2017-07-28 935 瀏覽
yoho 1期終於開了!元朗西鐵K出口直接接駁yoho 1期,十分方便!八時左右到達餐廳範圍,每間店都很多人排隊。最後選了翡翠江南,等了不用半小時可以入座。在等待期間發現yoho mall的apps,有預先取票功能。二人餐,包括前菜,湯,麵,生煎包,主菜。意想不到首先上菜的是-賽螃蟹。份量正常,蛋白炒得滑溜又有口感,十分美味。然後前菜拼盤3點,每人一份。楊州香淆蹄膀- 肉絲香軟,啫喱爽口。千層青瓜捲- 手功心機菜,其實是酸青瓜,爪肉偏軟淋秘製酒糟蛋- 酒味一般,茶木更勝一籌蔥油開揚拌麵-份量太少,兩三口便吃完,但味道足,拌麵湯味濃,充滿肉鮮味。生煎包-一般宮保雞丁- 雞肉偏甜,多吃幾粒辣味慢慢出現。腰果不夠脆口老上海醃篤鮮- 湯竟然係最後才上。湯中有幾粒咸肉,湯頭十分鮮味,每一口都有濃厚肉鮮。份量十分足夠。總結,上菜速度合理,但上菜次序全錯,2人餐份量略小,整體有待進步。
yoho 1期終於開了!
元朗西鐵K出口直接接駁yoho 1期,十分方便!

二人餐,包括前菜,湯,麵,生煎包,主菜。

意想不到首先上菜的是-賽螃蟹。
份量正常,蛋白炒得滑溜又有口感,十分美味。

然後前菜拼盤3點,每人一份。
楊州香淆蹄膀- 肉絲香軟,啫喱爽口。
千層青瓜捲- 手功心機菜,其實是酸青瓜,爪肉偏軟淋
秘製酒糟蛋- 酒味一般,茶木更勝一籌

生煎包-一般

宮保雞丁- 雞肉偏甜,多吃幾粒辣味慢慢出現。腰果不夠脆口

老上海醃篤鮮- 湯竟然係最後才上。

2017-07-23 925 瀏覽
商場終於開幕,一於去湊吓熱鬧!中午12點零去到,決定行哂成個商場睇吓先再諗食咩。好多食店都已經開張了,人流亦都好多,每間食店都有條人龍。行到差唔多1點半,我哋就決定幫襯翡翠江南喇!等咗差不多大半個鐘終於有位~3個人點咗以下五款食物:醉豬手$72粒粒豬手都滲透著酒香,豬皮爽脆,好味道!木須肉炒麵 $68 有啲瘦肉絲、蛋絲、木耳絲、芽菜,味道似粗炒,普通咗啲。嫩雞燴麵 $68 一嚟到個賣相就係咁款,毫不吸引白色一粒粒果啲就係嫩雞大粒到呢⋯麵質太林,湯底太味精,早知叫排骨湯麵。香煎牛肉餅 $47 一咬爆出肉汁,食時要小心,饀料除咗牛肉,仲有洋蔥和黑椒,微辣幾惹味。黑松露燒賣 $45黑松露味幾香,饀料幾多蝦肉,但媽媽覺得食落有陣腥味,佢覺得麻麻哋。
商場終於開幕,一於去湊吓熱鬧!

行到差唔多1點半,我哋就決定幫襯翡翠江南喇!
等咗差不多大半個鐘終於有位~

3個人點咗以下五款食物:

醉豬手$72

粒粒豬手都滲透著酒香,豬皮爽脆,好味道!

木須肉炒麵 $68

有啲瘦肉絲、蛋絲、木耳絲、芽菜,味道似粗炒,普通咗啲。

嫩雞燴麵 $68

一嚟到個賣相就係咁款,毫不吸引

白色一粒粒果啲就係嫩雞
大粒到呢⋯
麵質太林,湯底太味精,早知叫排骨湯麵。

香煎牛肉餅 $47

一咬爆出肉汁,食時要小心,
饀料除咗牛肉,仲有洋蔥和黑椒,微辣幾惹味。

黑松露燒賣 $45

2017-07-22