2019-03-18
次次行過都見好多人排隊,見今日得閒,所以都排埋一份,今日嚟到「美味餃子店」。煎雲耳椰菜肉餃 拼 韭菜餃(7隻,$43)個煎法係傳統屋企煎嘢食嘅邊方法,煎香個底同邊位,但中間就輕輕焙一焙。如果用日式煎餃或鍋貼嘅方法,落水同粉漿去煎,唔知會唔會淋身小小同個底再香口小小😆。因為好大隻,d餡都好多,所以再多汁水,一定要用碟墊住食,因為會滴汁。韭菜餃個味比較好食d,好香🤤🤤🤤。(湯)雲耳椰菜肉餃 拼 韭菜餃(7隻,43)個湯真係精華嚟,魚湯味🤤🤤超超超超超好飲。如果有湯嘅話,雲耳椰菜肉餃比起韭菜更加好食。因為為椰菜味比韭菜清小小,唔會搶走d湯味🤤🤤。因為d餃子好大隻好滿餡,基本上如果飲晒d湯+食晒d餃,就已經好飽。湯餃性價比高d,因為有個魚湯。我落完單之後聽到隔離枱想點韭菜餃,店員姐姐同佢講已經無晒韭菜,😂😂好彩早佢地一步落單姐。
煎雲耳椰菜肉餃 拼 韭菜餃(7隻,$43)
(湯)雲耳椰菜肉餃 拼 韭菜餃(7隻,43)