2023-02-21 292 瀏覽
買隔壁家奶茶的時候順便買了份炸雞,第一次叫號沒聽到我承認是我的問題,因為我去了別的店買東西,但是在我拿著小票去問的時候,店員看都不看一眼,也不問我多少號就說「沒有!」,讓我白等了半小時,在我提出問題的時候還要扯著嗓子和我爭執,說「那你投訴我嘛!」那不好意思我電話已經打了,這個投訴你吃定了。但凡你好好給我道歉我都懶得跟你吵,畢竟我也趕著下班回家。我光顧這麼多家不同的餐飲店,這種上趕著要投訴的服務態度還真不多見。為了幫你達成打個差評的願望,我努努力也得給你寫到兩百字,再接再厲喔。

外賣自取
繼續新年🧧開運系列🎉好運🍀係唔應該獨樂樂既🫢要開心𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗埋俾身邊既親朋戚友們💃🏻先黎個開運美食分享啦🥢~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🧧開運聚財組 (優惠價$138 • 原價$150)🧧期間限定 : 𝟏𝟔 𝐉𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑 - 𝟐𝟗 𝐉𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑𝟏桶🗑有齊𝟒種招牌美食❤️‍🔥.✨香香炸金雞 (香香炸雞𝐋)皇牌❣️粒粒都金金黃黃⚜️唔會乾身,有肉汁💦.✨️天天快樂 (海苔樂薯)外層脆脆💫,內𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡😙表面沾滿海苔粉💚,好好食😋.✨️年年魷魚 (酸甜炸脆魷)魷魚🦑一啖一條岩岩好😝唔韌 • 彈牙 • 易咬🤓.✨️甜心大吉 (甜心地瓜球12顆)圓轆轆 • 脹卜卜🙆🏻‍♀️有𝟐隻顏色 : 紫色💜紫薯 ; 黃色💛甜薯各包住另一隻色既內餡🤲🏻外層脆皮𝐐𝐐,內餡綿綿😙.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺新鮮即叫即炸🔥🔺炸鍋既油清澈到不得了💎絕對唔係萬年油👍🏻🔺店員哥哥服務好好 • 有禮貌🙇🏻‍♂️做野又快手💨~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
繼續新年🧧開運系列🎉
好運🍀係唔應該獨樂樂既🫢
要開心𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗埋俾身邊既親朋戚友們💃🏻
先黎個開運美食分享啦🥢
🧧開運聚財組 (優惠價$138 • 原價$150)🧧
𝟏桶🗑有齊𝟒種招牌美食❤️‍🔥
開運聚財組
開運聚財組

✨香香炸金雞 (香香炸雞𝐋)
皇牌❣️粒粒都金金黃黃⚜️
唔會乾身,有肉汁💦
香香炸金雞 (香香炸雞𝐋)

✨️天天快樂 (海苔樂薯)
外層脆脆💫,內𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡😙
表面沾滿海苔粉💚,好好食😋
天天快樂 (海苔樂薯)

✨️年年魷魚 (酸甜炸脆魷)
魷魚🦑一啖一條岩岩好😝
唔韌 • 彈牙 • 易咬🤓
年年魷魚 (酸甜炸脆魷)

✨️甜心大吉 (甜心地瓜球12顆)
圓轆轆 • 脹卜卜🙆🏻‍♀️
有𝟐隻顏色 : 紫色💜紫薯 ; 黃色💛甜薯
各包住另一隻色既內餡🤲🏻
外層脆皮𝐐𝐐,內餡綿綿😙
甜心大吉 (甜心地瓜球12顆)

🔺新鮮即叫即炸🔥
🔺炸鍋既油清澈到不得了💎絕對唔係萬年油👍🏻

🔺店員哥哥服務好好 • 有禮貌🙇🏻‍♂️做野又快手💨
2022-09-11 216 瀏覽
繼光香香雞在上水中心開業了一陣子,一直未試過。每天放工時間經過,都見到一大堆人排隊。趁著今日少人,就試試他。香香雞即點即炸,皮脆肉嫩,味道能與台灣當地的總店相比。在上水食嘢,又有多一個好選擇!
2022-08-22 178 瀏覽
呢家上水分店都開咗一段時間喺正連接上水鐵路站天橋隔離佢有塊玻璃比大家見到全部係即叫即炸 而且佢哋話唔會用千年油每天都會換油甘好似一開波就買來食着數啲® 公Doil最新鮮- 份炸雞大概$40左右加上啲調味粉辣粉的確幾好食不過件數就唔多佢有個電子磅確保每袋嘅炸雞重量唔會差太遠呢個又真心的欣賞可以一試!
呢家上水分店都開咗一段時間
確保每袋嘅炸雞重量唔會差太遠
呢個又真心的欣賞
可以一試!
2022-07-12 429 瀏覽
🔥🍗🐔【 繼光香香雞 】🐔🍗🔥⋄—————⧫♟⧫—————⋄ 📣繼光香香雞又推出期間限定新品🆕係非常吸引嘅「韓式芝士雞翼」😍 即叫即炸,雞皮香脆,雞肉醃得勁入味,肉質嫩滑又多汁🤤加埋韓式風味醬🇰🇷香濃芝士醬🧀 超惹味‼️⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🍗韓式芝士雞翼🧀($60/7隻)(韓式風味醬+香濃芝士醬)🌸桂香酸梅湯( $10 )🍹百香果冰茶( $10 )⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🗓販售日期:2022/29/6(三) - 2022/27/7(三)📍販售地點:全香港門市⋄🔸中環店🔸中環皇后大道中93號中環街市2樓246A號舖🔸坑口店🔸坑口培成路15號連理街商場110B舖🔸葵涌店🔸葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓303A舖🔸淘大店🔸牛頭角道77號淘大花園商場地下140舖🔸上水店🔸上水智昌路3號上水中心2樓2002-2003號舖🔸屯門卓爾店🔸屯門石排頭徑1號卓爾居商場地下G6鋪⋄⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #yummy #instafood #foodblog
🔥🍗🐔【 繼光香香雞 】🐔🍗🔥

—————⧫♟⧫—————

📣繼光香香雞又推出期間限定新品🆕
係非常吸引嘅「韓式芝士雞翼」😍

即叫即炸,雞皮香脆,雞肉醃得勁入味,肉質嫩滑又多汁🤤

加埋韓式風味醬🇰🇷香濃芝士醬🧀 超惹味‼️

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🍗韓式芝士雞翼🧀($60/7隻)
(韓式風味醬+香濃芝士醬)

🌸桂香酸梅湯( $10 )
🍹百香果冰茶( $10 )

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🔸上水店🔸
上水智昌路3號上水中心2樓2002-2003號舖
🔸屯門卓爾店🔸
屯門石排頭徑1號卓爾居商場地下G6鋪

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #yummy #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #ccrreami上水 #ccrreami繼光香香雞 #韓式芝士雞翼 #繼光香香雞
#台灣鹽酥雞界第一品牌
2022-07-05
2022-04-25 332 瀏覽
疫情下封關那麼久,沒得外出遊玩,我們途經上水,就到這兒吃吃台式小食店繼光香香雞吧。我本已經忘記了以往在台灣吃這間小店的味道咯。點了一份大的炸雞以及墨魚甜不辣。炸雞份量都不算太少,大大粒的炸雞,溫度夠熱,大大嚿,上邊有點像五香粉的調味,夠香,也不錯。墨魚甜不辣其貌不揚,看上去就是一條一條長條形的黑色物體,不算特別好看,不過味道係點墨魚汁香,好像那些黑色墨丸一樣。質地和平日的甜不辣也有點兒相似,帶點煙韌嚼勁。
疫情下封關那麼久,沒得外出遊玩,我們途經上水,就到這兒吃吃
台式小食店繼光香香雞吧。

我本已經忘記了以往在台灣吃這間小店的味道咯。

點了一份大的

10 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2022-03-01 228 瀏覽
呢家上水分店都開咗一段時間喺正連接上水鐵路站天橋隔離佢有塊玻璃比大家見到全部係即叫即炸 而且佢哋話唔會用千年油每天都會換油甘好似一開波就買來食着數啲👀😂🙈D oil最新鮮一份炸雞大概$40左右 加上啲調味粉辣粉的確幾好食不過件數就唔多佢有個電子磅 確保每袋嘅炸雞重量唔會差太遠呢個又真心的欣賞可以一試!
呢家上水分店都開咗一段時間
確保每袋嘅炸雞重量唔會差太遠
呢個又真心的欣賞
可以一試!
2022-02-09 152 瀏覽
每次經過 ✨繼光香香雞 都會被炸雞的香味吸引住!新春期間,佢哋仲推出咗 新春分享桶🔥!呢個「新春分享桶」就好似盆菜咁,桶內有齊4種口味 - 香香炸雞(L)+酸甜炸脆魷+墨魚甜不辣(海苔)+甜心地瓜球(2份),同家人一齊分享就最啱啦!🐓香香炸雞:香脆惹味,雞肉仲好嫩,好正!🐙酸甜炸脆魷:香脆彈牙,咸咸地,好惹味!🦑墨魚甜不辣:黑黑嘅外表好特別,入口甜甜地,有點像炸魚條。🍠甜心地瓜球:香甜帶點煙韌,兩個小朋友好喜歡!✨新春分享桶 - 開運價$119(原價HK$132)#期間限定,去到2月6日咋!想食嘅朋友要留意啦!

🐓香香炸雞:香脆惹味,雞肉仲好嫩,好正!
🐙酸甜炸脆魷:香脆彈牙,咸咸地,好惹味!
🦑墨魚甜不辣:黑黑嘅外表好特別,入口甜甜地,有點像炸魚條。
🍠甜心地瓜球:香甜帶點煙韌,兩個小朋友好喜歡!

✨新春分享桶 - 開運價$119(原價HK$132)
#期間限定,去到2月6日咋!想食嘅朋友要留意啦!

2022-01-31
2021-07-09 529 瀏覽
天氣熱辣辣,食下香噴噴嘅串燒再配冰凍飲品,真夠爽!🥳 繼光香香雞最近推出咗「八寶串炸」~鍾意食串燒就啱晒「八寶串炸」一共有8款唔同嘅串燒,有魷魚腳、豬梅肉、雞柳條、雞腎丶雞翼尖、四季豆、茄子同埋杏鮑菇。串燒料以獨家特調辣醬醃製,炸製後再灑上特製辣粉、乾朝天椒籽、大紅袍花椒碎末、香蔥等等嘅辛香料🥳 每一串都係一口Size,仲可以好豪邁「一次幾串一齊食」買嗰時店員有問可以食到幾辣,我揀咗小辣,入口帶有獨特嘅椒麻乾香💗超惹味,8串夾埋只係$38咋! 依家喺1200-1700時段,買炸物再加購飲品($15),仲買一送一添🥳我揀咗一杯百香果冰茶,送咗酸梅湯,兩款飲品都幾好,配串燒就啱晒👍🏼

好耐冇食過繼光香香雞 當日去開上水 記得上水系有分店諗住去食下拉 咁我當時叫左一份大既香香炸雞 ,點知道店員竟然冇問到我辣唔辣都算拉 ,仲要比凍既我 咁我咪叫佢炸過一份熱既比我拉,點乜知 最激氣既係個店員聽完我講要炸過一份熱既比我黑我面 。到我拎果陣都系又黑又濃 食落去好乾身囉 搞到我以後都唔係好想再食 咁樣既服務態度同埋又咁乾身又濃又黑都比客 真系送比我都唔食 以後都唔會再食 明明我記得以後繼光香香雞好好食 又好多分店我成日去食 經過今次之後我唔會再食囉😡😡😡
2021-04-21 607 瀏覽
窮遊香港-上水繼光香香雞新品 麻辣鴨血烏冬 呢排鴨血真係爆熱 所以我又去試試 咁岩見到佢仲有炸物小食 買一送一優惠(餐牌睇圖).⭐️麻辣鴨血烏冬$55跟餐選擇兩款配料(百葉豆腐/魚腐)麵有(烏冬/王子麵)可以加$2轉香香雞🥰鴨血真係好厚身 同嫩湯底 小麻 小辣 味道偏向藥材feel應該落左唔小香料👍🏻百頁豆腐 幾Q彈 中間有小小氣孔😋浸一浸湯吸汁食好多.(如果買 經典套餐送 炸物小食買一送一券(可睇圖))叫左 ⭐️必點套餐組合1 $53有👍🏻香香雞 同海苔香脆樂薯野食都係即炸 好脆口炸物小食點左⭐️黑白墨魚花枝丸 👍🏻香脆外層 入面有墨魚粒⭐️金沙芋泥球 👍🏻咬開爆蛋黃汁 .#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_上水. #繼光香香雞 (上水)上水智昌路3號上水中心2樓2002-2003號舖.⭐️評分:味道:4/5環境:3/5 外賣服務:3/5 外賣抵食:3.5/5
(餐牌睇圖)
⭐️麻辣鴨血烏冬$55
跟餐選擇兩款配料(百葉豆腐/魚腐)
麵有(烏冬/王子麵)可以加$2轉香香雞
🥰鴨血真係好厚身 同嫩
湯底 小麻 小辣 味道偏向藥材feel
應該落左唔小香料
👍🏻百頁豆腐 幾Q彈 中間有小小氣孔
😋浸一浸湯吸汁食好多
(如果買 經典套餐送 炸物小食買一送一券(可睇圖))
叫左 ⭐️必點套餐組合1 $53
有👍🏻香香雞 同海苔香脆樂薯
野食都係即炸 好脆口
炸物小食點左
⭐️黑白墨魚花枝丸 👍🏻香脆外層 入面有墨魚粒
⭐️金沙芋泥球 👍🏻咬開爆蛋黃汁
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_上水
#繼光香香雞 (上水)
上水智昌路3號上水中心2樓2002-2003號舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:3/5 外賣
服務:3/5 外賣
抵食:3.5/5
依間外賣店好大間,一行過就聞到香噴噴,即刻試吓先😋 🥳套餐「必點組合1」$531號餐除了有店家招牌人氣香香炸雞之外,仲有香脆樂薯。炸雞見住佢即炸,🤤真係香氣四溢~趁熱食最正,咬落去都幾嫰,唔會食到成咀都係油,而且仲好入味添。另外配咗杯「桂香酸梅湯」,酸梅味好香,不過,個人覺得有少少甜。🥳青白椰菜花 $24是台灣人氣小吃🥦有綠色同埋白色椰菜花,啱啱炸出嚟,特別香口😋🥳 酸甜炸脆魷 $39 本身就好鍾意食炸魷魚🦑,魷魚好鬼彈牙又有鮮味,呢個仲配埋泰式酸甜醬,沾來食特別好味。🥳麻辣鴨血餐$55(特別推介👍🏼)依個超抵食!鴨血有3大塊,每塊都好滑溜入味。跟餐可以選2款配料,我選了甜不辣條同埋香菇貢丸,然後可以配埋麵食(王子麵/烏龍麵/冬粉)。好鍾意佢個湯底,都算辣但係唔會辣到噴火😋 係麻而不辣嘅感覺,湯底原來係獨門麻辣配方,用咗成13種香料調製,好香。
依間外賣店好大間,一行過就聞到香噴噴,即刻試吓先😋

🥳套餐「必點組合1」$53

必點組合1 +桂香酸梅湯

🥳青白椰菜花 $24
青白椰菜花

🥳 酸甜炸脆魷 $39

🥳麻辣鴨血餐$55(特別推介👍🏼)

麻辣鴨血餐

麻辣鴨血餐
  • 酸甜炸脆魷
2021-02-10 455 瀏覽
🩸🦆【繼光香香雞 • 麻辣鴨血餐】🦆🩸⋄想食得豐盛啲,必試繼光香香雞嘅「麻辣鴨血餐」🤩🤩鴨血鮮嫩欲滴,香辣噴汁🌶配以Q彈豆腐,口感超豐富👍🏻仲有各款主食麵類隨意選搭,上水店限定❗️⋄🌶麻辣鴨血餐🦆 $55(上水店限定)⋄麻辣鴨血 + 百頁豆腐+ 魚豆腐主食:王子麵香香炸雞⋄————— ⧫♟⧫ —————⋄🐔🍗 【繼光香香雞 • 一號餐】🍗🐔⋄🎖台灣第一人氣炸雞,離遠已經聞到香香雞獨特嘅香氣😍‼️⋄ 一號餐除咗有人氣香香雞之外,仲有紫菜味嘅薯條😋 口感香脆,滋味獨特,絕對係必點組合💯⋄👍🏻必點組合 : 1 號餐 $53⋄🍗香香炸雞(大)🍟香脆樂薯(海苔)♣️桂香酸梅湯 +$10
🩸🦆【繼光香香雞 • 麻辣鴨血餐】🦆🩸

想食得豐盛啲,必試繼光香香雞嘅「麻辣鴨血餐」🤩🤩

鴨血鮮嫩欲滴,香辣噴汁🌶

配以Q彈豆腐,口感超豐富👍🏻

仲有各款主食麵類隨意選搭,上水店限定❗️

🌶麻辣鴨血餐🦆 $55
(上水店限定)

麻辣鴨血 + 百頁豆腐+ 魚豆腐
主食:王子麵
香香炸雞

————— ⧫♟⧫ —————

🐔🍗 【繼光香香雞 • 一號餐】🍗🐔

🎖台灣第一人氣炸雞,離遠已經聞到香香雞獨特嘅香氣😍‼️

👍🏻必點組合 : 1 號餐 $53

🍗香香炸雞(大)
🍟香脆樂薯(海苔)
♣️桂香酸梅湯 +$10
2021-02-06
下午茶
2021-02-06 355 瀏覽
又到咗思鄉嘅時候 去到西門町必買必食嘅繼光今次除咗叫炸雞外 仲叫咗兩個台灣風味做一個午餐岩岩好👍🏻👍🏻.🐥招牌香香炸雞黎得繼光 冇可能唔食嘅炸雞食完真係有返左台灣嘅感覺炸得好香口 一貫水準 正餐/小食都一流👍🏻🐥台式滷味肥牛片+滷大腸+甜不辣條+魚豆腐+杏鮑菇+撈麵超大份餐滷味滷得夠曬入味又足料 加埋個麵 正👍🏻🐥麻辣鴨血+百頁豆腐+香菇貢丸香!麻!辣!有質數嘅麻辣 鴨血先係重點 冇腥味配埋麻辣 會想一食再食
又到咗思鄉嘅時候

配埋麻辣 會想一食再食
台式滷味
麻辣鴨血+百頁豆腐+香菇貢丸
2021-02-03 325 瀏覽
相信人人去台灣都應該有食過,太耐無得去旅行🧳,經過好香又忍唔住買嚟頂吓癮😄.原來上水店係「繼光香香雞」嘅全球首間炸雞滷味複合概念店,除咗有炸雞🐔之外,仲多咗🌶麻辣鴨血🐦同麵食🍜,一次過食到幾款台灣美食都幾好😄———————————————————————————🥢香香炸雞🍗💬睇住即叫即炸,熱辣辣,香脆可口,仲有汁💦爆出來,真係要睇熱,絕對係那些年的味道😄.🥢台式熱滷麻辣鴨血餐🍲💬麻辣湯底夠濃,好重花椒🌶同中藥🌿,鴨血大大件,仲有百頁豆腐同三椒魚餅,全部都好入味,配埋撈烏冬夠晒飽肚😊
———————————————————————————
🥢香香炸雞🍗