下胃姐,無所謂因為撞正間CAFE搞HALLOWEEN,我個FD叫左個間CAFE推介的牛魔王蛋包飯,不過都幾鹹。近著我就叫左個雞扒蛋包飯雞扒蛋包飯食落去同,雞扒都茶餐廳水準差唔多,蛋包飯都幾好食,裏面D飯有茄汁,少少酸,易開胃,都唔差ge。最後,個cheese cake真係唔錯ge,用朱古力畫圖案,我地5個人個個都唔同,都係有落心機,入口即溶。環境就真係一般啦,太細啦,5隻手指都數得哂D枱,我地坐個位都有D熱,同埋,繁忙時間真係唔好入廁所,個洗手盆真係多野多到.........至於服務呢,唔夠PRO,整體OK,都可以同女僕傾下計,女僕都好樂意,佢地一做完自己野都過返黎,都起碼仲在意你,所以我都俾多左貼士(可能其他客都係同FD吹水)暫時係呢方面,好過@kiba dream cafe女僕,@kiba d 女僕講完2句都同返自己同事同熟客傾計,

太鹹.....
近著我就叫左個雞扒蛋包飯

唔錯

(可能其他客都係同FD吹水
暫時係呢方面,好過@kiba dream cafe女僕,@kiba d 女僕講完2句都同返自己同事同熟客傾計,個老細都好似唔LIKEKEY咁,唔得。

價錢方面真係幾貴左D,一個人一個SET dinner坐得2個鐘,想坐耐D就要加多$38野飲,至可以俾你坐多2個鐘LO,不過合理,因為地方太細,一定流動性大,可接受。

終結,你想去CAFE食野,普通樓上CAFE D野食仲好過,但係你想食野又同女僕傾下計呢,都可以黎試下.....

2012-10-20
唔錯