2020-01-05 234 瀏覽
每一次來到石排一帶,我們目標只是有一間素食館子。不過,是日來到是下午茶之間,我們目標只是為了飲杯奶茶,吃點輕食,所以只好往旁邊的茶餐廳看一看。對一對價錢,性價比,我們選中了這一家《美臨小廚》,簡單下午茶。想食,又不想吃太多,我們叫了一份西多士兩個人分。這西多士煎得香脆,內心有果 Jam 餡。加上牛油與糖漿,味道算是不錯啊,慢慢切切切,慢慢一口一口吃,甜甜的,軟軟的,香香的,很是滿足。每人都有一杯奶茶,一杯跟餐的,一杯是散點的。因為叫多一份餐又實在吃不下。這是的奶茶奶味充足,茶味香滑,濃度適中,加少少糖更添香口感覺,絕對是一杯好奶茶。餐廳簡單,味道簡而美,是日牛刀小試一個下午茶,感覺良好。

餐廳簡單,味道簡而美,是日牛刀小試一個下午茶,感覺良好。
2018-11-16 276 瀏覽
有野做搞到成差唔多十點先食得飯,係附近拿拿林搵左間茶記醫肚。揀呢間主要係因為個價錢,$38 ja! 同尋日食既價錢係一樣,不過我想食東江鹽雞,所以就入左黎食。有例湯送,當然個湯同尋日個間無得比。但係雞係好正的,肉質好嫩,個味都OK。不過可能我餓過飢既關係,我居然食唔晒!佢D飯份量又多,齋食呢個無D汁落肚又爭D既。唯有食埋D雞同菜埋單啦。熱飲不用加錢,凍飲就加$3。真係良心企業呀T_T

有例湯送,當然個湯同尋日個間無得比。
但係雞係好正的,肉質好嫩,個味都OK。
唯有食埋D雞同菜埋單啦。
熱飲不用加錢,凍飲就加$3。真係良心企業呀T_T
2018-11-15