2017-08-20 266 瀏覽
今日喺有啲趕時間嘅情況下黎到呢度,好快就有得入座,上菜速度都好快由於係星期日,所以無平啲嘅米線下午茶餐簡。 所以叫咗個小鍋米線+一個餸$30,另加一杯凍檸茶$8。叫咗微辣,湯底唔算太濃,辣味主要來自辣粉唔算太香整體黎講,味道OK,服務唔錯,大碗夠飽肚今次無叫小食,上一次有叫到蒜泥白肉,佢嘅蒜泥好夠泥,唔似其他店咁有一粒粒蒜粒出現。所以我相信佢嘅小菜係比米線高質一個人食,埋單$38,都算係合理價錢,可以一試~

叫咗微辣,湯底唔算太濃,辣味主要來自辣粉
唔算太香

整體黎講,味道OK,服務唔錯,大碗夠飽肚

一個人食,埋單$38,都算係合理價錢,可以一試~
5 分鐘 (堂食)
2017-08-18 222 瀏覽
叫個外賣又呢樣又果樣好似要我求佢送外賣甘,服務態度差到爆,啲野已經唔係好食,仲要甘嘅態度,一開始打去又唔講外賣最少低消幾多錢,我講晒食乜先問我會唔會叫多碗,我一個人點食兩碗呀?
外賣送餐
2017-07-05 256 瀏覽
我都無心機影相了,叫咗酸辣米線,因為星期日去,平時的小窩米線下午茶餐無得食,要散叫,ok.只好散叫。但所謂酸辣米線雖然有D酸辣味,但個湯清水一樣,韭菜老過阿媽,見到唔開胃,餃子一般,D料非常少,得小小韭菜和小小芽菜在內,無了其家米線鋪的小量炸菜,花生,腐皮,清過食清水米線。店內非常逼,又不斷有人行來行去,即撞黎撞去咁
,無了其家米線鋪的小量炸菜,花生,腐皮,清過食清水米線
。店內非常逼,又不斷有人行來行去,即撞黎撞去咁
2017-06-19 153 瀏覽
因工作關係,平日都會走到附近的米線站吃午餐或買早餐。店舖面積不太大,若果中午時分遲一點才來到,就要排隊等位了。今天我們一行四人在12:15來到,可立刻入座。這裏的選擇也有很多,接近三十款餸任由選擇,總有幾款合適自己的口味,湯底也有三款,本身不能吃太辣的我,每次湯底都是選擇清湯的,味道不錯,不覺有很重的味精。本身喜愛吃紅薯粉,所以今天我選了炸醬雞肉紅薯粉。十分喜歡這裡的炸醬,味道是酸酸的,再有少許辣味,聽說是加了茄汁去調制,所以味道較獨特,和平時吃的炸醬味道有點不同,而這味道也很合適我這些不能吃辣的人。雞肉也很軟滑,紅薯粉QQ 的,再配上一杯凍檸茶,又吃了一頓飽飽的午餐。
因工作關係,平日都會走到附近的米線站吃午餐或買早餐。

炸醬雞肉紅薯粉

炸醬雞肉紅薯粉
2017-06-17 168 瀏覽
上星期太太與同事食飯, 我唯有放工自己搵嘢食。唔知點解 ,突然間呢好想食麻辣米線, 見到附近有一間叫做米線站嘅鋪頭 ,諗住快啲食完返屋企,便行入去求其叫咗碗腐竹牛肉米線 加一杯檸檬茶,等咗約七八分鐘就可以食到一碗美味大碗嘅麻辣米線。我最鍾意食腐竹同埋牛肉 ,呢碗米線鋪滿腐竹再加上小小嘅麻辣,已經非常惹味, 令我食慾大增,食落呢 牛肉都好滑 ,味道唔錯 。本來諗住一個簡單嘅晚餐都變成意外驚喜。食麻辣要配上一杯凍飲,而我非常喜歡凍檸茶 ,邊飲邊吃 ,簡直係人生一大快事。 米線 36蚊, 再加8蚊 一杯檸檬茶,價錢合理 份量十足, 性價比相當高, 可算係質同量兼備 值得推介 。除咗食米線之外 呢間米線站 仲有其他茶餐廳有嘅食品可供選擇, 喺石硤尾算係一個唔錯嘅選擇。
上星期太太與同事食飯, 我唯有放工自己搵嘢食。

2017-06-05
2017-06-05 183 瀏覽
之前係到食過兩次,上菜慢不再講。岩岩打電話話想叫外賣,啲態度差到......「妳叫幾多個先?100蚊先會送架小姐,妳叫得一個我地唔會送」語氣又唔好又串-_- 明明開得一間米線站,但又叫自己做石硤尾分店,呵呵。之前仲覺得啲野食幾好,男朋友仲話去食,以後點都唔會去呢間,去過多間米線鋪,都冇遇過啲態度差既,我好聲好氣問你,你可以有禮貌同我講,唔需要用呢啲咁既語氣囉。我專登down openrice app開account寫負評的。以後唔會去呢間野最衰最低只可以俾一粒星,如果唔係,我會一粒星都唔會俾。
明明開得一間米線站,但又叫自己做石硤尾分店,呵呵。
最衰最低只可以俾一粒星,如果唔係,我會一粒星都唔會俾。
2016-11-20 458 瀏覽
上一手係味川 依家裝修完轉左叫米線站裝修靚左 但上菜速度極慢 伙記又離譜我妹叫麻辣 佢上錯左酸辣 我地叫佢換佢話就咁倒左d湯換麻辣湯驚溝埋會搞肚痛叫我地照食我地廢事嘈就算 而我個碗等左成半個鐘都冇(但全店得幾個人幫襯)隔離枱都催左好幾次 之後野食又差左好多 我妹果碗酸辣完全冇咩味我果碗麻辣就一般服務態度差 野食又一般唔會再幫襯!
上一手係味川 依家裝修完轉左叫米線站
裝修靚左 但上菜速度極慢 伙記又離譜
我妹叫麻辣 佢上錯左酸辣 我地叫佢換
佢話就咁倒左d湯換麻辣湯驚溝埋會搞肚痛
叫我地照食
我地廢事嘈就算
而我個碗等左成半個鐘都冇
(但全店得幾個人幫襯)
隔離枱都催左好幾次
之後野食又差左好多
我妹果碗酸辣完全冇咩味
我果碗麻辣就一般

服務態度差 野食又一般
唔會再幫襯!
2016-10-17 404 瀏覽
原本唸住佢地新開張可以去試一試,但真係十分失望,d野食真係好難食,一d水準都冇D人既態度又好差 冇禮貌都算,佢地d炸醬竟然仲有陣酸味,份量唔算多真係以後請我都唔會再去食,一定冇下次

真係以後請我都唔會再去食,一定冇下次
2016-10-08 360 瀏覽
酸辣米線大行其道,總有一間系附近。這間舖仔細細,坐位超笮。叫了一碗豆卜魚頭片酸中辣米粉。湯底一般,所以吃來比較辣, 魚頭片不錯,有4塊。豆卜份量效多。總結:還是食碗雲呑麵比較好!
酸辣米線大行其道,總有一間系附近。這間舖仔細細,坐位超笮。
總結:還是食碗雲呑麵比較好!
2016-10-08
2016-09-27 344 瀏覽
之前,尼度都係開米線鋪,未吃過。見幾多人,入左去試。地方細,食得慢,食完即俾人趕走。冇開聲叫我走,搵條毛巾攤開係張台度抺D濕筷子。凍奶茶 加8蚊,太甜。豬潤比較韌。酸小辣只喝了幾口。一大碗湯,唔係好夠料。只有炸醬可以。紅薯粉第一次食,比較唔度。平時幫襯開三哥。兩餸加杯奶茶,埋單45。
兩餸加杯奶茶,埋單45。
2016-09-26
1 分鐘 (堂食)
  • 炸醬
2016-08-26 400 瀏覽
新開張,係屋企附近,撞正肚餓,又想試下又唔想走去到元州街食米線。所以一試,可能新開張又無乜人,好快有位坐。叫左碗腩肉+牛柏葉麻辣米線,只點少辣,辣得過癮,牛柏葉脆口,個湯辣得適中。因為下午茶餐,所以都算大碗,仲有有杯熱飲,凍飲加2蚊,價格適中唔算貴,唔錯
腩肉牛柏葉麻辣米線
腩肉牛柏葉麻辣米線