芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
2023-01-18 172 瀏覽
💁‍♀️💁‍♂️14/1/2023(Sat), Dinner🍽大埔區內都有唔少既酒吧,今次為食妙妙🙋‍♀️同A先生🙋‍♂️嚟到呢間芝加哥串燒酒場,佢既特別之處係又係酒吧🍺🍻,又有串燒食🍡,又可以睇波⚽️,一舉三得🤩🤩🤩!而今晚我地order左:🔆 Singapore Sling($87)由石榴糖漿、Gin、白蘭地、檸檬🍋汁同埋梳打水混合而成,入口酸酸地咁,好清新開胃。🔆 Rainbow($118)由石榴糖漿、菠蘿🍍汁、桃🍑肉果蓉、vodka同Blue Curacao混合而成,賣相真係好似彩虹🌈分開一層層唔同色,飲落甜甜地,睇得又飲得。🔆 石燒Prime牛小扒🥩($148)牛小扒我地揀咗5成熟,燒得香口好食,所有串燒我地都揀咗中辣。牛小扒食落有肉味又有肉汁,近筋膜既部位又帶點咬勁,配合返中辣既辣椒粉,惹味又好食。🔆 燒日本博多雞子($29)真係第一次見到串燒店有燒雞子,作為雞子控既為食妙妙當然第一時間order啦!雞子都幾大粒,入口一咬外皮就喺口腔內爆開,再食到爆汁既內層,燒既時間掌握得好好,唔會燒到乾晒。🔆 燒大啡菇🍄($35)大啡菇上面放咗芝士、煙肉🥓,燒完香口又juicy。🔆 鹽燒鮮白鱔串(

而今晚我地order左:
🔆 Singapore Sling($87)

🔆 Rainbow($118)
🔆 石燒Prime牛小扒🥩($148)
🔆 燒日本博多雞子($29)

🔆 燒大啡菇🍄($35)
大啡菇上面放咗芝士、煙肉🥓,燒完香口又juicy。
🔆 鹽燒鮮白鱔串($58)
白鱔燒得皮脆肉嫩,配合返香口既辣椒粉,又係串燒必叫既選擇。
🔆 巨型甲羅燒🦀($99)
滿滿既蟹肉、蟹膏塞返入蟹蓋內,仲有隻蟹鉗,十分豐富,大啖大啖咁食蟹肉同蟹膏又係十分之滿足。

🔆 燒黑松露蝦🦐串($32)
蝦🦐都唔細隻,放咗都唔少既黑松露醬喺上面。食落彈牙,仲有好香既黑松露味道,一份有4隻都好抵食。
🔆 XO醬燒廣島蠔🦪($208)
廣島蠔🦪燒得脹卜卜又大隻,唔會燒到乾晒,時間控制得好好。上面再放咗唔少既XO醬,香香辣辣咁,食落十分惹味。
🔆 燒棉花糖($22)
BBQ既甜品首選,呢度食串燒都食到。燒得外脆內裏有少少熔既棉花糖,再淋少少朱古力漿,係個唔錯既甜品選擇。

🔆 鳳梨🍍燒($26)
鳳梨燒過之後味道濃郁咗,今次呢件鳳梨🍍略嫌燒得唔太夠火候,再燒耐少少就更好。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)
👉🏻 餐廳門口有唔少既錶位,要泊車都好方便,不過飲酒🍻都係搭返公共交通或者的士好啦。
👉🏻 餐廳有電視播英超⚽️,邊飲、邊食、邊睇波氣氛唔錯。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-01-14
2023-01-18 22 瀏覽
呢間酒吧串燒種類超多,啱曬為食嘅🐮!!一坐低就叫杯Kirin Ichiban Frozen Beer ($82)生啤有層好似雲咁嘅啤酒沙冰,飲落夠曬凍,非常爽口🍺蜂蜜青檸梳打 ($38)酸酸甜甜,好清爽好夠氣,解渴一流食咗好多唔同嘅串燒同小食,水準都好平均~以下幾款最推薦🤩炸厚切薯片($23)薯片炸得好透,外層酥脆~裏面嘅薯仔好鬆軟炸大八爪魚足($68)八爪魚厚肉彈牙,鮮味十足,炸得啱啱好唔會un招牌茄子燒($39)韮菜燒($16)燒蔬菜類灑滿辣粉好惹味🤩韮菜好大串,必食蔥燒半殼扇貝(兩隻$55)鮮味多汁,抵食燒豬大腸($29)豬大腸洗得乾淨,無怪味~咬落仲脆脆地環境方面~酒吧嘅坐位闊落,坐得舒服😌有部大電視,最啱三五知己一齊去飲飲食食睇吓波⚽️
呢間酒吧串燒種類超多,啱曬為食嘅🐮!!

生啤有層好似雲咁嘅啤酒沙冰,飲落夠曬凍,非常爽口🍺
蜂蜜青檸梳打 ($38)
酸酸甜甜,好清爽好夠氣,解渴一流

食咗好多唔同嘅串燒同小食,水準都好平均~以下幾款最推薦🤩

炸厚切薯片($23)
薯片炸得好透,外層酥脆~裏面嘅薯仔好鬆軟
炸大八爪魚足($68)
八爪魚厚肉彈牙,鮮味十足,炸得啱啱好唔會un

招牌茄子燒($39)
韮菜燒($16)
燒蔬菜類灑滿辣粉好惹味🤩韮菜好大串,必食
蔥燒半殼扇貝(兩隻$55)
鮮味多汁,抵食
燒豬大腸($29)
豬大腸洗得乾淨,無怪味~咬落仲脆脆地

2023-01-18
5 分鐘 (堂食)
  • 招牌茄子燒
  • 炸大八爪魚足
  • 串燒
2023-01-14 22 瀏覽
不時去超級城買嘢都會路經呢個餐廳-芝加哥串燒酒場,出面望已經超有feel。今次約埋朋友仔夜晚收工一齊去eat n chat。嚟個Happy Friday😎。除咗有唔同款式嘅酒飲之外,仲有各式串燒同埋飯類可以叫,絕對唔怕食到飽😆。而且餐廳入面好有氣氛又舒服,啱晒打卡吹水~飯類燒紐西蘭羊架珍珠飯羊羶味唔會好重,肉味清而且肉汁豐富。煮得幾淋好易入口。串燒叫咗好多款串燒。店家會用一次過上,超豐盛,打卡一流。串燒熱辣辣又惹味,送酒或者mock-tail都一流~同朋友仔叫咗成堆😆🐷 (鹽燒牛舌、一口和牛、燒雞泡魚乾、燒雞皮餃子、鹽燒鮮白鱔,蔥燒扇貝等等*特別推介一口和牛,和牛粒好嫰多汁juicy。鮮白鱔亦好特別。皮脆多汁又鮮味👍🏼飲品-Snow Ball -Peach Mojito 串燒款式多羅羅,有成兩大版。有齊牛,豬,雞,羊,海鮮,蔬菜同佐酒類。超過100款😎。仲有得邊食邊睇波飲酒,真係好啱三五知己聚下ReU🥰

飯類
燒紐西蘭羊架珍珠飯
羊羶味唔會好重,肉味清而且肉汁豐富。煮得幾淋好易入口。

串燒

飲品
-Snow Ball
-Peach Mojito

• 串燒
  • 鹽燒鮮白鱔串
Happy Friday🥳番左工成個星期,星期五收工當然要去飲番杯relax一下啦🤭平時飲番杯嘅地方要晚飯完再轉場,呢間串燒潘吧勝在有得飲又有好野食👍🏻唔使轉場岩曬同三五知己慢慢傾計❤️呢間Bar主打串燒,真係好多款😋有海鮮、豬牛羊雞、到蔬菜都有🥰驚唔夠飽嘅男士亦都有主食可以order明明我地兩條女都話唔太肚餓,結果都order左成10樣野食,仲愈食愈開胃😂仲要食得曬🙈樣樣都想食,所以差不多每款都order一樣❤️海鮮真係好鮮甜,鮑魚、生蠔同帶子煮到恰好,口感唔會韌,保持到juicy之餘而且完全唔會覺得腥👍🏻❤️肉類分別order左雞翼、雞軟骨、雞腎、牛舌、乳豬,平時食嘅串燒調味料都會落得好重手,呢間真係食得出食物嘅原味,唔會過分用調味料遮蓋左食物嘅原味😋❤️茄子燒🤤呢個係食串燒必叫之選👍🏻真係好好好食🤤重要的事情要講3次😂❤️佐酒菜,叫左炸雞皮同雞泡魚乾,真係一流🥰❤️酒,我哋order左2杯都係cocktail,酒嘅濃度可以因應自己酒量要求調校,所以即使唔太飲得嘅女士都可以淺嘗一番🤭
Happy Friday🥳
番左工成個星期,星期五收工當然要去飲番杯relax一下啦🤭

樣樣都想食,所以差不多每款都order一樣

❤️佐酒菜,叫左炸雞皮同雞泡魚乾,真係一流🥰

Nothing
Peach  Mojito

2023-01-13
Nothing
Peach  Mojito
2023-01-13 15 瀏覽
今日幫朋友搬屋,不停搬箱拆箱執野執到好攰,執到甘上下都開始肚餓就決定係附近睇下有咩好食!執野執到甘攰真係需要食下好西慰勞下自己😎行行下見到呢間芝加哥串燒🤤食個串燒再飲杯野chill 下都好🤣餐廳種類繁多價錢又親民,真係好抵食!.串燒係一大板上擺哂盤岩哂打卡,我以為係一碟碟上😂串燒可以選擇辣道,我哋揀左小辣唔太夠辣味,下次可以試下中辣😉因為無每一串都影相,我由左至右介紹下.蘆筍燒 $29 蘆筍鮮嫩爽口.味增甲羅燒 $48蟹蓋入面有蟹肉同蟹膏再拌上鵪鶉蛋,好滿足啊.秘製金沙骨 $28 肉唔算好多不過勝在夠juicy .日本一口蕃薯仔燒 $19 蕃薯食到有炭燒味,細細粒令人一粒接一粒.雞軟骨$28飲酒必叫,燒到香脆.招牌燒法國鵝肝 $82 鵝肝燒到外脆內滑,啖啖都食到鵝肝既油香,(建議兩人share一串,因為太大件食完一串飽左一半😂).燒雞翅包飯 $19 一隻雞翼燒到金黃色有少少辣味,入面包住充滿雞翼油脂同精華既糯米飯,正.原隻魷魚串 $28魷魚大隻,肉質新鮮爽彈唔會硬.煙薰和牛牛舌 $38 油脂甘香,有咬口.燒土匪雞翼 $25 兩隻燒雞翼我鐘意食😂雞翼大隻燒到皮脆肉滑.鴨肉香腸 $26 第
因為無每一串都影相,我由左至右介紹下

蘆筍燒 $29
蘆筍鮮嫩爽口

味增甲羅燒 $48
蟹蓋入面有蟹肉同蟹膏再拌上鵪鶉蛋,好滿足啊
秘製金沙骨 $28
肉唔算好多不過勝在夠juicy
日本一口蕃薯仔燒 $19
蕃薯食到有炭燒味,細細粒令人一粒接一粒
雞軟骨$28
飲酒必叫,燒到香脆

招牌燒法國鵝肝 $82

燒雞翅包飯 $19 一隻
原隻魷魚串 $28
魷魚大隻,肉質新鮮爽彈唔會硬
煙薰和牛牛舌 $38
油脂甘香,有咬口
燒土匪雞翼 $25 兩隻
燒雞翼我鐘意食😂雞翼大隻燒到皮脆肉滑
鴨肉香腸 $26
第一次食鴨肉香腸,鴨肉唔肥又唔油膩
芝士年糕 $32 兩件
年糕軟糯,入面仲有拉絲芝士,真係邪惡又好食
風味羊肉串 $25
孜然味濃,羊肉唔會好騷
一口和牛串 $29
牛肉燒到岩岩好,嫩滑多汁
燒雞泡魚乾 $58 一塊
飲酒必食既雞泡魚乾,香口又軟身真係越食越上癮會令人不自覺一條又一條咁擺入口

芝士黑松露扇貝 $58 兩隻
扇貝鮮甜,食落好香黑松露味令到味道更豐富

Sex on the beach $98
雜果賓治既味道易入口

Snow ball $83
甜甜地酒味唔濃易入口

朋友話食串燒要配酒先最正🙌🏻上次大埔食完飯經過見到呢間芝加哥串燒酒場出面望都好飲酒吧🍻咁⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄知佢有串燒食嘅、估唔到好多款類簡😍!😍我飲PINEABOLE MOJITO🍹 $89朋友仔飲DUBELE MINT MOJITO🍹 $89ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧鹽燒牛舌心: 爽口🧂調味剛好煙燻和牛牛舌碳燒牛扒(塊):味道香濃😋👍🏻✨一口和牛串 :香氣撲鼻,滑嫩多汁😋👍🏻✨金菇牛肉卷🫔 燒土匪雞翼 燒尖椒串 :燒到椒軟軟勁辣勁刺激😋👍🏻✨燒日本傅多雞子:XD竟然有雞子韭菜燒 👍🏻✨燒大啡菇 :生鵪鶉蛋加大啡菇,正😋👍🏻✨香蒜燒飽魚 :細細隻 味道不錯👍🏻✨香蒜蔥蔥燒生蠔🦪 細細隻味道不錯👍🏻✨蒲燒鰻魚 燒棉花燒魔鬼魚翅 😍👍🏻✨特激滋士薯條咖喱魷魚串👍🏻✨我地叫大辣😍野食夠辣~好正!以為酒場For飲酒🍻估唔到串燒都好色💚✨會返頭同朋友聊天吹水食串燒🍻𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ 芝加哥串燒酒場(大埔)≋ ≋ 大埔太和路15號太和中心地下37號舖₊˚·

朋友話食串燒要配酒先最正🙌🏻
上次大埔食完飯經過見到呢間芝加哥串燒酒場
出面望都好飲酒吧🍻咁⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄
知佢有串燒食嘅、估唔到好多款類簡😍!
😍

我飲PINEABOLE MOJITO🍹 $89
朋友仔飲DUBELE MINT MOJITO🍹 $89

鹽燒牛舌心: 爽口🧂調味剛好
煙燻和牛牛舌
碳燒牛扒(塊):味道香濃😋👍🏻✨
一口和牛串 :香氣撲鼻,滑嫩多汁😋👍🏻✨
金菇牛肉卷🫔
燒土匪雞翼
燒尖椒串 :燒到椒軟軟勁辣勁刺激😋👍🏻✨
燒日本傅多雞子:XD竟然有雞子
韭菜燒 👍🏻✨
燒大啡菇 :生鵪鶉蛋加大啡菇,正😋👍🏻✨
香蒜燒飽魚 :細細隻 味道不錯👍🏻✨
香蒜蔥蔥燒生蠔🦪 細細隻味道不錯👍🏻✨
蒲燒鰻魚
燒棉花
燒魔鬼魚翅 😍👍🏻✨
特激滋士薯條
咖喱魷魚串👍🏻✨

我地叫大辣😍野食夠辣~好正!

以為酒場For飲酒🍻估唔到串燒都好色💚✨
會返頭同朋友聊天吹水食串燒🍻

༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ 芝加哥串燒酒場(大埔)
≋ ≋ 大埔太和路15號太和中心地下37號舖
₊˚· ७── ⁼³₌₃
(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
2023-01-06 28 瀏覽
🫠返工壓力大係時候要搵朋友摸住酒杯底🍺,傾下心事成日都薯條加啤酒,食都食到厭竟然比我搵到太和有間串燒加酒吧🍢🍻事不宜遲,緊係即刻去試一試佢啦!🦪XO醬燒生蠔6隻生蠔,粒粒都好大粒平時係普通既蒜蓉呢度用XO醬,好惹味🐮牛舌芯小辣既調味,配上牛舌花人間享受🐟燒白鱔白鱔本身夠厚肉,味道浓郁口感酥脆,絕對是必點項目之一!🍆燒茄子茄肉軟嫩, 既麻且辣又香及烈的刺激,令到茄子達到另一層次🍗燒原隻雞脾肉火候控制得好,雞肉口感嫩滑不韌,非常Juicy,完全唔油膩,而雞皮亦都燒到卜卜脆🍺生力黑生啤唔洗介紹啦!!!串燒配啤酒,一流!
🫠返工壓力大
係時候要搵朋友摸住酒杯底🍺,傾下心事
成日都薯條加啤酒,食都食到厭
竟然比我搵到太和有間
串燒加酒吧🍢🍻
事不宜遲,緊係即刻去試一試佢啦!

🦪XO醬燒生蠔
6隻生蠔,粒粒都好大粒
平時係普通既蒜蓉
呢度用XO醬,好惹味

🐮牛舌芯
小辣既調味,配上牛舌花
人間享受

🐟燒白鱔
白鱔本身夠厚肉,味道浓郁口感酥脆,絕對是必點項目之一!

🍆燒茄子
茄肉軟嫩, 既麻且辣又香及烈的刺激,令到茄子達到另一層次

🍗燒原隻雞脾肉

🍺生力黑生啤
唔洗介紹啦!!!
串燒配啤酒,一流!
2023-01-05 11 瀏覽
位於大埔太和路的芝加哥 串燒酒場是串燒愛好者的天堂。門外有大大的紅色霓虹燈,配上黑色裝潢,別具格調,一入舖頭就見到佢有好大個酒位 燈光比較暗 好有feel 而且仲有好大個電視,睇波一流😎人氣串燒酒吧,主打串燒,火侯十足,生熟恰到好處,肉質鮮嫩。而且價錢合理, CP值高今晚特別開胃,叫咁唔小串燒,燒雞子、燒骨髓、牛舌、雞心、雞泡魚乾、燒茄子、牛扒等等😋啤酒都好多選擇,今次試咗桂花味嘅啤酒,小小香甜易入口女士應該比較鍾意🍻大埔太和路15號太和中心地下37號舖

今晚特別開胃,叫咁唔小串燒,
燒雞子、燒骨髓、牛舌、雞心、雞泡魚乾、燒茄子、牛扒等等😋

啤酒都好多選擇,今次試咗桂花味嘅啤酒,小小香甜易入口
女士應該比較鍾意🍻

大埔太和路15號太和中心地下37號舖
2023-01-03 16 瀏覽
尋日有同歸蜜去飲野happy hour加食埋晚飯直落睇波。由於我哋都係住喺大埔區,咁當然要幫襯下街坊生意啦,結果去我至愛嘅芝加哥串燒酒場啦🍺🍻🍢。之前已經食過一次,佢啲串燒係好好食,我哋叫咗好多串燒,A5和牛柳粒超軟入口即化,我哋一路食一路讚讚讚,仲有要讚嘅係燒菠蘿🍍佢用嗰啲調味料真係好惹味,真係食唔停。店舖有酒飲,地方舒適,飲嘢聚腳熱點,但估唔到佢嘅串燒咁好食,佢啲cocktails 好有特色,咁近屋企當然會成日嚟幫襯啦⋯⋯
2023-01-02 249 瀏覽
收工經過太和都會見到呢家店,成日都見到有唔少人聚埋飲嘢🍻~所以早排都去試咗,原來佢啲嘢飲真係幾唔錯👍~佢仲有啲串燒同埋飯類可以揀,一大板串燒上檯真係勁適合影相打卡!佢嘅牛舌好油好香👅,少少黑椒吊味已經好夠~再加啲檸檬汁就更清新🍋,非常推介~雞翼燒得有啲乾🐔,但皮好脆,味道亦好好~個人最愛係呢個燒白鱔!平時BBQ都會燒鱔,呢個燒白鱔就完全係BBQ嘅效果🍢!個皮脆到薯片一樣,而啲肉仲滴緊汁咁好鮮味~實在係必點📝!向來喜歡食魷魚嘅我仲叫咗原隻魷魚🦑~唔會燒得太老太乾,仲保持住中間濕濕軟軟嘅口感~呢個蟹棒加上咗芝士就更香口🧀~另一半最喜歡食呢啲蟹棒🦀,不能不點~呢間嘅cocktail種類超多,而係云云酒名之中揀返杯真係唔易🍹~咁啱見到呢個有tequila,而且有橙汁🧃~成份簡單應該比較無咁易中伏😂😂而呢杯又真係幾好飲,啱晒女士~上面仲要勁多乾果片,好靚😍😍呢度嘅sangria同我平時飲開嘅唔同🍷~酒味更強烈,因為佢除咗紅酒之外,仲有白蘭地🥃~其實我仲有食咗好多其他嘢,例如燒茄子🍆燒菠蘿咁🍍~因為實在太多選擇太多嘢食🙈,所以精選咗啲好好食嘅串燒介紹下😋😋~下次三五知己想要飲返杯,都可以嚟呢度試下
收工經過太和都會見到呢家店,成日都見到有唔少人聚埋飲嘢🍻~
所以早排都去試咗,原來佢啲嘢飲真係幾唔錯👍~

佢嘅牛舌好油好香👅,少少黑椒吊味已經好夠~
再加啲檸檬汁就更清新🍋,非常推介~
雞翼燒得有啲乾🐔,但皮好脆,味道亦好好~

燒牛舌

個人最愛係呢個燒白鱔!

平時BBQ都會燒鱔,呢個燒白鱔就完全係BBQ嘅效果🍢!
個皮脆到薯片一樣,而啲肉仲滴緊汁咁好鮮味~
實在係必點📝!
燒紫菜年糕

向來喜歡食魷魚嘅我仲叫咗原隻魷魚🦑~
唔會燒得太老太乾,仲保持住中間濕濕軟軟嘅口感~
呢個蟹棒加上咗芝士就更香口🧀~
另一半最喜歡食呢啲蟹棒🦀,不能不點~
燒原隻魷魚

咁啱見到呢個有tequila,而且有橙汁🧃~
成份簡單應該比較無咁易中伏😂😂
而呢杯又真係幾好飲,啱晒女士~
上面仲要勁多乾果片,好靚😍😍
呢度嘅sangria同我平時飲開嘅唔同🍷~
酒味更強烈,因為佢除咗紅酒之外,仲有白蘭地🥃~
Tequila Sunshine & Sangria

其實我仲有食咗好多其他嘢,例如燒茄子🍆燒菠蘿咁🍍~
燒茄子

下次三五知己想要飲返杯,都可以嚟呢度試下🥂
燒粟米
  • Tequila sunshine
  • 茄子燒
  • 燒白鱔
2022-12-29 19 瀏覽
最近聖誕又係約朋友聚一聚嘅時間,呢期天氣凍咗好多,朋友提議不如食熱辣辣嘅串燒,所以我哋收工就一齊嚟芝加哥食串燒,而且重可以睇埋波。今次叫左兩杯Cocktails,味道各有特色,配串燒一流,今次叫咗烤蠔、香䓤燒鮑魚、鹽燒鯖魚、碳燒牛扒、芝士年糕、招牌茄子燒、安格斯牛肉露筍串、每款嘢食都熱辣辣,調味方面幾出色,唔會調得太濃而蓋過本身嘅食物味道。烤蠔肥美多汁,其他食物亦都比預期中好,整體感覺良好,而且價錢合理,朋友第一次食就讚不絕口同深深梗愛上咗。

2022-12-24 19 瀏覽
Frozen Beer 🍺 原味、桂花味,沙冰其實係啤酒上面d泡泡整到好似軟雪糕咁😍甜甜地賣相吸睛之餘超級好飲,配埋啤酒好夾好易入口,我鐘意呀⋯⋯太和搵到間酒吧最好有埋串燒同小食,一邊飲酒一邊食野🤩仲有Happy Hour 時段。我就先叫左燒雞泡魚干,暖暖地小小脆點埋沙律醬超棒👍🏻串燒方面有牛、豬、雞同海鮮🤗每樣都想食,所以每樣都叫d,種類多都不得了,我地都點左成大碟,非常滿足,食吓野傾吓又一個開心晚上。
Frozen Beer 🍺

我就先叫左燒雞泡魚干,暖暖地小小脆點埋沙律醬超棒👍🏻

同朋友收工落去chill下,點咗一啲串燒同每日都少不了嘅酒精飲品,氣氛非常之好,而且當時去到撞正係世界盃可以一邊飲酒一邊睇波,一見到燒蠔係不能錯過即刻同朋友一齊黎食,蠔好肥美又juicy。芝士黑松露玉子燒都係必點❗️另外牛小排都不錯吃,好有牛味肉質好淋,反而牛仔骨有啲偏肥而且有啲韌。其他串燒都係不過不失,但係佢哋串燒嘅選擇頗多,比起出面更加多選擇。酒精飲品就叫咗Margarita Cocktail都係好足料嘅,小編朋友最鍾意飲嘅生力白啤都係極力推介👍🏻
石燒prime牛小排
Margarita
2022-12-19
石燒prime牛小排
Margarita
  • 芝士黑松露玉子燒
2022-12-22 30 瀏覽
朋友生日要返工,接佢放工已經好夜周圍都無野食,得返呢間酒吧同茶餐廳🤣 睇裝修就知要同朋友入去酒吧食😌生日飯食茶餐廳我做唔出呀😆餐牌超多野食花多眼亂,揀都揀咗好耐餓死人地個女🤣🤣 串燒即燒熱辣辣好香口,啲調味好惹味最鐘意佢個微甜梅醬好Fresh♥️和牛同魚鰭可能油脂比較多,剩係得鹽已經超級無敵好食,朋友仲講笑可以叫幾打剩魚鰭tim😂芝士龍蝦竟然有好多膏,正!襯埋白酒一流呀💯炸八爪魚超脆彈牙食唔停口覺得會好熱氣🤪服務超好,見我地2個女仔凍會主動俾熱水,個口罩污糟咗仲會比個新嘅我,暖男侍應世間旱有✔️

世界盃話咁快黎到決賽喇睇到個人好熱血!睇波一班人一齊歡呼一齊嗌,咁先夠high經過大埔呢間主打串燒嘅酒吧有勁大部4D電視直播, 勁震撼叫班frd再配埋串燒,啤酒🍻真係爽到爆__________________________果日兩個人怕串燒要等好耐,一次過起勢叫,點知佢上菜勁快手,仲要一次過上晒不得不讚師傅係時間管理大師!叫左好多,我精選啲俾大家參考.🔹鹽燒牛舌心 $33👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️夠厚肉夠爽,仲有少少脆口有牛味.🔹黑毛豬腩串 $25👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️油脂香,燒完表面仲有少少脆,但又唔會太乾身.🔹燒雞翅包飯 $19👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌雞翼中間嘅糯米飯索晒燒雞翼既油脂同精華燒雞翼外面又係脆皮.🔹香蒜蔥花廣島蠔 $32/隻👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️小小貴,不過蠔肉鮮甜厚肉,蒜同葱花夠味又唔會搶晒味.🔹原隻魷魚串 $25👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️魷魚都幾大隻,燒魷魚🦑永遠都係咁
世界盃話咁快黎到決賽喇
睇到個人好熱血!
睇波一班人一齊歡呼一齊嗌,咁先夠high
經過大埔呢間主打串燒嘅酒吧
有勁大部4D電視直播, 勁震撼

叫班frd再配埋串燒,啤酒🍻真係爽到爆
__________________________
果日兩個人怕串燒要等好耐,
一次過起勢叫,
點知佢上菜勁快手,
仲要一次過上晒
不得不讚師傅係時間管理大師!
叫左好多,我精選啲俾大家參考
🔹鹽燒牛舌心 $33

Keto friendly: ⭕️
夠厚肉夠爽,仲有少少脆口
有牛味
🔹黑毛豬腩串 $25

Keto friendly: ⭕️
油脂香,燒完表面仲有少少脆,但又唔會太乾身
🔹燒雞翅包飯 $19

Keto friendly: ❌

雞翼中間嘅糯米飯索晒燒雞翼既油脂同精華
燒雞翼外面又係脆皮
🔹香蒜蔥花廣島蠔 $32/隻

Keto friendly: ⭕️
小小貴,不過蠔肉鮮甜厚肉,蒜同葱花夠味又唔會搶晒味
🔹原隻魷魚串 $25

Keto friendly: ⭕️
魷魚都幾大隻,燒魷魚🦑永遠都係咁香
唔止得個香字,肉質軟彈,好新鮮
🔹鹽燒鮮白鱔串 $58

🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
好好好厚肉又爆汁
不過個皮如果再乾脆啲就更good good

🔹blue Hawaii $88

🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
呢度個酒list 起碼有100款酒
紅酒白酒,手工啤,cocktail , 日本酒
最後揀左呢杯打卡酒,個樣好靚,望到都好chill
係古拉索酒,椰子冧酒再加菠蘿汁
味道好甜微酸,好開胃
又唔係太覺得有酒精,好岩女仔飲