2022-12-08
餐廳係開放式設計,光線明亮開揚,簡潔裝修,晚飯時間都座無虛席。Menu選擇唔少,睇啱再用QR code落單,非常自助。草莓櫻姬草莓味好香,好似好多草莓打爛而成咁,飲落幾滑,朋友大讚無揀錯熱四季青萱鮮果茶茶底可以揀綠茶,紅茶,我揀左四季青萱茶,茶香飄溢,茶味淡淡嘅,多種水果浸泡,鮮果味好清甜,百香果味特別出色,係呢啲清涼嘅天氣下,喝一口暖茶,so prefect.烏魚子元貝手作麵手作麵係台灣直送,非常煙韌,有咬口,掛汁做得唔錯。元貝大粒厚身,仲有小椰菜同香菇等。茶香三文魚湯漬飯份量大份,三文魚煎得金黃香脆,重點係個茶,有煎米茶香味,變成茶漬飯,仲加上脆米,小蝦米,口感層次增加,非常出色。路邊攤小食去台灣夜市必食,黎到茶木點會唔食呀。鹽酥雞香脆唔油膩,有肉汁唔會乾。台灣腸加蒜片食,又有一番地道滋味草莓香草蜜糖磚塊歐軟蜜糖磚塊又甜又脆,加埋草莓雪糕,真係超正嘅甜品侍應服務細心有禮貌,值得一讚。
Menu選擇唔少,睇啱再用QR code落單,非常自助。
草莓櫻姬
熱四季青萱鮮果茶
烏魚子元貝手作麵
茶香三文魚湯漬飯
路邊攤小食
草莓香草蜜糖磚塊歐軟
蜜糖磚塊又甜又脆,加埋草莓雪糕,真係超正嘅甜品
侍應服務細心有禮貌,值得一讚。