2024-02-25 100 瀏覽
一開始都非常之好但見食客多了就變本加厲服務質素又唔好食嘅嘢又差咗上次我嗌堂食仲變咗外賣又貴又唔好食中伏完全冇嘢好食一開始都煮得幾好頂***食客一多就變本加厲隻蛋熟曬以前雞扒大好多而家豆豉咁細粒飯又畀得少收我70蚊仲要食唔飽仲要加錢飲嘢最緊要係服務態度我等咗40分鐘都冇人同我講轉咗做外賣最後叫佢攞過份堂食嚟跟住我食幾耐佢啤我幾耐埋單嗰陣仲黑面依家垃圾千祈唔好食1.浪費金錢2.食飯食到成肚氣四又要排長龍4.又要排長龍..............................

2023-12-15
40 分鐘 (堂食)
  • 成間店冇嘢好食
2023-10-16 338 瀏覽
今日lunch要開會隨意搵間茶餐諗住「快靚正」點知除左夠快手就乜都冇餐牌同上枱賣相都唔錯㗎點知一食就瀨嘢又唔鹹又唔辣又唔甜以為係塊豬扒醃唔夠啦點知蛋都係冇味,得油味啲肉碎算最有味,但都係極淡味個青咖哩汁⋯根本係笑話!明明個汁係杰杰哋,有睇頭,點知食落好似九層塔嘅空氣咁 (哇原來我食緊分子料理)我覺得廚師應該有多年醫院低鹽食療烹調經驗先可以做得出有賣相冇味道嘅食物我熱烈推薦呢間餐廳俾要食冇味餐嘅人你哋應該會俾正評😅
今日lunch要開會
隨意搵間茶餐諗住「快靚正」
點知除左夠快手就乜都冇
餐牌同上枱賣相都唔錯㗎
點知一食就瀨嘢
又唔鹹又唔辣又唔甜
以為係塊豬扒醃唔夠啦
點知蛋都係冇味,得油味
啲肉碎算最有味,但都係極淡味
個青咖哩汁⋯根本係笑話!

青咖哩豬扒肉燥飯

我熱烈推薦呢間餐廳俾要食冇味餐嘅人
你哋應該會俾正評😅
2023-09-25 213 瀏覽
餐廳小小,但仍算坐得舒適。餐廳給人家庭式的感覺,味道不錯,職員有禮,收費合理。如果能夠早啲開門,遲啲關門就好。餐廳早餐的餐包,用心加熱,又暖又軟,如果可以配點牛油或果醬就好。
2023-09-07 228 瀏覽
無下次…………………………..圖片與實物嚴重不符圖片與實物嚴重不符圖片與實物嚴重不符圖片與實物嚴重不符圖片與實物嚴重不符圖片與實物嚴重不符圖片與實物嚴重不符圖片與實物嚴重不符
無下次…………………………..

2023-09-07
2023-08-07 234 瀏覽
好味抵食冇味王。環境衛生,清新,服務員有禮貌。客人素質亦好,能保持安靜優雅。食物份量抵食有素質,尤其是通心粉有口感,湯底味道適中,忌廉湯底有誠意。我點了鴛鴦,可口茶啡調教得好又滑。
茶餐豬扒雞湯通粉-雞湯味淡-豬扒,鞋口,有雪味唔入味-甜餐包,最出色。唔知以為我食緊法包,用力按落去個包都唔扁。重點嚟喇…向職員查詢點解個包咁硬,用叉吉都要好用力先吉得入,職員理直氣壯咁答我,個包係咁㗎啦,臨食之前同你用微波爐熱一熱先會淋,你攤凍咗佢就變返硬,呢個問題我都解決唔到,點解個包會變硬。好野完全將成件事合理化,無諗過要解決問題。食過咁多次茶餐,真係未食過硬到咁既甜餐包。職員態度咁樣之餘,其他食物味道不予致評。大家樂都好食過佢10倍
茶餐
豬扒雞湯通粉

-雞湯味淡
-豬扒,鞋口,有雪味唔入味

重點嚟喇…
好野
完全將成件事合理化,無諗過要解決問題。

大家樂都好食過佢10倍
2023-07-05 205 瀏覽
之前聽過呢間茶餐廳有濫收費嘅情況,諗住你次機會試吓佢,點知價錢貴都算,諗住d野會ok,點知差過一般嘅茶餐廳。呢到主打個忌廉雞湯,見幾特別,就試下,點知嚟到已經知唔對路,淡色到⋯⋯ 識落更加唔使講,完全無忌廉味!最過份係我朋友叫咗另一個餐,只係普通湯底,但出到嚟根本無分別咁我點解要叫貴啲嗰個忌廉湯餐?收費完全唔合理!腸仔同餐肉煎完出嚟成塊都油淋淋,好似油浸咁,唯一好處係碗麵上得好快,因為好似冇煮咁 🙂 硬到 ⋯⋯⋯ 面心都未熟唔會再去呢度食野,性價比為零。建議大家唔好去
咁我點解要叫貴啲嗰個忌廉湯餐?收費完全唔合理!

唔會再去呢度食野,性價比為零。
建議大家唔好去
2023-06-28 155 瀏覽
品質算係唔錯,早餐40幾蚊有一個,佢嘅湯底都幾好味,有通粉食通粉質地唔差,唔係嗰啲好差嗰啲通粉,係有咬口嘅。雞扒肉質都唔差,一個餐都有雙蛋食,一個早餐最好有多啲蛋白質所以我覺得係一個幾好嘅組合。仲有好多其他嘢揀,例如牛肉煙肉等等。
2023-06-22 159 瀏覽
茶餐廳嚟講味道中上,環境衛生,唔油算健康,價格黃埔嚟計算合理。餐牌寫返凍飲加$9,可能我係睇咗其他人食評先嚟,我又覺得服務幾好wor😅希望多啲呢啲小店,百分百真係好難食又唔乾淨,唔該大家有啲taste la 🤣五穀米唔使加錢👍但跟餐冇蔬菜,建議加錢可以加

五穀米唔使加錢👍
但跟餐冇蔬菜,建議加錢可以加
2023-06-22
2023-06-02 239 瀏覽
宜家去茶餐廳唔係一定要同講粗口大叔搭枱!黃埔呢間新開茶記地點就腳,乾淨又企理!開咗兩星期可以體諒流程未係好好,但係作為街坊係一個唔錯嘅選擇,分量適中,味道唔錯,仲有健康五穀飯!

2023-05-28 307 瀏覽
黃埔新開茶餐廳,經過見有人排隊就試吓啦。點知⋯明明Menu寫食「肉燥蛋🥚飯」加凍飲係加8️⃣蚊,但張📃單打左9️⃣蚊!即刻問🤷🏻‍♀️女侍應點解,但佢唔識答⋯跟者即刻有個🤷🏻‍♂️男侍應幾冇禮貌咁搶咗張單,類似話💬「減返俾你」,再📝手寫改返價錢👍🏻 唔好意思都冇聲埋單時收銀解釋:「收銀系統計數有問題💻 」😆如果明知有呢個問題,點解仲俾張計錯錢嘅單啲客去埋單呢? 我相信唔少人去食茶餐廳都唔會check單📃😅 就拍八達通俾錢仲有,網上有人回覆話佢哋明知收多錢都唔出聲,係咪疑似詐騙?大家諗諗我知1️⃣蚊係好少好少錢,但如果有人呃錢,呃1️⃣蚊都係呃🤥 積少成多食物質素見仁見智,我自己就唔會❌再去,因為唔鐘意啲勁濕💧勁黏嘅飯😓大家如果食記得埋單前要Check單!
黃埔新開茶餐廳,經過見有人排隊就試吓啦。點知⋯

埋單時收銀解釋:「收銀系統計數有問題💻 」

鴛鴦扒飯

😓

大家如果食記得埋單前要Check單!
2023-05-28
30 分鐘 (堂食)
2023-05-28 220 瀏覽
今日星期日諗住去試下呢間響黃埔新開嘅餐廳,對上一個禮拜勁長籠今日12點嗰時竟然唔洗排隊。見佢個牛肉肉燥蛋好似幾特別,所以就走去試吓。一入到去環境尚好,冷氣都夠凍,可能係因為佢有好多風扇,空氣都好流通。我就試左佢個牛肉肉燥蛋配香煎雞扒+飯+黑椒汁。一嚟到個樣就不錯嘅,食第一啖嘅肉燥蛋係凍嘅,好似係整好左好耐咁。。。 切左第一嚿雞扒,塊扒咸到好似食緊鹽咁🫠最後一個奇怪嘅地方係 明明餐牌上面寫凍飲加$8然後佢張單係打$9,侍應同我講話佢個system打唔到$8去到收錢就會扣返 但收錢嗰陣係一樣冇扣係同佢講先至話係打錯左。雖然$1唔係咩大錢,但可以見到間餐廳都幾唔誠實下,如果冇細心留意嘅就俾人收多左,1個人$1,100個人已經係$100