2023-04-28
之前去左尖沙咀海港城行過嘅時候,見到有一間出面望入去好靚好台灣餐廳,今次肚餓記得佢啦,所以今次返嚟試試去先,一入到去已經係好華麗嘅裝修,裝飾亦都好靚有D少女系既感覺,入邊仲有啲台灣掛畫,令到有D想去台灣既感覺,仲設有寬敞卡位🥰食物選擇方面都唔少,我地叫左一個擔擔牛肉麵同埋一個台灣餐必叫嘅滷肉飯。擔擔牛肉麵🐂少少辣加上大大塊嘅牛𦟌,幾嫩滑, 脂肪分布均勻仲有糖心蛋同埋豆腐。招牌滷肉飯出奇地好味直頭覺得好好味台灣當地🤤每一粒豬肉都切到肥瘦啱啱好,再加埋特別配製嘅魯肉醬汁,真係無得輸,而且價錢仲好抵🤑小食就叫左一個髒髒鹹蛋黄芋泥蛋餅🍠黎到個樣已經好吸引,放滿哂好靚嘅紫色紫薯粉係面頭😍再加上面頭好多既鹹蛋粒粒,咬入去喺好似麻糬咁嘅煙煙韌韌感覺,小小甜幾過癮,而且都好粗好大份😋仲有叫左一個明太子甜不辣,煎到香脆嘅甜不辣,加上滿滿拉花既明太子🥰第二樣最好食既🤤每一樣擺盤都係好靚😍最後叫左一個甜品手工鳳梨酥麻糬蛋撻,面頭係好似葡撻咁下面就係鳳梨酥,仲要係好大舊夠晒飽🤤飲品我地就叫左芋泥牛乳,好濃郁既芋泥味,同埋好滑牛乳🐄好好飲如果喺海港城黎講依個都算做抵食👍而且性價比好高#好食推介 #食物遺照 #食
每一樣擺盤都係好靚😍
如果喺海港城黎講依個都算做抵食👍而且性價比好高
#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #CHECK IN TAIPEI @CHECK IN TAIPEI
臺北棧 (海港城)
地址 : 尖沙咀廣東道5號海港城港威商場2樓2204-6號舖