2024-01-16
冬天真係每個星期都想打邊爐🤣 今日就黎到尖沙咀呢間花月宮,裝修好新淨有宮庭feel,主打靚湯底👍🏻 今次食清少少,叫左個黑松露野菌鍋🍲 超級多菇菇,有少少似中式版嘅蘑菇湯咁🤣 愛菇之人必試!鐘意食丸丸嘅我地,毫不猶豫叫左個風花雪月手打丸拼盤🍢,一共有12粒6款,全部都係蝦丸同墨魚丸,但就有唔同口味,各有特色,粒粒彈牙👍🏻 我自己最鐘意就係芝心墨魚丸同流心咸蛋蝦丸,咬開一半爆汁出黎真係好正😁另外推介自家製脆炸有骨黃門鱔魚皮🐟 呢個真係超級超級正,佢係比平時嘅魚皮鬆厚身,但一啲都唔會硬,帶有咸香味,就咁食同點湯都好正😋2個人食點唔到太多野,仲叫左桂花蚌,雞片,蔬菜同手打魚面。湯底出色就咩食材都好味😋 值得再回訪!