2022-12-14 31 瀏覽
同朋友吹吹水、飲下茶嘆下一盅兩件係必須嘅🤤食點心都可以好寫意㗎‼️位於屯門嘅花月宮,裝修古色古香環境舒適寬敞❤️早午有茶市🫖夜晚有火鍋雞煲✨鮮蝦炸雲吞外層炸得香脆可口,咬落颯颯聲蝦肉爽口,蘸埋醬汁一齊食好惹味✨香煎薄罉懷舊點心🤩皮薄軟糯煎到金黃色,非常吸引‼️✨懷舊煎釀三寶(豆卜、尖椒、茄子)我至愛嘅煎釀三寶🤤魚肉彈牙,真材實料豆卜煎得外酥內軟👍🏻辣辣尖辣夠火辣🔥✨花月宮滑雞粥粥底細緻綿滑😍雞肉鮮嫩食完暖笠笠✨花月宮燒賣皇燒賣大大粒😋肉質軟嫩,餡料十足👍🏻飲茶必食
同朋友吹吹水、飲下茶
嘆下一盅兩件係必須嘅🤤
食點心都可以好寫意㗎‼️

位於屯門嘅花月宮,裝修古色古香
環境舒適寬敞❤️早午有茶市🫖夜晚有火鍋雞煲

✨鮮蝦炸雲吞
外層炸得香脆可口,咬落颯颯聲
蝦肉爽口,蘸埋醬汁一齊食好惹味

✨香煎薄罉
懷舊點心🤩皮薄軟糯
煎到金黃色,非常吸引‼️

✨懷舊煎釀三寶(豆卜、尖椒、茄子)
我至愛嘅煎釀三寶🤤魚肉彈牙,真材實料
豆卜煎得外酥內軟👍🏻辣辣尖辣夠火辣🔥

✨花月宮滑雞粥
粥底細緻綿滑😍雞肉鮮嫩
食完暖笠笠

✨花月宮燒賣皇
燒賣大大粒😋肉質軟嫩,餡料十足👍🏻
飲茶必食

2022-12-07 59 瀏覽
天氣終於開始轉冷了,係時候去食暖胃的羊腩煲!餐廳環境整潔乾淨,樓底很高,多個卡座亦很寬敞,早午市可以食點心,晚上是打邊爐火鍋,侍應們年輕有活力,是新派酒樓格局,感覺不錯!食物以手機點餐落單,見天氣凍凍地,叫咗羊腩煲暖身,再加美國頂級手切牛頸脊、風花雪月餃子拼盤和皇帝菜,飲品叫自家製花月桔。首先先上羊腩煲及生菜,其他食物侍應見我地差不多食完先上枱,感覺貼心!羊腩煲的羊腩份量也不少,配料有枝竹、馬蹄、冬菇,羊腩與腐乳是絕配,羊腩的羊羶味不強烈,味道調教得不錯,食完飲啖自家製花月桔,清爽順喉。食完羊腩加少少水灼埋生菜,再上之後的食物。美國頂級手切牛頸脊脂肪較少,切得厚厚的好有口感,可惜牛肉味略遜一籌風花雪月餃子拼盤有五款不同的餃子,餃子餡料充足,每一件都脹卜卜,個人偏愛羊肉餃子,外間比較少有,羊味亦濃郁。
天氣終於開始轉冷了,係時候去食暖胃的羊腩煲!

餐廳環境整潔乾淨,樓底很高,多個卡座亦很寬敞,早午市可以食點心,晚上是打邊爐火鍋侍應們年輕有活力,是新派酒樓格局,感覺不錯!

食完羊腩加少少水灼埋生菜,再上之後的食物。

• 風花雪月餃子拼盤
天寒地凍梗係要去打邊爐,暖下個胃🙌見到花月宮呢個名都覺得幾有趣,嚟到之後發現呢度嘅裝修好中式宮廷feel,環境舒服光猛,枱同枱之間隔得疏,張枱好大,坐得闊落同舒服😌🔺羊腩煲見到佢有冬日限定嘅羊腩煲,就嗌黎試吓,跟煲仲送咗一大份生菜,啲羊腩好好食,入口軟腍,我偏向喜歡吃帶皮,好Q彈滑口,再配埋腐乳醬,一流!☺️配料仲有枝竹,冬菇同馬蹄,全部都好入味,吸收晒羊腩嘅精華 😋🔺 美國頂級安格斯牛小排其實一個羊腩煲已經夠我同朋友兩個人食到好飽,不過始終懷着打邊爐嘅心過嚟,就再嗌多咗個美國頂級安格斯牛小排,啲牛肉好好食,油花啱啱好,入口都好友牛味😗佢d雪花好圖案咁靚😝🔺 自家製花月桔嘢飲見到佢有自家製花月桔,幾有趣,飲落似係鹹柑桔嘅味道,酸甜醒胃🤪另外都要讚下佢哋啲服務,啲店員會主動過嚟問要唔要加湯同埋幫我哋睇吓啲火以免癡底😏成個晚餐食得好滿意,下次可以再嚟試吓其他打邊爐同點心😍😍😍📍花月宮Flourish Palace📍屯門良德街8號珀御1樓101號舖
天寒地凍梗係要去打邊爐,暖下個胃🙌

🔺羊腩煲

🔺 美國頂級安格斯牛小排

🔺 自家製花月桔

成個晚餐食得好滿意,下次可以再嚟試吓其他打邊爐同點心😍😍😍

📍花月宮Flourish Palace
📍屯門良德街8號珀御1樓101號舖
2022-11-30
  • 羊腩煲
  • 美國頂級安格斯牛小排
2022-12-03 165 瀏覽
香濃椰子雞煲鍋,可以揀半隻雞或者一隻雞,湯底清甜,岩曬打邊爐🫶🏻推介美國頂級安格斯牛小排,賣相超靚,肥瘦均勻,淥幾秒就食得,口感軟嫩,又淋又重牛味,好正😍自製牛肉烏冬🥢🤞🏻店員會俾一個專用黎淥烏冬嘅筲箕,可以一齊擺落個火鍋度,淥熟左成個筲箕拎出黎,好方便🥰美國黑毛豬卷 都唔錯,大大塊又嫩口脆骨腩 打邊爐好正,爽脆鮮甜食埋椰子雞,今次豬牛雞魚食曬~ 😂其他野食例如風花雪月餃子拼盤入面有個木耳絲蝦餃幾出色,餃子皮又薄又滑,餡料彈牙又爽脆,可以encore 多幾粒🤤蜂巢豆腐、潮汕手打牛丸都唔錯,特別係牛丸,新鮮又彈牙。手打墨魚丸就不過不失嘢飲方面有竹蔗茅根水,亦都有生啤選擇。雖然價錢偏貴,不過質素唔錯值得一試~

美國頂級安格斯牛小排(小)

美國黑毛豬卷 都唔錯,大大塊又嫩口
美國黑毛豬卷

脆骨腩 打邊爐好正,爽脆鮮甜
脆骨腩

食埋椰子雞,今次豬牛雞魚食曬~ 😂

風花雪月餃子拼盤

蜂巢豆腐、潮汕手打牛丸都唔錯,特別係牛丸,新鮮又彈牙。
蜂巢豆腐、潮汕手打牛丸

蜂巢豆腐、潮汕手打牛丸
手打墨魚丸
Kronenbourg 1664  生啤
2022-12-02 69 瀏覽
係屯門新樓盤個邊 多左好多吾同嘅餐廳🤫 天氣涼涼 今次就黎到花月宮打邊爐🍲 餐廳裝修好靚 而且枱與枱之間有一段距離 私隱度幾高🤣 同朋友聚舊吾錯😎🍀香濃椰子雞煲鍋湯底清得黎好香椰子味🥥 雞肉好鮮嫩好滑 每件都切成一小塊 方便入口😉 仲有啲粟米做材料 好入味🌽🍀澳洲M5和牛牛小排 (大)份量好多 大約有40塊左右☺️ 牛小排分佈均勻 色澤好靚😍 放落熱湯底10秒左右就可以食 牛肉味道好濃郁🤩 用椰子湯底淥熟牛肉 可以更食到原汁原味🤤 牛肉有嚼勁 好好食😋🍀花月宮手打雙滑 (鮮蝦拼綾魚)一次過食到兩款手打滑 鮮蝦滑好彈牙🦐 綾魚滑嘅綾魚味超香濃 好正🥹🍀自家製脆炸響鈴打邊爐必叫響鈴 浸一浸就食得🤣🍀自家製花月桔甜甜地好開胃 打邊爐吾想飲汽水嘅時候🥤 飲依啲野飲就岩晒😉

🍀香濃椰子雞煲
香濃椰子雞煲鍋

🍀澳洲M5和牛牛小排 (大)
澳洲M5和牛牛小排 (大)

🍀花月宮手打雙滑 (鮮蝦拼綾魚)
花月宮手打雙滑 (鮮蝦拼綾魚)

🍀自家製脆炸響鈴

自家製花月桔
唐生菜
2022-11-30
澳洲M5和牛牛小排 (大)
花月宮手打雙滑 (鮮蝦拼綾魚)
自家製脆炸響鈴
自家製花月桔
唐生菜
下午去咗屯門田景見客,見有時間夜晚緊係順便約家姐食飯。因為好耐冇出街打邊爐,所以經商議後大家決定去打邊爐。家姐推薦去附近呢間「花月宮」,之前飲過下午茶覺得食物水準不錯。位於珀御坊1樓,去到門口接待處已經覺得裝修環境相當優雅,看似簡約但又充滿古典及中國風味。餐廳全以卡座形式設計,感覺更有私隱,而每枱座位都非常寬躺。天花掛著特色吊燈、牆上有著各款中式擺設。就環境方面已經首先加分。點餐方面可以傳統方式劃點餐紙,亦都可以以手機掃QR code 進行點餐,更輕鬆方便快捷。火鍋配料選擇多元化,有海鮮、豬、牛、羊、雞、蔬菜,亦有手打丸及魚滑等。更有少量刺生供應,部分需要預訂。《藥膳花雕花膠醉雞鍋》($228/半隻;$288/隻),我們兩個人所以選了半隻。如果人多一隻更抵食。藥膳香味四溢,未食已經先聞到濃濃藥材及花雕香味。湯底足料,有花膠、淮山、杞子等。店員更細心講解如何可以煮到夠熟而又保持雞肉滑嫰嘅方法。如果朋友仔都想知,建議大家都要去一試。最後我同家姐都有飲左2至3碗湯,個湯真真超香甜。由於醉雞鍋本身已經有半隻雞,所以配料方面想試下海鮮,首選點了《聖子皇》(2隻起)($48/隻),聖子皇肉厚,鮮味

最後我同家姐都有飲左2至3碗湯,個湯真真超香甜。

由於醉雞鍋本身已經有半隻雞,所以配料方面想試下海鮮,首選點了《聖子皇》(2隻起)($48/隻),聖子皇肉厚,鮮味爽口,我嘅至愛。

《珊瑚桂花雙併》($148),兩款蚌我都好鍾意食,只需放湯滾約十秒左右已經可以食。同樣入口爽夾鮮甜,冇得彈。

打邊爐當然唔可以少了牛嘅。
選了《美國頂級手切牛頸脊》($258),呢款牛有少量油花,不會太油膩,而肉質軟滑,入口有牛香。

最後再加多一個《田園併盤》($68),就啱啱好了。至於飲品點了一渣《自家製竹庶矛根》($68),清甜冰凍,打邊爐最佳飲品。

餐廳設有加一服務費,另醬芥每位$18。
整體來說,由裝修環境精美、服務招呼恰到好處、食材選擇優質,屯門區少有的高質海鮮火鍋酒家,推介值一試。

2022-11-24
  • 藥膳花雕花膠醉雞鍋
  • 聖子皇
  • 珊瑚桂花雙併
2022-11-15 103 瀏覽
做緊$1半隻椰子雞煲,隻雞好細隻同好重雪味。啲嘢唔夠新鮮,魚卜好腥,牛柏葉淥咗唔係好耐都好韌,墨魚滑無味。唯一好處係座位闊落同有bb凳如果like+share 社交平台可以有1罐$1啤酒,個男經理check得好仔細仲拎埋個電話嚟睇,令我感覺唔太舒服。有2位3歲以下嘅小朋友佢哋都收醬芥錢,但我認為唔合理,而最後服務員幫我取消咗。番去睇番張單嘢食$803+10%服務費,唔知點解變咗咗$903。整體嚟講,唔會再去。
做緊$1半隻椰子雞煲,隻雞好細隻同好重雪味。
唯一好處係座位闊落同有bb凳
整體嚟講,唔會再去。
2022-11-12 728 瀏覽
凍咗成個星期. 當然要打邊爐啦.✌️✌️屋企附近這間花月宮, 近排大熱 ,環境非常靚,座位有夠大,服務仲好週到👍👍鍋底多咗一款羊腩煲,二話不說 今晩天氣凍冰冰,剛好😬😬一上枱有驚喜超大鍋 388嚟講真係算足料馬蹄、支竹 、冬菇 、西芹、大蔥 又點少得呢,附送生菜🥬羊腩唔會太肥 炆得夠淋夠入味 其實一啲都唔肥,仲有好多骨腩位 真係好惹味 🤤🤤唔會太鹹 就咁食 都剛剛好 羊肉完全唔騷,加咗大量薑粒驅寒 仲增加風味添食到咁上下就可以加配料啦 潮汕手打牛丸真心抵$68, 有空氣感,牛尾濃郁,而且好彈牙👍👍珊瑚蚌 有12大塊 真材實料而且非常新鮮 爽口鮮甜😌😌金針菇 打邊爐必點!各款啤酒紅酒都有 當然揀我至愛嘅hoegaarden啦🍻🍻其實仲有好多其他配料,手切牛、黑豚、羊片 仲有好多海鮮㖭 全部魚缸養魚非常新鮮😍😍羊腩煲 實在太大鍋了, 兩個人食真係有啲費勁🤣🤣下次一於約多幾個人可以試多些其他 配料屯門區嚟講暫時試過最高質嘅打邊爐了 這個冬天 有聚腳點🥰🥰

鍋底多咗一款羊腩煲,二話不說 今晩天氣凍冰冰,剛好😬😬

一上枱有驚喜超大鍋 388嚟講真係算足料

馬蹄、支竹 、冬菇 、西芹、大蔥 又點少得呢,附送生菜🥬

食到咁上下就可以加配料啦

珊瑚蚌 有12大塊 真材實料而且非常新鮮 爽口鮮甜😌😌

金針菇 打邊爐必點!

各款啤酒紅酒都有 當然揀我至愛嘅hoegaarden啦🍻🍻

羊腩煲 實在太大鍋了, 兩個人食真係有啲費勁🤣🤣

下次一於約多幾個人可以試多些其他 配料

屯門區嚟講暫時試過最高質嘅打邊爐了 這個冬天 有聚腳點🥰🥰
2022-11-08 500 瀏覽
話說派唔中2田🥲等左4個月都仲未派第二次公屋…老公今日得閒帶我去再睇下有冇吉嘅單位🤣望岀個希望🤣因為新邨乜都冇,肚餓就行返過呢邊搵野食!食物香片飲茶最緊要梗係茶啦!超香,我一個人都飲幾壼🤣煎釀三寶 🔥超級推介🔥呢個之前好似冇…我都好耐冇食,都唔貴!$26有6件,仲要係大大舊!👍🏻👍🏻👍🏻佢哋個豉油係自己調教過!好好味😋個魚肉好有魚味!又彈牙👍🏻佢仲要係上枱前再炸一次,一定要趁熱食個尖椒真係辣🤣豆卜勁香豆味,同埋有外脆內軟嘅感覺XO醬炒羅白糕🔥超級推介🔥一粒粒骰仔咁!好香口,同埋有啲XO醬超好食😋佢煎到外皮脆脆的我鐘意咁樣,因為如果係一片嘅話,就冇咁好口感🙈我老公話食完隔左1個鐘Gur返啖氣都有好正嘅XO醬蘿蔔糕味🤣花月宮蝦餃王呢個真係好surprise 一上枱,嘩🤣咁大粒嘅?睇返之前食個個紀錄,大個左好多🤣一樣皮薄食涵多糯米雞我驚我老公唔夠飽,嗌左個糯米雞一打開塊荷葉勁香!我想切開一人一半🤣點知夾唔開🤣有一隻雞翼,半條腸,仲有啲肥豬肉添我老公話中學小息食糯米雞嘅感覺返晒黎🤣🤣🤣😋😋真係有一個拳頭👊🏻咁大🤣其他我鐘意呢到環境好,裝修靚,去廁所都乾淨落單同refill啲茶都好快!又有禮貌。
因為新邨乜都冇,肚餓就行返過呢邊搵野食!

食物

香片
飲茶最緊要梗係茶啦!
超香,我一個人都飲幾壼🤣

煎釀三寶 🔥超級推介🔥
佢哋個豉油係自己調教過!好好味😋

個尖椒真係辣🤣豆卜勁香豆味,同埋有外脆內軟嘅感覺

XO醬炒羅白糕🔥超級推介🔥
一粒粒骰仔咁!好香口,同埋有啲XO醬超好食😋
佢煎到外皮脆脆的
我鐘意咁樣,因為如果係一片嘅話,就冇咁好口感🙈

花月宮蝦餃王
呢個真係好surprise
一上枱,嘩🤣咁大粒嘅?
睇返之前食個個紀錄,大個左好多🤣一樣皮薄食涵多

糯米雞
我驚我老公唔夠飽,嗌左個糯米雞
一打開塊荷葉勁香!
我想切開一人一半🤣點知夾唔開🤣
有一隻雞翼,半條腸,仲有啲肥豬肉添

我老公話中學小息食糯米雞嘅感覺返晒黎🤣🤣🤣😋😋

真係有一個拳頭👊🏻咁大🤣

其他

我鐘意呢到環境好,裝修靚,去廁所都乾淨

落單同refill啲茶都好快!又有禮貌。開心開心🥳
希望可以抽中呢邊🥲同公公婆婆飲茶都好
2022-11-08
2022-11-08 365 瀏覽
跟幾個朋友到屯門遊玩,中午時最方便就是大夥兒去飲茶吃點心,附近就剛好有1間便前往來到發現酒樓跟平常的不一樣,不是圓枱的,看到大部份是高圍板的卡位呢,私隱度十足,疫情下用餐也很安心點菜紙選擇多花月宮蝦餃皇這個必點的吧,蝦餃大大粒非常充料,皮厚適中,推介鮮蝦炸云吞超級脆皮,一咬就碎了很多,饀亦好味道,吃完立刻再點了一碟,太美味了懷舊煎釀三寶這不是每間酒樓也可以吃到,見了就點,茄子,豆腐,青椒釀肉非常入味,煎得很香口糯米雞足料的糯米雞,大大件,打開一看饀料很多,還有我最愛的臘腸,吃得香香的呢沙律蝦春卷又是炸得脆卜卜的,內有青瓜紅蘿蔔絲及蝦蓉,附上青瓜條可以同吃花月宮燒賣燒賣亦是飲茶必點的吧,同樣大大粒的,味道不錯蜜汁叉燒包三大個的熱騰騰白包,小朋友最喜歡吃川味金錢肚推介推介,帶點辣很好味啊,吃著時彈口的,下次再去必點XO醬炒腸粉個人非常喜歡,亦是有點辣的,味道足馬拉糕小朋友大愛,每次也點,甜甜的鳳爪朋友說味道夠,肉質淋,不錯吃得非常好飽的一餐,大人小朋友也十分滿足

點菜紙選擇多

花月宮蝦餃皇

這個必點的吧,蝦餃大大粒非常充料,皮厚適中,推介

鮮蝦炸云吞

懷舊煎釀三寶

糯米雞

沙律蝦春卷

花月宮燒賣

燒賣亦是飲茶必點的吧,同樣大大粒的,味道不錯

蜜汁叉燒包
三大個的熱騰騰白包,小朋友最喜歡吃

川味金錢肚
推介推介,帶點辣很好味啊,吃著時彈口的,下次再去必點

XO醬炒腸粉
個人非常喜歡,亦是有點辣的,味道足

馬拉糕

小朋友大愛,每次也點,甜甜的

鳳爪
朋友說味道夠,肉質淋,不錯

吃得非常好飽的一餐,大人小朋友也十分滿足
2022-11-03
午餐
2022-11-08 67 瀏覽
最近天氣涼返,最啱就打邊爐,花月宮book mark咗一段時間襯有時間緊係嚟試下啦。叫咗個椰子雞湯底,啱晒天氣乾燥嘅時候飲,順便補返下。個湯嚟到同朋友飲返碗湯先,好濃嘅椰子味,入面仲有啲白蘿白,所以個湯會再清甜啲,個雞都多肉又幾滑👍🏻👍🏻。美國頂級小牛排 $278油脂分布幾靚,牛味濃郁,肉質軟嫩。潮州手打牛肉丸 $68 口感好彈牙👍🏻手打墨魚丸 $58 平時打邊爐都好鍾意食墨魚丸呢個都唔會令我失望🫢,好味。自家製脆炸響鈴 $68 話明自己製,睇色水同出面返貨嘅響鈴同好唔一樣,食落去層次感真係多啲🤤。手工黑松露餃 $68 入面內餡主要豬肉成份,食落去有鮮肉味再有淡淡嘅黑松露味。
叫咗個椰子雞湯底,啱晒天氣乾燥嘅時候飲,順便補返下。

美國頂級小牛排 $278

油脂分布幾靚,牛味濃郁,肉質軟嫩。

潮州手打牛肉丸 $68 口感好彈牙👍🏻

2022-10-30 74 瀏覽
呢間位於屯門嘅火鍋店地方好寬敞,環境似宮殿相當豪華🐓藥膳花雕花膠醉雞鍋(半隻) $238-等湯底大滾再放雞 再等水滾後熄火浸10分鐘 雞會係最嫩滑嘅狀態-花雕味道強烈 入哂味 醉香-花膠滋補 骨膠原🦑水魷魚鬚 $68-每條魷魚鬚都有竹纖串住 唔使怕唔見 亦唔會縮水縮得好誇張 幾大條🛎自家製脆炸響鈐 $68-香脆口感 浸少少醉雞湯食更易入口🥟風花雪月餃子拼盤 $138-雲吞、韭菜餃、羊肉餃、魚皮餃、水餃 各2粒-羊肉餃幾特別 濃濃嘅羊味-雲吞彈牙 韭菜餃味道較重🐃新鮮黑柏葉 $128-栢葉切成一片片 入水縮一半左右-口感幾彈同有咬口🥬娃娃菜 $48-菜份量都幾多 吸哂所有湯料精華總括嚟講,環境真係冇得輸,好適合一大班人聚聚👍🏻食物唔錯
呢間位於屯門嘅火鍋店地方好寬敞,環境似宮殿相當豪華

🐓藥膳花雕花膠醉雞鍋(半隻) $238

-栢葉切成一片片 入水縮一半左右
-口感幾彈同有咬口
🥬娃娃菜 $48
-菜份量都幾多 吸哂所有湯料精華

總括嚟講,環境真係冇得輸,好適合一大班人聚聚👍🏻食物唔錯
屯門都有唔少美食,今日就同朋友去左屯門嘅一間火鍋店,火鍋店裝修高貴大氣,食物新鮮優質,非常愉快的晚餐。首先提供了調味盤,擺放整齊,調味選擇多。🌸香濃椰子雞煲鍋先來半隻鮮雞,水滾後五至六分鐘後便可以食了。湯底散發出椰子香味,清甜滋補,而且時間剛剛好,雞件肉質滑嫩。湯底仲有其他配料如紅白蘿蔔,粟米等,令到湯底更加鮮甜。🌸本地手切牛頸脊手切牛頸脊,肥瘦均勻,半厚身的程度,吃下去充滿牛味及口感豐富。🌸水魷魚鬚用竹籤串起來,一串串食特別滋味,口感非常爽口Q彈。🌸萵荀 (HK$48)新鮮萵荀,質感脆硬,打邊爐總要食返啲蔬菜類既。🌸自家製花月桔店內自家製飲品,話梅味較重,不會太甜,非常解腻。

首先提供了調味盤,擺放整齊,調味選擇多。

🌸香濃椰子雞煲

🌸本地手切牛頸脊

🌸水魷魚鬚
用竹籤串起來,一串串食特別滋味,口感非常爽口Q彈。

🌸萵荀 (HK$48)
新鮮萵荀,質感脆硬,打邊爐總要食返啲蔬菜類既。

🌸自家製花月桔
店內自家製飲品,話梅味較重,不會太甜,非常解腻。
2022-10-26 62 瀏覽
➰🍲火鍋店花月宮 裝修風格似宮廷風🏺古色古香嘅感覺 座位主要係以卡位為主 十分寬躺👍🏻餐廳亦有包廂 兩張枱加埋可以坐到20幾人 啱晒一大班朋友過嚟😎💃➰香濃椰子雞煲(半隻)🐥湯底清香鮮甜 飲咗好多碗湯都唔會好口渴 湯底本身有大量粟米🌽蘿蔔椰子🥥呢個湯底秋天十分滋補☺️➰美國頂級安格斯牛小排(小)🥩店員推介呢隻牛肉脂肪比較多而且比較嫩滑 如果鍾意牛味比較重啲 可以食牛頸脊或者牛吊龍😉➰火鍋配料 手打墨魚滑🦑淮山片 新鮮雞子 西洋菜🥬稻庭烏冬 整體配料都非常新鮮😋特別推介手打墨魚滑 非常爽口彈牙✨😍➰呢度午市亦都會提供點心🥧如果鍾意飲茶嘅朋友可以過嚟感受下依到既宮廷風🥳

2022-10-24 56 瀏覽
自從搬咗嚟屯門之後開始周圍搵下美食,今日來到呢到應該落成無幾耐嘅住宅地方食飯。餐廳環境超級寬敞,2人座位都好鬆動,餐廳職員嘅服務亦好殷勤,一來到就已經加咗唔少分!一入到嚟已經聞到好香嘅藥膳味,二話不說叫個藥膳花雕花膠醉雞煲,2人食所以跟咗半隻雞,餐廳職員仲會教我哋點樣煮啲雞先會最滑,如果唔夠酒味嘅話可以落埋雞件嘅酒添!跟足職員指示嘅雞真係超級嫩滑,真係後悔無叫到全隻,相信我哋2人都應該會食得晒!平時火鍋好少會叫雞件就係驚佢又乾又無味,但呢度簡直顛覆咗平時食雞嘅感覺。另外湯底仲有超厚身花膠,真係好足料!本地手切牛吊龍唔係度度火鍋店都有得叫,呢度有梗係要叫吓,淥5秒就食得,如果唔係就會韌架啦,牛味幾重,好有咬口,望落都好厚身。鵝腸,包含嘅脂肪比較多,個人建議搣走佢口感會爽脆啲~萵筍,超級飽肚嘅蔬菜,好爽!

鵝腸,包含嘅脂肪比較多,個人建議搣走佢口感會爽脆啲~

萵筍,超級飽肚嘅蔬菜,好爽!