芝加哥串燒酒場

Chicago Bar And Restaurant
2024-03-21 26 瀏覽
很喜歡芝加哥酒場的格局,因為無論是室外還是室內的空間都很闊落,而且背景音樂也不會開得太大聲以致很難跟朋友聊天,選曲方面是令人會不自覺地隨曲擺動的歌曲。1️⃣安格斯牛板腱烏冬$97牛肉嫩身,牛肉味香濃,只是輕輕調味已經很好吃。烏冬彈牙,沒有酸味。2️⃣古早鹹豬肉珍珠飯$88豬肉表面弄得焦香,帶少許脂肪令口感更彈牙,加上香蔥、炸蒜、鹽等調味。珍珠米粒粒分明,豬肉跟飯拌在一起,味道剛剛好!3️⃣黑松露薯條 $88到酒吧喝酒怎能不點炸物呢?更何況是加上黑松露的。波浪型的粗薯條,炸得香脆,黑松露香濃無比,而且份量一點也不吝嗇。4️⃣芝士黑松露玉子$58又是黑松露😆甜甜的玉子厚實之餘帶點彈牙,而且充滿蛋香,配上少許鹹香的芝士,刺激味蕾。5️⃣Super Long Island $168集合不同烈酒的長島,是必點之選!6️⃣Singapore Sling $128紅紅的顏色,非常奪目,喝起來比較Fruity,很易入口。7️⃣Kirin Ichiban Frozen Beer $81麒麟啤清新不苦澀!8️⃣Sperm $318 充滿刺激感的Shot, 有兩款咖啡酒加茴香酒,具甜味與香味!

1️⃣安格斯牛板腱烏冬$97

2️⃣古早鹹豬肉珍珠飯$88

3️⃣黑松露薯條 $88

4️⃣芝士黑松露玉子$58

5️⃣Super Long Island $168
集合不同烈酒的長島,是必點之選!

6️⃣Singapore Sling $128
紅紅的顏色,非常奪目,喝起來比較Fruity,很易入口。

麒麟啤清新不苦澀!

8️⃣Sperm $318

2024-03-20 51 瀏覽
Chicago Bar and Restaurant • Share with u#western_sik#central_sik -酒場以LED燈光設計,配合蘭桂芳微醺氣氛。海量式串燒對眼寬肚窄的我們很不友善,最後有點不理性地叫了大量的食物。而且,有很多稀少的串燒。必點脆炸雞軟骨及炸饅頭,咬上口,炸粉很薄,而且很脆口,並不會太油,卻很香口。串燒的油脂恰恰好,略燒一下,配上簡單的調味,配搭出肉質的香口海鮮鮮甜。Peach Mojito喜歡果實,一點點甜味調搭出薄荷。極品即燒乳豬$68炭燒豬頸肉$22鹽燒牛舌心$33蒲燒鰻魚串$29鹽燒多春魚$32芝士黑松露波士頓龍蝦 $298燒魚肉燒賣$20黑松露原隻蝦多士黑松露原隻蝦多士 $43脆炸雞軟骨$68燒棉花糖$22芝士年糕$32鹽燒雞軟骨 $16燒和牛胸爽 $26鹽燒牛舌心 $33煙燻和牛牛舌 $38招牌茄子燒 $39味噌甲羅燒 $48蒲燒鰻魚串 $29炸饅頭 $23Peach Mojito $135Friday $85📍中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻#sikfo

#western_sik

炸饅頭 $23
Peach Mojito $135
Friday $85

📍中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖

#sikforlife #hkfoodie #hkig #hkeat
#香港好去處 #中環美食
🌸《芝加哥串燒酒場 · 串燒 ·中環》-睇完肥豪同Ricky介紹呢間串燒餐廳,兩個都讚呢間餐廳好好食,今日約埋朋友們一齊睇下係唔係真係咁好食✨ 估唔到既係呢間餐廳係星期日既蘭桂芳,依然係差唔多坐滿全場啊‼️🫣-🔹 自家製和牛棒🔸 極品即燒乳豬 💖🔹 即燒豬頸肉 💖🔸 秘製金沙骨 💖🔹 燒土匪雞翼🔸 日本博多雞心串🔹 燒大啡菇🔸 味噌甲羅燒🔹 羊上腦🔸 蒲燒鰻魚串🔹 限量燒新鮮魚卜🔸 招牌珍寶生蠔串 💖-因為餐廳太受歡迎喇,好多推薦串燒都賣曬,但係都仲有幾款食完覺得好驚喜,要推薦比大家‼️燒乳豬好正,話細唔細,話大唔大,但係又夠兩個人分,乳皮偏脆身,鎖得住皮下既肉汁,正啊✨ 秘製金沙骨都係半肥瘦,食落肉質好嫩滑,調味都岩岩好,推薦❤️ 食串燒唔食豬頸肉真係有啲浪費,呢度既豬頸肉好香豬味,口感爽脆,必食🫣 最後仲有珍寶size生蠔串,生蠔大大隻,熟度岩岩好,中間仲有少少流心👍🏻-餐廳而家達星期一至日會有限定啤酒買一送一優惠,想同朋友放工搵個地方聚下腳,可以考慮下呢度啊💖 -📍 芝加哥串燒酒場@chicagobbqbar 中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖-Revisit: 💖-#h
🌸

📍 芝加哥串燒酒場
@chicagobbqbar
中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖
Revisit: 💖
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_central #hkeat #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hkrestaurant #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港達人 #中環美食 #中環好去處 #串燒 #串燒🍢 #金沙骨 #燒乳豬
上個Friday 大佬帶左我去蘭桂坊度happy下。行完一輪,最後我地去左間環境唔錯,氣氛好好,而且入面啲串燒款式同酒類選擇都系多到爆既人氣酒場。我地食左:👉🏻✨限量燒新鮮魚卜✨ $35魚卜呢樣野本身就唔係好多地方有得食,真係估佢唔到會系酒場以燒烤既形式出現😍燒完之後既魚卜煙煙靭靭,感覺有啲似帶子裙邊既升級版,鮮味到不得了,令到小妹好有驚喜!值得推介👍🏻!✨極品即燒乳豬✨ $68好少以串燒形態出現既乳豬皮薄香脆肉滑嫩,肉味濃厚唔油膩,送酒絕對系-流✌🏻✨燒日本博多雞子✨ $24打邊爐個時煮既雞子就食得多,燒既小妹真係第一次食😆感覺幾特別,雞味好似比煮既仲更加濃縮!✨生燒鴨舌✨ $29鴨舌醬香味美冇羶味,質感細緻冇得彈!✨燒土匪雞翼✨ $25土匪雞翼個陣獨特既孜然開風味唔係剩係配米線先好食既😉配酒都好夾🤟🏻✨燒蜜糖叉燒✨ $23肥瘦適中既蜜糖叉燒-d都唔嚡,有彈性得梨又唔會太甜!✨金菇牛肉卷✨ $28調味比較甜口,不出意外嘅話,真係想唔好食都難難🤣✨一口和牛串✨ $29肉味香濃,外焦內嫩多肉汁,意料之中既好味道👅✨安格斯牛肉葱串✨ $32京蔥多汁帶d微辛,用牛肉包住食會中和到個陣辣味,令
上個Friday 大佬帶左我去蘭桂坊度happy下。

我地食左:👉🏻

✨限量燒新鮮魚卜✨ $35

✨極品即燒乳豬✨ $68

✨燒日本博多雞子✨ $24

✨生燒鴨舌✨ $29

鴨舌醬香味美冇羶味,質感細緻冇得彈!

✨燒土匪雞翼✨ $25

✨燒蜜糖叉燒✨ $23

肥瘦適中既蜜糖叉燒-d都唔嚡,有彈性得梨又唔會太甜!

✨金菇牛肉卷✨ $28

調味比較甜口,不出意外嘅話,真係想唔好食都難難🤣

✨一口和牛串✨ $29

肉味香濃,外焦內嫩多肉汁,意料之中既好味道👅

✨安格斯牛肉葱串✨ $32

京蔥多汁帶d微辛,用牛肉包住食會中和到個陣辣味,令蔥香更加突出,夠哂惹味👊🏻

✨安格斯牛肉露筍串✨ $38

用牛肉將露荀緊緊包住-齊燒會令幼嫩既蘆筍吸收哂牛肉既油香後變得又香又爽,正!

✨招牌珍寳生蠔串✨ $68

珍寶生蠔肥美鮮嫩脹卜卜,入面d蠔汁仲多到爆,咬落去個下堅係爽🙌🏻

✨鹽燒豬頸肉✨ $19

充滿鹽香既豬頸肉肉質厚實油香足,-人-串唔少得🤭

✨宮崎去骨雞腿✨ $42

雞腿外脆滑嫩多肉汁,冇骨之餘仲要已經切好晒-嚿嚿,方便易食不髒手👍🏻

✨韮菜燒✨ $16

✨雞皮餃子✨ $26

充滿油香既雞皮餃子燒到脆哂皮,入面餡料又夠多,一啖-個真係好滿足😌

✨安格斯牛板腱珍珠飯✨ $88

珍珠飯面上既厚切安格斯牛板腱牛味濃郁又大塊,用料唔慳夠飽肚!

✨原隻魷魚串✨ $28

原隻魷魚比我想象中大隻,鮮甜Q彈有咬口,同朋友開心share就最岩😘

✨黑松露烤蝦多士✨ $42

雖然黑松露嘅味道唔算好重,但係超級香酥既多士上面嚿蝦肉厚實彈牙重蝦味,整體鮮香酥脆好香口!

✨巨峰提子酒✨ $68

巨峰提子既果味好重,酒味唔濃唔淡啱啱好,算系易入口既果酒🫰🏻

✨Rainbow✨ $138

夢幻又絢爛既漸層顏色實在夠哂吸睛同打卡able🤗

飲落酸酸甜甜冇乜酒味,果香厚重勁易入口,加上入面仲有d菠蘿、柚子粒,醒神開胃又夠靚,小妹真係超中意😊

呢個酒場氣氛超夠,服務超好;重點系無論酒品同食物既選擇都係超級多之餘仲樣樣都超有水準,仲連d 好少可會用梨做串燒既食材都有添!實在超級特別!令人-試難忘!

呢個Friday 真係過得夠哂happy ar😍

🛑芝加哥串燒酒場

Chicago Bar And Restaurant

港鐵中環站D2出口,步行約4分鐘
  • 串燒
Happy Friday 想食串燒又想飲返杯輕鬆吓,見呢到串燒種類好多就吸引咗我同男友嚟🤭呢度環境氣氛都一流,音樂令人不自覺跟住郁😆🔸燒雞泡魚乾 $58佐酒小食必點之一😋 送酒一流👍🏻🔸燒明太子多士 (2件) $28🔸香辣雞翼包飯 (1隻) $19🔸明太子玉子燒🧡 $58🔸芝士黑松露大啡菇 $45🔸炭燒牛板腱🥩 $49🔸香蒜芝士半殼扇貝(1隻) $60🔸招牌燒牛骨髓 $29🔸招牌燒茄子🍆 $42🔸香蒜芝士半殼扇貝 $60升級咗嘅扇貝被芝士包住,燒得好香又juicy🤩🔸炭燒牛板腱🥩 $49牛板腱燒得唔錯,肉味濃又腍😋🔸明太子玉子燒🧡 $58甜甜嘅玉子燒配明太子醬,無得輸🧡🔸芝士黑松露大啡菇 $45必點之一😍 大啡菇燒得超juicy!😍 面果層黑松露多到覆蓋整個大啡菇🤤 仲有芝士同煙肉🥓出色!🤩🔸招牌燒茄子🍆 $42必點之一😍 茄子肉好淋又易起,均勻地舖滿孜然粉好惹味😋🔸炸饅頭 $23最後叫咗啲甜甜地嘅小食,炸饅頭配煉奶簡簡單單已經好好食😋🔸燒菠蘿🍍 $26燒菠蘿賣相好靚😆 又好甜👍🏻食串燒當然要飲返杯,我揀咗杯易入口嘅白酒,男友揀咗店員推介嘅Chicago Logo Bear,有少少菠蘿
呢度環境氣氛都一流,音樂令人不自覺跟住郁😆
燒雞泡魚乾
🔸香蒜芝士半殼扇貝(1隻) $60
🔸招牌燒牛骨髓 $29
🔸招牌燒茄子🍆 $42
🔸香蒜芝士半殼扇貝 $60
升級咗嘅扇貝被芝士包住,燒得好香又juicy🤩
炭燒牛板腱
🔸炭燒牛板腱🥩 $49
牛板腱燒得唔錯,肉味濃又腍😋
明太子玉子燒
🔸明太子玉子燒🧡 $58
甜甜嘅玉子燒配明太子醬,無得輸🧡
芝士黑松露大啡菇
🔸芝士黑松露大啡菇 $45
招牌燒茄子
🔸招牌燒茄子🍆 $42
必點之一😍 茄子肉好淋又易起,均勻地舖滿孜然粉好惹味😋
🔸炸饅頭 $23
最後叫咗啲甜甜地嘅小食,炸饅頭配煉奶簡簡單單已經好好食😋
燒菠蘿
🔸燒菠蘿🍍 $26
燒菠蘿賣相好靚😆 又好甜👍🏻
食串燒當然要飲返杯,我揀咗杯易入口嘅白酒,男友揀咗店員推介嘅Chicago Logo Bear,有少少菠蘿味無介紹錯🍻

🐾貓奴足跡🐾
🌐芝加哥串燒酒場 (中環)
2024-03-15
燒雞泡魚乾
炭燒牛板腱
明太子玉子燒
芝士黑松露大啡菇
燒菠蘿
今晚同我最愛嘅老公date night 🌙 接完老公放工之後🩷 我哋去咗喺蘭桂坊嘅榮華裡 呢一間新嘅串燒酒場 晚上特別多人幾乎 Full House 呢度氣氛好好呀 人流好多 今晚就同老公嚟放鬆一下🩷飲下酒 食下串燒 傾下偈咁 餐牌上面嘅嘢食 種類好多有海鮮 肉類 蔬菜 而且非常高質👍🍸飲品點咗配串燒, 一杯Gabriel Meffre Cotes Du Rhbe, France 紅酒 一路飲一路品嚐串燒🍡鹽燒燒白鱔串啖啖肉好香口 魚皮燒到好脆 🍡燒土匪雞翼 燒到好香 仲係單骨嘅 非常容易食 🍡鹽燒銀雪魚 啖啖肉無骨 好耐冇食 🍡泰式生蝦刺身 非常新鮮 點上個辣汁食 特別開胃其他菜式都燒得好出色 飲住啤酒 食串燒再傾下計真係 好放鬆relax 週圍氣氛都好好 玩得非常盡興

🍡鹽燒燒白鱔串

非常新鮮 點上個辣汁食 特別開胃

• 泰式生蝦刺身
  • 香蒜蔥花廣島蠔
2024-03-12 25 瀏覽
夜晚約咗朋友嚟蘭桂坊放鬆吓,呢間小店除咗主打多款酒精飲品之外更係一間串燒店!食物款式多到數唔晒,而且價錢十分親民化,設有戶外同室內位置,有音樂同燈光效果,令人感覺relax~ 坐低先叫兩杯啤酒,要咗Logo Beer同Magners各一,味道甜甜哋,好容易入口,唔飲開酒嘅都OK!串燒一大盆上,賣相一流,適合打卡,未食已經流晒口水,上菜速度比想像中快,抵讚👍串燒可以揀辣度,白鱔鮮嫩多汁、雞翼口味眾多,外脆內嫩,仲有比較特別嘅雞翼包肉同包飯,層次分明,口感豐富,值得一試~ 羊肉幾香、魷魚一大條,爽口彈牙、豬頸肉夠肥😝經典款有培根車厘茄/年糕卷、車厘茄/大蔥雞髀肉,培根鹹香入味、雞髀肉燒得又香又juicy、魚肉燒賣煙煙韌韌、鵪鶉蛋一口一粒、薯片炸至金黃酥脆、午餐肉厚切夠飽肚~ 蔬菜類有娃娃菜、翠玉瓜、蘆筍、雞髀菇、韭菜、冬菇等,全部都好新鮮,咬落多汁,調味適中唔會過鹹或過油膩,最值得一讚嘅係呢度嘅粟米,塗滿牛油,邪惡到爆炸,好滿足!最後以甜點作結,流心湯圓係芝麻餡料,咬開會爆漿、芝士年糕好Q,同樣有滿滿嘅芝士餡、紫菜年糕甜甜哋,三款都好喜歡,值得encore,為呢餐畫上完美嘅句號。

2024-03-11 52 瀏覽
辛苦完一個星期真係好需要一個Happy Friday Night今晚嚟咗呢度可以同朋友食吓嘢飲吓嘢傾吓偈都幾Chill呢度好多嘢食揀首先叫咗個黑松露薯條 - $88話係十大排名嚟堆到好似成座山咁高上面仲有堆黑松露係度 好開心個黑松露醬都好正淡淡嘅黑松露味仲要有少少甜味我都幾鍾意波浪紋薯條炸得好脆上到枱熱辣辣食落唔會話好粉人氣之選我哋就揀咗炭燒豬頸肉 - $22同埋招牌燒茄子 - $39豬頸肉正常發揮茄子燒得好淋好入味孜然味都幾重幾惹味燒Prime牛小扒 - $148牛味好重好Juicy中間帶有少少肥蔥花加牛小扒呢個組合好似有啲怪怪地但加埋啲調味又幾夾炸饅頭 - $23用咗細粒饅頭嚟炸睇落好似好乾咁但咬開外皮勁脆入面仲Keep到軟淋淋加埋煉奶食真係會食唔停口日本博多雞心串 - $33發現原來好多人都唔係好敢食雞心但我就幾鍾意食肉質係勁厚實彈牙亦都唔會有好腥嘅內臟味蔥燒半殼扇貝(香蒜芝士) - $60扇貝都幾大粒鮮甜仲要加咗香蒜芝士味個調味更加豐富孜然午餐肉串 - $19作為午餐肉愛好者又點會唔嗌呢一樣嘢呢個外皮都燒得幾脆仲可以自己將佢厚切食完勁滿足孜然味好出如果鍾意食嘅朋友應該會幾開心-
辛苦完一個星期

日本博多雞心串 - $33
發現原來好多人都唔係好敢食雞心
但我就幾鍾意食
肉質係勁厚實彈牙亦都唔會有好腥嘅內臟味
蔥燒半殼扇貝(香蒜芝士)

蔥燒半殼扇貝(香蒜芝士) - $60

黑糖雞髀肉串 - $24
黑糖味好出
甜甜地咁幾好食
Sangria
Ca(Bubble)

Sangria - $138
2024-03-07
黑松露薯條
燒Prime牛小扒
日本博多雞心串
蔥燒半殼扇貝(香蒜芝士)
  • 蔥燒半殼扇貝
2024-03-09 51 瀏覽
今日去到蘭桂坊,想搵個地方飲吓啤酒食吓嘢,朋友推薦芝加哥串燒,食物價錢合理又有風味,一於啤啤佢!呢度食物以串燒、炸物為主,仲有好多不同種類嘅啤酒雞尾酒,啱晒愛酒人士,放工後過黎輕鬆下!秘製風味羊肉串,羊味十足!炭燒牛扒,牛舌,都燒得非常香口!燒豬大腸、燒雞心,燒得乾身,皮脆肉嫩,送酒非常一流!燒秋葵,翠玉瓜,燒鮑魚,都唔錯。燒大啡菇真係好正,啖啖肉好juicy!邊食串燒邊嘆啤酒十分寫意,基本上人均消費三百多元已經可以食到好飽仲有酒飲,呢個價錢係老籣黎講性價比算係幾高!
秘製風味羊肉串,羊味十足!
炭燒牛扒,牛舌,都燒得非常香口!
燒豬大腸、燒雞心,燒得乾身,皮脆肉嫩,送酒非常一流!

2024-03-07 46 瀏覽
今日係中環揾食,友人推介芝加哥串燒,一於入去試下!地方很大,坐位闊落,有室內和室外,非常適合呼吸人士!這裏以串燒為主,仲有幾十樣各式各樣的酒類飲品,啱晒鍾意飲酒傾偈嘅朋友!厚燒鰻魚定食,鰻魚外皮燒得很香脆,份量十足,魚肉亦很滑!原條燒茄子,基本上每枱都會點,蒜香味十足,不會過油,很有風味!用冰杯裝上的1664啤酒,係夏日炎炎真係透心涼!厚燒牛舌外皮燒得很香脆,入面亦很爽嫩!黑松露薯條,薯條炸得非常香脆,黑松露非常濃郁。蘭桂坊飲食價格相對偏高,但這裏絕不會,因為係遊客地方開天殺價,人均消費$300就能吃到有質素有氣氛的串燒,實在難得!
今日係中環揾食,友人推介芝加哥串燒,一於入去試下!
地方很大,坐位闊落,有室內和室外,非常適合呼吸人士!
厚燒鰻魚定食,鰻魚外皮燒得很香脆,份量十足,魚肉亦很滑!
用冰杯裝上的1664啤酒,係夏日炎炎真係透心涼!
厚燒牛舌外皮燒得很香脆,入面亦很爽嫩!
黑松露薯條,薯條炸得非常香脆,黑松露非常濃郁。
2024-03-07 23 瀏覽
今日收工去左朋友公司附近的餐廳食飯,估唔到係蘭桂芳轉入內街有間串燒舖,算係發現隱世食堂咁。😎嚟到串燒舖又係蘭桂芳,點可以唔叫啤酒,朋友同時都介紹埋佢地的黑松露薯條,咁我地就叫左呢兩樣食住吹水再叫其他的菜式。杯啤酒?到我真係忍唔住「哇」左一聲😱,D泡好得意,真係好好打卡,即刻影返兩張相開心下,飲啤酒連埋泡真係好爽!另外,黑松露同薯條真係好夾,黑松露亦都好足料,朋友果然無介紹錯,連埋啤酒一齊食真係好Chill!之後我地都叫左唔少嘢食,想特別提提幾樣推介,第一樣真係要講下A5和牛薄燒。講到A5和牛,肉味自然唔係重點,餐廳只係燒一燒,D油脂已經夠哂香,佢地亦都只係簡單調味,令我地可以品嚐到和牛的原味,推介之一!(夠油好餸酒又係重點)😝第二樣要講下香蒜蔥花廣島蠔,D蠔夠大粒,而且無蠔腥味,燒完仲有汁係蠔殼裡面😍,連埋蠔一啖倒入口,真係成個口都充滿鮮味。蠔好容易煮過龍,不過呢度無,呢樣抵讚!👍最後不得不提我最喜愛的生蝦刺身,私心推薦,每次見到餐廳有都必點,呢度雖然叫串燒店,但都無令我失望,蝦夠大隻同埋新鮮之餘,連埋青檸一齊食真係一隻接住一隻,好快就清左!😋總括嚟講,食住香口的串燒,兩條友飲下酒吹下

總括嚟講,食住香口的串燒,兩條友飲下酒吹下水,加上食物質素唔錯,咁就過左一個輕鬆的晚上,呢間串燒舖都真係幾適合收工又想飲返杯的人去。
2024-03-06 54 瀏覽
食串燒嘅最佳配搭一定要有啤酒,依間喺蘭桂坊嘅串燒舖好正,串燒同酒精嘅選擇都好多!鍾意坐室外定室內都得依度燒海鮮嘅選擇都好多,叫咗香蔥燒蟶子王($108)、香蒜蔥花廣島蠔( $32 )、原隻魷魚串( $28 )、鹽燒燒白鱔串($58)同新鮮魚卜($35) ,都好抵食!特別係個魷魚煙韌又鮮甜,燒完都唔會好硬好難咬。白鱔都係特別鍾意,因為個皮燒到好脆,但係個魚肉仲係保持到多汁同滑,仲一啲都唔腥肉類就叫咗燒蜜糖叉燒( $28)、大蔥雞髀肉串( $25)、極品和牛粒($128)同鹽燒牛舌心( $33 ),基本上全部都好用心調味,唔會隻隻肉都一樣味!最鍾意個和牛粒肉味香濃仲多汁嫩滑真係好好食另外仲叫咗個燒茄子( $39),原條茄子配埋蒜蓉口感軟滑,味道又濃郁!嘢飲方面,叫左杯Chicago Logo Beer($93),好特別,喺啤酒入面加咗塊乾菠蘿,菠蘿嘅香甜慢慢咁樣融入啤酒,所以啤酒越飲越甜好特別依間整體嚟講都幾唔錯!

依間整體嚟講都幾唔錯!
2024-03-05 24 瀏覽
之前係太和都食過,質素唔錯來到蘭桂坊新店食物款式多樣化左,價錢亦唔貴~一場黎到梗係飲番杯先啦White wine $49似Sauvignon Blanc口味,偏酸Chicago logo beer $99自家出手工啤,帶果味又甜甜地,好岩女仔飲!連平時我無飲開啤酒🍻都覺得唔錯👍🏻一口和牛串 $29自家製和牛棒$42雞肉軟骨棒$28差唔多食法但截然不同口感,極品即燒乳豬$78大癲~~~乳豬都有得食,皮脆肉嫩就係呢d燒甜椒雞翼$26特別口味燒雞翼炭燒豬頸肉$22人氣之選,揀豬頸肉無得輸招牌茄子燒$39大大份抵食!燒明太子多士$28 飲酒需要之澱粉質魔鬼魚翅乾$63佐酒必點,呢度都有超驚喜泰式生蝦刺身$68生蝦都有,共7隻~擺埋盤唔貴啦芝士年糕$32燒過外皮脆脆,爆餡芝心大滿足!
之前係太和都食過,質素唔錯
來到蘭桂坊新店食物款式多樣化左,價錢亦唔貴~
一場黎到梗係飲番杯先啦

White wine $49
似Sauvignon Blanc口味,偏酸
Chicago logo beer $99
自家出手工啤,帶果味又甜甜地,好岩女仔飲!
連平時我無飲開啤酒🍻都覺得唔錯👍🏻

一口和牛串 $29

自家製和牛棒$42
雞肉軟骨棒$28
差唔多食法但截然不同口感,

極品即燒乳豬$78

大癲~~~乳豬都有得食,皮脆肉嫩就係呢d

燒甜椒雞翼$26
特別口味燒雞翼

炭燒豬頸肉$22
人氣之選,揀豬頸肉無得輸

招牌茄子燒$39
大大份抵食!

燒明太子多士$28
飲酒需要之澱粉質

魔鬼魚翅乾$63
佐酒必點,呢度都有超驚喜

泰式生蝦刺身$68
生蝦都有,共7隻~擺埋盤唔貴啦

芝士年糕$32
燒過外皮脆脆,爆餡芝心大滿足!

2024-02-16
  • 泰式生蝦刺身
今日要同大家分享一個位於中環嘅熱門串燒餐廳芝加哥串燒酒場!呢度嘅食物質素真係唔得了,環境亦非常一流,絕對係朋友聚會同飲酒嘅好地方!😋😋😋首先,話到芝加哥串燒酒場嘅特色菜式,絕對要提到佢哋嘅黑松露薯條!薯條香脆又帶有黑松露嘅香氣,每一口都令人陶醉!除咗黑松露薯條,仲有其他令人垂涎欲滴嘅串燒,例如扇貝、芝士焗蠔、雞肉軟骨棒等等!新鮮嘅食材,經過獨特嘅烹調方式,味道鮮美到令人驚艷!🍢🦪🍗特別要提一提芝加哥串燒酒場嘅招牌菜燒得外脆內嫩,醬汁入味,難以抗拒!而且仲有其他串燒選擇,例如雞腎串、雞心串、雞肝串等等,無論係肉質鮮嫩定係炭燒香味,絕對令人回味無窮!🍢🍗🔥除咗美食,芝加哥串燒酒場嘅環境亦非常一流!坐落喺蘭桂坊路口,氛圍熱鬧,適合朋友聚會同飲酒!而且仲有特別嘅飲品推介——TUESDAY(COCKTAIL),令你飲得開心又愉快!🍻🎉
今日要同大家分享一個位於中環嘅熱門串燒餐廳芝加哥串燒酒場!

薯條香脆又帶有黑松露嘅香氣,每一口都令人陶醉!
新鮮嘅食材,經過獨特嘅烹調方式,味道鮮美到令人驚艷!🍢🦪🍗
特別要提一提芝加哥串燒酒場嘅招牌菜

2024-02-15
2024-03-05 842 瀏覽
又黎食串燒飲啤酒中環係我工作同RELAX 地方之前同同事黎飲酒吹水,今日都係因為工作壓力大.又不可以早放工.過了放工 時間落芝加哥串燒酒場飲啖啤酒, 食下野今次食D特別D既野乳豬:極品即燒乳豬.不像平日買的乳豬但皮脆肉香不是太肥剛好炭燒豬頸肉之前未食過肉嫩滑沒有”鞋”口感蔥燒半殼扇貝愛吃蔥必食牛油帆立貝大隻厚肉如果燒耐D更好食甘多熱氣野飲支1664朋友5飲酒精飲品Magners再配上煙燻和牛牛舌好入味. 又”淋”蜜汁燒黑豚肉豬扒. 比較乾身雞肉軟骨棒抵食.整舊都是雞肉攪成棒配上生雞蛋. 好味食了太多肉加翠似瓜同菠蘿.正因為食了太多美味燒物叫多支blue girl比較失望. 5夠涷下次落order 前. 要涷啤.. yeah
又黎食串燒飲啤酒

中環係我工作同RELAX 地方

之前同同事黎飲酒吹水,

今日都係
因為工作壓力大.
又不可以早放工.
過了放工 時間

整舊都是雞肉攪成棒
配上生雞蛋.
好味

食了太多肉
加翠似瓜同菠蘿.

因為食了太多美味燒物
叫多支blue girl

比較失望. 5夠涷

下次落order 前. 要涷啤.. yeah
2024-02-27
1 分鐘 (堂食)