2018-12-06
90年代最經典既卡通片一定離不開小丸子!!所以一知道茶木出左小丸子主題既食品,即刻約埋朋友一齊去朝下聖、打下卡✨💯我地揀左旺角既茶木,貪佢夠方便就腳,由於時間尚早,同埋呢間茶木真係好大間,所以都唔洗點等。一入餐廳成間都裝修成小丸子做主題,,除左小丸子仲有其他人物,回憶番哂黎啊!我同朋友決定叫兩個主食同兩杯野飲🍅🍳花輪王子元貝炸蝦飯呢個飯既賣相真係超級吸睛,飯既形狀係根據花輪同學個面形去整,上面再鋪上花輪皇子既糖皮樣,打卡一流。而飯既配料有兩隻超大粒既元貝,上面鋪左層薄薄既焗芝士, 個底係巨形啡菇。元貝口感彈牙,但個芝士汁同啡菇既味就唔係最夾。至於炸蝦炸到外脆內軟,又唔會太油,有爽脆口感同蝦味! 不過個飯配料唔算多,汁亦唔算特別好味,食個賣相多。義式辣茄醬牛柳絲燉飯鍋呢個燉飯色香味俱全,每粒飯都沾上酸酸辣辣既醬汁,而且用平鐵鍋裝住, 可以保持溫度。個飯除左份量多,配料亦多,例如粒粒蕃茄仔,牛柳絲!牛柳絲味道仲唔錯,肉質嫩滑味濃,每啖飯都very juicy~飲品方面小丸子櫻桃西瓜柳丁汁呢杯飲品黎到真係bing bing左✨西瓜汁同小丸子隻顏色夾得好靚,即刻打完一輪卡先飲,除左賣相,味道都
我同朋友決定叫兩個主食同兩杯野飲🍅🍳
花輪王子元貝炸蝦飯
義式辣茄醬牛柳絲燉飯鍋
飲品方面
小丸子櫻桃西瓜柳丁汁
呢杯飲品黎到真係bing bing左✨
西瓜汁同小丸子隻顏色夾得好靚,即刻打完一輪卡先飲,除左賣相,味道都好清甜解渴,無諗過原來西瓜配橙汁係咁fresh咁夾。
野口竹炭仙草奶茶
呢杯仙草奶茶就反而比較失色,除左無得走甜之外,原來仙草係涼粉黎, 個感覺似飲緊涼粉奶茶,不過竹炭味都幾特別,攪渾黎影相都好靚,好襯野口同學既公仔。