2022-11-29
2022年11月19日 星期六今日難得到週末,就決定同老婆帶埋BB出去旺角行下,好過成日留係屋企咁悶行到去登打士街,見有少少口渴同肚餓,咁岩又見到呢間店舖從來未試過,就膽粗粗行過去睇下有咩飲品賣同一般既台式茶店差不多,有好多款式既飲品可以選擇,仲可以自己挑選冷熱同甜度添,花多眼亂真係唔知飲咩好,最後聽從店員建議同熱賣龍虎榜中揀左兩杯飲品一人一杯另外都見到餐廳貼上左芋頭肉鬆盒子蛋糕既海報,睇落去好吸引,估唔到仲有食物提供凍櫃裡面除咗盒子蛋糕之外,仲有紫菜肉鬆小方,據店員既介紹其實係蛋糕嚟,可以揀大盒四件,或者細盒兩件,最後我哋選擇左要個細盒同一個芋頭肉鬆盒子蛋糕一打開紫菜肉鬆小方,賣相睇落去好精緻,肉鬆唔係淨係鋪滿咗小方嘅表面,連側邊都有,所以食落去每一啖都有紫菜肉鬆,裏面嘅蛋糕好鬆軟,雖然係凍櫃拎出嚟,但係都唔覺得好冰凍食唔到,仲食到濃郁嘅雞蛋味添至於芋頭肉鬆盒子蛋糕,上面嘅芋頭蓉口感好幼滑,味道唔算太甜,同下面嘅蛋糕一齊食,無論口感同味道都好夾,而且食完之後都唔覺得好滯,強烈推薦!!飲品方面我要左老冬瓜三兄弟,其實係冬瓜茶配粉圓、芋圓同蕃薯圓,雖然我飲左一半先記得影相,但見到配料仍然
飲品方面我要左老冬瓜三兄弟,其實係冬瓜茶配粉圓、芋圓同蕃薯圓,雖然我飲左一半先記得影相,但見到配料仍然佔左成杯既三分之一,真係落足料,飲落去好夠味,冬瓜嘅甜味出晒嚟,而且口感好豐富,食極都仲有好多丸子
老婆既呢一杯就係櫻羽水果甘露,見到裡面有一片片橙,飲落去酸酸甜甜幾清新,加上夠晒冰凍,整體感覺唔錯