2018-04-16 49 瀏覽
今日又熱番,搞到想食下魚生,但去啲日本餐廳散叫又食得唔過癮唔暢快,就搵下有冇咩抵食既放題,search到呢間組長放題見加埋一應該都係$200左右首先梗係指定動作:一大盤刺身先啦三文魚切得唔錯,有油香味,夠凍北寄貝新鮮爽口有頭甜蝦唔夠鮮味劍魚切粒狀幾特別 好有魚味 肉質較實大粒帆立貝,巨型海蝦,長腳蟹腳帆立貝超鮮甜超大隻,巨型蝦又長又大隻,仲爆曬膏蟹腳連埋較剪比我地剪,貼心,滿滿的蟹肉,成條蟹柳咁食,好滿足!日式煎餃子超正!好夠熱而且餡料豐富!牛舌整得肉豬利冇乜特別一口牛好正!夠熱唔會太熟,7成熟到,加埋黑椒汁好食呢個係安格斯牛,比一口牛更好食更林鵝肝多士 雖然個鵝肝有啲細粒 但作啲油滲曬入個面包到 簡食係極品!甜品櫃令人花多眼亂最吸引到我既係作個朱古力糯米池!入面唔係蜜提沙,係朱古力醬,好特別!埋單都係$200一人左右,飽到震,會再黎,抵!

首先梗係指定動作:一大盤刺身先啦
三文魚切得唔錯,有油香味,夠凍
北寄貝新鮮爽口
有頭甜蝦唔夠鮮味
劍魚切粒狀幾特別 好有魚味 肉質較實

大粒帆立貝,巨型海蝦,長腳蟹腳
帆立貝超鮮甜超大隻,巨型蝦又長又大隻,仲爆曬膏

日式煎餃子超正!好夠熱而且餡料豐富!
牛舌整得肉豬利冇乜特別
一口牛好正!夠熱唔會太熟,7成熟到,加埋黑椒汁好食

呢個係安格斯牛,比一口牛更好食更林

甜品櫃令人花多眼亂

埋單都係$200一人左右,飽到震,會再黎,抵!
六點半上到去,見道門無開,以為未夠鐘開門,但見入面有其他食客先發現原來唔係。點菜紙十張,睇到我花多眼亂。食物上菜的速度非常快既,不過食物既分量就畀得唔係太準喇,例如壽司叫一件畀咗兩件,壽司飯亦比較大舊,食到咁上下真係食唔落咁多,浪費左就唔好啦~象拔蚌同馬刀貝非常爽口,啖啖鮮味火燄三文魚壽司,入口即融,唔係講笑,油脂非常豐富,食完即刻叫多件!熟食既分量就幾準!叫幾多上幾多!蒜香牛油青口,蒜蓉好多好香,叫左兩轉,青口時大時細,但很新鮮燒鯖魚,骨唔多,而且肉嫩多汁,唔"鞋"串燒種類多,燒菠蘿一咬流哂汁,十分Juicy鹽燒海蝦,蝦殻易分難,唔痴肉,good ar!仲有個甜品櫃,呢粒朱古力泡芙,入面CREAM好多,一咬就爆哂黎,好滿足仲有呢粒外形幾特別既,個涵係紅豆。咁樣食都係$188加一,算唔錯啦!!

點菜紙十張,睇到我花多眼亂。

象拔蚌同馬刀貝非常爽口,啖啖鮮味

熟食既分量就幾準!叫幾多上幾多!

燒鯖魚,骨唔多,而且肉嫩多汁,唔"鞋"

串燒種類多,燒菠蘿一咬流哂汁,十分Juicy

鹽燒海蝦,蝦殻易分難,唔痴肉,good ar!

仲有呢粒外形幾特別既,個涵係紅豆。

咁樣食都係$188加一,算唔錯啦!!
  • 牛油青口,火燄三文魚壽司
2018-04-09 514 瀏覽
某一天同朋友係旺角行街後感到肚餓, 於是就周圍揾下有咩抵食的餐廳, 最後見到一間日本放題, 價錢相對都幾抵食, 大家決定一於去試下! 食物種類都很多, 有刺身,沙律,壽司,卷物,燒物,天婦羅, 鐵板燒等等… 爭取時間, 唔使諗先ORDER 左刺身拼盤先:.  叫了的三文魚,墨魚片, 甘蝦, 帶子, 馬刀貝,象拔蚌,希靈魚 等等… 刺身大致上都算新鮮, 質數都OK. 最驚喜的係馬刀貝, 真係好爽口鮮甜, 而且完全冇咩腥味. 三文魚牛油果軍艦, 火炙三文魚壽司, 火炙鰻魚壽司, 花之戀 (由上至下)  壽司飯每件都細細件, 不用怕塞飽肚. 火炙三文魚&火炙鰻魚壽司入口都有淡淡的焦香味, 花之戀就啖啖三文魚口感, 好滿足~ 新鮮爽口 的 蟹籽沙律 鹽燒雞亦, 燒日本蕃薯仔, 燒海蝦, 燒雞腎, 燒雞軟骨, 燒三文魚頭, 燒菠蘿 (由上至下)  香甜燒菠蘿忍唔住要再ENCORE~ 蒜香燒茄子 –口感軟滑, 入口化綿, 蒜蓉香味濃郁惹味; 蒜香鐵板一口牛 - 蒜蓉濃郁, 牛肉有口感; 牛油炒雜菌 - 雜菌都好新鮮, 牛油香味非常濃郁; 辣酒煮蜆 - 啲蜆好大隻, 肉厚又飽滿彈牙,

爭取時間, 唔使諗先ORDER 左刺身拼盤先:.

新鮮爽口 的 蟹籽沙律

香甜燒菠蘿忍唔住要再ENCORE~

蒜香燒茄子 –口感軟滑, 入口化綿, 蒜蓉香味濃郁惹味;

蒜香鐵板一口牛 - 蒜蓉濃郁, 牛肉有口感;

牛油炒雜菌 - 雜菌都好新鮮, 牛油香味非常濃郁;

辣酒煮蜆 - 啲蜆好大隻, 肉厚又飽滿彈牙, 處理得好乾淨, 唔會成口沙. 食落辣中帶鮮甜.

日式牛肉壽喜鍋 – 牛肉份量好多, 食落唔覺太肥太多脂肪. 湯底甜甜地;

日式海鮮鍋 – 除左蟹柳, 魚片外, 仲有大量的新鮮蔬菜;

自助區有各式的甜品、雪糕、汽水飲品.

2018-04-08 32 瀏覽
今日行完山決定要去食好西填補番個胃所以就黎到位於旺角新城5樓既組長放題食番消耗左既卡路里啦裝潢整潔、不帶油煙,坐落幾舒服食物種類齊全,刺身、壽司、燒物、炸物、熱食應有盡有刺身款式同其他放題差唔多特別推介馬刀貝同埋劍魚腩馬刀貝好fresh,又夠大塊至於劍魚腩呢,魚肉入口肥美, 完全無根無渣, 油香芳香火炙壽司都做得相當唔錯燒過後個種獨特既魚油香不知幾甘特別呢度都有d比較特別既選擇好似香蕉天婦羅、燒茄子等等仲要做得唔油膩,幾好食添飲品和甜品bar選擇冇出面甘多但就勝在會提供熱飲 如茶宜家餐廳六週年做緊晚市8折promotion,以呢個價錢黎講真係好抵食
今日行完山決定要去食好西填補番個胃
所以就黎到位於旺角新城5樓既組長放題食番消耗左既卡路里啦

裝潢整潔、不帶油煙,坐落幾舒服
食物種類齊全,刺身壽司、燒物、炸物、熱食應有盡有

刺身款式同其他放題差唔多
特別推介馬刀貝同埋劍魚腩

馬刀貝好fresh,又夠大塊
至於劍魚腩呢,魚肉入口肥美, 完全無根無渣, 油香芳香
火炙壽司都做得相當唔錯
燒過後個種獨特既魚油香不知幾甘特別

呢度都有d比較特別既選擇
好似香蕉天婦羅、燒茄子等等
仲要做得唔油膩,幾好食添

飲品和甜品bar選擇冇出面甘多
但就勝在會提供熱飲 如茶
2018-04-04
2018-04-07 28 瀏覽
有日同大少係旺角行行下,有個姐姐派傳單俾我地。見咁平就試去試下啦!我地去果日係平日7點幾都已經差唔多坐滿晒!好快就安排到位俾我地啦!一坐底大少就去攞嘢飲,我就起勢咁叫嘢!呢度以呢個價錢都算多選擇。外面仲有少量自助甜品。首先先嚟到嘅係刺身,質素還可以啦!跟住就係火炙壽司,呢個類別嘅壽司有驚喜喎!我地試咗幾款都做得幾好!之後炸物都上枱啦。呢度嘅炸物全部都好新鮮,全部都係即叫即炸,上枱嘅時候你仲會感受到有一股熱氣。最令到我估唔到嘅竟然係一品料理。呢度熱食嘅種類都相當多,仲要全部都有返咁上下質數。最好味係個煮蜆,酒味夠,又唔會煮到啲蜆過左火👍🏻

外面仲有少量自助甜品

首先先嚟到嘅係刺身,質素還可以啦!

2018-04-03
2018-04-06 29 瀏覽
星期五就緊係要岀街食啦 一早已經約好人去食放題 專登lunch都唔食咁多 留肚食餐勁 一收工就即刻搭地鐵去旺角食7:30個輪 放題黎講$198加一都唔算話貴 小童都係$128一位一坐低就叫左火炙壽司 火炙三文魚同松葉蟹棒係最好味 一口牛雖然細粒d但都唔會話好韌 壽喜燒有好多牛肉 除左壽司之外 自己都好中意食熟食 呢間d熟食都ok 饅魚炒飯幾大碗 食飽之後仲有甜品食 不過泡芙個d就係限量 遲拎就會俾人拎哂 好彩仲有其他 仲有雪糕 野飲就可以飲烏龍茶汽水個d 其實一大班人食都幾啱 2個鐘可以一度傾計一度食
2018-04-06 18 瀏覽
自從番左工之後 成日都覺得冇咩時間可以岀去食dinner 難得今日星期五 約是約左屋企人去食餐好嘅 細佬提議食放題 所以我地就揀左係旺角附近食 一入lift上5樓 一開門就已經見到***7:30去到仲有位 一坐低就即叫d壽司刺身 有三文魚帶子甘蝦等等 叫左兩round 仲有d軍艦 炸蠔花之戀 包低食到飽 之後我地仲叫左天婦羅 平時好少見香蕉天婦羅 所以嗌左黎食 炸左嘅香蕉口感感覺好得意 仲有串燒炸物熱食等等 最後唔夠飽仲有甜品食 有唔同味雀巢雪糕揀 ***總括黎講 岀野食算岀得快 2個鐘可以慢慢食
***
***
總括黎講 岀野食算岀得快 2個鐘可以慢慢食
2018-04-04 30 瀏覽
同一班FD至岩就係去食放題呀啦~~上次食過組長價錢唔貴種類又多~落單同上菜都算快,, 唔洗一直追單, 呢點的確係好!!刺身有三文魚, 甘蝦, 帶子, 劍魚腩. 象拔蚌,馬刀貝, 希靈魚...今次人多可以叫多D野食三文魚好肥美, 馬刀貝好彈牙又帶甜味蒜香一口牛 ,肉汁JUICE, 好嫩身, 但略然過咸比較重口味, 份量都幾大碟炸物 - 炸粉唔會太多, 唔會蓋過食物的層次炸天婦羅, 入口酥脆又熱辣辣甜品仲有雀巢雪糕(朱古力同紅豆味)~~ 食飽唔洗再去飯後糖水啦
同一班FD至岩就係去食放題呀啦~~
上次食過組長價錢唔貴種類又多~

落單同上菜都算快,, 唔洗一直追單, 呢點的確係好!!
今次人多可以叫多D野食

三文魚好肥美, 馬刀貝好彈牙又帶甜味

蒜香一口牛 ,肉汁JUICE, 好嫩身, 但略然過咸
比較重口味, 份量都幾大碟

炸物 - 炸粉唔會太多, 唔會蓋過食物的層次
炸天婦羅, 入口酥脆又熱辣辣

2018-04-03 44 瀏覽
旺角一向都多放題,仲愈開愈貴添,加埋一差唔多成300蚊😣。相對黎講,組長真係抵食好多!!食放題最緊要緊係食刺身啦!基本上大路嘅刺身都齊全,三文魚同甜蝦最好食,新鮮色澤靚👍🏼放題我就比較少食壽司,但火炙壽司我一向都中意食,所以都試一試先!火炙玻璃蝦壽司好好食,爽口加埋燒過嘅沙律醬,正!我仲encore左添呀!熟食方面,炸蠔都幾好食,細細粒,入面幾juicy。芝士蝦波幾特別,好彈牙,出面少見。牛柳粒都係要試嘅,好多肉汁。燒物都唔錯,燒蝦唔會太乾身。

熟食方面,炸蠔都幾好食,細細粒,入面幾juicy。

芝士蝦波幾特別,好彈牙,出面少見。

牛柳粒都係要試嘅,好多肉汁。

燒物都唔錯,燒蝦唔會太乾身。
每次行經旺角, 總會在街上遇上不少人派發傳單,為免浪費,其實 BeautySearch 甚少接傳單的。不過,早前晚飯時間前行經旺角,一時想不到吃什麼好,於是,便碰碰運氣,接數張餐廳的傳單來看看...... BeautySearch 竟然在傳單中發現 HK$188 晚市日式放題,而且,7:30前離座及 9:30後入座,更可獲 8折優惠,由於時間尚早,我與蝦子餅又是食完即走之人,於是便決定前往這家《組長日式放題》試試。 價錢便宜,食物選揀也不少,厚厚的餐點紙中包括:刺身、手握壽司、火炙壽司、軍艦、爐端燒、鐵板燒、唐揚炸物、日式刷刷鍋等,相當豐富。 第一時間,當然是點選一碟刺身。三文魚、八爪魚、劍魚腩、鮑魚片、帶子等,相當新鮮,我當然禁不住加點三文魚及劍魚腩刺身。 再來燒物,兩大至愛鹽燒雞翼及鹽燒海蝦,當然少不了。燒得香口,又入味。 另外,還點選了一串鹽燒雞軟骨來淺嚐,口感相當不錯。 由於 BeautySearch 的食量一向不算大,平時吃放題,絕少吃壽司類食物,但進食期間,不時聞到很香的火灸氣息,因而忍不住點選了幾件火炙壽司。數款壽司中,最吸引的是火炙三文魚壽司,魚油相當豐富,十分滋味;原

第一時間,當然是點選一碟刺身

另外,還點選了一串鹽燒雞軟骨來淺嚐,口感相當不錯。

數款壽司中,最吸引的是火炙三文魚壽司,魚油相當豐富,十分滋味;原來火炙左口魚壽司也可媲美火炙三文魚的豐潤油腴。還有火炙海鰻魚壽司及火炙松葉蟹棒壽司,也蠻不錯喔!

蝦子餅見我吃壽司吃得滋味,也忍不住點選了一客蒲汁鰻魚炒飯,份量可不少,見他吃完已非常飽呢!

鰻魚汁也多,沾滿每一粒飯粒,蝦子餅當然吃得滿足。

最後,我們還點選了一客蒜香燒茄子,蒜蓉香氣非常濃郁,還帶點點脆口感,搭配茄子的軟綿口感,加上還是第一次在放題中吃到,相當驚喜!

無論多飽也好,甜品也是由第二個胃負責,淺嚐數粒後,剛好趕得及 7:30前結,實在太完美!
去旺角食乜好,第一下就會諗到放題。旺角放題選擇好多,但令我encore既就唔多啦。我揀放題要性價比高,多選擇。組長我食過幾次架啦,第一次食都應該3,4年前今日同朋友再幫襯,黃金時間夜晚7:30黎到,每人都係200蚊鬆d,價錢合理呀。我每次必點既就係火炙三文魚壽司!唔食刺身都要食佢呀😆輕輕一燒,加埋沙律醬一齊食,正呀我覺得火炙壽司既靈魂係d沙律醬🤣我encore再encore呀!壽司除左火炙,重有花之戀三文魚加蟹子加沙律醬,冇得輸啦甘當然我都有點刺身啦三文魚,希靈魚,白象拔蚌,甘蝦,帶子,劍魚楠刺身每樣都點左d細細件,但數量黎足架之後點小得串燒同天婦羅串燒點左日本蕃薯仔,牛油粟米,鹽燒多春魚,燒菠蘿同雞串我的最愛係日本蕃薯仔,一啖一粒軟林林好好味。牛油燒粟米根本係prefect match 聞落已經好香燒菠蘿咬落都幾juicy天婦羅都每款點左d大蝦,南瓜,冬菇,蕃薯,茄子炸皮唔太厚,都ok架另外發現有壽喜燒!但可惜入面冇粉絲😢壽喜燒要加粉絲先正架嘛😆飲品,甜品都係自己出去令我既係左面 忌廉溝鮮奶甜品必食! 因為除左雀巢雪糕杯,重會有牛奶樂!完全係我既童年回憶,而家便利店冇得賣架啦!講牛奶
去旺角食乜好,第一下就會諗到放題
旺角放題選擇好多,但令我encore既就唔多啦。
我揀放題要性價比高,多選擇。

組長我食過幾次架啦,第一次食都應該3,4年前

我每次必點既就係火炙三文魚壽司
唔食刺身都要食佢呀😆

輕輕一燒,加埋沙律醬一齊食,正呀
我覺得火炙壽司既靈魂係d沙律醬🤣
我encore再encore呀!

壽司除左火炙,重有花之戀

三文魚加蟹子加沙律醬,冇得輸啦

甘當然我都有點刺身

三文魚,希靈魚,白象拔蚌,甘蝦,帶子,劍魚楠刺身
每樣都點左d
細細件,但數量黎足架

之後點小得串燒同天婦羅

串燒點左日本蕃薯仔,牛油粟米,鹽燒多春魚,燒菠蘿同雞串

我的最愛係日本蕃薯仔,一啖一粒
軟林林好好味。

牛油燒粟米根本係prefect match
聞落已經好香

燒菠蘿咬落都幾juicy

天婦羅都每款點左d

大蝦,南瓜,冬菇,蕃薯,茄子
炸皮唔太厚,都ok架

另外發現有壽喜燒!

但可惜入面冇粉絲😢
壽喜燒要加粉絲先正架嘛😆

飲品,甜品都係自己出去令
我既係左面 忌廉溝鮮奶

甜品必食! 因為除左雀巢雪糕杯,重會有牛奶樂!
完全係我既童年回憶,而家便利店冇得賣架啦!
講牛奶樂可能你未必知,但見到圖你會認得隻牛😂

其實入面係一支朱古力雪條
唔係好濃,但充滿童年回憶
幾飽都要食反支呀☺️

呢到放題食物質素唔差,價錢合理
必點火炙三文魚壽司,日本蕃薯仔同牛奶樂雪條😋
2018-03-30 39 瀏覽
每次行開信和附近都會見得好多放題, 好吸引,呢次就試下喺新城5樓嘅組長日式放題。我哋八點三去到等咗一陣,就入去坐低。雖然地方唔算話太大,但裝修環境比一般放題乾淨舒服,坐得舒服。一坐低我哋就即刻落單,當然就梗係要睇下有咩好食嘅刺身先啦。刺身有十種,三文魚、甜蝦、象拔蚌都有,我哋每樣都叫D,最好食係希靈魚。朋友鐘意食沙律,樣樣都叫左一份,分量十足。食完刺身沙律,緊要試下熟食,點左唔同款的天婦羅同串燒。天婦墨係新鮮炸好,仲好脆身,同堆外皮唔會太厚,好食。最鍾意係天婦羅香蕉。串燒類都好新鮮,朋友超鐘意食菠蘿,鮮甜多汁。值得一提嘅係呢碟辣酒煮蜆,真係非常之大隻肥美。平時放題鳥冬都係求求其其,呢間牛肉烏冬同面豉湯都唔錯,用心之選。蒜香燒荷子,5星大推,非常好味呀!甜品方面,有雪糕、泡芙、和菓子、雪條,不過都夠曬。服務唔錯。下次會再來。
一坐低我哋就即刻落單,當然就梗係要睇下有咩好食嘅刺身先啦。

朋友鐘意食沙律,樣樣都叫左一份,分量十足。

串燒類都好新鮮,朋友超鐘意食菠蘿,鮮甜多汁。

值得一提嘅係呢碟辣酒煮蜆,真係非常之大隻肥美。

蒜香燒荷子,5星大推,非常好味呀!

甜品方面,有雪糕、泡芙、和菓子、雪條,不過都夠曬。

服務唔錯。下次會再來。
2018-03-30 21 瀏覽
响放題臨立嘅旺角,要站穩住腳實在不易。呢度算係價錢適中嘅其中一間,而最估佢唔到嘅,係原來佢哋嘅熟食做得唔錯,因為熟食通常係放題最失手嘅部份,但呢度反而畀到驚喜。刺身方面,三文魚係新鮮嘅,另外柱貝、甜蝦、鮑片、刀貝亦算ok。tempura 方面,我最鐘意嘅,係香蕉~無花無假,點解香蕉炸完後甜度高升,口感腍甜,唔錯。壽司方面,我最欣賞佢哋無孤寒,軍艦嘅料好Q豐足,又有我愛嘅明太子,串燒方面,水準都好平均,老媽更翻卓三文魚頭,孩兒就獨自鯨吞兩隻雞翼,可見有啲料到~我就覺得清酒硯值得enchor 喇,因為佢哋唔係用白硯,肉質厚身好多㗎~組長冷麵係做得有心嘅,唔會一pat pat麻醬,亦有好多雞肉,麵質亦彈牙,唔會過腍。芝麻菠菜亦係被KO嘅選擇~總括嚟講,如果好似我咁同個唔太食生嘢嘅人去食放題,呢度應該係畀到佢「有得揀」嘅感覺!

2018-03-29 32 瀏覽
甫進來便聽到熟悉的陳奕迅流行曲心情不錯的我當然要先來個刺身作頭盤三文魚厚切肥美有驚喜其他海鮮刺身也同樣新鮮味美壽司方面火灸三文魚壽司是我的最愛這次也沒有讓我失望烤過後三文魚魚油香在口腔內爆發蒜香鐵板一口牛惹味肉質嫩口經典的汁燒金菇牛肉卷也同樣出色賣相佳不在話下金菇香口肉質嫩滑雞軟骨有咬口肉味香濃蒜香牛油青口入口和順蒜味跟青口配合得天衣無縫唯一美中不足是甜品款式略少但整體來說可以用平靚正三個字作總結
甫進來便聽到熟悉的陳奕迅流行曲
蒜香牛油青口
2018-03-23
火灸三文魚壽司
2018-03-27 30 瀏覽
媽媽之前推介組長放題,今次有機會黎試下同朋友6:30就上到黎,地方唔算太大,但整潔乾淨,唔會好嘈,好啱三五知己聚餐!除左食物外,呢間放題的服務亦令我印象深刻!店員態度好好,效率高,完全冇漏單,好難得食物方面,種類選擇多,首先登場一定係刺身三文魚厚切,仲要好新鮮,個人認為係放題中較突出的品質另外甜蝦都好好食最後好飽都要encore一次朋友品食刺身,但熟食都一樣滿足到佢多款壽司選擇,火炙壽司啱哂唔食生野的朋友特別推介呢個蒜香茄子,一層蒜蓉鋪係面頭香燒,非常入味,充滿蒜香,推薦小食做得唔錯,一口牛夠嫩雞肉串燒都好好味,新鮮烤起,好香口鯖魚朋友都好欣賞,鐘意食魚一定要點炸物全部新鮮炸起,香脆可口另外仲有甜品櫃可以自選甜品,仲有雪糕雪條,飲品選擇都算多,有啤酒汽水、菜蜜等等臨走時係樓下拎到組長放題既宣傳單張,原來做緊五位送一位優惠太抵食了!下次叫哂成班friend 黎!
媽媽之前推介組長放題,今次有機會黎試下

食物方面,種類選擇多,首先登場一定係刺身

三文魚厚切,仲要好新鮮,個人認為係放題中較突出的品質

另外甜蝦都好好食
最後好飽都要encore一次

朋友品食刺身,但熟食都一樣滿足到佢

多款壽司選擇,火炙壽司啱哂唔食生野的朋友

小食做得唔錯,一口牛夠嫩

雞肉串燒都好好味,新鮮烤起,好香口

鯖魚朋友都好欣賞,鐘意食魚一定要點

炸物全部新鮮炸起,香脆可口

臨走時係樓下拎到組長放題既宣傳單張,原來做緊五位送一位優惠
太抵食了!下次叫哂成班friend 黎!