2022-01-04 239 瀏覽
中午放飯獨自到茶記食個快飯😊行行吓見到花園街有間門口裝修睇落幾靚仔嘅茶餐廳,叫做花墟茶餐廳,咁就入去試試啦佢係一間港式嘅茶餐廳,係香港人嘅回憶味道😀餐廳好乾淨,衛生意識都幾好,我一個人坐四人枱,後來有多一個人坐對面,啲侍應即刻係我哋兩個中間擺咗塊隔板👍我坐低後就叫咗個咖喱吉列豬扒飯再加杯凍央😬等咗大概10分鐘就有得食啦。睇上去色澤唔錯,聞落去香噴噴。豬扒揸得啱啱好咬落去入面仲有肉汁,唔會炸到乾晒,啲薯仔有揸過,食落外面仲有少少脆。但係咖喱汁唔係好夠(我已叫咗佢多汁),食完之後仲有一粒車厘茄同兩舊西蘭花🥦,青青口腔濃烈嘅咖喱味😈,最後梗係要慢慢嘆番杯凍央,凍央奶茶同咖啡嘅比例啱啱好。周邊嘅街坊真係好值得你試吓㗎😂

周邊嘅街坊真係好值得你試吓㗎😂
咖喱吉列豬扒飯
2022-01-04
5 分鐘 (堂食)
咖喱吉列豬扒飯
  • 咖喱吉列豬扒
2021-11-03 302 瀏覽
旺角、太子等區內來來去去都是那些茶餐廳,千篇一律的餐牌、差不多的價格,日復一日確實有點悶🥱幸好最近新開一家,帶來一些新氣息。新店開幕有九折優惠,本身定價都合理。由於是新開的店,所以環境及衛生都很好。當日點了奄列,及炸菜餐肉公仔麵。份量充足,味道正正常常。以此水準,日後有機會都可以再次去食lunch或晚餐,選擇會較多。

幸好最近新開一家,帶來一些新氣息。

2021-10-26
$35 (早餐)
2021-10-28 186 瀏覽
見佢咁新諗住有驚喜,點知…奶茶完全吾掂、無茶味、奶又多、叫左杯熱朱古力、但只是用阿華田沖、好差😓😓、菠蘿油包吾夠熱、鮮牛油好細、炸髀沙律、雞髀同圖片相差太多太多、重點係炸到黑😨😨,沙律都免 強可以接受、總之一句講晒:吾會再嚟!
2021-10-08 207 瀏覽
我對蔥有情意結,可以一碟好味嘅蔥就能連送幾碗白飯,見到蔥雙眼會發光!今次幫襯花墟茶餐廳,全因門口 menu 上一款蔥油雞扒煎蛋飯被吸引!女友熊熊點咗蔥油霸王雞.可惜.....蔥油雞扒煎蛋飯, 只係一個普通雞扒飯加蛋加蔥花, 叫多蔥又無加多要追問, 蔥油普通唔係特別惹味, 煎蛋煮得過熟當然無蛋汁流出,雞扒亦普通,超失望! (x_x)霸王雞雞肉尚算肉嫩,但未至於入口無渣,同樣都係普通水準.最滿意係冷氣,好有心思做出風口加裝咗扇,唔會吹到正頭頂.

女友熊熊點咗蔥油霸王雞.

霸王雞雞肉尚算肉嫩,但未至於入口無渣,同樣都係普通水準.

最滿意係冷氣,好有心思做出風口加裝咗扇,唔會吹到正頭頂.

蔥油霸王雞

蔥油雞扒煎蛋飯