2022-02-11 23 瀏覽
🥤茶茶Go🥤📍:旺角登打士街鴻輝大廈地下9B號舖⏰:12:00pm-10:30pm⭕️:現金、Alipay🥤真·岩燒黑糖鮮奶 💰32(L)飲之前記得搖勻 黑糖珍珠好煙韌 唔會太甜 份量都好多 再撈埋鮮奶一齊飲 好正好邪惡🤣 鮮奶好香滑 奶味香濃🥰🥤逮丸芋頭2號 💰45(M)(123號既分別係芋泥+黃金珍珠/小芋圓/黑糖珍珠)店員話呢個係人氣產品 緊系要試吓啦 2號係小芋圓 芋頭蓉佔左一大杯 好濃郁唔會太甜 撈埋鮮奶一齊飲簡直perfect 再配埋煙韌既小芋丸 怪唔知得咁多人買啦🙈🥯原味肉鬆小貝 💰36一盒有四件 有原味或者紫菜味 我簡左原味🤣咬落去好鬆軟 仲有好濃既蛋香味 中間個層係夾住沙律醬 甜甜地又鹹鹹地既感覺真系好正🙈當小食一流!#香港美食 #平民美食 #旺角 #旺角美食 #香港 #美食 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #茶飲店 #茶茶go #黑糖鮮奶 #芋頭鮮奶 #黑糖珍珠
🥤茶茶Go🥤

📍:旺角登打士街鴻輝大廈地下9B號舖
⏰:12:00pm-10:30pm
⭕️:現金、Alipay

🥤真·岩燒黑糖鮮奶 💰32(L)

🥤逮丸芋頭2號 💰45(M)
(123號既分別係芋泥+黃金珍珠/小芋圓/黑糖珍珠)

🥯原味肉鬆小貝 💰36

2022-02-09
10 分鐘 (外賣自取)
2022-01-25 20 瀏覽
🇭🇰茶茶Go旺角登打士街茶飲店 佢地既menu 選擇幾多唔少特色飲品 奶蓋 沙冰 珍奶 smoothie 都有齊👀大杯裝價錢都唔貴 店員都好用心介紹🥰-🌾松印桂花烏龍(💰$29)烏龍茶底相對清新解膩帶桂花香味 唔太澀身🌱🌱是低卡之選 鐘意既可以配愛玉 果凍-🥭金煌芝士楊枝甘露(💰$42)大大杯飲得既楊枝甘露沙冰🧊冰度固定 顏色層次豐富 記得攪勻先飲底部有唔少西柚🍊果肉 係幾特別既一款-🧋嵐山烏龍烤奶(💰$29)烤奶茶茶底正常 揀左健康甜度岩岩好有烤茶的後韻 整體幾順滑唔膩 味道不錯😚可以按喜好再加珍珠 仙草 芋圓等配料
🇭🇰茶茶Go
旺角登打士街茶飲店 佢地既menu 選擇幾多
唔少特色飲品 奶蓋 沙冰 珍奶 smoothie 都有齊👀
大杯裝價錢都唔貴 店員都好用心介紹🥰
🌾松印桂花烏龍(💰$29)
烏龍茶底相對清新解膩
帶桂花香味 唔太澀身🌱🌱
是低卡之選 鐘意既可以配愛玉 果凍
🥭金煌芝士楊枝甘露(💰$42)
大大杯飲得既楊枝甘露沙冰🧊
冰度固定 顏色層次豐富 記得攪勻先飲
底部有唔少西柚🍊果肉 係幾特別既一款
🧋嵐山烏龍烤奶(💰$29)
烤奶茶茶底正常 揀左健康甜度岩岩好
有烤茶的後韻 整體幾順滑唔膩 味道不錯😚
可以按喜好再加珍珠 仙草 芋圓等配料
2022-01-25 48 瀏覽
📍 茶茶Go 主打台式飲品嘅茶茶GO 最近除咗買台式飲品之外 仲出咗肉鬆小貝同盒子蛋糕😍小編平時好少食肉鬆小貝 上星期咁啱經過見到有得賣就買黎試試😜-楊枝芋露白珍 $40平時楊枝甘露就飲得多😂 楊枝芋露都係第一次聽🤣 原來佢就係楊枝甘露再加芋泥嘅版本😜 原本飲落去以為怪怪地 但係兩者出奇地夾 小編雖然叫咗無糖 但係楊枝甘露同埋芋泥本身自己有甜度 所以飲落去都會甜甜地☺️另外再加咗$5仙草 飲落去口感豐富👍🏻白珍數量都幾多 咬落去煙韌 甜甜地🥰 整體唔錯!紫菜肉鬆小貝 $38 一盒有四件 有超多紫菜肉鬆喺蛋糕出邊😍咬落去鬆軟 仲有蛋香😚 中間仲夾住沙律醬🥰原味肉鬆小貝 $36呢款同上面介紹嘅唯一唔同就係出面多咗紫菜🤣-大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評📝外觀:★ ★ ★ ★ ★回頭率:★ ★ ★ ★ ☆抵食指數:★ ★ ★ ★ ☆✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎想睇相關食物?!?😋可以參考🙊⇊ ⇊#loeyfoodies飲品想睇相關地區?!?🤤可以參考🙊⇊ ⇊#loeyfoodies旺角-地址:旺角登打士街43P - 43S號鴻
📍 茶茶Go
楊枝芋露白珍 $40
平時楊枝甘露就飲得多😂 楊枝芋露都係第一次聽🤣
另外再加咗$5仙草 飲落去口感豐富👍🏻
白珍數量都幾多 咬落去煙韌 甜甜地🥰 整體唔錯!
楊枝芋露白珍

想睇相關地區?!?🤤
可以參考🙊⇊ ⇊
#loeyfoodies旺角
地址:旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
#旺角 #旺角美食推介 #台式飲品 #外賣 #旺角美食 #茶茶GO
#hkfoodies 🇭🇰 #米奇吃貨日常😋
外賣自取
楊枝芋露白珍
原味肉鬆小貝
  • 紫菜肉鬆小方
2022-01-24 25 瀏覽
今日經過油麻地嘅茶茶go,本來想買佢地嘅肉鬆蛋糕及芋頭飲品,但咁唔好彩,原來今日冇蛋糕,店員建議去灣仔分點有好多款蛋糕可選擇! Chachago好出名招牌黃金比例嘅逮丸芋頭樣樣都好想試! 店員話最多人買係2號,咁我緊係要試小芋圓啦😍 芋頭蓉好多好香濃而且唔會太甜,配埋煙煙韌韌嘅小芋圓簡直係絕配! 飲晒成杯就好有飽肚感🤣 另外朋友要咗鮮果歲時記系列嘅楊枝芋露黑珍飲品好大杯!黑珍珠非常彈牙,而且好足料!😋😋😋 可選擇多冰或少冰及甜度,我就揀咗少甜及少冰👍🏻 店員友善推介特色飲品,還細心提點飲之前要攪勻!希望下次可以喺油麻地分店買到肉鬆或盒子蛋糕,咁就唔洗專登去到灣仔分店喇! 而家星期一至四12:00-15:00仲有買一送一優惠😍好抵食!

Chachago好出名招牌黃金比例嘅逮丸芋頭

另外朋友要咗鮮果歲時記系列嘅楊枝芋露黑珍
飲品好大杯!黑珍珠非常彈牙,而且好足料!😋😋😋

可選擇多冰或少冰及甜度,我就揀咗少甜及少冰👍🏻

2022-01-24 26 瀏覽
早幾日經過旺角 見到呢一間茶茶Go原來有肉鬆小貝賣 我哋就忍唔住停下腳步 買左一盒食啦😆 小貝有分普通肉鬆口味同紫菜肉鬆口味 我哋就揀左後者紫菜肉鬆口味☺️ 一盒4件超級大件 入面嘅蛋糕口感鬆軟 鹹鹹甜甜咁 真係好好食架👅另外我哋都揀左2杯飲品 分別係露草芭樂知秋同埋芝士奶蓋金皇芒果🥭 露草芭樂知秋真係超清新 每一啖都充滿芭樂味 感覺好似去左台灣飲咁😆 而金皇芒果嘅芝士奶蓋都好出色 鹹香濃厚 同香甜嘅芒果沙冰口味好夾🌟
早幾日經過旺角 見到呢一間茶茶Go原來有肉鬆小貝賣
我哋就忍唔住停下腳步 買左一盒食啦😆

露草芭樂知秋
芝士奶蓋金皇芒果
露草芭樂知秋
芝士奶蓋金皇芒果
2022-01-21 75 瀏覽
\飲乜都要加芝士奶蓋🍼每日指定動作-攝取芝士😆今日未食芝士,一於飲返個芝士奶蓋系列😙依間台式茶飲店餐牌選擇好多,大大杯價錢合理✨芝士奶蓋系列值得一試🥛🤍泰式奶凍冰沙+芝士奶蓋🤍 $34+$8最正係依杯🤤泰式奶凍香濃,甜度適中!奶凍滑嘟嘟,好易啜入口!連埋冰沙一齊飲就充滿口感啦😆芝士奶蓋令整體更有奶香味,一定要加!💛金煌楊枝甘露+芝士奶蓋💛 $36+$8楊枝甘露嘅內容物豐富,有芒果🥭西柚🍊等等,口感豐富😍滿滿嘅奶蓋令楊枝甘露味道更有層次!芝士奶蓋鹹香厚實,楊枝甘露酸酸甜甜,兩者結合完美💕💚Oreo抹茶沙冰💚 $36飲之前要搖勻呀!搖勻後Oreo碎會分散係抹茶沙冰中🤤抹茶味道香濃,入口甘香🍵沙冰系列啱天氣熱嘅時候飲😚咁就透心涼啦!佢仲有其他系列,下次飲埋先😍📍 茶茶Go 📍 旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
\
飲乜都要加芝士奶蓋🍼

🤍泰式奶凍冰沙+芝士奶蓋🤍 $34+$8
泰式奶凍冰沙

💛金煌楊枝甘露+芝士奶蓋💛 $36+$8

💚Oreo抹茶沙冰💚 $36
Oreo抹茶沙冰

佢仲有其他系列,下次飲埋先😍

📍 茶茶Go
📍 旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
泰式奶凍冰沙
Oreo抹茶沙冰
喺旺角又發現好好飲嘅茶飲店❤️🔖​金煌楊枝甘露🌟💰36比較少將楊枝甘露當飲品飲🙈好彩都冇令我失望🤪呢間茶飲店將芒果肉蛋成果泥,再加入椰奶、西柚,飲下飲下發現仲有啲啫喱添☺️飲落去會覺得好有質感,味道夠晒香甜😍💫推薦指數: 9/10​​🔖​松印桂花烏龍🌟💰29桂花香味清新,而烏龍茶嘅茶味就夠醇厚~夾埋一齊會產生出清香甘甜嘅味道🌱面頭嘅芝士奶蓋帶有少少嘅鹹香味,恰到好處🧀💫推薦指數: 8/10​​🔖​肉鬆小方💰38呢個蛋糕真係超級好食!佢有原味同埋紫菜肉鬆味,如果想惹味啲就一定要揀紫菜肉鬆口味😋香脆嘅肉鬆包住鬆軟嘅戚風蛋糕同埋香濃嘅蛋黃醬,真係會食到停唔到口🤩鹹鹹甜甜,經過就算唔買飲品都一定要買一盒試吓🤣💫推薦指數: 10/10​​
喺旺角又發現好好飲嘅茶飲店❤️

💰38
💫推薦指數: 10/10​​
  • 紫菜肉鬆小方
2022-01-16 29 瀏覽
茶飲店好多野飲揀,有鮮果系列、牛乳系列、芝士系列、茶系列、smoothie等等。見到有肉鬆小貝,即刻要~~ ▶️肉鬆小貝$36一盒有4粒。肉鬆夠多,小貝蛋糕軟綿綿,好味~下次試下紫菜味!▶️露草芭樂知秋$36 半糖 走冰芭樂味幾清新,沙冰夠爽! 叫咗半糖,所以唔會太甜。清清地幾好!▶️岩燒黑糖珍珠奶茶🧋$26 半糖走冰黑糖珍珠夠香夠煙韌,奶味口感好濃厚!茶味剛好!▶️熱白桃烏龍$21白桃清香,烏龍茶味幾出!

見到有肉鬆小貝,即刻要~~

▶️肉鬆小貝$36

▶️露草芭樂知秋$36 半糖 走冰

▶️岩燒黑糖珍珠奶茶🧋$26 半糖走冰
黑糖珍珠夠香夠煙韌,奶味口感好濃厚!茶味剛好!

▶️熱白桃烏龍$21
白桃清香,烏龍茶味幾出!
1K
2022-01-15 26 瀏覽
仲記得第一次食係喺大陸,嗰陣時真係排長龍,但真係好好食同好值得。一直都念念不忘,之後都見到好多個食譜教整,但我就係懶,終於比我喺街買到佢有分有紫菜同冇紫菜,當然試吓有紫菜㗎啦,好多嘅肉鬆,愛肉鬆嘅我表示滿意果物芝士舞霜蘇方紅肉芒芒,我覺得呢杯幾好飲,因為好耐冇飲過芝士嘅嘢飲,一定要飲咗芝士先,因為會好滿足,芒果味都幾濃郁,唔錯逮丸芋頭2號,佢呢個有分123號,分別就係你要黃金珍珠,普通珍珠定係芋圓,我當然揀芋圓,好濃郁嘅芋泥,真材實料👏👏👏

又開始無堂食晚市嘅日子🥲 旺角最方便掃街嘅登打士街變得更人山人海~ 短短一條街已經有六七間手搖飲品店,睇黎要脫穎而出都唔係咁容易🤨幾次經過都想試嘅「茶茶𝘎𝘰」,舖面雖細但都不乏熱棒嘅顧客🤗 聽聞佢地嘅小貝蛋糕幾好味,可惜今次去已經賣晒🥲 而飲品選擇多,幾鍾意佢地嘅「健康甜」真係做到少甜效果👍🏻《 逮丸芋頭1號 》 $45 4.5 / 5芋頭奶加白玉珍珠,原本想再加芋圓,但店員提醒我哋本身配料份量已經好多,再加就冇咩奶🤣🥛 果然冇誇大,芋泥連珍珠已經佔左過半杯😳 芋泥勁厚實唔係薄薄刮杯邊個種!😍 好鮮甜😋 白玉珍珠夠彈牙,啖啖雙重口感👍🏻《 真·岩燒黑糖鮮奶 》 $32 4 / 5貪心地加咗$5奶凍🤣 配搭琥珀紋嘅黑糖鮮奶賣相更美觀! 珍珠煙韌唔太甜,係奶凍略略甜左少少🤏 配料份量仍然好足👍🏻整體來講真材實料,一杯滿滿嘅配料足以飽好耐😋🤪———————————————環境舒適度:外帶舔脷回頭度:💛💛💛💛打卡able度:💛💛💛💛———————————————

《 逮丸芋頭1號 》 $45 4.5 / 5

《 真·岩燒黑糖鮮奶 》 $32 4 / 5

整體來講真材實料,一杯滿滿嘅配料足以飽好耐😋🤪
———————————————
環境舒適度:外帶
舔脷回頭度:💛💛💛💛
打卡able度:💛💛💛💛
———————————————
10 分鐘 (外賣自取)
  • 逮丸芋頭1號
2022-01-12 14 瀏覽
最近朋友講起旺角有間茶飲店出咗小貝蛋糕🍞單睇相片都非常吸引,因為有滿滿嘅肉鬆。不過今日經過未見到有小貝蛋糕賣,店員話係限量推出,未必日日有,希望下次我經過會見到🙊所以我同朋友叫咗幾杯茶飲解解渴。逮丸芋頭2號 M Size ➖ $45呢個逮丸系列即係台灣系列咁解台灣芋頭製作出嚟嘅芋泥同芋圓整杯都有好口感 芋泥嘅綿密口感2號係配上芋圓好有嚼口好滿足💓金煌楊枝甘露 L Size ➖ $36楊枝甘露加上茶底都幾夾喎金煌芒果打成沙冰狀 好濃郁份量仲有成半杯咁多 好足料真.岩燒黑糖鮮奶 L Size ➖ $32飲前要先搖勻 鮮奶香味較重見到鮮奶同黑糖嘅比例係2:1鮮奶比例多 所以成杯飲完都唔會過甜

最近朋友講起旺角有間茶飲店出咗小貝蛋糕🍞
單睇相片都非常吸引,因為有滿滿嘅肉鬆。
所以我同朋友叫咗幾杯茶飲解解渴。

逮丸芋頭2號 M Size ➖ $45

見到鮮奶同黑糖嘅比例係2:1
鮮奶比例多 所以成杯飲完都唔會過甜
外賣自取
2022-01-10 21 瀏覽
同朋友行行下街突然勁想飲返杯!唔係酒😂係台式飲品啫,一人叫左一杯,逐杯講下先。熱燕麥琥珀奶茶 本身依杯係冇乜期望既,但原來燕麥配奶茶都幾夾,仲好健康呀熱墨羽仙草奶茶 加芋圓 因為我太中意食芋圓的關係,加6蚊芋圓都要啊!入面仲要本身有仙草,所以口感好好,芋圓煙韌唔痴牙,仙茶好好好大舊!真岩燒黑糖鮮奶 一杯定價29蚊,正路,珍珠都算多,重點係黑糖味夠,但又唔會爆甜。原味蛋糕 見到得返兩盒就梗係師奶心態買埋一份,肉鬆好多,我返屋企再用氣炸鍋整到,仲好食! 入面係蛋黃醬加戚風蛋糕

熱燕麥琥珀奶茶
本身依杯係冇乜期望既,但原來燕麥配奶茶都幾夾,仲好健康呀

熱墨羽仙草奶茶 加芋圓

真岩燒黑糖鮮奶

原味蛋糕
2022-01-07 69 瀏覽
經過見到幾多人排隊等緊,應該幾好飲先咁多人,就買黎試下😂同朋友各自買左1杯試下,身為芋控見到有芋泥鮮奶梗係要試下😌問店員逮丸芋頭123號有咩唔同,原來係分別係芋泥+黃金珍珠/黑糖珍珠/芋圓當然係試芋圓啦🥰 逮丸芋頭2號 佔左半杯都係好綿密既芋泥,加埋芋圓好煙煙韌韌,芋控表示好滿足呀!!朋友試左金煌楊枝甘露 好多芒果同西柚粒粒,非常足料~椰汁味同配料比例岩岩好,椰香味十足,飲落又唔會太稀又唔會太杰仲有一杯簡單款,若葉茉莉綠 好清香既綠茶,茉莉味淡淡滲出黎,少少回甘,都唔錯!
經過見到幾多人排隊等緊,應該幾好飲先咁多人,就買黎試下😂

逮丸芋頭2號

若葉茉莉綠

2022-01-07
10 分鐘 (堂食)
下午茶
1K
2022-01-06 32 瀏覽
茶茶go海苔肉鬆小貝肉鬆小貝蘇芳紅果芒芒價錢💲: $38/ $36/ $42好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: /性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-登打士街咁多茶飲店,有時真係花多眼亂😳 行過見到呢間除左賣野飲,仲有賣小貝蛋糕(其他舖冇)就決定今次揀佢😛 可以飲杯茶食舊cake! -✅海苔肉鬆小貝。小貝其實係蛋糕,出面包住紫菜肉鬆😍蛋糕鬆軟濕潤,海綿蛋糕的質地,出面有一層厚厚的沙律醬痴住啲紫菜肉鬆鹹甜鹹甜咁🥳 肉鬆份量超慷慨,完美包住蛋糕。個人覺得有啲似舊式麵包舖個啲紫菜肉鬆蛋糕卷,幾中意!-✅肉鬆小貝。因為太掛住呢個味道就買左2盒食,呢盒其實一樣,不過出面包的係純肉鬆,味道會單一啲,不過都係適合中意沙律蛋黃醬的朋友,會覺得好滿足😌-✅蘇芳紅果芒芒。呢個組合好夾!芒果沙冰偏甜,有小小果肉,配埋紅火龍果的清甜同淡味,兩者互相中和😆 紅火龍果陣味好含蓄但又帶啲甜😗 面頭的奶蓋唔係好芝士個隻,而係奶味濃啲同騷啲🤓 密度幾高,拎走都唔會溶晒。-行過都係唔錯的選擇,特別見到有小貝,好特別🤤 見芋泥奶個D都幾足料架!
茶茶go
環境🗾: /
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5

2022-01-04 38 瀏覽
簡單地都會推薦的茶飲店普通的水準 食物茶飲都在正常水平覺得他們的蛋糕可以一試 當下午茶也不錯的也能與你的至愛去分享.嵐山烏龍烤奶烏龍茶底不算太突出正常的茶底甜度比正常甜度略少 很適合男生整體的搭配很順口 在夏天來杯很解暑.炭燒黑糖珍珠奶茶珍珠挺有嚼勁的 邊喝邊嚼豐富整杯的口感奶茶有奶香茶味 搭配簡單的濃郁的黑糖喝進去很順口 不會感覺到太甜膩.紫菜肉鬆小方蛋糕體很鬆軟 不算是很濕潤的那種配上夾在中間的美乃滋 醬的份量略少但也能增加蛋糕的層次感蛋糕表面佈滿紫菜肉鬆 鹹鹹的味道整體口感是甜甜的蛋糕搭配鹹的肉鬆兩者搭配起來甜鹹相交不會很膩口 反而是很香口想讓人每口接著吃下去 有點像迷你版肉鬆包.原味小方原味肉鬆也是帶點鹹的但味道沒有紫菜的那麼重更能嚐到蛋糕的蛋香味中間也剛好增添蛋糕的濕潤感濕潤度剛好 整體不會讓人很膩口
簡單地都會推薦的茶飲店
普通的水準 食物茶飲都在正常水平