2019-08-24
今天行女人街,肚仔餓,但糧尾就要找好食抵死的,檔與檔之間見到“美味小鮮肉”,門外餐牌價錢都是30餘元,就有麵有汽水;68蚊就有1人打邊爐,抵呀!立即入去試。一開門就有一位笑容滿面的小姐迎接同帶領位置,遞上餐單。 這裡好正,可以直接用水筆係餐牌寫。裝修中國化,廚房設計成中國式亭台,用玻璃做遮擋可清楚睇到廚師們的製作。一睇餐牌就更開心,100% 新鮮肉,現在新鮮肉難求。款式多:有麵,鐵板套餐,1人火鍋,小食等。飲品選擇不少,還有羅漢果特飲來到潮州店,魚丸、豬肉餅必試, 有4款麵類揀,單點($30), 套餐($38),雙併再加$5還可以選擇酸辣湯底,都只是加$6,所以點了一個雙併魚丸、豬肉餅套餐配酸辣湯底,連罐裝汽水。等一陣,一碗熱辣辣的湯麵同可樂就到。材料不少:豬肉餅肉筋比例適中,厚切,所以咬落去彈牙肉味濃,同之前食的好味多;魚丸不失潮州味,爽滑彈牙;米線幼滑配上酸辣湯底同多多蔥花,感覺香酸辣齊,味道不錯。見到好多人, 一早就來打邊爐,我都不已為意,直到我隔離食客點了,我就知份量十足,好大碟。偷影還有原來鐵板套餐很好玩的,見到食客自己將食物炒來炒去下次等我叫多兩三個朋友一齊試。
還有原來鐵板套餐很好玩的,見到食客自己將食物炒來炒去
下次等我叫多兩三個朋友一齊試。