2022-07-19 146 瀏覽
餐廳好多打卡位,一開始都是給食物吸引而來,但⋯不是預期中好餐廳燈光偏暗,地方都舒服食物多選擇,主食、小食、甜品、飲品———————————————👉🏻鹹蛋黃烤鳳尾蝦(2隻)漢堡 $168👈🏻成碟放咗入鳥籠給我地影相,影完相後職員會收起鳥籠漢堡夾了是安格斯牛肉、兩隻蝦、生菜、芝士等,配了薯條和沙律安格斯牛肉不夠肉汁,牛食落去好散,蝦的雪藏味好重沙律菜不算好新鮮;幼身薯條只是微暖,薯條的外型和味道跟麥當勞一模一樣👉🏻安格斯沙嗲牛肉火箭菜烤手抓簿餅 $68👈🏻手抓簿餅夾了安格斯沙嗲牛肉、火箭菜、蕃茄等,配了沙律沙律菜不新鮮,食落去微苦安格斯沙嗲牛肉份量好多,牛肉食落去好淋,但沙嗲不入味,不夠層次👉🏻髒髒紫薯鮮奶沙冰 $44👈🏻沙冰可以選擇甜度,小編選擇了小甜賣相不錯,紫薯和鮮奶打成沙冰,鋪了一層紫薯粉飲落去紫薯都好香,甜度適中,紫薯再濃些會更好,加上紫薯粒更有咬口👉🏻髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44👈🏻———————————————打卡是一流,價錢略貴,但食物質數不是預期,有點失望飲品比主食好,食物不夠熱,感覺煮了一段時間再返熱本身想叫甜品,因為主食質數令到沒叫甜品食物:4/10環境:6/10 整體
餐廳好多打卡位,一開始都是給食物吸引而來,但⋯不是預期中好
餐廳燈光偏暗,地方都舒服
食物多選擇,主食、小食、甜品、飲品
———————————————
👉🏻鹹蛋黃烤鳳尾蝦(2隻)漢堡 $168👈🏻
成碟放咗入鳥籠給我地影相,影完相後職員會收起鳥籠
漢堡夾了是安格斯牛肉、兩隻蝦、生菜、芝士等,配了薯條和沙律
安格斯牛肉不夠肉汁,牛食落去好散,蝦的雪藏味好重

👉🏻安格斯沙嗲牛肉火箭菜烤手抓簿餅 $68👈🏻
手抓簿餅夾了安格斯沙嗲牛肉、火箭菜、蕃茄等,配了沙律
沙律菜不新鮮,食落去微苦

👉🏻髒髒紫薯鮮奶沙冰 $44👈🏻
沙冰可以選擇甜度,小編選擇了小甜
賣相不錯,紫薯和鮮奶打成沙冰,鋪了一層紫薯粉

👉🏻髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44👈🏻

———————————————
打卡是一流,價錢略貴,但食物質數不是預期,有點失望
飲品比主食好,食物不夠熱,感覺煮了一段時間再返熱
本身想叫甜品,因為主食質數令到沒叫甜品

食物:4/10
環境:6/10
整體度:5/10
回訪率:1/10
難得約好友吃飯 去了一直有很多好評的茶聊一進去覺得樓底頗高的 以黑白為主的裝潢風格很modern座位也很舒服 😊➡️ 鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡配凱薩沙律薯條 $158 🍔來這裡當然要試這裡最IGable的鳥籠漢堡啦 📸比起其它常見的漢堡 這裡還有提供比較特別的口味 🤩像是融入了亞洲風味的安格斯沙爹牛肉片漢堡這次選的鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡既有安格斯牛肉🐂 又有鳳尾蝦🦐一次過可以吃肉又吃海鮮 適合貪心的我😊用鳥籠裝著漢堡超漂亮也可以打卡😍😍😍味道方面 坊間很多漢堡店多數focus在餡料然後忽略了也很重要的漢堡皮 甚至又乾又淋😮‍💨但這裡的皮烤得外皮脆脆的很好吃😋漢堡超厚的安格斯牛肉上有鳳尾蝦和鹹蛋黃醬汁下層則有蕃茄🍅和沙律菜🥗 Juicy的牛肉 惹味的醬汁 加上帶有清爽口感的蔬菜絕配👍🏻👍🏻👍🏻➡️ 安格斯沙嗲牛肉火箭菜烤手抓薄餅 $88 🌮第一次試這樣的組合因為是用安格斯牛肉 吃起來牛味也比較濃也不韌👍🏻配上同樣在沙律菜界屬濃味的火箭菜和酥脆的Naan 意外的搭耶😘 ➡️ 太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵 $148青口和蝦的量蠻多的👏白酒忌廉汁調得很好 (味道不會太濃或太淡)加上手工墨

難得約好友吃飯

第一次試這樣的組合
因為是用安格斯牛肉 吃起來牛味也比較濃也不韌👍🏻

➡️ 太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵 $148
青口和蝦的量蠻多的👏
白酒忌廉汁調得很好 (味道不會太濃或太淡)
加上手工墨魚麵一起吃很好吃 一口接一口😁

拍完想吃得方便一點可以再把鳥籠撤走
很貼心~❤️
店內也很IGable 燈光用射燈拍照效果很棒👍🏻
另外有加分的是有額外提供酒精搓手液 很方便😁

近門口也放了英倫風電話亭☎️ 郵筒📮 路牌和花花🌸💐可以拍照
重點是除了IGable以外 這裡的食物飲料質素都很不錯😋👍🏻
非常適合跟朋友來聊天吃飯 👯‍♂️🕺

2022-07-19 40 瀏覽
之前上嚟食過梳乎厘Pancake覺得唔錯,今次嚟試下佢個Lunch Set,大約$80-100包飲品,選擇幾多,都算抵食。我同朋友叫咗:加拿大珍珠帶子卡邦尼手工闊條麵 $88菠菜烤雞肉薯蓉忌廉汁配牛油梨醬意大利燴飯 $88香荔西西茉莉(沙冰) $17(lunch set-$28)蜜瓜青提茉莉(沙冰) $17(lunch set-$28)欣賞採用手工意粉,幾多珍珠帶子,卡邦尼都唔錯。燴飯個味道係好食,但係只有一塊烤雞,同朋友share得返一小塊,不夠滿足。沙冰有茉莉茶香,但荔枝味欠奉,西瓜味較重。另一杯正常發揮,分到蜜瓜和青提味的層次。見到隔離叫漢堡同水果茶好吸引,會Encore再試!

加拿大珍珠帶子卡邦尼手工闊條麵 $88
菠菜烤雞肉薯蓉忌廉汁配牛油梨醬意大利燴飯 $88
香荔西西茉莉(沙冰) $17(lunch set-$28)
蜜瓜青提茉莉(沙冰) $17(lunch set-$28)

欣賞採用手工意粉,幾多珍珠帶子,卡邦尼都唔錯。

沙冰有茉莉茶香,但荔枝味欠奉,西瓜味較重。
另一杯正常發揮,分到蜜瓜和青提味的層次。

見到隔離叫漢堡同水果茶好吸引,會Encore再試!

加拿大珍珠帶子卡邦尼手工闊條麵
菠菜烤雞肉薯蓉忌廉汁配牛油梨醬意大利燴飯
香荔西西茉莉(沙冰) &蜜瓜青提茉莉(沙冰)
2022-07-08
加拿大珍珠帶子卡邦尼手工闊條麵
菠菜烤雞肉薯蓉忌廉汁配牛油梨醬意大利燴飯
香荔西西茉莉(沙冰) &蜜瓜青提茉莉(沙冰)
2022-07-18 40 瀏覽
前排公司小型聚餐,一行幾個人去到,安排咗梳化位置,裝修採光不俗,計設走大路打卡風,場地新淨,闊落。一行4人叫了滿枱食物,都只係幾百埋單,包飲品,以旺角中心地段,裝修,氣氛,服務及食物質素而言,全部超額完成
前排公司小型聚餐,一行幾個人去到,安排咗梳化位置,

裝修採光不俗,計設走大路打卡風,場地新淨,闊落。

2022-07-16 63 瀏覽
放工約朋友去靚靚餐廳食野,餐廳裝潢用心,喺唔同位置既擺設都唔一樣,所以每次去都鍾意坐唔同枱,今次就揀咗近入口既位。我地一人點咗一樣野食再加一杯野飲,包括鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡配凱薩沙律薯條($158)、輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵($138)、香荔西西茉莉沙冰($45)同埋芝芝桃桃($46)。Burger係每次必點既野食,成碟放喺鳥籠入面,有創意得嚟又吸睛,職員會等我地影完相之後幫手收返個籠。漢堡包份量十足,最特別係加咗鹹蛋黃烤鳳尾蝦,2隻蝦都大大隻又彈牙。漢堡選用安格斯牛肉,咬落充滿肉汁,而且肉質十分嫩滑。配上半溶既芝士同其他餡料,超級豐富!輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵既帶子好厚身,食落軟嫩鮮甜,同墨魚麵好夾!飲品同樣高質,香荔西西茉莉沙冰充滿荔枝香味。而家係桃成熟既季節,杯芝芝桃桃好有驚喜:綿滑既芝士奶蓋充滿鹹香味,配埋底層又香又甜既桃肉,飲落每一啖都食到新鮮果肉纖維,大滿足!

• 鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡配凱薩沙律薯條
  • 芝芝桃桃
2022-07-15 38 瀏覽
最近天氣超熱🥵所以就喺旺角買外賣翻屋企食,搵到呢間幾出名又有手搖賣嘅餐廳試下😋//🍝加拿大珍珠帶子卡邦尼手工濶條麵 $88卡邦尼汁非常creamy🤤食落每一啖意粉都有濃濃嘅蛋香🙈而且闊條麵係手工製,好煙韌🫣🌮黃金炸軟殼蟹火箭菜烤手抓薄餅 $88好有驚喜😻軟殼蟹得非常之酥脆🦀但咬落好juicy🥰一啲都唔乾爭爭,配埋脆口嘅手抓餅、火箭菜同埋少少芝麻醬,好清新🌱食完想再encore🤭🍉超級水果茶 $45叫咗呢杯餐廳推薦嘅水果茶,好足料😍有西瓜、青檸同百香果等等,消暑又解膩💦跟餐+$17就飲到🙈🍑滿杯桃桃 $48真係成杯滿滿嘅桃肉🤤每啖飲落都食到桃肉,加上佢係沙冰,飲完超涼爽😻鍾意桃類飲品嘅必飲🤭
🍝加拿大珍珠帶子卡邦尼手工濶條麵 $88

🌮黃金炸軟殼蟹火箭菜烤手抓薄餅 $88

🍉超級水果茶 $45

🍑滿杯桃桃 $48
2022-07-15 254 瀏覽
N年前食過兩次,有d懷念,就再過泥食dinner~ 樣樣都好想食呀,今次又爆晒Quota喇🥲唯有食完再減😂✨勁爆芝士牛肉漢堡 - 呢個係籠中的burger😂造型好過癮,拎隻碟出泥先考功夫,但真係爆多芝士,邪惡到一個點,不過又真係好好食✨輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 - 手工麵係真係唔同d, 口感彈牙d, 水牛芝士汁惹味而不膩,個帶子好大隻,煎得幾香但又keep到個鮮味!✨安格斯沙嗲牛肉火箭菜手抓薄餅 - 聽個名就知排面勁,估唔到又幾夾,個薄餅幾脆身,夾住沙嗲牛肉食幾滋味,中間有d菜同蕃茄balance下,食完都唔會滯😜✨北海道十勝紅豆椰香芋泥梳乎厘 - 好動L忍唔住影左個Boomerang, 個pancake入口即溶,最估唔到係個紅豆都整到爆珠,好有咬口好正😂✨髒髒紫薯鮮奶 - 叫左微甜剛剛好,用左日本牛奶整好香好滑,加埋淡香紫薯味唔錯,真係睇得又飲得✨芝芝桃桃 - 識飲嘅就緊係飲左上面d芝士奶蓋先,勁濃郁勁正,之後搞均飲,飲到粒粒桃肉,真材實料,好清甜😍

北海道十勝紅豆椰香芋泥梳乎厘

髒髒紫薯鮮奶

芝芝桃桃

北海道十勝紅豆椰香芋泥梳乎厘
髒髒紫薯鮮奶
芝芝桃桃
2022-07-14 36 瀏覽
之前有到過茶聊堂食,環境舒服,食物不錯,今晚路過樓下,便外賣返屋企享用。點了廚師推介之一的輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵$138, 兩粒輕輕煎香的帶子大粒厚肉,內邊仍是刺身般。手工墨魚麵口感Q 彈,比起墨魚汁麵會食得乾淨一點,掛上濃厚滑溜的水牛芝士汁,黑白對比,配上食用花,令賣相加分。另外點了個德州紅腰豆辣肉醬漢堡配凱撒沙律及薯條$148, 包裝細心精緻。份量十足的漢堡夾著厚身而煎得外香,內邊仍帶粉嫩的安格斯牛肉,芝士,蕃茄,生菜,配上微辣的辣肉醬及紅腰豆,十分惹味。不過外賣就沒有了堂食的雀籠擺設了。飲品選擇有很多,超級水果茶 $45 是我的心水推介,大大杯,內邊有西瓜,蜜瓜,士多啤梨,菠蘿,青蘋果,青檸,熱情果等生果,十分豐富,清爽開胃。熱飲的蜂蜜玫瑰花茶$44 亦都不錯啊。

2022-07-12
5 分鐘 (外賣自取)
之前同朋友已經黎過位於旺角砵蘭街嘅「茶聊 Teaerapy」食Tea,味道都唔錯🍴前排見餐廳推出咗新Menu多左唔少菜式,包括有鳥籠漢堡、手抓薄餅、手工意大利粉等🍝打卡靚之餘味道同樣有驚喜😘 小編今次就同朋友去咗食dinner,佢地仲有多款特色茶飲,款款都好吸引 _🍔安格斯沙爹牛肉片漢堡配凱薩沙律及薯條 $168上枱嘅時候店員會將成個鳥籠拎過黎比大家打卡,影完就會收走個籠,方便大家食😆安格斯牛肉食落充滿肉汁,估唔倒同沙嗲牛肉又幾夾,麵包鬆軟🍞入面仲有蕃茄同生菜去除油膩感🍅薯條係幼身夠香脆,份量幾多可以同朋友開心Share😂 🍝宮崎黑蒜油蒜片胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵 $128小編幾鐘意佢地既手工闊條麵,口感較煙韌有咬口👍🏻重香蒜味香口惹味,蜆大大粒肉質飽滿😚佢地另外仲有墨魚麵食,下次有機會試吓先 🍓🫐雙莓四季春 $45呢杯係沙冰黎😊夏日炎炎飲番杯真係透心涼☺️即叫即打既士多啤梨同藍莓酸酸甜甜好開胃,四季春茶底都好香 🍑滿杯桃桃 $48真心好足料,啖啖果肉好滿足,飲落去好清新有助解膩😉

_
🍔安格斯沙爹牛肉片漢堡配凱薩沙律及薯條 $168

🍝宮崎黑蒜油蒜片胡椒炒鮮海蜆手工闊條麵 $128

🍓🫐雙莓四季春 $45

🍑滿杯桃桃 $48
真心好足料,啖啖果肉好滿足,飲落去好清新有助解膩😉
2022-07-13 37 瀏覽
好耐之前飲過佢嘅髒髒黑糖奶茶無聊search 見到出埋紫薯版身為紫薯控點可以唔去試__________________________🔹鹹蛋黃烤鳳尾蝦。安格斯牛肉漢堡 $158👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ❌上枱嘅時候用鳥籠裝住,唔知點解有種食high tea嘅感覺😍鳳尾蝦厚肉又彈牙,味道帶咸香牛肉煎得外面微焦,中間仲有啲粉嫩,肉味幾香.值得一讚仲有佢既伴碟Caesar salad夠晒重芝士味,菜又夠脆身.🔹髒髒紫薯鮮奶 $44👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌好耐之前入過佢嘅髒髒黑糖珍珠奶茶唔知係咪人大咗,無咁受得甜野.今次叫左微甜紫薯係有加糖架喇,但唔會過甜,岩岩好!紫薯蓉溶埋入鮮奶,但又食到少少蓉杯邊有大量紫薯粉,沿杯邊飲滿滿紫薯味,仲食到紫薯粒本人,係紫薯控必點鮮奶做成沙冰咁,係口入面溶化,夏天飲好正!.🔹輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 $138👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌兩大粒帶子屬刺身級別,無煎至全熟,帶有刺身既鮮甜同口感水牛芝士汁有芝士香,又唔會太濃太搶.🔹芝芝芒芒
好耐之前飲過佢嘅髒髒黑糖奶茶
無聊search 見到出埋紫薯版
身為紫薯控點可以唔去試
__________________________

🔹鹹蛋黃烤鳳尾蝦。安格斯牛肉漢堡 $158
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ❌

上枱嘅時候用鳥籠裝住,
唔知點解有種食high tea嘅感覺😍

鳳尾蝦厚肉又彈牙,味道帶咸香
牛肉煎得外面微焦,中間仲有啲粉嫩,肉味幾香

值得一讚仲有佢既伴碟Caesar salad
夠晒重芝士味,菜又夠脆身
🔹髒髒紫薯鮮奶 $44

好耐之前入過佢嘅髒髒黑糖珍珠奶茶
唔知係咪人大咗,無咁受得甜野
今次叫左微甜
紫薯係有加糖架喇,但唔會過甜,岩岩好!
紫薯蓉溶埋入鮮奶,但又食到少少蓉
杯邊有大量紫薯粉,沿杯邊飲滿滿紫薯味,
仲食到紫薯粒本人,係紫薯控必點
鮮奶做成沙冰咁,係口入面溶化,夏天飲好正!
🔹輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵 $138
Keto friendly: ❌

兩大粒帶子屬刺身級別,
無煎至全熟,帶有刺身既鮮甜同口感
水牛芝士汁有芝士香,又唔會太濃太搶

🔹芝芝芒芒 $44
Keto friendly: ❌

叫左小甜,飲落芒果仲帶少少酸味
芒果blend 左入沙冰入面,好濃郁
口感似冰凍果蓉,完全冇顆粒感
味道似飲緊楊枝甘露咁,好消暑
2022-07-11 47 瀏覽
又是無數次回訪的小店‼️💕 這次又試了新菜式‼️😉▫️❥$𝟴𝟴 安格斯沙爹牛肉火箭菜烤手抓簿餅🌮看著它的賣相已忍不住想大快朵頤‼️😻 酥脆可口的手抓餅夾著新鮮的火箭菜、生菜🌱 包著味濃嫩滑的沙爹牛肉🥢 口感既濃郁又帶略清新,很喜歡呀‼️👍🏻▫️❥$𝟴𝟴 牛油煎海蝦配鹹蛋黃忌廉意大利粉🍝醬汁濃郁、口感ᴄʀᴇᴀᴍʏ‼️意粉裹上了醬汁,很美味‼️👅 海蝦口感爽彈爽彈的‼️🦐 ▫️跟餐另+❥$𝟭𝟭 四季春芝士奶蓋🍼芝士奶蓋慢慢滲入四季春中,很濃的奶蓋味‼️🧀▫️跟餐另+ ❥$𝟭𝟲 髒髒紫薯鮮奶🍠很清新的紫薯味,沙冰的口感喝著很透心涼‼️🧊▫️❥粟米忌廉湯🥣是日餐湯‼️有不少的紅蘿蔔和粟米顆粒‼️🥕🌽
又是無數次回訪的小店‼️💕 這次又試了新菜式‼️😉
❥$𝟴𝟴 安格斯沙爹牛肉火箭菜烤手抓簿餅🌮

❥$𝟴𝟴 牛油煎海蝦配鹹蛋黃忌廉意大利粉🍝

跟餐另+❥$𝟭𝟭 四季春芝士奶蓋🍼
芝士奶蓋慢慢滲入四季春中,很濃的奶蓋味‼️🧀
跟餐另+ ❥$𝟭𝟲 髒髒紫薯鮮奶🍠
很清新的紫薯味,沙冰的口感喝著很透心涼‼️🧊

❥粟米忌廉湯🥣
是日餐湯‼️有不少的紅蘿蔔和粟米顆粒‼️🥕🌽
  • 安格斯沙爹牛肉火箭菜烤手抓簿餅
2022-07-11 41 瀏覽
今日有事出開旺角,行開砵蘭街有D餓,就搵下有咩好食!😆見到呢間係2樓既「茶聊」好似好正咁,除左出名既飲品仲有西餐,一於試下!😘😋上到去原來地方好闊落,燈光有D暗氣氛唔錯!😁坐低就叫野食啦,先叫左個「太平洋煎海蝦配藍青口白酒忌廉汁手工墨魚麵」,嘩D料非常豐富,海蝦同青口都係大大隻好美味,最驚喜都係手工墨魚麵,D忌廉汁同D墨魚麵混和一齊,最佳配搭!😊🤪然後叫左個「鹹蛋黃烤鳳尾蝦漢堡」,佢係由安格斯牛肉、鹹蛋黃鳳尾蝦、凱撒沙律同薯條配搭而成,份量十足,鳳尾蝦大大隻又有陣鹹蛋香,好有口感!👍🏻😝果塊安格斯牛肉不但厚身,仲鮮嫩多汁,每一啖都惹味!另外仲有沙律同薯條,印以食完已經好飽好滿足!🤠🤭黎呢度當然唔可以唔叫野飲啦!🤗我先叫杯「髒髒黑糖珍珠鮮奶」,不但又甜又有鮮奶味,最特別係佢整左一層朱古力粉係周邊,所以先叫「髒髒」!於是每啖都有好濃既朱古力味,一級捧!😊🤣最後就叫左杯芝芝莓莓沙冰,不嬲都知呢度D野飲出名好飲,尤其有果肉果D係非常鮮味,甜而不漏,必叫之選!😄😚

在疫情之下,好耐冇夜晚出外食晚餐了星期日街上人來人往回復返以前好熱鬧既旺角啊我之前已經好想試下「茶聊」呢一間餐廳係Open Rice好多朋友仔介紹我尋晚終於去試下👍🏻👍🏻👍🏻晚餐不錯🥩🥩🥩🌽🌽🥦🥦🍠🍠古堡紅酒汁田螺新西蘭肉眼扒拌精選薯蔬水果茶🍎🍉🍊🍍🍋好好飲不太甜下次必定再試其他食物想試下鳥籠🍔🍔及梳乎厘🥞🥞其實有好多嘢食都想試下次必定會回去食餐廳既其他食物試下中午去先
在疫情之下,好耐冇夜晚出外食晚餐了
星期日街上人來人往
其實有好多嘢食都想試
下次必定會回去食餐廳既其他食物
試下中午去先
2022-07-08 76 瀏覽
之前同事去過都讚好既茶聊前兩日終於可以食到😋餐廳輕奢華裝修✨環境舒適,仲有門口電話亭打卡位☎️,啱曬平日放工去放鬆一下🧋輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵$138刺身級帶子新鮮彈牙🦪黑色既手工墨魚麵配襯白色水牛芝士🧀,唔只賣相吸引,墨魚麵有咬口🍝而水牛芝士香濃好味。🧈黃金炸軟殼蟹火箭菜烤手抓薄餅$88厚薄適中既烤手抓餅外脆內軟🌮加上炸軟殼蟹香脆好味🧇再配上蕃茄及火箭菜🥗平衡一下油膩感覺。👍🏻髒髒黑糖珍珠鮮奶 及 髒髒紫薯鮮奶沙冰$44Signature 既髒髒鮮奶非常好飲🧋甜度剛好而且🍬而且分別有珍珠粒及紫薯粒🍠好飲有口感。🫘✨茶聊既飲品無論賣相同味道都一流🍧有珍珠奶茶、沙冰、奶蓋等等不同選擇🥤而食物精緻有質素🍱唔怪之得敢多人like。👍🏻

輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵$138

黃金炸軟殼蟹火箭菜烤手抓薄餅$88

髒髒黑糖珍珠鮮奶 及 髒髒紫薯鮮奶沙冰$44

上一次過嚟Tearapy好記得係考試後,同朋友一齊慶祝考完試,大家都好似周身畀人毒打咗一鑊咁🤭食完之後超滿足🤫今次過嚟,就係啱啱開學,大家食飽上路嘅開sem飯,唔食飽真係冇力去對住啲lectures🫠安格斯沙爹牛肉片漢堡配凱薩沙律及薯條 ($168)上枱嘅時候,店員會成個鳥籠拎過來畀你打卡先,影完就會收走個籠,令張枱闊落啲😛麵包有烘過,安格斯牛肉漢堡內裏仲有少少粉嫩,咬落去勁juicy😋加埋啲沙嗲牛嘅花生香,食落去味道幾特別又夾🤤而且因為佢蕃茄同生菜balance返,食落去唔會好油膩🍅薯條係偏幼身,加埋凱薩沙律其實好大份,食到最後真係食唔晒😂黃金流沙軟殼蟹龍蝦海皇汁意大利燴飯 ($158) 睇相就見到一上枱個時熱辣辣噴晒煙😍軟殼蟹好香,入面仲有蟹膏好邪惡🥰意大利飯都煮得好入味,當晚見到枱枱差唔多都有一碟,相信都係人氣之選🤪呢個都好大份,食完真點做飽鬼上路🤣叫得做Tearapy,嚟到梗係要飲返杯茶🫖自己就嗌咗杯四季春奶蓋,呢個黃金組合梗係冇得輸,四季春茶香襯埋芝士奶蓋真心一流🧀朋友就嗌咗呢到嘅招牌髒髒黑糖珍珠鮮奶 ($44) 賣相已經feel到佢啲朱古力粉好澎湃🍫鍾意呢杯甜度啱啱好,珍珠

叫得做Tearapy,嚟到梗係要飲返杯茶🫖
賣相已經feel到佢啲朱古力粉好澎湃🍫鍾意呢杯甜度啱啱好,珍珠都算幾煙韌,加埋個有少少鹹香嘅芝士奶蓋,飲落去啖啖都好滿足😚

其實唔知點解而家好多cafe都開始行打卡路線,或者係有其他board game配套,或者行worker-friendly路線,反而忽視咗食物最重要嘅食物質素,自己覺得有啲本末倒置🤔呢到係旺角難得又有台式飲品,又有堂食食品嘅cafe,而且食物水準都幾高,同朋友嚟開旺角諗唔到食乜,相信上到嚟會有啱你嘅選擇🥳
  • 安格斯沙爹牛肉片漢堡
  • 髒髒黑糖珍珠鮮奶