2024-03-11 211 瀏覽
係銅鑼灣想靜靜地食omakase,可以黎衣度。同朋友'刺生先生'食過,今次第二次,黎過刺生拼盤先,有鯖魚,白見貝,縞鰺魚包海膽,吞拿魚腩,北寄貝,平目魚,赤貝。食材都新鮮,可以有要求的。再黎叫咗3款壽司,金目鯛,赤蝦,左口魚。壽司出色呀,蝦上面有蝦膏,魚就有炙過。仲叫咗個海膽軍艦,用昆布加面,第一次見,幾有特色。再加個牛肉讚歧烏冬,暖返個胃。個湯好得呀,又多牛肉,烏冬彈牙,圖是一開二,經理好細心。但又貪心食返個雪糕,開心果。有興趣可以試埋佢地個梅酒。
係銅鑼灣想靜靜地食omakase,可以黎衣度。

仲叫咗個海膽軍艦,用昆布加面,第一次見,幾有特色。

但又貪心食返個雪糕,開心果。

有興趣可以試埋佢地個梅酒。
2024-03-10
  • 牛肉讚歧烏冬
2023-12-12 542 瀏覽
係舞鶴食咗好多年,雖然不是常客,但每年總會去一兩次。前菜三品:磯蠑螺,湯葉蜆湯,芥末蟹肉長芋蜆湯味道高雅,鰹節湯底味道做得紮實。芥末蟹肉長芋蟹肉鮮甜,輕微芥末味亦能喚醒味蕾。磯蠑螺惹味下酒,唯一不足是可以先去內臟,食起來比較方便。金線鯛:師傅運用厚切去帶出鯛魚的甜味。關鯖:新鮮,油脂感豐盈地在嘴裏散開。天上鰤:一夜熟成,魚油因而向魚皮滲透,甜味充足。由於脂肪經過充分轉化,上述二品皆油而不膩。(Katsu)炸北海道珍寶帶子:外皮酥脆,帶子僅炸至輕熟糖芯,你再配上台灣烏魚子的咸香,席間眾人至愛。岩手丸吉蠔·脆口,海水味同甜味之後滲出嚟,裙邊越𡁻越有味道。啱啱知道舞鶴而家lunch同埋夜晚都做埋A5和牛紙火鍋, 料理長親自Serve嘅Sukiyaki同埋炸金星豚豬扒,心思思叫咗份紙火鍋試吓。嘩,件和牛成個面盆咁大,湯汁味道調校得宜,甜度剛好,與和牛互相輝映。差一點想叫碗白飯撈汁。和牛質素亦佳。今晚的白子十分漂亮,師傅提供天婦羅和醋汁兩種食法。香箱蟹配蟹籽汁,蟹籽汁增強了蟹的鮮味,充分顯出師傅敏銳的味覺和熟練的手段汁煮鮟鱇魚肝,今天的肝極肥美,熱食更能夠將各種味道引出來。是令人想喝清酒的一道佳
係舞鶴食咗好多年,雖然不是常客,但每年總會去一兩次。

前菜三品:磯蠑螺,湯葉蜆湯,芥末蟹肉長芋

蜆湯味道高雅,鰹節湯底味道做得紮實。
芥末蟹肉長芋蟹肉鮮甜,輕微芥末味亦能喚醒味蕾。
磯蠑螺惹味下酒,唯一不足是可以先去內臟,食起來比較方便。

金線鯛:師傅運用厚切去帶出鯛魚的甜味。

關鯖:新鮮,油脂感豐盈地在嘴裏散開。

今晚的白子十分漂亮,師傅提供天婦羅和醋汁兩種食法。

汁煮鮟鱇魚肝,今天的肝極肥美,熱食更能夠將各種味道引出來。是令人想喝清酒的一道佳餚。

北海道白鳥貝,除了鮮甜,一點雜味也沒有。

松葉蟹肉春卷,頗中式的春卷皮,包裹着和風餡料和鮮甜蟹肉。熟食師傅手工不錯,春卷炸得很脆,但蟹肉一點也不會過熟。

雖然Omakase還有多款壽司,但由於自己貪心點了紙火鍋,吃到這裏已經有一點吃不下,只能挑選幾款精品。

赤貝、小肌、赤身、黃海膽壽司

赤貝/赤身/小肌/黃海膽

其餘中拖/秋刀魚/沙甸/等等就無福消受。

Andy師傅的原則是,客人離開時要飲飽食醉,歡迎追加壽司,除海膽外大部份品項不另收費。我通常都會追加幾件,不過今日已被K.O.,只能望魚輕嘆。

今晚飲自攜Chablis白酒,free cockage. 師傅話新客一次生兩次熟,第二次開始都會免開瓶。

舞鶴在omakase界算是老店,風格不造作,服務親切有禮。

板長Andy有達20年的「鮨歷」。

從他的手藝、交談中可以看出他味覺的敏銳,亦是廚師界實屬少數。

服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢 ⭐️⭐️⭐️⭐️(抵食)
2023-12-05
  • 松葉蟹春卷
2023-11-06 504 瀏覽
已經係第四定第五次秋天過嚟食omakase,指定要食秋刀魚,每年都非常期待依一餐🤩今年撞正政府話禁日本某啲地區入口,本來都擔心會唔會影響到我依個一年一次嘅聚餐,但食咗第一啖之後就已經肯定左我嘅擔心係多餘… 結論係無論擺盤定係味道都保持水準!喺依度最開心就係會食到好飽 (我有朋友唔鍾意omakase 食咁飽,但我覺得真係非常滿足同開心) 食過咁多間omakase,舞鶴個價位同食物真係冇投訴。依幾年睇到佢少咗人食,好驚佢做唔住我下年冇得食🥹 香港經營餐廳越嚟越艱難,所以愛佢就要講出嚟❤️

2023-10-21 333 瀏覽
當年很火的店, 可能因通關及疫情其間被同行盲搶, 生意大不如前. 仲想喺香港食到優質日本嘢真係要多多支持. 今次食晏晝 12件加手卷. 由前菜到甜品都好食. 12件壽司包括海膽, 拖羅, 黑陸, 帶子, 赤身, 鯖魚, 北寄貝, 根子, 最後仲有手打綠茶. 每上一件壽司師傅都會用日文講一次壽司名, 有堅持有誠意. 任何關於日本、食材都有問必答.師傅亦好健談友善, 服務一流! 去餐廳食嘢, 除咗食物, 環境服務都好重要, 廚師發板更加著重同師傅嘅交流. 希望廚師發板唔好喺香港式微, 特別係好嘅老店! 支持支持. 溫馨建議:戴個處理食物用透明口罩, 同食客交流嘅時候亦都唔怕唔夠衛生 😊

希望廚師發板唔好喺香港式微, 特別係好嘅老店! 支持支持.

朋友帶我食好嘢👏🏻原來依度已經開咗9年👍🏻師傅會問清楚你有啲咩唔食同鍾意食啲咩❤️頭盤有明太子魷魚、沖繩苦瓜天婦羅、從有個白粟米凍湯每樣都好好味,特別係個天婦羅🍤因為我一向都唔食苦瓜,但係呢個好好食🥰跟住其實都上咗幾款刺身,但係依度post唔到咁多相只能post幾張全部都夠晒新鮮👍🏻依個真係好正😋依個鮑魚都好好味🤤鮟鱇魚肝又係我嘅最愛❤️鰆魚春卷🤤真係好特別又熱又脆好香口加埋肝醬一齊食,我連朋友個份都食埋!到後面我真係好飽啦不過依個海膽杯師傅用咗另一隻海膽更加線條更加好味,我又忍唔住食晒😂
朋友帶我食好嘢👏🏻
原來依度已經開咗9年👍🏻

師傅會問清楚你有啲咩唔食同鍾意食啲咩❤️

頭盤有明太子魷魚、沖繩苦瓜天婦羅、從有個白粟米凍湯
每樣都好好味,特別係個天婦羅🍤
因為我一向都唔食苦瓜,但係呢個好好食🥰

全部都夠晒新鮮👍🏻

依個真係好正😋
依個鮑魚都好好味🤤
鮟鱇魚肝又係我嘅最愛❤️

到後面我真係好飽啦
2023-06-24 468 瀏覽
Dinner. Always a favorite amongst the alcohol loving friends. My first time here. Counter seating approx 14. A few separate tables. 2 private rooms on either end. One was lined with bottles of plum wine made in-house. Chef Andy was very excited to see our bottle of soju and gave some insight regarding the correct way of drinking to avoid being intoxicated. Here’s what we had. Cod wafers 酒盗 cream cheese with shiso leaves. Perfect pairing for the soju. Too strong and salty for my liking (but I was
Here’s what we had.
Cod wafers
酒盗 cream cheese with shiso leaves. Perfect pairing for the soju. Too strong and salty for my liking (but I was drinking the rose).

Trio of appetizers, being 明太子with Squid; Bitter melon tempura and Seaweed
黑睦

Scallop
𪚩魚 with ginger

牡丹蝦
楓葉蟹+ ikura

Flamed toro (with a slice of ultra sweet Tomato as palette cleanser)
Grilled Eel with crispy skin

Sushi time. I requested the “ladies’ portion of less rice (16g, according to chef).
伊佐木
北寄貝 from Hokkaido- quite thick

深海池魚
Flamed 金目鯛

Bluefin baby, which according to chef tasted better than toro. Indeed, melt in your mouth without the fatty-ness.
Mackerel with sesame

平貝
Uni

Abalone
Chu toro (add on)

Last but not least: 㕑餘卷 on the house as a reminder of old times (chef said he would torch the discarded fish parts and make sushi rolls for himself and his team to line their stomachs when there was too much to drink).

Udon in fish broth
Slice of melon as dessert.

In summary: enjoyable night hanging out with the charismatic chef.
🥰 話說早幾日太忙, 錯過咗一頓免費 “廚師發板”, 連續幾日心思思要食壽司, “千兩” “元氣” 乜都食過, 都係心有不甘, 今日老友 “陳登” 即興話請我食壽司, 我即刻打俾早前食過嘅 “舞鶴鐵板燒”, 原來已經收皮, 電話飛咗去原店 “舞鶴”. 呢間鮨店以前頗有名氣, 決定一試!📖 翻查資料: “陳登” 係三國時代人物, 曾效力陶謙, 劉備, 呂布, 曹操. “陳登” 嗜食生魚片, 胃中累積有寄生蟲, 因而重病, 經名醫華佗醫治痊癒, 但華佗提醒他此病三年後會復發, 需要有良醫在旁。三年後果然應言復發, 此時華佗不在, 陳登便因病死去.🥢 餐廳設一張L型14人壽司吧枱, 另外設數張卡位及方枱. 第一感覺係: 非常嘈吵. 點咗12貫壽司套餐, $530+10%. 由於師傅要處理普通枱嘅食物, 感覺就係好忙, 唔得閒同我哋講嘢, 冇乜交流.🥗 沙律. 正常, 配屈機醬, 乜都好食.🍥 茶碗蒸. 夠熱, 略甜, 鮮味跑出, 不俗.🍣 石鯛. 青檸汁帶起味道, 口感煙韌, 唔錯. 第一件就唔記得影相… 我偷偷地影番隔籬枱嘅第一件, 哈.🍣 右口魚. 炙燒咗一舊仔, 燒咗同冇燒嘅部份好似融

🥗 沙律. 正常, 配屈機醬, 乜都好食.
沙律
🍥 茶碗蒸. 夠熱, 略甜, 鮮味跑出, 不俗.
茶碗蒸
石鯛
🍣 右口魚. 炙燒咗一舊仔, 燒咗同冇燒嘅部份好似融合唔到, 一般.
右口魚
🦐 赤蝦, 配飛魚子. 赤蝦膠口, 飛魚子卜卜脆, “陳登” 讚口不絕!
赤蝦
🍣 間八. 口感柔潤.
間八
🍣 金目鯛. 可能炙燒過龍, 麻麻地.
金目鯛
🍣 中拖羅. 我幾鍾意呢種重金屬味, 可惜冇咗期望嘅醬油味.
中拖羅
🍣 銀鱈魚. 燒到差唔多全熟, 冇特別.
銀鱈魚
🐚 赤貝. 檸檬汁味唔夠, 反而海水味非常出色.
赤貝
🍣 三文魚子. 以為冇料到, 點知三文魚子特別處理過嘅, 帶甜, 係我自己唔鍾意食.
三文魚子
🍣 燒拖羅. 油份迫晒出嚟, 配炸蒜片, 好食. 只係覺得將大拖羅燒到咁熟有點浪費.
燒拖羅
🍣 海膽. 用上紫海膽, 忌廉口感, “陳登” 今日最愛.
海膽
🍣 赤貝裙邊卷物. 味道比較弱, 紫菜亦都唔脆, 唔識欣賞.
赤貝裙邊
🍣 吞拿魚蓉手卷. 正常, 食到呢度, 唔知點解, 個口好攰.
吞拿魚蓉手卷
🥣 麵豉湯. 超級熱, 贏咗.
麵豉湯
☕️ 熱咖啡. “陳登” 讚口不絕.
熱咖啡
🍨 雪糕. 應該係紅豆味, “陳登” 問我係咪士多啤梨味?!
雪糕
🤗 總結: 非常嘈吵, 師傅好忙, 食得好唔安樂. 師傅只係講低魚名, 冇乜交流, 非常失望. 魚料質素一般般, 調味唔啱我口味. 以呢個價錢, 我諗到其他選擇.
2022-11-10 1568 瀏覽
黎銅鑼灣食飯,特別係食日本野平平地都要食成一千幾百,仲要唔特別飽今日經屋企人介紹黎到呢間舞鶴食中午,我地叫左個5百幾蚊左右既餐一黎先上沙律同蒸蛋,都係水準之上然後我最最最中意既係呢度自己醃製既薑又爽口又甜甜地🇯🇵🇯🇵之後就開始一件件壽司上,呢度同出面最大唔同係除左壽司外,仲有手卷,烏冬,甜品等等老闆仲會不停問你夠唔夠飽🫣🫣對於我呢D比較大食既真係好有滿足感🥰🥰
黎銅鑼灣食飯,特別係食日本野
平平地都要食成一千幾百,仲要唔特別飽

今日經屋企人介紹黎到呢間舞鶴
食中午,我地叫左個5百幾蚊左右既餐

一黎先上沙律同蒸蛋,都係水準之上
然後我最最最中意既係呢度自己醃製既薑

又爽口又甜甜地🇯🇵🇯🇵

老闆仲會不停問你夠唔夠飽🫣🫣

對於我呢D比較大食既真係好有滿足感🥰🥰
2022-11-10
  • 手打抹茶
  • 前菜
  • 深海池魚
Omakase的精要在於師傅全程陪你分享食材背後的故事、食材質素的差異、看著師傅專注煮理食食物時發揮的匠人精神,邊吃邊談,輕鬆愉快地渡過三小時。能在銅鑼灣屹立多年的舞鶴,絕對不是靠華麗的裝潢和廣告推廣,無論食物品質,服務質素和師傳的經驗都是同區頂級。客人的讚賞和推薦才是成功之王道。今晚的Omakase, 師傅準備了很多新鮮食材和悉心的主理均令我們嘆為觀止。當中原隻新鮮的紫海胆再配以蟹肉、三文魚子和蟹糕,把較清淡的紫海胆引領到另一個層次,實在是今晚的signature。師傅仲為我們準備了生蠔,一般會用紅噹噹的茄汁,把蠔味掩蓋。師傅使用了特製的蕃茄分子料理做的啫喱,味道清香,蠔味不但沒有被掩蓋,蠔的鮮味反被激活了。吃完一輪刺身,師傅為我們製作了一輪壽司,他們堅持即晚做的壽司飯,入口仍保持温暖,軟綿綿的,將壽司提升至另一個層次。當中的中拖羅和大拖羅,師傅花了很多心思用不同方法處理,為我們帶來驚喜。最後來個馬糞海膽,跟之前的紫海胆截然不同,那種狂野奔放的鮮甜跟紫海胆那優雅的鮮味來個首尾呼應,令人懷念和回味。這裡所選用的食材,全都由日本相關單位認證,包括手釣的金目鯛、頭頂放血的池魚(我從未見過咁

紫海胆

這裡所選用的食材,全都由日本相關單位認證,包括手釣的金目鯛、頭頂放血的池魚(我從未見過咁通透的池魚)、未經急涷的新鮮帶子…..等。雖然師傅話成本很高,但口感完全不一樣,這亦是這裡一直堅持的。

Ps 今晚師傅有點唔開心,他說有兩枱客人訂了枱confirm了,但最後都沒有來,浪費了師傅們準備好的食材
2022-07-29
紫海胆
  • 原隻紫海胆
  • 大拖羅夾餅
  • 廣島蠔配蕃茄分子料理
銅鑼灣 近利園二期停車場 旁邊有間七仔南洋商業中心銀行對面 搭lift上2樓 大致分開兩個Area 一邊玩 sushi bar (八個位)一邊係玩鐵板燒 應該都係8-10 個位Lunch set Menu 分三款 $430 8貫壽司 + 卷物 $530 10貫 壽司+ 卷物 $880 omakase 起身第一餐梗係要食好啲就揀你 前菜沙律加蒸蛋 刺身5 款 我記得有兩個名好靚 (櫻津 ,平靜 )櫻津即是三文魚腩 是正值櫻花季節時熟食一款 (可以加$150 轉燒鮑魚或A5和牛)吾加💰嘅話嗰日俾咗兩條燒魚仔(唔腥)壽司8 貫 👇🏼炙燒帶子 赤背 牡丹蝦 拖羅 海膽 同另外三款魚麵豉湯 甜品(紅豆綠茶奶凍)+柚子水三粒米清酒 之前飲過幾支唔同味 都幾鍾意今次點左out of Menu嘅綠色三粒米 $680 720mL比想像中甜咗啲 我自己都係比較鍾意飲透明樽身嘅三粒米 食壽司真係要飲返兩杯總係覺得食生野要殺下肚裏面啲蟲蟲總括嚟講食材都好新鮮中間有一舊 好似鵝肝質感嘅嘢紅紅地幾得意 但係佢有小小腥味一定要夾埋旁邊紅色一粒粒嘅嘢食先夾 用嚟送酒幾過癮整體食得幾幾新鮮 同師父仔傾吓計幾開心朋友
銅鑼灣 近利園二期停車場 旁邊有間七仔
南洋商業中心銀行對面 搭lift上2樓

大致分開兩個Area
一邊玩 sushi bar (八個位)
一邊係玩鐵板燒 應該都係8-10 個位

Lunch set Menu 分三款
$430 8貫壽司 + 卷物
$530 10貫 壽司+ 卷物

$880 omakase 起身第一餐梗係要食好啲就揀你
前菜沙律加蒸蛋
刺身5 款 我記得有兩個名好靚 (櫻津 ,平靜 )
櫻津即是三文魚腩 是正值櫻花季節時

熟食一款 (可以加$150 轉燒鮑魚或A5和牛)
吾加💰嘅話嗰日俾咗兩條燒魚仔(唔腥)
壽司8 貫 👇🏼

同埋加茶可以講聲 有少少心理準備

有啲 突然 攝隻手斟茶
如果等客人個口食完嘢先再收就唔會咁Disturb
其餘都好好

食得真係好飽 壽司後邊嗰啲已經係叫師傅唔需要比飯就咁用紫菜包住拖羅剩食~
嚟緊開返晚市 又要瘋狂食食食

刺身五點 生蠔    唔食生蠔轉左呢個貝但有少少戥
熟食Menu 包天婦羅魚  另加$150轉和牛
壽司八貫
2022-04-10 2544 瀏覽
開業已七年的舞鶴,是我們喜愛的鮨店之一,亦是慶生飯之選。無晚市,改吃午餐一樣開心,這個午餐Omakase包茶碗蒸、刺身5點、和食一品、壽司8貫、吸物、甜品及飲品。自携的「 大嶺三粒 無濾過生原酒」保留並展現酒米的香氣和個性,帶微碳酸口感及花果香,十分合襯刺身及壽司,大廚兼老闆Andy 建議温度不要太低,更能發揮其特性。以左口魚裹著俄羅斯赤海膽,再灑點淡雪鹽於面頭;既能引出鮮味,又蓋不了魚的清甜及海膽的鮮香,恰到好處。北海道水章鮮甜Q彈,無需要太多;加少許柚子皮作調味,便已出色!岩手縣赤崎生蠔肥大肉厚,帶濃郁海水味及天然礦物味;蠔香滿滿,面頭的土佐醋啫喱更能誘出生蠔的鮮甜!天婦羅白細滑豐腴帶奶油香,裹了層薄薄的粉漿,輕炸過後;外脆內軟,蘿蔔蓉木魚醋作提鮮之餘,亦可減低膩感。鰤魚肉質鮮甜、油脂豐腴,也是近年我最喜吃的魚種之一。清森縣帶子色澤雪白透亮,肉厚鮮甜,經火熗輕烤;口感更佳,以柚子皮作調味,配微脆的紫菜同吃,無得輸!這個鮟鱇魚肝豐腴細膩;綿密帶脂香,絕無腥氣、且極Creamy,似吃優質鵝肝,卻少了一份油膩。燒虎蝦肉質爽彈,以柚子胡椒作調味,便已不錯。以少許薑蓉配襯味道清淡的針魚,能突
開業已七年的舞鶴,是我們喜愛的鮨店之一,亦是慶生飯之選。

自携的「 大嶺三粒 無濾過生原酒」保留並展現酒米的香氣和個性,帶微碳酸口感及花果香,十分合襯刺身壽司,大廚兼老闆Andy 建議温度不要太低,更能發揮其特性。

鰤魚肉質鮮甜、油脂豐腴,也是近年我最喜吃的魚種之一。

燒虎蝦肉質爽彈,以柚子胡椒作調味,便已不錯。

以少許薑蓉配襯味道清淡的針魚,能突顯魚鮮味。

赤貝色澤鮮艷,肉質爽脆鮮甜,帶陣陣海洋香氣,令人回味再三!

鯖魚白昆布肉質緊緻、柔和細膩。

青柳貝的貝肉呈橙紅色,外觀上有點似北寄貝,但其味略淡,肉質嫩滑爽脆。

縞鰹係鰹魚嘅其中一員,脂肪含量豐富、味道濃郁,配蒜頭醬油漬,很提味。

近魚餃位的吞拿魚色澤偏紅,油脂分布均勻,口感嫩滑、味道甘香。

火炙牡丹蝦,師傅先將蝦膏壓薄,再將其貼上蝦肉後以火炙香表面;蝦肉肥美爽彈,加上蝦膏精華,超好吃!

蛇腹拖羅白葱炸蒜,肥美的拖羅配上香脆惹味的白葱炸蒜,不但有效將油膩降低,酥脆的炸蒜更加添層次感。

香甜的海膽加上鮮味的蟹肉,這個雪場蟹馬糞海膽飯也是一絕。

加入醋、鹽及其它調味料醃製而成的醋鯖魚,要控制醃至什麼程度全看廚師的經驗,其厚度和脂肪也會直接影響味道的變化,這裏的當然出色!

以富士山碗盛載的鯛魚湯,熬製超過六小時,湯底濃白、鮮甜無比,尾段來一碗,真正完滿!

食埋個豆腐甜品及咖啡,便完滿結束今次的生日飯了。

期望社會可「早日康復」,事關好多人等住回鄉啊!

舞鶴
地址: 銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心26樓
電話: 35863038
2022-01-23
生日
2022-03-28 1077 瀏覽
較早前因為生日朋友邀嚟食lunch! 朋友一早book左所以有得坐bar 檯。 我地 order 嘅係12貫,師傅好用心介紹每一道食材!而每道都係最時令同新鮮,由淡到濃,而且一道比一道驚喜,有D 配搭晤係師傅介紹都唔會知亦都唔會諗到係咁夾,咁好味,所以先一貫比一貫驚喜!我同朋友都係超愛吃日本紫菜,每以去日本都會買晤同嘅紫菜試!而呢度嘅手卷好味之餘,連塊紫菜都好香好好味,包左飯都仍然好脆,仲要係成塊紫菜嘅味同脆度都均勻,真係好味!我地呢D紫菜控當然唔會放過,去請教師傅啦!原來師傅喺日本都試左好多間唔同嘅紫菜,最後走遍日本才搵到呢間特別製造好味嘅紫菜!可想而知師傅幾咁堅持食材嘅質素!CP值高,值得推介嘅 omakase!唔好意思因為掛住食,完全晤記得影相,只係影左一張🤣🤣
唔好意思因為掛住食,完全晤記得影相,只係影左一張🤣🤣
2022-01-27
2022-02-09 962 瀏覽
12貫壽司午市套餐,師傅逐件逐件上,有Omakase嘅感覺 😆️ 12件唔同壽司,加埋主食,一定夠食。一個set食到好多未試過嘅種類,體驗滿分~.性價比高,滿足的一餐 ❤️
性價比高,滿足的一餐 ❤️
2021-11-30 1328 瀏覽
第一次嚟呢度食壽司, 叫咗Okamase. 每客都要$1,400.收得呢個價錢,我有相當嘅期望.今次餐單非常豐富, 亦都有我以前未試過嘅食物, 包括魔鬼魚魚翅同好creamy嘅白子(魚嘅睪丸). 壽司嘅質素非常之高. 蟹蓋嘅蟹肉鮮甜美味, 帶子肥美, 海膽撈飯正.種類好多,食到好飽.開咗兩支細嘅sake, 買單$3,600. 環境方便, 喺26樓.地方唔算大.坐壽司吧都算舒服.雖然價錢高, 不過事實上食物同服務係有水準, 會再返嚟.
I dun think words can describe how it could go that well especially this sashimi don as well as starters, not to mention the matcha and dessert as a refresher. Highly recommended with the foods and the services!