2023-09-12 189 瀏覽
位於深水埗欽州街65至71號榮業商業大廈地下三號舖的老爹漢堡 (Papa’s Burger),主打漢堡。餐廳有兩張二人桌,供食客即場享用漢堡。另外,餐廳也可以外賣自取或用外賣APP下單。漢堡可以選單點或套餐,筆者覺得套餐的性價比較為高。套餐包括有漢堡、小食和飲品。胃口小的女生,二人分享一個套餐也夠飽。小食和飲品的選擇各有六款。漢堡和小食也是即點即製,需時約十五至二十分鐘。片刻,職員送上疊得滿滿的小食和賣相誘人的漢堡。老爹招牌堡 - 套餐:$136Papa’s Signature Burger(漢堡包、煎蛋、車打芝士、兩片安格斯漢堡扒、洋蔥絲、紫洋蔥圈、蕃茄、生菜)第一次來用餐,所以要試試小店的招牌漢堡了,味道也沒有令人失望。烘成金黃色的麵包塗上了牛油,外面質感微脆,裡面仍然能保持鬆軟。煎蛋外面煎得香脆,裡面蛋白的質感也不會太過粗糙和嚡口。車打芝士溶化在其中一塊安格斯漢堡扒上,令漢堡扒的味道更為豐富。漢堡扒的肉味頗為香濃,可見小店採用了頗為高質素的安格斯牛。順便一提,安格斯漢堡扒的熟度約為七成,這個熟度最能感受到當中的肉汁和肉味。如有需要,食客可在下單時要求將漢堡扒煎至全熟。炒至熟透的洋

老爹招牌堡 - 套餐:$136
Papa’s Signature Burger

煎蛋外面煎得香脆,裡面蛋白的質感也不會太過粗糙和嚡口。

炒至熟透的洋蔥絲切得幼細,口感細膩。還有其他配菜如新新鮮的紫洋蔥圈、蕃茄與生菜等。

小食:炸薯條 (French Fries)
中等尺寸的薯條炸得熟透,質感香脆,而且份量相當豪爽。 堂食的桌子上擺放了紙巾、即棄手套和茄汁,頗為貼心。

飲品:泰式奶茶 (Thai Milk Tea)
冰凍的泰式奶茶質感香滑,而且不會太過甜。一樽的份量約有三百多毫升。

漢堡醬汁:老爹秘製漢堡醬 (右面)
(Papa’s Secret Sauce)
每個漢堡都會配有一款醬汁,令漢堡的味道更為有層次及豐富。另外,醬汁也可以配搭小食享用。

秘製漢堡醬的味道微鹹,有少許墨西哥風情,醬汁的味道和招牌漢堡相當合拍。

黑安堡 (黑松露安格斯漢堡)- 套餐:$146
Truffle Angus Burger
(車打芝士、黑松露醬、煎蛋、洋蔥絲、紫洋蔥圈、蕃茄、生菜)

朋友點了這款黑松露安格斯漢堡,大部分的配料如麵包、煎蛋等也能保持水準,和筆者點的招牌漢堡的水準相當接近,可見廚師廚藝穩定而精湛。

黑安堡最令人印象深刻的,是煎蛋上的黑松露醬及黑松露油。黑松露醬的份量充足而豪爽,輕輕咬一口漢堡,黑松露的香氣充斥着整個口腔,久久不散。

小食:炸薯格 (Waffle Fries)
朋友相當愛吃香脆可口的炸薯格,薯格比薯條的口感更為豐富,吃起來過癮又滿足。同樣,炸薯格的份量也毫不吝嗇。

飲品:烏龍茶 - 無糖(Oolong Tea - Sugar Free)
朋友則點了無糖的烏龍茶,茶味濃厚,頗為解膩,可以平衡到漢堡的膩感。

2023-09-10
10 分鐘 (堂食)
  • 黑安堡 (黑松露安格斯漢堡)
2023-09-10 48 瀏覽
🚩老爹漢堡臨近中秋節一定會過嚟深水埗八仙餅家買月餅🥮媽咪以前係深水埗住過一排,今日佢就帶我舊地重遊🥹係佢之前屋企附近開咗間漢堡包店,啱晒佢近排激活嘅漢堡包之心🧡如果大家想堂食記得早啲嚟,得四至六個位左右咋‼️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈老爹招牌堡 $136 超級巨型嘅漢堡包,女仔嘅話share食完全足夠~漢堡肉每件都足五兩,有兩大件超級厚身要幻想自己係一隻恐龍🦕啊一聲先咬到一半🤣漢堡肉超多汁,撳落好似黃色暴雨咁✨番薯條番薯條多到癲!比起一般薯條多咗一種香甜多汁嘅感覺✨泰式奶茶完全唔會太甜嘅泰式奶茶茶奶比例啱啱好,有種甘香嘅味道🌈 菇牛堡 $126媽咪order要嘅菇菇牛堡超級多汁嘅燒烤菇收埋咗大量焦糖洋蔥令到成個burger整體鹹鹹甜甜,好開胃✨炸燒賣佢哋招牌嘅小食炸燒賣一定要試下炸燒賣外表香脆,魚肉部份好軟糯✨老爹冬檸酸酸甜甜,食咁多油炸肥膩嘢岩曬🌈老爹匪翼 $25雞翼炸得香口唔會乾身,孜然味可以再出啲
🚩老爹漢堡
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈老爹招牌堡 $136
超級巨型嘅漢堡包,女仔嘅話share食完全足夠~

漢堡肉每件都足五兩,有兩大件超級厚身
要幻想自己係一隻恐龍🦕啊一聲先咬到一半🤣
漢堡肉超多汁,撳落好似黃色暴雨咁

✨番薯條
番薯條多到癲!
比起一般薯條多咗一種香甜多汁嘅感覺

✨泰式奶茶
完全唔會太甜嘅泰式奶茶
茶奶比例啱啱好,有種甘香嘅味道

🌈 菇牛堡 $126
媽咪order要嘅菇菇牛堡
超級多汁嘅燒烤菇收埋咗大量焦糖洋蔥
令到成個burger整體鹹鹹甜甜,好開胃

✨炸燒賣
佢哋招牌嘅小食炸燒賣一定要試下
炸燒賣外表香脆,魚肉部份好軟糯

✨老爹冬檸
酸酸甜甜,食咁多油炸肥膩嘢岩曬

🌈老爹匪翼 $25
雞翼炸得香口唔會乾身,孜然味可以再出啲
2023-09-06 42 瀏覽
小店也能吃到如此高質的漢堡包朋友愛吃漢堡,接近香港有的漢堡包店子,也會一去,這天打風後,看到有小店仍營業,便去買個漢堡包。招牌堡套餐介紹材料喔~雙層安格斯漢堡扒、雙層芝士、焦糖洋蔥絲、煎蛋、煙肉、蕃茄、洋蔥、生菜, 安格斯牛堡扒肉汁滿,芝士一層香、焦糖洋蔥一層甜,口感不錯。小店在上月底於黃金地段正式開業,棒,食物高質,漢堡扒以百分百美國優質牛肉製成,每一件漢堡扒重五兩,油花很好,風味不減,記得點點品牌自家食譜製作燒賣和手調飲品,散發的茶葉香非常搭,香味濃郁。 看著師傅製作漢堡的時刻,感覺很棒,油脂含量豐富且肉質結實,口感緊緻帶濃郁香氣。有機會可以試試和牛,聽說也是香氣的主要來源。後牛加入漢堡,奢華美味的滑嫩口感想試試。大啡菇安格斯漢堡調味好,保留肉純粹的原汁原味,大啡菇肉汁滿滿,提升有咬口的口感,附加特別醬汁也產生特別味道,就是漢堡排更加美味好吃小秘密。🧡感謝朋友愛吃漢堡,讓我分享這個美食😋☺️支持小店
小店也能吃到如此高質的漢堡包

招牌堡套餐

大啡菇安格斯漢堡

🧡感謝朋友愛吃漢堡,讓我分享這個美食😋☺️支持小店
2023-09-02 50 瀏覽
今日放假就同太太去左呢間新開嘅Burger小店「老爹漢堡」,堂食同外賣都可以架!雖然係新開,但人氣已經好高啦😬小編去到已經有唔少客人幫襯😊多人幫襯係有原因架!原來所有嘢都係即叫即整☺️新鮮製造架😋老爹招牌堡餐 $136 + 老爹匪翼 + 泰式奶茶嘩嘩嘩!超巨型漢堡包🍔真係好不得了呀🤤材料包括:雙層安格斯漢堡扒、雙層芝士。焦糖洋蔥絲、煎蛋、煙肉、蕃茄、洋蔥🧅、生菜🥬安格斯漢堡扒鮮嫩又爆哂肉汁,實在太正!有邊個可抵擋得住😋再加上老爹匪翼 好入味!黑安堡餐 $146 + 炸燒賣 + 老爹冬檸呢個黑松露安格斯漢堡材料包括:安格新漢堡扒、黑松露醬、煎蛋、煙肉、蕃茄、洋蔥🧅、生菜🥬店員溫馨提示:可以先食原味先!之後有三種口味可以以自己口味黎揀黎點架!有黑松露醬、蜜糖芥茉醬、自家製辣醬😋

多人幫襯係有原因架!原來所有嘢都係即叫即整☺️新鮮製造架😋

老爹招牌堡餐 $136 + 老爹匪翼 + 泰式奶茶

黑安堡餐 $146 + 炸燒賣 + 老爹冬檸

2023-09-01 226 瀏覽
可能係深水埗最正嘅burger|📍老爹漢堡早前路過深水埗見到有新嘅小店賣burger❤️‍🔥漢堡可以單點,嗌套餐嘅話可以多1份小食&飲品🫶🏻餐廳仲有牙籤、濕紙巾、飲管、手套、餐具、獨立包裝茄汁提供,相當貼心♡老爹招牌堡♡|💰單點$108 套餐136招牌漢堡果然係有啲料到🤩呢個burger係由雙層安格斯漢堡扒、雙層芝士、焦糖洋蔥絲煎蛋、煙肉、蕃茄、洋蔥、生菜,足料到我都驚小店蝕本😳漢堡扒相當之厚身,而且勁多肉汁,焦糖洋蔥絲份量多,煙肉都係超長超大條💛生菜爽口,蕃茄鮮甜,芝士加熱過後呈半溶狀態❤️‍🔥成個burger疊到勁高❤️‍🔥淨係食個包都飽到傻❤️‍🔥唔好以為$108一個好貴,其實實際個份量真係大到可以2人share❤️‍🔥♡蕃薯條♡丨跟餐蕃薯條份量比想像中多,堆到成座小山咁❤️‍🔥即叫即炸新鮮熱辣🤩表皮勁脆身❤️‍🔥但食落又會食到內裏嘅蕃薯軟淋口感🫶🏻而且蕃薯甜味重💓好食٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)♡泰式奶茶♡|跟餐泰式奶茶同出面嘅相比會冇咁甜,而且因為放喺雪櫃冰凍,所以都唔需要加額外嘅冰塊🧊甜度方便更加適合香港人口味,亦都唔使驚因為冰塊溶化令到奶茶淡味🥰♡黑安堡♡|💰單點$118 套餐$146burger由
可能係深水埗最正嘅burger|📍老爹漢堡

♡老爹招牌堡♡|💰單點$108 套餐136
老爹招牌堡

♡蕃薯條♡丨跟餐

♡泰式奶茶♡|跟餐

♡黑安堡♡|💰單點$118 套餐$146
burger由安格斯漢堡扒、黑松露醬、煎蛋、芝士焦糖洋蔥絲、蕃茄、洋蔥、生菜組成,唔好以為佢係單層漢堡就會食得無咁過癮,事實上食完都係相當之飽肚😝麵包厚身得嚟鬆軟而且牛油味香,漢堡扒仍然多汁,食burger嘅時候係咁漏肉汁出嚟😆雖然食得好狼狽但真係好正😂黑松露醬搽到勁厚,味道濃郁到我食完幾個鐘之後嗝氣都係濃濃黑松露味😂鐘意黑松露嘅朋友仔一定要試!
黑安堡

♡炸燒賣♡|跟餐
😉店員介紹話呢款燒賣係用老爹鉅作嘅自家產品,每粒燒賣都超級大大粒😆炸至金黃色💛外身脆又唔會炸到好硬身,內部口感就軟淋淋💛

♡老爹冬檸♡|跟餐
呢款係冬瓜檸檬茶,同樣都係放喺雪櫃冰凍,所以都唔需要加額外嘅冰塊🧊唔使驚因為冰塊溶化令到飲品淡味而且相當解膩🥰味道媲美出面$3x蚊一杯嘅手調🫶🏻成個餐即刻抵買咗

♡老爹匪翼♡|💰3隻/$25;8隻/60
雞翼表面唔會好油,表皮微脆肉嫩多汁同埋都係即叫即炸❤️‍🔥超邪惡🫶🏻餐廳仲標明「老爹匪翼正過啖仔」😂大家可以去試下~
老爹招牌堡
黑安堡
2023-08-31 94 瀏覽
之前食過老爹鉅作既魚蛋同燒賣🤫佢地今次有新搞作-老爹漢堡🍔佢地有各款味道既漢堡 款款都大份足料 而且即叫即整 堂食同外賣都得~好開心今次有機會同佢地合作 送出三份牛堡比大家 得大家都可以試吓佢地漢堡既風味 有興趣既快啲參加啦🤣👍🏻新張期間:買兩個漢堡或套餐 可享75折‼️🍔老爹招牌堡餐+老爹匪翼+泰式奶茶呢個招牌漢堡一個女仔真系食唔晒🥹材料包括:雙層安格斯漢堡扒、雙層芝士、焦糖洋蔥絲、煎蛋、煙肉、蕃茄、洋蔥、生菜 一咬落去啲肉汁踴晒出泥 熱辣辣 口感好豐富 食落相當滿足😋🍔安格斯牛堡+洋蔥圈+烏龍茶和牛鮮嫩又爆肉汁 真系食唔停口🥹油脂好豐富 再配埋生菜、洋蔥、芝士同蕃茄 真系無得輸🙌🏻再配埋佢哋嘅黑松露醬 口感好豐富‼️洋蔥圈炸到香脆💯🍔炸魚堡+椒鹽燒賣+泰式奶茶炸魚大塊過我手掌✋🏻 外香內嫩 啖啖肉 配埋佢地無得輸晚燒賣 必食之選😋

新張期間:買兩個漢堡或套餐 可享75折‼️

🍔老爹招牌堡餐+老爹匪翼+泰式奶茶

🍔安格斯牛堡+洋蔥圈+烏龍茶

🍔炸魚堡+椒鹽燒賣+泰式奶茶

2023-08-29
10 分鐘 (外賣自取)
  • 老爹招牌漢堡
「男兒口大食四方 女兒口大食窮郎」我個口擘到咁大 都唔可以一啖食晒將來⋯⋯辛苦老公了🥹🥹💓之前已經食過老爹既魚旦燒賣同招牌xo醬知道佢地呢排踩過界 做burger呀🍔🤩🤩!!雖然開業只係三日 但繁忙既晚飯時間流程安排做得幾好 眼見都有唔少外賣冷氣都夠到充裕🤣吹到我 #頭髮亂了襯岩岩新開張期 買兩個漢堡包或者套餐仲有七五折架😆😆💨⍥ 老爹招牌堡·蕃薯條·老爹冬檸⍥ 和牛堡·洋蔥圈·老爹冬檸包包回彈力強 塗上牛油再烘 香氣撲鼻夾住極豐富既配料招牌堡好巨型!超搶fo 🥰兩片安格斯漢堡 煙肉 焦糖洋蔥 有厚度既安格斯漢堡 油脂滿滿每啖都相當豐富 滿足😭😍Omg超級!!juicy!!好好食~~配搭埋不死既煎蛋 芝士 生菜點會有野挑剔喎😭😭🫰🏻和牛堡係我order既顧名思義係用上油脂比較豐富既和牛肉🤩煎封漢堡 外圍焦香 中間保持粉嫩 鎖汁力極好🥰🥰每啖都充滿油脂生菜 焦糖洋蔥 芝士 蕃茄 無左邊個都唔得!食一個都好夠飽😋🫶🏻套餐仲需要選擇漢堡醬汁職員建議burger一半就咁食另一半可以蘸醬😯諗都唔諗就緊係要試老爹秘制漢堡醬對我黎講鹹左少少 但好香濃惹味☺️重口味既朋友一定岩!蜜糖芥末明顯表現遜色啲唔
「男兒口大食四方 女兒口大食窮郎」
我個口擘到咁大 都唔可以一啖食晒
將來⋯⋯辛苦老公了🥹🥹💓

之前已經食過老爹既魚旦燒賣同招牌xo醬
知道佢地呢排踩過界 做burger呀🍔🤩🤩!!
雖然開業只係三日 但繁忙既晚飯時間

招牌堡好巨型!超搶fo 🥰
兩片安格斯漢堡 煙肉 焦糖洋蔥
有厚度既安格斯漢堡 油脂滿滿
每啖都相當豐富 滿足
😭😍Omg超級!!juicy!!好好食~~
配搭埋不死既煎蛋 芝士 生菜
點會有野挑剔喎😭😭🫰🏻

和牛堡係我order既
顧名思義係用上油脂比較豐富既和牛肉
🤩煎封漢堡 外圍焦香 中間保持粉嫩
鎖汁力極好🥰🥰每啖都充滿油脂
生菜 焦糖洋蔥 芝士 蕃茄 無左邊個都唔得!
食一個都好夠飽😋🫶🏻

套餐仲需要選擇漢堡醬汁
職員建議burger一半就咁食
另一半可以蘸醬😯
諗都唔諗就緊係要試老爹秘制漢堡醬
對我黎講鹹左少少 但好香濃惹味
☺️重口味既朋友一定岩!
蜜糖芥末明顯表現遜色啲

但依然忍唔住係咁食⋯⋯🤪
另外職員超好人
🫰🏻送左椒鹽炸燒賣同老爹雞翼比我地
佢地既燒賣無咁重粉 好彈牙👍🏻
炸完撈埋椒鹽😝無得頂~
土匪雞翼一啲都唔乾而且keep到好多肉汁

• 老爹冬檸
  • 蕃薯條
  • 洋蔥圈
2023-08-26 83 瀏覽
行經深水埗見到呢間漢堡包新開張,抱住一試嘅心態,估唔到竟然有驚喜!叫咗個「孜然羊咩堡」餐 ,包老爹匪翼同杯冬瓜檸茶。老細好好人,送左炸燒賣我食,燒賣炸到啱啱好,外脆內軟!匪翼都好野味,鬆脆外層包住鮮嫩雞肉,雞翼控不能錯過!杯冬瓜檸茶都好特別,酸中帶點冬瓜嘅清新,好 match,用來解膩一流!最後講主菜:「孜然羊咩堡」羊肉好厚足料,咬開非常juicy爆汁,羊肉完全唔騷,孜然味同羊肉好夾,野味得來又無蓋過羊肉味。另外個包都處理得好好,有烤焗過再加牛油,就咁食個包都正!總括來講好有水準,深水埗難得有咁高汁嘅 burger!下次要再去試佢個和牛堡!
叫咗個「孜然羊咩堡」餐 ,包老爹匪翼同杯冬瓜檸茶。
老細好好人,送左炸燒賣我食,燒賣炸到啱啱好,外脆內軟!
匪翼都好野味,鬆脆外層包住鮮嫩雞肉,雞翼控不能錯過!

最後講主菜:「孜然羊咩堡」

總括來講好有水準,深水埗難得有咁高汁嘅 burger!
下次要再去試佢個和牛堡!
2023-08-26
5 分鐘 (堂食)
下午茶