2023-01-20
呢日朋友升職🎉竟然話請食飯咁梗係食好西啦😂 銅鑼灣有間食飛驒牛燒肉一直比我save低咗,終於有得食啦!佢 lunch set都幾多款牛肉揀,身為食肉獸嘅我唔洗諗揀咗最多果set ! 16件燒肉定食+9件燒肉定食💪🏻 套餐有包前菜同甜品,仲加埋小食一定飽🥳 一嚟到上咗配菜先,麵豉湯,茶碗蒸,小菜3款。茶碗蒸真心好好食😋,入面有雞肉同冬菇,我川。十食得出用咗雞湯一齊整所以好香✨飛驒牛🥩呢度真係嘩一聲,啲雪花均勻分配好靚,油脂滿溢,每啖肉有油脂包住質地軟腍😋果然係牛🐮中之王👑而且切得靚靚仔仔有返咁上下厚度🤤肉眼位同肋間位肥啲,食落好香,入口即溶超滿足!其他部位無咁肥,少啲罪惡感不過入口依然無敵,牛肉味濃好多🥰小食揀咗飛驒牛壽司🍣, 以前去東京要排隊食!飛驒牛壽司配wasabi個感覺令到食落無咁肥😆