2020-06-28
小弟第一次打食評,多多指教.食個時係星期日假日,咁岩朋友約我去個度食,於是就黎左呢間泰國菜餐廳試下個時假日裡面人幾多,但係出奇地個日晚餐出錯速度幾快下,唔係得我地個台,呢樣值得一讚。因為好多餐廳假日多人會好忙,容易出錯單或者遲出菜。個日叫左一個泰翅尊4人套餐,TOTAL有樣野。朋友叫左珍多冰同龍眼冰,至於我自己就叫左芒果沙冰。芒果味第一碟係蒜蓉炒通菜,純粹想食下菜。味道幾好,個人鐘意濃味,碟菜口味幾好。第二款係半隻無骨海南雞。雞肉質地夠嫩,配料醬味道亦唔錯,成道雞既味道幾突出。加上唔同餐廳既海南雞味道都有些少差異。鐘意海南雞既朋友建議一試第三個係泰式砂鍋翅,有芽菜有肉。個翅質感幾"杰",唔似有D餐廳會溝稀佢。第四樣係泰式黃咖哩炒魚塊。入面啖啖肉,黃咖哩味都係濃。汁就杰杰地。對於某D人或者味道會有抗拒之後就係泰式燒乳豬。鹽味較重,較鹹,但乳豬肉係包含住汁既味道,旁邊都有辣醬比鐘意食辣既朋友最後就係拼盤啦,作晚餐最後衝刺,乜野都有。對朋友聚會幾friendly,因為每個朋友都可以試下拼盤入面唔同既野。我覺得春卷同蝦餅既皮幾脆,唔淋。 整體而言,個日星期日都居然唔洗等位,上菜快,服務都有求必
整體而言,個日星期日都居然唔洗等位,上菜快,服務都有求必應,又送蝦片。除去餐廳野食方面而言,都已經覺得跑贏其他餐廳。至於味道,就覺得係唔錯,性價比而言,4人$855 ,個人認為係平均性價比,但絕對唔算貴。 不過其中一個大缺點就係餐廳環境幾嘈雜,想普通傾下計都要比較大聲。
蒜蓉炒通菜
半隻無骨海南雞