招聘中
月薪 (面議)
$16,500-$21,000
月薪
2018-03-07 277 瀏覽
下午茶時間去食,唔洗等位😍,之後就愈來愈多人,大約8成滿。以為下午茶份量會較小,事實上都唔少,食完都好飽, Latte記得order時要講3D latte!第一次去食,食物飲品賣相都幾靚,價錢都唔貴
!第一次去食,食物飲品賣相都幾靚,價錢都唔貴
2018-03-07
2018-03-07 227 瀏覽
流心抹茶吐司Matcha Lava Toast$58Afternoon Tea (Mon - Fri 14:30-18:00)包含40元以下飲品一杯泡沫鮮奶綠茶Green Tea LatteH $36C $38今次第二次食 Beans 。平日 Lunch 同下午茶都會有 Set,Lunch 會包餐牌上指定飲品一杯,而下午茶包40元以下飲品一杯。流心抹茶吐司有一球抹茶雪糕、少量棉花糖、藍莓同莓係面頭。抹茶雪糕抹茶味香濃,雪糕質感滑。吐司呈黑色,外脆內軟。裏面嘅餡充滿抹茶液體。泡沫鮮奶綠茶香滑,綠茶味亦濃。
Matcha Lava Toast

包含40元以下飲品一杯

泡沫鮮奶綠茶
Green Tea Latte
H $36
C $38

泡沫鮮奶綠茶香滑,綠茶味亦濃。
泡沫鮮奶綠茶
10 分鐘 (堂食)
下午茶
2018-03-06 219 瀏覽
這家餐廳我一直都抱著懷疑心態,究竟食咩架?成日排一條長龍咁利害 .... 終於我昨天中午經過時發覺沒有人排隊,我即刻走入去試試我叫左個 Classic Benedict 等左一陣,賣相都唔錯但反而食就好一般,雞蛋冇味同冇咩動”L”感,有點失望😞

Classic  Benedict
2018-03-05
2018-03-03 193 瀏覽
這間食店開了在荃灣好幾年,但在下從未曾惠顧,反而山長水遠來到將軍澳時吃,其實不是本意,只是路過食店時,友人發現在下蹤影,於是便一起吃。Mixed Mushroom Spaghetti with Basil Pesto Sauce(九層塔香草汁什菌意大利粉)在勻勻的Pasta中選了這個,亦是唯一一款素食的,喜歡Basil量不多也香氣四溢,什菌灑上點點黑椒更添惹味,意粉Al Dente(註),看似份量較細的,但原來吃清光後也滿足了。註: Al Dente,意大利文,Dente 是牙齒,Al Dente 是 to the teeth 的意思,用在意粉或Risotto(意大利飯)上,就是形容在質感上具嚼勁,彈牙,QQ等意思。

2018-03-03 229 瀏覽
行一行街就肚餓啦,就入去食個Bendedict,醫下個肚。食Benedict最開心梗係切開雞蛋嗰一刻,啲蛋黃包住所有材料,而且材料亦十分新鮮,我最喜歡是他們將個麵包看得很乾脆,一口裏𥚃面有齊包的香脆、蔬菜的鮮脆、煙肉嘅香脆,實在十分滿足。另外芝士薯條也是我喜愛的小食,薯條炸得乾身,外脆內軟,再加上芝士醬,實在完美。甜品櫃有好幾款蛋糕及選擇,款款都各有各好實在難選擇,最後我也選擇了拿破崙。拿破崙亦是我經常食我十分喜愛的甜品之一,這兒的拿破崙不但爽脆,吉士也不是太甜令我極之喜歡,差啲想再食多一件。整餐下午茶,都食得很有脆。
行一行街就肚餓啦,就入去食個Bendedict,醫下個肚。

整餐下午茶,都食得很有脆。
2018-02-28 180 瀏覽
Took half day off from work to meet up with a friend visiting HK. Went to Beans for lunch at 1pm. The queue was short on a weekday afternoon (roughly 15 minutes wait). We were seated at a small round table. The environment was quite comfortable. Great for catching up! We each ordered a pasta and a drink. I specifically ordered a 3D Latte for my friend as I think it’s a great Asian dining experience. My friend chose Home Made French Vanilla as the flavour of the latte.An interesting point to note

3D  Latte

An interesting point to note is that each table is only allowed to order one cup of 3D Latte.

The overall dining experience was great! The 3D Latte was both delicious and adorable! Highly recommended!
2018-01-26
15 分鐘 (堂食)
3D  Latte
2018-02-24 243 瀏覽
一個人要找個地方打發時間實在不容易。逛了popcorn一圈,到處都是人。碰巧荳子是日排隊的人不多,便進去坐坐。荳子雖說是cafe,其實進去的人多是點了滿桌食物,餐牌有好多頁,環顧四周,食物的種類和擺盤都挺吸引。一個人的關係,被安排在長桌的一個位置上,感覺不太私人,沒有坐久一點的意慾。點了Earl grey latte,咖啡口味偏苦,茶味不算很濃,但以木製的食具擺盤好好看。荳子的咖啡選擇算多,有機會會再試其他特色的配搭。

2018-02-24 230 瀏覽
聽朋友講話呢間野幾好食,就黎試下,不過佢條隊都幾長,都要等幾耐下先有位,如果肚餓,就唔建議黎呢度。同朋友一齊食飯,但係唔係話真係好肚餓,所以就叫左一客意粉同d甜品。先講下個海膽意粉,唔係真係咁好食haha,因為有d怪味,d海膽唔算好新鮮,而食完上面個d海膽,下面就變番一般既意粉。另外,嗌左個甜品combo,有焦糖燉蛋,雪糕同埋拿破崙。都幾好味,甜品反而幾唔錯,焦糖燉蛋好香,入面好滑,d甜品賣相又好。甜品就真係幾滿意既!

2018-02-22 288 瀏覽
卡邦尼黑松露煙肉意大利粉HK $88(熱) 法式焦糖燉蛋拿鐵HK $36每一次經過 Beans 都會見到有好多人排隊等位。今次第一次幫襯,等左大概 15 分鐘左右就入得。面頭嘅黑松露好香,有好多煙肉同菇。卡邦尼汁五算好結身,食落五會好膩。飲品可以同職員要求要 3D Latte,而且係免費,不過每枱只可以有一杯係 3D Latte。外貌幾得意,味道還可以。

HK $88

(熱) 法式焦糖燉蛋拿鐵

HK $36

3D Latte 法式焦糖燉蛋拿鐵
3D Latte 法式焦糖燉蛋拿鐵
15 分鐘 (堂食)
午餐
2018-02-16 346 瀏覽
上菜次序可以改善一下,應該先上淡味的,再上濃味的,不然先吃濃再吃淡的話,淡味的菜式就完全吃不到味道。最驚喜的時蜜糖雞翼,脆度非常好,弄成一字雞翼,吃的時候很方便,一口咬下去就行了,這雞翼是讓我想再回去吃的主要因素啊!!
2018-01-23
30 分鐘 (堂食)
2018-02-09 354 瀏覽
今次去左beans將軍澳分店食飯,開張咗咁耐都仍然係咁多人😂閒日夜晚大約排左20至30分鐘左右🙇‍♀️今次叫左一份burger加pasta😛安格斯牛肉漢堡🍔漢堡分量十足,牛肉漢堡好厚好多汁!包身又好鬆軟🤤加埋太陽蛋🍳篤爆個蛋黃一齊食!😍邪惡到呢……😈勝在有埋番茄同生菜令到成件事冇咁濟😂😂😂😂另外一邊有大量薯條伴菜🍟用左幼薯條!上左碟好耐先食都仲係咁脆😻加分加分!但如果兩個女仔食嘅話會略嫌有啲飽🙇‍♀️ 7/10黑松露軟殻蟹意粉🦀軟殼蟹原隻炸起上,食落脆口又唔會太咸太油,加埋個黑松露忌廉意粉個味啱啱好😍意粉有咬口,有大量洋蔥加蘑菇非常足料!每條意粉都掛到濃郁嘅汁🤤又唔會太漏!!整體都有8/10

安格斯牛肉漢堡🍔

黑松露軟殻蟹意粉🦀
2018-01-31 397 瀏覽
之前同朋友喺單車館打完羽毛球, 當然要食返個午餐去補充體力喇。上網左睇右睇, 將軍澳站多左好多新餐廳, 間間都好吸引呢!!! 最後, 選擇左荳子, 因為環境同氣氛都唔錯呢。佢地有午市套餐架, 種類選擇都多, 心大心細嘅我最後被佢地嘅手撕豬仔骨漢堡吸引左。漢堡賣相好吸引, 而且份量都幾多呢!!! 豬仔骨已經起肉拆骨, 入口啖啖肉, 啱哂懶人。 麵包都幾鬆軟, 整個漢堡口感層次都幾豐富, 有滑溜嘅太陽蛋, 帶點燒烤醬味嘅豬肉, 焦糖洋蔥的香甜, 加埋脆口嘅蔬菜, 確實幾正!!! 餐飲選擇了熱檸檬茶, 希望為剛剛重份量嘅漢堡解解油脂, 杯仔都幾得意。下次可以再黎試試佢地有名的甜點!!

漢堡賣相好吸引, 而且份量都幾多呢
!!! 豬仔骨已經起肉拆骨, 入口啖啖肉, 啱哂懶人
!!!

下次可以再黎試試佢地有名的甜點
!!
2018-01-28 382 瀏覽
對於一啲星期六要返工既人黎講,放工後一個好嘅午餐係唔可以缺少嘅!今日12點半左右黎到呢間beans開始排隊!人唔算太多,最後好似等左半個鐘左右就可以入去!勝在排係商場入面,好過荃灣個間分店好多!☺️😊☺️😊Deluxe All Day Breakfast $108有法國腸,炒蛋,窩夫(附cream),雜菇,煙肉,蕃茄豆同燒蕃茄。其實all day breakfast自己係屋企都整到,但係偏偏出街都要叫!因為賣相好之餘真係整得好味!個炒蛋超滑!法國腸入面脂肪都幾多,少食為妙!🙂🙃帶子蜆肉意粉 $98意粉份量真係好少😅😅 share左真係每人一兩啖。而且我個人都幾中意多汁,佢呢個冇咩汁,感覺意粉好乾身,不過帶子同蜆都好新鮮,而且味道幾好!🤗🤗焦糖香蕉窩夫配綠茶雪糕$48超正!焦糖香蕉呀!香蕉上面個層焦糖脆卜卜,甜絲絲!真係好想再食!但係因為頭先all day 已經有2個窩夫,呢度又有一個!食到好飽!失策左!**menu係寫配vanilla 味雪糕架!但係可以落單既時候同佢講想要咩味!如果ok佢都會轉比你!so sweet!!💚💚特濃朱古力(凍)$38朱古力味唔夠濃,可能真係加得太多冰,而且屬於

Deluxe All Day Breakfast $108

帶子蜆肉意粉 $98

焦糖香蕉窩夫配綠茶雪糕$48

特濃朱古力(凍)$38
朱古力味唔夠濃,可能真係加得太多冰,而且屬於普通野!😁😁
2018-01-21 304 瀏覽
今日去左將軍澳個邊返工,所以就順便食埋個晚飯先回家!平時真係好少機會黎呢邊,所以都搵左陣有咩食,近婆係想食下all day breakfast,又咁岩見到荳子都幾多正面既comments,所以就揀左佢喇!一入到去,環境幾好,係舒服既!Deluxe Full English Breakfast: 份量都唔算少,2個人食岩岩好,所有材料都好香口,唔油膩,加埋個pancake軟淋淋又香蛋味:)蟹肉牛油果他他: 外貌十分精緻,見到已經好開胃,食落確係幾清新,牛油果味重,不錯不錯!龍蝦湯:龍蝦味唔係太濃,同埋個人比較中意飲好熱既湯,呢個湯係暖暖地,但都ok!檸蜜: 跟餐減8蚊!正正常常!檸味蜜味都剛好!

檸蜜: 跟餐減8蚊!正正常常!檸味蜜味都剛好!
2017-11-07
2018-01-18 242 瀏覽
好耐無入將軍澳食野啦😙試下呢間好多人讚好既餐廳 佢係無得預先訂座 都係要去到排隊等位🙈兩個人既話就比較快 等左大約15分鐘就入得啦🤗餐廳佈置都唔錯既 Menu野食都幾多選擇😍Parma Ham & Rocket 🚀🍕 $98其中叫左呢個pizza係我地覺得好出色既🤤份量兩個人都食得哂😈Pizza外層炸得鬆脆 但入面保持到好鬆軟😋😍一定要趁熱食🔥另外Parma Ham份量都足夠 配埋火箭菜 食落唔會太鹹 而且味道好好👍🏼😎如果叫一份意粉或pizza的話 可以加錢 (~$25)配芝士薯條🍟同埋凱撒沙律🥗份量好岩兩個人食😝

Parma Ham & Rocket 🚀🍕 $98