2022-04-21
最近唔知點解好想食甜品 🍰🧁🍬🍫🍪🍩🍭其中一個愛上嘅甜品就係芋圓啦~~ 之前都食過幾間旺角太子嘅芋圓專門店, 今次有朋友介紹下, 我嚟到觀塘一間芋圓甜品舖試下! 呢間舖頭快位於一個工業大廈入邊, 呢個工業大廈都有好多其他食肆㗎~ 我哋呢間甜品舖第一個印象就係好涼爽嘅冷氣呀~~~~ 🥵 熱呼呼嘅觀塘內街, 步入少少局束的工廈, 再踏進超涼爽的甜品舖🎐第一個感覺已經開心咗好多🥰🥰🥰 印象分加10 分! 佢同好多傳統嘅芋圓甜品舖一樣, 都有基本主打嘅紫薯🍠蕃薯芋圓。 另外, 佢仲有芋頭泥包心芋圓。 而我今次最想試嘅就係佢嘅奶茶啫喱。我哋星期五嘅中午時間去都唔使點排隊等咗10分鐘就有得食啦🤩店員妹妹好好好用心咁樣介紹唔同嘅款式俾我哋知。 我覺得奶茶凍同埋桂花凍都好入味, 港式奶茶嗰種甜味一定食到但係又唔會太甜。 不過芋圓就未有想像中咁煙靭, 唔知係咪因為買左之後隔半個鐘返到屋企先食嘅關係呢 🤭🤭😜 而佢嘅芋泥奶茶我同老公就覺得好好飲啦 🥤 佢仲有啲芋圓可以買返屋企煮, 最近半夜三間老公話想食宵夜嘅時候煮俾佢😆😆 下次都可以買黎試吓 味道 ⭐️⭐️⭐️價錢 ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率 ⭐️⭐️⭐️⭐️
味道 ⭐️⭐️⭐️
價錢 ⭐️⭐️⭐️⭐️