餐廳: 綠怡咖啡廳
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-04-04 2586 瀏覽
今日到鰂魚涌見客,與同事食個慢lunch,就去了酒店咖啡室。想不到有set lunch,這個東南亞午市套餐價錢$188幾合理。先來的是泰式小食拼盤,有兩串沙satay,兩件咖喱角和無骨鳳爪,賣相不算精美,但味道很不錯,satay 的肉幾juicy,脆脆的咖喱角也不差。主菜方面,因為想食蒜蓉包,我點了泰式青咖喱春雞,微辣的青咖喱汁,用來點麵包吃一流,春雞嫩滑,屬高水準之作。唯一美中不足的是,原來這個set lunch 是不包飲品的!我們圴覺得被餐牌誤導了,因為上面寫著特飲加$20,就以為正常的咖啡和茶就不另外收費,雖然餐廳員工有提醒我們,但真心想飲杯飯後咖啡的我們也照order了。

2023-03-29
午餐
2023-02-28 2414 瀏覽
晩上約左朋友見到有四人優惠,星期一諗住去嘆個自助餐,從來未食過咁差既自助餐,好失望呀😭沙參玉竹湯有果汁糖膠味好假,魚放喺熱嘅出煙既蒸爐但食係凍既,茄汁西班牙飯有怪味,食左魚生(三文魚,鯛魚,吞拿魚)無咩味,脆皮雞唔脆,連薯仔沙律都唔好食,唯獨有生蠔食,生蠔都尚算新鮮,甜品都正常,但芝士意大利餅酒味過濃,好嗆喉,同朋友們山長水遠滿心期待去食,食完真心差呀😭😭😭😭😭希望酒店可以大大改善一下自助餐食物質素!
2023-02-27
2023-02-23 1615 瀏覽
鹹點係冰既。就算換過。都只係翻熱。完全無誠意差到一個點。甜點都只係過得去,一啲可取之處都無。唔明白點解一間酒店可以做到咁既質素。唔洗錢都1000%唔需要考慮浪費時間金錢.!
鹹點係冰既。
就算換過。都只係翻熱。完全無誠意
差到一個點。甜點都只係過得去,一啲可取之處都無。

浪費時間金錢.!
2023-02-23
2023-02-14 1636 瀏覽
昨晚去食此酒店的自助晚餐,第一次嘗試此酒店的自助晚餐,失望至極,海鮮區的蟹腳鹹過鹹魚,熟海鮮乾到好似食緊魷魚絲咁,龍蝦每次限取半邊,生蠔每次限取兩隻,生蠔次次大細靠運氣,有工作人員即開生蠔,啲生蠔幾新鮮。壽司差過爭鮮,舊飯超級硬。肉骨茶口味頗淡,甜品芒果糯米飯的芒果極少。唯獨熟食區的牛仔骨及糖醋魚塊比較正常,飲品方面有檸檬茶,味道唔錯,甜品區的芝士蛋糕味道不錯,但是職員態度敷衍,價錢唔低,但水準很低,食物及服務完全唔係一間酒店自助晚餐應該有嘅水準。
2023-02-13
  • 生蠔
2023-01-15 2324 瀏覽
慶祝10週年婚慶,諗住咁耐冇食龍蝦,見到有優惠就一家三口去試下,點知。。。中伏😮‍💨😮‍💨首先冷盤,寫明無限量供應🦪生蠔🦞龍蝦(係無限量供應每人每次攞半邊😮‍💨)次次攞好似要求你比咁😤😤😤😤,🦪再講生蠔冇咩肉食😮‍💨😮‍💨,🦀長腳蟹好咸。壽司好似爭鮮😅,刺身切好厚,又唔孤寒😅。熱盤 阿囡第一時間去攞切片牛肉,比一片仔😳重要係硬到咬唔到😳。有避風塘炒蟹夾,但有啲乾。辣炒東風螺🐚,一般。🐟蒸魚好食,肉質嫩滑,一定要熱食。奇怪的芝士焗🦪,放在蒸爐中😳,重要好咸😮‍💨。冇意粉,炒麵得糯米飯(小朋友唔太合適)。可以食雞蛋仔,同夾餅。炸物,炸🦪👍🏻,炸釀蟹蓋,還可以。甜品,有三款小蛋糕,細細件,一啖就食左。還有水水的紅豆沙😮‍💨。整體說,要對自己好啲😅😅😅以上評語是個人感受,各花入各眼。👀👀👀
炸物,炸🦪👍🏻,炸釀蟹蓋,還可以。

2023-01-11
紀念日
用餐優惠
優惠券
2023-01-01 1710 瀏覽
聖誕節7百幾一位 提早訂枱本身滿心歡喜好期望但估唔到真係咁差☑️價錢:性價比極低⭐️(5星滿分)食既野完全唔值😢味道中等至偏低 種類極少連最普通既魚生竟然都要排隊排長龍仲要唔新鮮 每次到你既時候就得番d頭頭尾尾🫣比較正常普通既野 燒雞 竟然因為無野食選擇而比人夾曬😧💓最好食就係即炸既沙翁😂🥲☑️服務:⭐️⭐️⭐️(5星滿分)帶位職員有禮貌、熱情❤️其他職員一般🟰總結:⭐️(5星滿分)十分無奈 同港島海逸君綽差好遠(海逸君綽食過好滿意💓起碼食物對得住價錢)希望酒店認真研究下以上既問題😥
聖誕節7百幾一位 提早訂枱
本身滿心歡喜好期望
但估唔到真係咁差

☑️價錢:性價比極低⭐️(5星滿分)
食既野完全唔值😢
味道中等至偏低 種類極少

連最普通既魚生竟然都要排隊排長龍
仲要唔新鮮 每次到你既時候就得番d頭頭尾尾🫣

比較正常普通既野 燒雞
竟然因為無野食選擇而比人夾曬😧

💓最好食就係即炸既沙翁😂🥲

☑️服務:⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
帶位職員有禮貌、熱情❤️
其他職員一般

🟰總結:⭐️(5星滿分)
十分無奈
同港島海逸君綽差好遠
(海逸君綽食過好滿意💓起碼食物對得住價錢)

希望酒店認真研究下以上既問題😥
2022-12-25
10 分鐘 (堂食)
聖誕節
  • 沒有
在KKday見到北角海逸酒店 27/12都近少少聖誔時間,見到$970/2人都幾抵就買當食聖誕大餐整體以$485可以食到自助晚餐,仲有這些日子都幾平吓,食物質素還可以,但補食物真心好慢,同因為之前有圍團餐令不少食物都不多,有點失望生蠔即開,不太厚身,味道都幾濃味,最後食咗7隻龍蝦有驚喜,肉質不錯食到新鮮感,最後2人拿了4隻刺身剛拿到三文魚腩好味,第二轉就變成普通。台灣鱲魚味道偏淡,希靈魚和吞拿魚一開始沒有,幸好最後都食到,但就普通。壽司飯唔得好硬冷盤,蝦和螺正常。長腳蟹不知是否拿太底的,十分咸唔好食羊脾幾濃味,燒牛肉煮得剛好,最後食咗2片。蒜蟹鉗已打碎咗殼都易食不錯。咖喱角幾足料同熱豉油雞,魚,牛仔骨,西蘭花,肉丸普通正常。扇貝大隻但偏凍墨魚汁芝士飯,墨魚飯來到再在一個大芝士內混好,味道可以但不會食太多湯冬陰公不太辣重椰香味,中湯偏咸但都足料咖喱最普通的不錯,另一款綠和紅偏水,3款想要舊薯仔都冇牛腩刀削麵感覺太”蘇”不太喜歡吃和麵口感偏淋。麵檔選擇不多,每樣得一款,湯就有腩汁或肉骨茶煎堆同蛋散好味,雞蛋仔都不錯,窩夫太淋身普通,生果正常,蛋糕只吃了2款都可以,有杏仁豆腐幾特別味道可以見

生蠔即開,不太厚身,味道都幾濃味,最後食咗7隻

龍蝦有驚喜,肉質不錯食到新鮮感,最後2人拿了4隻

冷盤,蝦和螺正常。長腳蟹不知是否拿太底的,十分咸唔好食

豉油雞,魚,牛仔骨,西蘭花,肉丸普通正常。扇貝大隻但偏凍

湯冬陰公不太辣重椰香味,中湯偏咸但都足料

咖喱最普通的不錯,另一款綠和紅偏水,3款想要舊薯仔都冇

見竟然有沙翁咁少可,等了5分鐘即時取走,細細粒好味但等的時間一次整6粒比較耐

雪糕沒想到最保險竟然係全餐飯最難食,連附近幾張桌都覺得,真心失望

紅豆沙偏水不太甜,如多點豆就更好食

檸檬茶好飲不太甜有味,蘋果梳打唔得,咖啡偏苦又酸
家人正日生日, kkday購買後, 想問有冇生日蛋糕送上, 酒店答我冇呢個服務, 都算, 一件小cake都沒有。買完都覺得有點中伏, 但比左錢就照去啦...點知真係中大伏!一入去感覺就是90年代好舊的酒店, 除左坐得舒服之外, 食物同管理真係好差。間餐廳管理都好有問題, 我見到行政總廚居然會出來切魚生, 切出來的魚生仲要帶有魚鱗的, 好彩見到冇食, 否則老人家食左就好危險。另外,有一個切肉counter, 應該係有職員standby, 但冇晒人, 個客自己拎起把10幾寸長的切肉刀自己落手切, 有咩意外邊個負責?!開蠔的職員居然會用毛巾包住生蠔來開, 我見佢只得一對好薄膠手套, 好容易會比蠔殼刺傷, 間酒店好似完全唔夠人手, 又唔理員工安全!食物方面, 食完冇肚痛, 但我地都唔係高要求的人, 真心覺得食物好難吃, 海鮮唔夠新鮮, 蟹腳全部都係咸味, 唔知自己食緊咩, 一D鮮味都冇, 魚生都係唔新鮮, 熱盤種類都唔太多, 有咕嚕肉 (但大快X的都好食過佢)...沙律都冇咩款...去到13:30已經冇人再refill食物...未試過食buffet食唔飽, 因為真係好難食, 雪糕不是杯裝, 是

雪糕不是杯裝, 是一大桶仲要客人自己伸手"不", 好難處理, 疫情下要客人自己落手, 感覺好唔衛生!
蛋糕同撻食得出全部都係外購返來, 個餅底淋晒

大家真係唔好貪平, 一次都受夠, 真不明白kkday點解過去一個月咁多5星好評...
2022-12-11
5 分鐘 (堂食)
生日
用餐優惠
團購
假日自助午餐(星期六、日及公眾假期)$428🍴魚生 (7/10)三文魚有魚味,雖然唔肥但勝在厚切大大舊有口感!🦪生蠔 (7/10)大隻,creamy有微微海水味,唔會太鹹同腥,ok食得過!🍴沙律 (7.5/10)竟然有羽衣甘藍!菜好乾身爽口,好食!🍴熟食 (7.5/10)肉醬長通粉有茄味濃郁,芝士忌廉薯仔麵團好煙銀又有香濃芝士味,炸蠔香脆但少少腥,香草雞雞肉都滑有香草味,萄汁西蘭花都夠香濃,西蘭花唔會太腍,燒牛肉三成熟,肉質都唔鞋口,有肉香,整體唔錯!🍴甜品 (6/10)蛋糕朱古力係香濃唔甜,好食,另一啲就太膩太多cream比較一般!🍦雪糕 (7.5/10)係Häagen-Dazs,有焦糖脆餅同芒果,脆餅有口感焦糖味濃偏甜,芒果偏酸芒果味唔假,兩種都ok!但雪糕凍太硬勁難拎🤣推薦指數: 7.3/10整體嚟講唔錯,都食得過,蛋糕一般,冇網上評論咁差🤣🤣
假日自助午餐(星期六、日及公眾假期)

🍴魚生 (7/10)
三文魚有魚味,雖然唔肥但勝在厚切大大舊有口感!

🦪生蠔 (7/10)
大隻,creamy有微微海水味,唔會太鹹同腥,ok食得過!

🍴沙律 (7.5/10)
竟然有羽衣甘藍!菜好乾身爽口,好食!

🍴熟食 (7.5/10)

🍴甜品 (6/10)

🍦雪糕 (7.5/10)

推薦指數: 7.3/10
整體嚟講唔錯,都食得過,蛋糕一般,冇網上評論咁差🤣🤣
2022-11-28 1422 瀏覽
好耐冇食過buffet,仲竟然book錯餐廳。。。都冇辦法, 唯有跟原定計劃😅起初擔心好難食, 結果冇期望冇失望, 價錢同質素唔成正比, cp值比較低🙈無論中湯同西湯都唔熱中湯,仲係味精湯好淡 好彩南瓜湯好少少係有味嘅🤣🤣熱盤都算多選擇味道不過不失平時buffet一般係燒🐮牛肉而呢度就係燒🐏羊脾, 🐏羊脾嫩滑不過有少少騷味冷盤有 : 蜆肉 / 凍蝦 / 凍青口 / 長腳蟹🦀因為長腳蟹🦀太受歡迎,啲人都攞好多,唔夠人爭,我食到臨尾,先可以拎到第一次嘅🦀長腳蟹, 雖然食佢有啲波折但總算食到,味道不錯👌🏻😊🦪生蠔雖然細細隻,但係都新鮮甜美, 爽口 ,食完冇肚痛甜品選擇唔多,但有好耐冇食過啫喱糖😍但係雪糕就令人好失望, 竟然唔係一杯杯要自己潷雪糕, 雖然而家疫情冇咁嚴峻, 但個個拎隻手去潷都唔係咁衛生, 而且見到人好難潷🙈🙈🙈, 結果放棄了
好耐冇食過buffet,仲竟然book錯餐廳。。。
都冇辦法, 唯有跟原定計劃😅

熱盤都算多選擇味道不過不失

冷盤有 : 蜆肉 / 凍蝦 / 凍青口 / 長腳蟹🦀

🦪生蠔雖然細細隻,但係都新鮮甜美, 爽口 ,食完冇肚痛

甜品選擇唔多,但有好耐冇食過啫喱糖😍

2022-11-27
2022-11-27 908 瀏覽
蟹冇refill 唔好食 款色少 1)蟹腳Refill 3 轉 一出即被搶 冇曬全餐冇食過,1:30pm 冇refill2) 冇碟 refill 超慢3)冇檸檬 refill 超慢4) 雪糕 好唔衞生 每人自己黎硬到不得了5)冇燒牛扒6)甜品好難食7)魚冇味 牛硬唔到 全場勁多人 好似難民 搶 好惨咁食大x 樂 好10000000 倍免費都不再去 以後都不敢踏足呢間酒店大家可以看其他食評 全部講中
蟹冇refill 唔好食 款色少

大家可以看其他食評 全部講中

2022-11-26
團年飯
2022-11-13 1195 瀏覽
今天同男朋友、男朋友屋企人嚟食,跟住大中伏!(食完仲要肚屙! 利申: 已經無食過刺身、生冷野) 之前已經嚟食過兩次: 第一次嚟食印象好好: 有芝士焗龍蝦任拎,俾人攞晒之後就再上,上得好快,蠔都好食(屋企人覺得) 、甜品仲有脆皮雪條,同埋朱古力火鍋,純粹環境比較舊。第二次嚟食: 主要都係想食芝士焗龍蝦,但係佢已經限咗每人每次攞半邊(官網無寫),而且我咁啱坐喺貴賓廳附近,有好多小朋友係到跑嚟跑去,又嘈,入邊個媽咪都知道嘈到我哋,諗住閂門,但個經理唔知點解唔俾佢閂。今日第三次: 只能講係一次差過一次,已經冇咗芝士焗龍蝦,變咗做涷龍蝦(一樣都係每次每人攞半邊) ,仲要唔好食,我啱食嘅嘢唔多,就是但攞左個檳城蝦麵,但無論係面定係米粉都係咁難食。其他熟食都好難食,自問平時食嘢唔挑剔,但都唔係幾接受到。另外仲有甜品,只能講全部都係垃圾,難食到真係有啲想嘔,嗰啲奶凍全部都硬骨骨,另外抺茶提拉米蘇冇抹茶味,雞蛋仔同窩夫我望住佢即整,返到埋位,我即刻食,但都係淋,一啲都唔脆口。(真係好想知係點做到???)雪糕明明有四個位,但都淨係擺咗兩隻味: 士多啤梨、芒果,呢啲唔算多人食嘅味道,連最普通嘅朱古力都冇,仲

之前已經嚟食過兩次:

其他熟食都好難食,自問平時食嘢唔挑剔,但都唔係幾接受到。

雪糕明明有四個位,但都淨係擺咗兩隻味: 士多啤梨、芒果,呢啲唔算多人食嘅味道,連最普通嘅朱古力都冇,仲要係自己不,唔係杯裝雪糕,導致衛生問題

除咗食物之外,服務質素都唔算好: 收碟速度好慢,我攞完嘢食,返到嚟之後啲碗碟仲喺度。

佢賣單果時仲送左3張50蚊現金卷比我地。到期日係至到下年二月,但係每台只能用一張,姐係如果想用晒佢,就要喺3個月內嚟三次?完全冇喺消費者角度諗過,真係好無語。

總之就係勁失望、勁難食,絕對唔推薦任何人嚟食!👎👎👎👎👎
2022-11-13
生日
2022-11-05 1103 瀏覽
最尷尬喺雪糕環節,女兒一開始就去筆雪糕(不是杯裝),出盡九牛二虎之力都完全筆唔到。雪糕車有四格,有兩格係空嘅。來回拿食物經過都見到有大人細路好努力咁筆,個個半個身入左去咁濟,全部徒勞無功,真的令人尷尬。餐廳真的要檢討一下。其他食物一般般,冇期望冇失望。收碟好慢。冇下次。
其他食物一般般,冇期望冇失望。收碟好慢。冇下次。
令人尷尬的雪糕
2022-10-22 1158 瀏覽
有朋友寫到這間餐廳D食物咁差,我當然一定要親身體驗啦!地點方便,座位舒適!生𧐢雖然細左D,但都算鮮味!凍龍蝦就真係差左D啦!熱食有水準!甜品有特色!所以好與壞一定要自己要試而且每個人的口味都可能唔同!員工服務態度非常好,友誼,有禮👍收碟快好重要😂因為食自助餐經常出去取食物,番到座位清潔完成我感覺上幾舒服😌
有朋友寫到這間餐廳D食物咁差,我當然一定要親身體驗啦!

地點方便,座位舒適!

生𧐢雖然細左D,但都算鮮味!
凍龍蝦就真係差左D啦!

熱食有水準!

甜品有特色!

所以好與壞一定要自己要試而且每個人的口味都可能唔同!

員工服務態度非常好,友誼,有禮👍
2022-10-21 1200 瀏覽
同友人上網訂左呢間自助餐.準時入座,環境顯然太懷舊了,但行一圈Buffet 枱之後發現其食物不比同級酒店差,甚至有d食物出色,肉骨茶,燒牛肉,煮肉骨茶位姐姐很有禮貌.蠔嘆個主題都好正,d海鮮凍盤好食.甜品有即製燉蛋,沙翁好食
蠔嘆個主題都好正,d海鮮凍盤好食.
甜品有即製燉蛋,沙翁好食