2021-12-30 39 瀏覽
真係好耐冇遇過啲咁差勁嘅茶飲店基本上唔算太過差都好少畀劣評服務差都已經係小菜一碟嘢飲完全唔係我想要嘅嘢買兩杯走糖最尾唔知變咗啲乜嘢?因為飲嘅人係完全唔飲得糖,冇走到糖杯嘢基本上係玩完根本就唔飲得, 真係貼錢買失望睇單我真係叫啱兩杯無糖走,都唔知點解佢個貼紙寫住有健康甜, 一飲就知大鑊喇, 真係唔飲得一個人收錢又去沖野飲,搞到啲嘢飲亂七八糟, 真係完全唔可以接受, 店員態度又差都可以理解嘅,唔係你求其沖杯畀我都要㗎 沖得太求其唔認真最後:喺呢個仲係食定稿件未確認食評嘅時候,又去幫襯多次,今次轉咗另一個女仔落單,同埋另一個人沖飲品,今次店員非常有禮貌,而且飲品正確,所以最後畀個ok就算,標題改「質素參差,睇你好唔好彩」 真係祝大家好運
真係好耐冇遇過啲咁差勁嘅茶飲店
基本上唔算太過差都好少畀劣評

服務差都已經係小菜一碟
嘢飲完全唔係我想要嘅嘢
買兩杯走糖最尾唔知變咗啲乜嘢?

沖得太求其唔認真

2021-12-28
2021-12-27 60 瀏覽
喺旺角掃街呢個美食地帶,選擇眾多,實在令人花多眼亂,最終我哋揀咗「茶茶Go」,之前未飲過嘛,試吓新嘢先😝。揀完飲邊間舖之後,又要諗飲邊一款,人生好難吖,皆因款款都好吸引。飲品定價唔算貴,有部份廿幾蚊就有交易👍。由於我同朋友都鍾意黑糖🖤,大家不約而同地嗌咗黑糖系列,兩杯都見到靚靚嘅雲石紋。真·岩燒黑糖鮮奶($32),🥛鮮奶好滑啊,同用奶粉沖出嚟嗰啲無得比。鮮奶同黑糖好夾,甜度來自黑糖,但唔會過重,真心好飲。岩燒黑糖珍珠奶茶($29),🧋珍珠奶茶易入口,茶底唔澀,甜度略比鮮奶高。珍珠新鮮熱辣辣煮起,質感煙韌Q彈,珍珠量激多,啜極都有。紫菜肉鬆小方($38),蛋糕仔富有台灣風味🇹🇼,肉鬆量超慷慨,厚厚一層將小方完美包裹好,但略嫌蛋糕濕度偏高,口感爭少少。總括嚟講,如果想飲杯好味嘅黑糖系飲品,不妨可以考慮茶茶Go啊,而佢同時亦提供其他地道台式飲料㗎☺️。
真·岩燒黑糖鮮奶
岩燒黑糖珍珠奶茶
2021-12-11
5 分鐘 (外賣自取)
真·岩燒黑糖鮮奶
2021-12-20 24 瀏覽
有時候對台式飲品真係冇乜抵抗力,今日係旺角行街行到口乾乾又想飲返D甜野,見到有間新既茶飲店,未試過,仲見到佢有肉鬆小方賣不禁停低左望一望最後就叫左杯逮丸芋頭 2號同埋真。岩燒黑糖鮮奶芋頭 2號其實係芋圓芋泥鮮奶,飲落去啖啖芋泥,冇額外加糖,所以唔會甜!另外一杯黑糖鮮奶估唔到咁大杯,珍珠份量都幾多,整體都係唔太甜!最後就係紫菜肉鬆小方,由於太肚餓既關係真係要即刻開黎食!沙律醬沾埋肉鬆一齊食,真係幾滿足!
有時候對台式飲品真係冇乜抵抗力,今日係旺角行街行到口乾乾
不禁停低左望一望

最後就叫左杯逮丸芋頭 2號同埋真。岩燒黑糖鮮奶

最後就係紫菜肉鬆小方,由於太肚餓既關係真係要即刻開黎食!
沙律醬沾埋肉鬆一齊食,真係幾滿足!
2021-12-16 24 瀏覽
💖而家唔使過海去灣仔飲茶茶Go,佢地係旺角開咗新分店。除咗飲品之外,佢哋仲賣台式小食。飲品可以自己調教甜度🍬、冰量🧊、溫度🌡️等,好貼心。1⃣️逮丸芋頭2號(M)🍠 $45 (走冰 +$2、走糖)💖芋頭控必飲,佢地有3款芋頭飲品,唔同之處在於toppings,分別係黃金珍珠、小芋圓同黑糖珍珠。2號係小芋圓,口感煙靭Q彈。芋泥味係我飲過最濃郁嘅🤩,真係超足料香濃,配上鮮奶🥛嘅淡香味好夾,走糖之後感覺無咁邪惡。走冰要+$2,不過會有更多奶,所以都ok。2⃣️金煌楊枝甘露(L)🥭 $36 (走糖)💖顏色靚,一眼就望得出幾足料。好多香甜嘅金煌芒果🥭肉,配上帶微澀味嘅新鮮柚子肉,果香混合椰奶香🥥,甜度適中。仲飲到好多啫喱凍,口感滑溜豐富。3⃣️真·岩燒黑糖鮮奶(L)🥛 $32 (走冰 +$2)💖黑糖味香濃,配上香甜奶香,入口滑順,口感厚實。黑糖珍珠口感Q彈軟糯,份量多,大大支飲完好滿足🥳。💖飲品好飲又啱打卡📸,下次要試埋小食,見佢哋肉鬆蛋糕好出名!

1⃣️逮丸芋頭2號(M)🍠 $45 (走冰 +$2、走糖)

2⃣️金煌楊枝甘露(L)🥭 $36 (走糖)

3⃣️真·岩燒黑糖鮮奶(L)🥛 $32 (走冰 +$2)

呢幾日天氣又熱返 最啱就係飲返兩杯手搖行過見到呢一間茶飲店 一於就試一試☺️同埋咁啱嗰日冇食lunch見到佢有一個小食 好似好吸引咁所以就買來試吓 估唔到比嘢飲更加出色超有驚喜 下次經過都會買🥰🌟 紫菜肉鬆小方 $38(4件)咸咸脆脆的外層配合超級鬆軟濕潤的蛋糕面頭係滿滿既肉鬆份量 非常吸引😝戚風蛋糕香味充足亦頗甜中間夾有薄薄一層蛋黃醬 🤩食一件其實都好飽肚🌟 真 岩燒黑糖鮮奶 $32一攞上手feel到個杯底熱熱地黑糖掛杯好靚 打卡一流😍飲之前要搖勻佢 飲落奶味好濃郁~最特別既係呢度既既黑糖都有得少甜😚但要加錢轉 少甜都冇影響本身黑糖既味道 而且珍珠都彈牙有咬口😉🌟金黃芒果 $42叫之前唔知係咩黎係貪個名幾型就試下到手發現係一杯芒果沙冰加奶蓋😋奶蓋略帶鹹口而且好重既忌廉芝士味但不失奶蓋要有既幼滑感🥳加上清甜冰爽既芒果沙冰 鹹鹹甜甜既飲落唔會覺得好膩😍📌 茶茶Go (旺角)旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖🚇港鐵旺角站 D1出口 步行約2分鐘📌 茶茶GO (灣仔)灣仔灣仔道177-179號保和大廈地下F舖🚇等候時間🕰 0 mins📍#旺角
呢幾日天氣又熱返 最啱就係飲返兩杯手搖
行過見到呢一間茶飲店 一於就試一試☺️
同埋咁啱嗰日冇食lunch
見到佢有一個小食 好似好吸引咁
所以就買來試吓 估唔到比嘢飲更加出色
超有驚喜 下次經過都會買🥰

🌟 紫菜肉鬆小方 $38(4件)
咸咸脆脆的外層配合超級鬆軟濕潤的蛋糕
面頭係滿滿既肉鬆份量 非常吸引😝
戚風蛋糕香味充足亦頗甜
中間夾有薄薄一層蛋黃醬 🤩
食一件其實都好飽肚

🌟 真 岩燒黑糖鮮奶 $32
一攞上手feel到個杯底熱熱地
黑糖掛杯好靚 打卡一流😍
飲之前要搖勻佢 飲落奶味好濃郁~
最特別既係呢度既既黑糖都有得少甜😚

奶蓋略帶鹹口而且好重既忌廉芝士味
但不失奶蓋要有既幼滑感🥳
加上清甜冰爽既芒果沙冰
鹹鹹甜甜既飲落唔會覺得好膩😍

📌 茶茶Go (旺角)
旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
🚇港鐵旺角站 D1出口 步行約2分鐘

📌 茶茶GO (灣仔)
灣仔灣仔道177-179號保和大廈地下F舖
🚇

等候時間🕰 0 mins
📍#旺角
2021-12-16 39 瀏覽
▫️紫暮落雪葡萄 $42邪惡既me梗係加埋奶蓋😚飲落細滑 奶香味偏重沙冰滿滿都是新鮮葡萄🍇既味道好清爽之餘 無較甜度都唔會過甜仲有啲葡萄果肉粒咬下~.▫️逮丸芋頭3號 $45見到張圖好吸引就嗌左~珍奶控揀左要黑糖珍奶果款😚真係超邪惡!! 比左勁多芋泥芋泥同鮮奶半半 芋泥濃厚綿密鐘意食芋泥既話一定好滿足黑糖珍珠甜甜的好煙韌😍.▫️嵐山烏龍烤奶 $27飲落茶味好香醇 茶韻好重同時唔會過甜 鐘意茶香既可以飲依款我自己就幾鐘意😚.小店採用台灣茶葉同新鮮生果飲品選擇都幾多同特別飲左三款都覺得好唔錯好足料之餘甜度都調教得剛好去旺角行街又多間茶飲揀啦😛
▫️紫暮落雪葡萄 $42

邪惡既me梗係加埋奶蓋😚
飲落細滑 奶香味偏重
沙冰滿滿都是新鮮葡萄🍇既味道
好清爽之餘 無較甜度都唔會過甜
仲有啲葡萄果肉粒咬下~
紫暮落雪葡萄

▫️逮丸芋頭3號 $45
逮丸芋頭3號

見到張圖好吸引就嗌左~
珍奶控揀左要黑糖珍奶果款😚

去旺角行街又多間茶飲揀啦😛
紫暮落雪葡萄
逮丸芋頭3號
2021-12-15 15 瀏覽
旺角嘅飲品店越開越多,今次就試下朋友推薦嘅茶飲店 - 茶茶Go。見到佢哋除咗有賣飲品之外,仲有唔同款口味嘅小貝賣添😌 小貝我都係第一次食,今次就揀咗原味同紫菜味,佢哋另外仲有蟹黃味添。-嵐山烏龍烤奶 +小芋圓烤奶係用烏龍茶葉同牛奶煮出嚟嘅,所以茶味同奶味特別濃郁,加埋小芋圓令口感更加豐富,每一啖都好香濃😋-紅豆琥珀奶茶琥珀奶茶相比起烏龍烤奶味道比較清新,紅豆粒唔會太甜帶點沙沙嘅口感,冬天飲真係一流☕️-原味、紫菜小貝小貝其實係2片圓形嘅蛋糕夾住沙律醬,而外層就裹滿肉鬆,紫菜味就係紫菜碎加肉鬆。小貝望落超級fluffy,食落口感好鬆軟,味道帶點肉鬆嘅鹹味同蛋糕嘅甜味,味道同口感都好豐富😋
嵐山烏龍烤奶 +小芋圓
原味、紫菜小貝
1K
早兩日行旺角經過呢間新開既茶飲店~~咁啱有點口渴就買左杯黎飲😋😋
🧋真·岩燒黑糖鮮奶(L) $32✨黑糖鮮奶係我至愛,一定要叫黎試下!!入口順滑,黑糖味濃郁!配上煙韌珍珠,好有咬口🤤🤤整體又唔會太甜,推介👍🏻👍🏻🍡逮丸芋頭2號 $45✨呢杯即係芋泥鮮奶,裡面加左芋圓~~芋泥份量好多,口感綿密!每啖都充滿芋香❤️❤️芋圓夠Q彈,好香口!飲完呢杯野都幾飽🤣🤣🥪紫菜肉鬆小方 $38✨佢地既肉鬆小方都好受歡迎,必試!!戚風蛋糕外層鋪滿肉鬆,內裡夾住蛋黃醬內餡,十分開胃😋😋一共有4舊,當下午茶食都唔錯🤗🤗
早兩日行旺角經過呢間新開既茶飲店~~
咁啱有點口渴就買左杯黎飲😋😋

🧋真·岩燒黑糖鮮奶(L) $32✨
黑糖鮮奶係我至愛,一定要叫黎試下!!
入口順滑,黑糖味濃郁!配上煙韌珍珠,好有咬口🤤🤤
整體又唔會太甜,推介👍🏻👍🏻

🍡逮丸芋頭2號 $45✨
呢杯即係芋泥鮮奶,裡面加左芋圓~~
芋泥份量好多,口感綿密!每啖都充滿芋香❤️❤️
芋圓夠Q彈,好香口!飲完呢杯野都幾飽🤣🤣

🥪紫菜肉鬆小方 $38✨
佢地既肉鬆小方都好受歡迎,必試!!
戚風蛋糕外層鋪滿肉鬆,內裡夾住蛋黃醬內餡,十分開胃😋😋
一共有4舊,當下午茶食都唔錯🤗🤗
2021-12-13 32 瀏覽
原先想試盒子蛋糕同肉鬆小方,可惜一去到已經見到清光曬,問店員話要等一星期先返貨😰*草莓厚奶雪見沙 $35 🍓豆奶冰沙取代鮮奶同奶精,有淡淡豆奶香,杯底亦見到好多草莓籽、草莓醬,味道唔假,甜度適中*金煌楊枝甘露芝士舞霜 $42加入柚子果肉、啫喱令口感豐富,奶蓋帶有淡淡鹹香,如果再厚身啲同芝士味濃啲更加好,整體甜少少*逮丸芋頭2號 $45入面有芋泥、芋圓,雖然寫住黃金比例但成杯水感好重,芋泥味好淡😔 芋圓互相粘住,嗰心好粉,口感亦唔煙韌軟糯

*草莓厚奶雪見沙 $35 🍓

*金煌楊枝甘露芝士舞霜 $42

*逮丸芋頭2號 $45

2021-12-08 79 瀏覽
之前已經聽過茶茶GO,係台北薄有名氣,人人都話佢個紫菜肉鬆小方好好食😋今日係旺角食完飯,行過登打士街見到茶茶GO係旺角開左新分店,同朋友二話不說就衝左埋去買嚟食喇!當然女人真係有第二個胃架😂。。🔘紫菜肉鬆小方 | $38評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 上一次係灣仔分店想食,但因為人氣太勁所以5點就賣晒🥲今次係旺角終於俾我食到。紫菜肉鬆內𥚃係一嚿綿香鬆軟嘅戚風蛋糕,加入蛋黃醬同灑上紫菜肉鬆,甜甜哋又有鹹香味,真係冇介紹錯🤤小方本身比較濕潤,所以建議大家放入雪櫃凍食口感會更佳!。。🔘紫暮落雪葡萄 | $42評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 一杯充滿葡萄果肉嘅芝士奶蓋🤤可能葡萄果肉本身味道較濃,相比之下芝士味唔算好突出。飲品好足料!驟眼睇落果肉都佔左五分之三!雖然$42一杯,但我覺得都物超所值呀!。。🔘逮丸芋頭2號 | $45評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 逮丸芋頭系列有1、2、3號三種選擇,分別在於使用白珍珠、芋圓同埋黑糖珍珠。今次我哋選擇左2號嘅芋圓嚟試下!飲品一拎上手就嚇親🤣芋泥同芋圓加埋佔據左隻杯嘅一半!值得一讚係芋泥甜度適中,唔會一味得個甜字而遮蓋左芋頭嘅味道。兼且佢哋用左明治100%純牛奶,非常香濃

🔘紫菜肉鬆小方 | $38
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔘紫暮落雪葡萄 | $42
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

逮丸芋頭2號

🔘逮丸芋頭2號 | $45
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: 逮丸芋頭系列有1、2、3號三種選擇,分別在於使用白珍珠、芋圓同埋黑糖珍珠。今次我哋選擇左2號嘅芋圓嚟試下!飲品一拎上手就嚇親🤣芋泥同芋圓加埋佔據左隻杯嘅一半!值得一讚係芋泥甜度適中,唔會一味得個甜字而遮蓋左芋頭嘅味道。兼且佢哋用左明治100%純牛奶,非常香濃好飲🤤

🔻台灣人氣茶飲店
🔻灣仔都有分店
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️

📍茶茶Go (旺角)
旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
逮丸芋頭2號
  • 紫暮落雪葡萄
2021-12-05 41 瀏覽
旺角有條珍奶街🧋知唔知旺角有條街專賣手搖飲品,叫珍奶街?唔知唔緊要😂因為Hatty亂作嘅,不過講真🧐最近又真係開咗好多飲品店,每次食完飯都一定要買返杯先得😆見到依間茶茶go嘅選擇都幾多,係新店都唔緊要,唔好飲就當幫大家試伏😯🖤真·岩燒黑糖鮮奶🖤 M $29黑糖同鮮奶真係絕配,當中嘅黑糖珍珠仲係甜甜蜜蜜,煙煙韌韌㗎🤤💜落雪葡萄雪見沙💜 S $35個名真係好靚🤣葡萄果蓉份量十足,每一啖都可以飲到清甜葡萄味道🥰酸甜味突岀🧡紅豆琥珀奶茶🧡 M $27有時候唔加珍珠配紅豆都幾正,因為紅豆甜甜蜜蜜,顆粒狀紅豆蓉又有口感,有啲啲起沙就啱啦😳奶茶香又滑,奶味香滑🍼留意到佢除咗手搖飲品仲會有肉鬆蛋仔,印象中係$38四件,好似幾吸引🤪下次買來試吓先!📍茶茶Go 📍旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖-

旺角有條珍奶街🧋

📍茶茶Go
📍旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖

珍珠鮮奶
落雪葡萄雪見沙
之前朋友係灣仔買過佢地既肉鬆小方比我食,一直都念念不忘成日想過海買,今日行過旺角竟然比我見到chachago分店,實在太興奮同驚喜!我即刻衝埋去,無晒紫菜肉鬆小方,不過好彩我仲買到最後一盒蟹皇肉鬆小方同埋原味小方!蟹皇肉鬆小方蟹皇肉鬆包住鬆軟蛋糕,鹹香d原味肉鬆小方原味肉鬆比無左鹹香味,但一樣好食,喜歡食到原味肉鬆嘅朋友唔好錯過另外我仲試埋佢地皇牌飲品逮丸芋圓2號,佢地有分1 2 同3號,1係金珍珠,2係芋圓,3係黑珍珠,我係芋圓super fans 緊係叫芋圓啦~芋泥唔係好甜,鮮奶夠Rich,加埋芋圓,perfect!

蟹皇肉鬆小方
蟹皇肉鬆包住鬆軟蛋糕,鹹香d

原味肉鬆小方

同朋友👯‍♀️因為要爭取時間行街🛍🛒所以費事坐低🛋飲野,𝟏人買𝟏杯手搖🧋另外💁🏻‍♀️再買多盒紫菜肉鬆小方俾辛苦工作💼既大王🤴🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪野飲▪️可揀唔同既甜度🍬 • 冰度🧊 • 溫度🌡店舖既用既未眼好特別,唔係少甜 唔係用%🍬 甜度係用 💁🏻‍♀️原味甜 / 健康甜💃🏻 / 走甜,雖然係同一樣野,但嗌左健康甜💃🏻,感覺成件事即係唔罪惡🤪🌡溫度仲有熱𝐇𝐎𝐓🔥 / 溫𝐖𝐀𝐑𝐌🥰平時同大王🤴🏻買親熱飲,因為佢怕熱🥲通常我飲左大半,佢先開始飲到第𝟏啖😅下次可以捉佢黎飲溫𝐖𝐀𝐑𝐌🥰,我飲𝐇𝐎𝐓🔥.▫️紫暮落雪葡萄 • 健康甜 ($42)好似好仙氣🧚‍♀️,又寫住新推出🎉港女💃🏻最鍾意試新野🤭側邊睇分左𝟑層,影相都幾靚📸最高係芝士奶蓋🧀🥛中間係葡萄沙冰🍇🧊,睇落好似雲層咁💜☁️最底仲有果肉同啫喱💜𝟑層都口感既唔同,好豐富😎.▫️楊枝芋露黑珍 • 健康甜 ($40)楊枝甘露🧡加左芋泥💜,再加珍珠🖤側邊睇分左𝟒層🥸(上至下) 椰汁🤍 • 芒果💛 • 珍珠🖤 • 芋泥💜完全冇諗過依個配搭又唔錯喎🤗芋泥勁𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡🧏🏻‍♀️,珍珠有咬口煙煙韌韌🤓重點
同朋友👯‍♀️因為要爭取時間行街🛍🛒
所以費事坐低🛋飲野,𝟏人買𝟏杯手搖🧋
另外💁🏻‍♀️再買多盒紫菜肉鬆小方俾辛苦工作💼既大王🤴🏻
▪野飲▪️
可揀唔同既甜度🍬 • 冰度🧊 • 溫度🌡
店舖既用既未眼好特別,唔係少甜 唔係用%
但嗌左健康甜💃🏻,感覺成件事即係唔罪惡🤪
🌡溫度仲有熱𝐇𝐎𝐓🔥 / 溫𝐖𝐀𝐑𝐌🥰
平時同大王🤴🏻買親熱飲,因為佢怕熱🥲
通常我飲左大半,佢先開始飲到第𝟏啖😅
下次可以捉佢黎飲溫𝐖𝐀𝐑𝐌🥰,我飲𝐇𝐎𝐓🔥

▫️紫暮落雪葡萄 • 健康甜 ($42)
好似好仙氣🧚‍♀️,又寫住新推出🎉
港女💃🏻最鍾意試新野🤭
側邊睇分左𝟑層,影相都幾靚📸
最高係芝士奶蓋🧀🥛
中間係葡萄沙冰🍇🧊,睇落好似雲層咁💜☁️
最底仲有果肉同啫喱💜
𝟑層都口感既唔同,好豐富😎
▫️楊枝芋露黑珍 • 健康甜 ($40)
楊枝甘露🧡加左芋泥💜,再加珍珠🖤
側邊睇分左𝟒層🥸
(上至下) 椰汁🤍 • 芒果💛 • 珍珠🖤 • 芋泥💜
完全冇諗過依個配搭又唔錯喎🤗
芋泥勁𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡🧏🏻‍♀️,珍珠有咬口煙煙韌韌🤓
重點係,芒果🥭 • 珍珠🖤 • 芋泥💜加埋都唔會過甜✊🏻
🧋🧋

▪小食▪️
▫️紫菜肉鬆小方 ($38/盒)
𝟏盒有𝟒件。
軟軟既蛋糕🍰
表面同中層搽左沙律醬🤍
用沙律醬做"膠水",外層黏滿紫菜 & 肉鬆😍
食落鹹鹹甜甜。🤴🏻大王都話好味😋

🈹勁多優惠🈹
💕自備環保杯♻️有減-$𝟐優惠

💕學生👩🏻‍🎓👨🏻‍🎓(需著校服) / 醫護👩🏻‍⚕️👨🏻‍⚕️ (需出示証件) 會有𝟖𝟓折優惠

💕買野飲會有印花卡💳,買任何野飲可蓋𝟏個,儲夠𝟗個,會有☝🏻次買𝟏送𝟏 (即係買𝟏𝟎送𝟏)
💕𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰店舖既社交專頁 ,可以用𝟗折優惠買𝟏杯野飲🥤
外賣自取
2021-11-29 99 瀏覽
旺角登打士街有著各式各樣的小店💛 途經這家小店被它玻璃櫃內擺放的一盒盒肉鬆小貝所吸引‼️😍▫️❥$𝟯𝟵 紫菜肉鬆小貝🍞 很喜歡吃小貝,看到後立馬就買了一盒‼️😎 裡層鬆軟的蛋糕被紫菜和肉鬆重重包裹著,咸香咸香的味道很好吃‼️😘推薦‼️❤️▫️❥$𝟯𝟲 金煌楊枝甘露🍹大大的一杯,冰冰涼涼很爽‼️材料也很豐富,是一杯可以拿著喝的楊枝甘露‼️不錯‼️😋▫️❥$𝟰𝟱 逮丸芋頭1號🥤逮丸芋頭系列有分1、2、3號,1號配搭白玉珍珠‼️白玉珍珠份量多‼️芋頭味道稍微被鮮奶蓋住,有點小失望‼️😝
  • 紫色肉鬆小貝
2021-11-24 43 瀏覽
話說個日食完醉雞麵唔夠飽 轉個彎就黎到登打士街 梗係買杯野先😛點知比我發現到呢間新野!✨嵐山烏龍烤奶 (加奶凍) $32呢杯好值得推啊性價比高🤩雖然望落個樣普通到不得了 但一飲已經好鐘意🥰中杯其實都好大杯 只係$24😱圖中係大杯裝 $27 加左$5要奶凍 勁香滑🤤茶底又夠濃😆feel到下次再黎都會忍唔住再嗌返呢杯🤣✨紫暮落雪葡萄 $42個名好靚😂見到三層layer 有好厚實既芝士奶蓋 由登打士行到top都冇乜點散開😆仲有沙冰同葡萄果肉😛如果紫啲會更吸引😍我地兩杯都嗌左健康甜同微冰~~✨肉鬆小方 $38見到肉鬆同紫菜就覺得好吸引😆印象中冇食過呢種配搭既蛋糕 都幾得意 份量都好足 食四份一都好夠😝

✨嵐山烏龍烤奶 (加奶凍) $32
呢杯好值得推啊性價比高🤩
雖然望落個樣普通到不得了
但一飲已經好鐘意🥰
中杯其實都好大杯 只係$24😱
圖中係大杯裝 $27 加左$5要奶凍 勁香滑🤤茶底又夠濃😆
feel到下次再黎都會忍唔住再嗌返呢杯🤣

✨紫暮落雪葡萄 $42
我地兩杯都嗌左健康甜同微冰~~

✨肉鬆小方 $38
見到肉鬆同紫菜就覺得好吸引😆