成日喺黃埔紅磡呢頭附近嘅我,聽紅磡雞蛋仔就聽得多,但食就真係第一次食🤦🏻‍♀️好後悔點解我唔早啲發現呢個地方,呢度無論係雞蛋仔格仔餅定係班戟都非常高質,而且價錢非常親民!我鍾意呢度嘅程度係,我一個禮拜之內食咗四次!!我自己個人就比較鍾意食啲cakey啲嘅雞蛋仔,所以可以大膽講句,係我覺得係香港我食過口感最滿意最好嘅雞蛋仔!!其實除咗鍾意食佢嘅小食之外,都好鍾意好親切嘅老闆,我每一次去企係側邊食嘅時候佢都會主動問我好唔好食!叫我下次去試吓唔同嘅嘢~係小店先會有嘅人情味🥺雖然我四次去嘅時間都唔同,但係人流都一樣咁多,大家要預少少時間排隊同等呀~.Been coming to Whampoa for the past 20 years of my life 😔 and i didnt even know this egg puff GEM existed💎 i wished i found this place a lot sooner 😆 its not just the egg puff, waffle 🧇 and pancake 🥞 are both absolutely amazing
Been coming to Whampoa for the past 20 years of my life 😔 and i didnt even know this egg puff GEM existed💎 i wished i found this place a lot sooner 😆 its not just the egg puff, waffle 🧇 and pancake 🥞 are both absolutely amazing! and the price is even better! i love it so much that i went to this place 4 times in one week ☝️ and i think this is the best egg waffle in Hong Kong 😋 other than the food, the owner is absolutely amazing 😊 very welcoming and very confident with everything he makes! expect a bit of a line when you go but dont worry it is definitely worth it!
《朱古力原味鴛鴦格仔餅》$19 😋😋😋
除咗可以鴛鴦朱古力味之外,亦都可以鴛鴦抹茶味,總之就百搭,你想點食,伯伯就點樣整~雖然兩邊都係牛油煉奶花生醬再加啲砂糖,但係我覺得朱古力味同原味嘅味道好唔同,朱古力味嗰邊朱古力味好濃,而原味嗰邊蛋味就好香~叫鴛鴦就一次過可以滿足晒兩個願望👍🏻
《原味格仔餅加芝麻》$16 😋😋
見到佢芝麻雞蛋仔係會連埋啲芝麻放入個雞蛋仔一齊去整,以為格仔餅都一樣。但原來做法唔同,係會將裏面嘅餡加芝麻。見到伯伯都沈左幾多芝麻係裏面吓,但都覺得芝麻味唔算話好香,裏面嘅花生醬同埋煉奶com左芝麻嘅味。所以其實覺得同食原味冇乜大分別,可能雞蛋仔加芝麻會香啲~
2020-01-19 134 瀏覽
來得紅磡冇理由唔搵出名嘅雞蛋仔, 不過今次我就叫咗格仔餅, 因為完全唔使等, 老闆落咗好多醬料, 好豐富, 格仔餅又夠厚身又脆, 食完已經好飽,晚餐都可以唔使食其實我見好多人買 班戟,有甜有鹹選擇, 下次都要試下

其實我見好多人買 班戟,有甜有鹹選擇, 下次都要試下
2020-01-05 140 瀏覽
這一天亦是在紅磡有事做,忽然心思思想食阿叔雞蛋仔,便走到上一次吃不到的紅磡雞蛋仔整番底食吓先,早幾年已幫襯過笑容滿面叔叔的美味雞蛋仔經常想重溫,今天終於有機會重溫來吃喇!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       我揀了最喜歡原味雞蛋仔只須$14價錢親民到一個點啊!最重要是好味道,口感香脆得來不會空心又唔太甜,絕對是一貫的美味。 持著車爸爸在多來一客奶油甜班戟$8解饞,吃這個班戟

持著車爸爸在多來一客奶油甜班戟$8解饞,吃這個班戟多花生醬多練奶是常識吧!富蛋香加上軟綿口感令我尋回兒時的味道喔!
2019-12-12
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2019-12-09 294 瀏覽
由小就幫親開既紅磡雞蛋仔店,從明安街搬來大沽街都係大排長龍,但不會影響到要食既決心搬去將軍澳住之後也食不到街坊美食了,來紅磡平時都是家姐買回家給我品嚐今次我終於來親自購買,老闆也認得我家人真係幫親好多年啦原味班戟 $9一定要order多醬,配上花生醬和煉奶 班戟鬆軟,一定要親熱食格仔餅 $15厚厚的一片格仔餅配上了白沙糖和花生醬,脆脆的外殼加軟軟的內心原味雞蛋仔 $14即叫即整的雞蛋仔,外脆內軟食落好似蛋糕仔,好足料味道 賣相 衞生 服務 抵食 推介
今次我終於來親自購買,老闆也認得我家人真係幫親好多年啦
原味班戟 $9
一定要order多醬,配上花生醬和煉奶
班戟鬆軟,一定要親熱食
格仔餅 $15
原味雞蛋仔 $14
即叫即整的雞蛋仔,外脆內軟食落好似蛋糕仔,好足料

賣相

衞生

推介

• 格仔餅
  • 原味雞蛋仔
  • 班戟
2019-12-05 194 瀏覽
以前朋友話黎紅磡一定要食紅磡雞蛋仔,但係我從來都未食過,咁今次就試下啦,結果好有驚喜,好正,超爆多料呀!叫左個榨菜肉鬆pancake,吓,榨菜加肉鬆?放落pancake度? 無諗過原來係咁夾!Pancake好鬆化,好綿,一啲都唔油或者滯,中間夾住超多肉鬆,好香,啲榨菜切成四方形cubes,一粒粒勁大粒,唔係死硬果一種,而係咬落冧冧地但好有彈性,成個組合係有勁多種口感,一個字 正! 5個字,難以形容咁正!# 榨菜肉鬆pancake # ***** ***** 10/10

• 肉鬆班戟
  • 班戟
2019-10-28 351 瀏覽
排長龍 電視播完之後去食 人龍排到街尾 睇黎好多人都係好似我咁 睇完節目覺得好吸引就去朝聖雖然都唔係排左好耐 半小時左右但種種因素令我對佢好有期望今日試左最普通$15既原味格仔餅脆口但味道可以更好 好厚身 個人鐘意食薄身小小 方便入口勝在價錢便宜 食街坊人情味 有機會試埋佢個雞蛋仔先(唔洗排隊嗰陣)見店主叔叔一直望條人龍有幾長 有街坊好好笑回應:「唔洗望啦,有排都未到隊尾啊!」希望2叔姪繼續將呢樣傳統小食同工藝傳承落去啦☺️
排長龍
雖然都唔係排左好耐 半小時左右
但種種因素令我對佢好有期望
今日試左最普通$15既原味格仔餅
脆口但味道可以更好 好厚身 個人鐘意食薄身小小 方便入口
希望2叔姪繼續將呢樣傳統小食同工藝傳承落去啦☺️
30 分鐘 (堂食)
2019-10-20 374 瀏覽
冇經東張西望訪問過,難得我今天放假,由港島區搭巴土過來紅磡試下是否食評介紹咁好味,一來到大概有10位市民等候,但不夠5分鐘已經有得食,而且保留傳統有砂糖的原味格仔餅,是我食過暫時全港最好味頭3位排行榜,同埋伯伯好好人……有講有笑,哄到每位市民的親切笑容!!下次有時間再來食其他口味 班戟或雞蛋仔……期待!!😊😊
  • 原味格仔餅
2019-10-05 1709 瀏覽
朋友介绍这网红店给我很久,今天才第一次有机会试食。因为店在小巷裏,原先还怕找不到他。但一转到大路口,便看见长长的人龙。我猜.....就是你了。人龙裏有不同的年纪,但大都是来打卡的。老板也很好玩,虽然忙到头晕,每次看见人家拍照,他都做反应去配合。很想了解为何在很短的時间內便变成网红,所以点了两个招牌食物-鸡蛋仔和格仔饼。这种食物是从小吃大,东西一到手便知龙与凤。他的脆格仔饼是暖暖和软软的,酱料混得很配合,入口鬆化绝对没有一坨面粉在口中的感觉。他便鸡蛋仔烤完后便放凉一下,外皮变得非常鬆脆蛋味很浓,真是难得的体验。
2019-09-11
45 分鐘 (堂食)
2019-09-28 1272 瀏覽
◽️今次要介紹嘅係位於紅磡嘅紅磡雞蛋仔,唔好睇少佢店面唔大,短短幾分鐘嘅時間入面已經好多食客光顧。◾️芒果班戟 $18班戟即叫即製,所以送到客人手中依然熱辣辣同時又唔會因為擺得耐而變軟。班戟底相比一般嘅煙韌,芒果用作咗呂宋芒而且好新鮮,配落班戟到好鮮甜可口,令到班戟極之開胃,係一個又好食又抵食嘅小食。◽️朱古力雞蛋仔 $18叫得紅磡雞蛋仔當然要試下雞蛋仔,朱古力味都尚算突出,但係濃度唔係好足夠,而且可能煮得耐咗所以有部分嘅雞蛋仔有少少苦味。除了有少少失誤之外,都係一款值得食嘅小食,但我哋嘅首選都係芒果班戟。◾️紅磡雞蛋仔📍紅磡大沽街寶利閣2號舖

◽️

◾️
紅磡雞蛋仔
📍紅磡大沽街寶利閣2號舖
2019-09-25 775 瀏覽
黃埔寶其利街附近唔少小食店,雞蛋仔都兩三間,不過我覺得紅磡雞蛋仔最夾我口味同選擇❤就算好多等緊,嚟到呢間一定要試到沙律淨芒pancake,唔信望下人地會嗌啲咩😆出名唔係冇原因,你會見老闆即場將芒果切粒同烤一底pancake,幫你加翻啲汁最後先比客人,係原汁原味嘅芒果黎!
2019-09-02
8 分鐘 (堂食)
  • 沙律淨芒班戟
2019-09-15 831 瀏覽
雞蛋仔係代表香港既本土小食,呢一句我相信大家都會同意。周街好易搵到雞蛋仔食,不過係咪間間都係咁好食呢?呢個答案個個香港人都知道。對於我黎講,只有兩間雞蛋仔舖頭我會推介,其中一間就係呢間喇!!呢間小店,小本經營,沒有分店,完完全全代表左香港本土文化。沒有華而不實既裝潢,只有真材實料,以及濃濃人情味,呢一樣就係多年紮根香港既味道,無可取代,大家一定要支持呢類小店呀!今次我揀左朱古力抹茶雞蛋仔,門口有唔少人等候,所以件件都係即叫即整。食落外面脆口,內裡厚實有咬口,仲有少少流心效果,就好似係脆皮流心蛋糕,製作起來難度高好多,味道亦都比起某d得個外層脆口,內裡空洞既雞蛋仔,層次感豐富,好食得多!呢間舖頭既雞蛋仔、格仔餅以及班戟,質素一樣咁高,特登去食都值呀!
?呢個答案個個香港人都知道。

2019-09-15
8 分鐘 (外賣自取)
2019-09-10 622 瀏覽
紅磡雞蛋仔算是區內名店,很多街坊已食多年,其實不需要作特別多的評價了。但特別想一提的是,這個mango pancake,落料十分滿,整個pancake裡面都是芒果粒。雖然芒果粒不算甜,而且帶微酸,但夾在稍有甜品的pancake裡面反而酸甜兩種味道配合得很好,至於是有意還是無意,就不得而知了。

2019-09-09
5 分鐘 (堂食)
2019-08-13 355 瀏覽
芒果班戟✨✨✨班戟皮好軟熟🤤芒果粒粒好多 足料🤓芒果粒粒夠甜 完全唔酸☺️多汁💦加埋秘製沙律醬 酸酸甜甜既配搭 幾好食😍呢間紅磡雞蛋仔好出名,好多人慕名而來😋大家行街經過就一定要試下啦😆
芒果班戟✨✨✨
班戟皮好軟熟🤤芒果粒粒好多 足料🤓
芒果粒粒夠甜 完全唔酸☺️多汁💦
加埋秘製沙律醬 酸酸甜甜既配搭 幾好食😍
呢間紅磡雞蛋仔好出名,好多人慕名而來😋
大家行街經過就一定要試下啦😆
2019-08-12 306 瀏覽
雞蛋仔舖位一啲都唔起眼,但每次經過要雞蛋仔都要排隊等,你就可想而知佢係幾受歡迎👏🏻。鍾情於佢嘅雞蛋仔,已經試晒原味雞蛋仔、朱古力味雞蛋仔,同埋抹茶味雞蛋仔。最愛都係原味雞蛋仔,每次都係整到外脆內軟,而且每一粒都充滿濃濃的蛋香;由於我本身不太鍾意朱古力同抹茶味果種微微苦澀味,所以都係覺得原味最正!舖頭價錢每底雞蛋仔都係新鮮即叫即整製作。

舖頭價錢

每底雞蛋仔都係新鮮即叫即整製作。
外賣自取
  • 原味雞蛋仔
2019-07-31 668 瀏覽
講起紅磡好多人都應該會諗起紅磡雞蛋仔,實不相瞞小編細細個已經有食開😂,今次就試下新野榴槤班戟。----------😋貓山王榴槤班戟 $25身為榴槤迷就覺得榴槤蓉唔夠多,不過榴槤味幾足又夠甜,食落仲有榴槤絲,榴槤蓉冇溝左其他野。😋芒果班戟 $18小編都係推薦最原始嘅芒果班戟,芒果同班戟味道夾,芒果夠大粒又夠甜。而班戟因為係即整,所以夠軟又有彈性,唔會太乾/太硬。----------🔎紅磡雞蛋仔🚩紅磡大沽街寶利閣2號舖

----------
😋貓山王榴槤班戟 $25