2019-06-17
我個仔不嬲都鍾意食台灣嘅蔥油撈麵,老媽拌麵我每次去台灣都會買兩包返香港比佢食,估唔到屋企樓下竟然開咗老媽拌麵嘅餐廳,我一定要同小朋友去試下啦。望吓餐牌見到價錢都算合理,而且除咗麵之外仲有好多其他小食我同小朋友一於一人一碗蔥油嫩雞拌麵,見到蔥油份量都唔少,仲有少少XO醬提升味道,最正係有隻半山熟蛋,撈麵連埋蛋汁一齊,味道雙倍好味,雞肉並唔係好似雞絲咁樣,真係一塊塊大雞柳,全部材料撈埋一齊食,味道香濃,分量充足,我一個女人仔都食唔晒一碗。不過可能因為我貪心又叫咗幾樣小食所以先食唔晒個麵,不過小食實在太吸引我啦,有鴨舌,牛腱同埋滷水雞翼,全部都好入味,小朋友都食到停唔到口。食台灣野又點可以唔飲台式飲品,不過近排實在飲得太多珍珠奶茶,所以試吓凍仙草飲品,飲落感覺好似涼粉一樣,透心涼。小朋友就飲蘋果梳打,唔會太甜,大大杯,正!小朋友飲飽食醉,買埋單出門口佢已經話下星期要再嚟食,哈!
望吓餐牌見到價錢都算合理,而且除咗麵之外仲有好多其他小食
埋單出門口佢已經話下星期要再嚟食,哈!