天氣炎熱食野無胃口,小編通常都會揀麵食。今次揀左最近人氣爆登嘅米線哥,原因係佢最近推出好多優惠,米線湯底種類又多及小食亦好吸引!▪️自選麻辣米線餐($70)🥢配料分別有肥牛片,辣肉燥,魚腐,糖心蛋及迴辣豬腸,每樣餸都煮得好入味,而豬腸亦值得一讚!清理得好乾淨沒有任何異味,真係食得安心又放心。而且米線仲可以有糖心蛋揀😍醃得幾入味又大隻🥚而湯底嘅麻及辣度都平均,唔會出現搶味情況。整碗米線好大碗配料都好多,超級滿足😋▪️胡椒豬肚雞米線($55)🥢呢個湯底完全感受到落足心機去做!湯底既味道好夠味及胡椒香味撲鼻🔥豬肚爽口,雞髀肉亦又大又嫩!配料仲有蟲草花、杞子、腐皮、雲耳同豬肚。份量都好多!係暖胃之選~▪️蒜泥白肉($22)🐖肉片夠薄,蒜蓉既份量好似一座小山丘,每啖都充滿蒜香味道。▪️辣Dee雞軟骨($22)🦴麵粉甚少值得一讚!雞軟骨好大粒,入口清脆彈牙,嚼勁十足,口感獨特。▪️6 Dee雞翼(嗌任何米線,免費送兩隻單骨雞翼)🐥外皮好脆而雞肉又好嫩,面頭撒滿左孜然粉,味道好香✨▪️凍洛神茶(跟餐+$10)🍹呢個係夏天必試嘅飲品!生津止渴,開胃解膩。仲可以降血脂、抗氧化、保護肝臟。飲落酸酸甜甜,十分好飲❤️▪️凍

▪️自選麻辣米線餐($70)🥢

▪️胡椒豬肚雞米線($55)🥢

▪️蒜泥白肉($22)🐖
肉片夠薄,蒜蓉既份量好似一座小山丘,每啖都充滿蒜香味道。

▪️辣Dee雞軟骨($22)🦴

▪️6 Dee雞翼(嗌任何米線,免費送兩隻單骨雞翼)🐥
外皮好脆而雞肉又好嫩,面頭撒滿左孜然粉,味道好香✨

▪️凍洛神茶(跟餐+$10)🍹

▪️凍檸茶(跟餐+$8)🍋
甜度剛剛好!好清新~
✍🏻整體:
呢間絕對係米線迷必試!價錢平民化,優惠甚多!夏日優惠仲有第二碗米線半價同小食八折,價錢相當吸引!而食物嘅選擇繁多,唔使擔心唔啱食,反而係擔心太多選擇,樣樣都想試下😆

🔥盛夏福利二重奏詳情🔥
1️⃣ 第二碗米線半價 (以價錢較低的米線為半價)
2️⃣ 所有啲小食8折優惠 (追加價及單點價均為8折)
⭐️優惠至2023年9月30日⭐️
𝑊ℎ𝑒𝑛 𝑡𝑎𝑙𝑘𝑖𝑛𝑔 𝑎𝑏𝑜𝑢𝑡 𝑚𝑖𝑥𝑖𝑎𝑛 𝑖𝑛 𝐻𝑜𝑛𝑔 𝐾𝑜𝑛𝑔, 𝑡ℎ𝑒 𝑛𝑎𝑚𝑒 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑝𝑜𝑝𝑠 𝑖𝑛𝑡𝑜 𝑦𝑜𝑢𝑟 ℎ𝑒𝑎𝑑 𝑖𝑠 𝑣𝑒𝑟𝑦 𝑚𝑢𝑐ℎ 𝑡ℎ𝑒 𝑠𝑎𝑚𝑒 𝑎𝑠 𝑚𝑖𝑛𝑒. 𝐵𝑢𝑡 𝑙𝑒𝑡 𝑚𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒 𝑎𝑛 𝑎𝑙𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑖𝑠 𝑛𝑜𝑡 𝑜𝑛𝑙𝑦 𝑐ℎ𝑒𝑎𝑝𝑒𝑟, 𝑏𝑢𝑡 𝑜𝑓𝑡𝑒𝑛 𝑟𝑖𝑣𝑎𝑙𝑠 𝑜𝑡ℎ𝑒𝑟 𝑚𝑖𝑥𝑖𝑎𝑛 𝑟𝑒𝑠𝑡𝑎𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡𝑠 𝑖𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑘𝑒𝑡. 𝑀𝑖𝑥𝑖𝑎𝑛 𝐺𝑜𝑟 𝑖𝑠 𝑐𝑢𝑟𝑟𝑒𝑛𝑡𝑙𝑦 ℎ𝑜𝑙𝑑𝑖𝑛𝑔 𝑎 𝑠𝑢𝑚𝑚𝑒𝑟 𝑚𝑖𝑥𝑖𝑎𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑛𝑖𝑣𝑎𝑙 𝑓𝑟𝑜𝑚 1.7 - 30.9.2023. 𝐸𝑛𝑗𝑜𝑦 𝑎 ℎ𝑎𝑙𝑓 𝑝𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑓𝑜𝑟 𝑎 𝑠𝑒𝑐𝑜𝑛𝑑 𝑏𝑜𝑤𝑙 𝑎𝑛𝑑 𝑎 20% 𝑑𝑖𝑠𝑐𝑜𝑢𝑛𝑡 𝑓𝑜𝑟 𝑎𝑙𝑙 𝑠𝑖𝑑𝑒 𝑑𝑖𝑠ℎ𝑒𝑠! 𝐺𝑒𝑡 𝑟𝑒𝑎𝑑𝑦 𝑡𝑜 𝑠𝑙𝑢𝑟𝑝 𝑢𝑝 𝑡ℎ𝑒𝑠𝑒 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑛𝑔𝑦 𝑚𝑖𝑥𝑖𝑎𝑛!🍜幾耐冇試過20幾蚊食一碗米線?🙀加藤屋最新姊妹店「米線哥」同大家力抗通脹💜即日起至9月30日第二碗米線半價! 所有小食8折!分量一樣咁多但價錢減半,眾多
幾耐冇試過20幾蚊食一碗米線?🙀加藤屋最新姊妹店「米線哥」同大家力抗通脹💜即日起至9月30日第二碗米線半價! 所有小食8折!分量一樣咁多但價錢減半,眾多位米線控仲唔快啲狗衝!🏃🏻‍♀️

🔥米線哥盛夏福利祭🔥
2️⃣ 所有小食8折優惠**
*將以價錢較低的米線為半價
**追加價及單點價均為8折

📅日期: 2023年7月1日 至 2023年9月30日
📍元洲街32號地鋪/太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下K舖

花雕醉雞米線🍗
$55 -> 半價後$28 (🌟9/10)

花雕醉雞酒味非常濃郁,啖啖都係酒香餘韻🍶成隻雞髀每一part 都好嫩啖啖肉,仲有大量杞子、紅棗、雲耳同薑片,非常養生暖胃,$28 真係抵到爛... 🤯呢到嘅米線比平時食開連鎖店更彈牙滑溜,中意食米線一定要黎試下💜

自選清湯米線:豚腩片、豆卜、蘿蔔、牛丸、溏心蛋🥚
$62 (🌟9/10)
蘿蔔超級清甜無渣,豚腩片肥肉比例少,瘦得黎唔鞋口👍🏻溏心蛋好似高級拉麵店咁高水準,色澤靚入味唔會過鹹,清湯清新又清爽,無油膩負擔感,無論湯底、米線質地同每款配料都食得出心機💯
👉🏻滋味小食
6 DEE 雞 🐥
跟米線 $23-> 8折後$18 /凡單點米線一碗即送兩隻 (🌟9/10)
炸過嘅單骨雞翼好香脆,味道無平時食土匪咁鹹,單骨實在太方便食!

蒜泥白肉
$23-> 8折後$18 (🌟8.5/10)
雖然個汁睇落好紅好辣但食落係唔辣架,非常惹味,蒜泥高到成座山咁無花無假,岩哂重口味人士,食完成身蒜味唔係講笑...白肉一樣瘦得黎唔鞋口👍🏻

凍洛神花 +$10
味道有少少似利賓納,食完濃味野好岩飲清清口腔💜

凍檸茶 +$8
2023-08-12
  • 花雕醉雞米線
  • 6  DEE  雞
  • 單骨雞翼
2023-08-23 45 瀏覽
黎開太子搵野食比我搵到呢間米線,做緊優惠第二碗半價,所以就黎試一試😋😋-花雕醉雞米線 $55湯底花雕酒味勁濃,而雞係用左雞髀肉食落嫩滑同啖啖肉,食嘅時間飲埋佢個湯,食完個人都feel到熱熱地😂😂證明花雕酒都真係幾多下😂😂-胡椒豬肚雞米線第二碗半價 $28湯底用勁多黑胡椒粒同白胡椒個味勁出,豬肚煙靭有咬口,配埋黑木耳蟲草花食,好養身。-麻辣涼拌青瓜 $13麻辣味唔多夠。-送6 Dee 雞翼用左少量炸粉炸過,味道還好。

-花雕醉雞米線 $55

-胡椒豬肚雞米線第二碗半價 $28

-麻辣涼拌青瓜 $13
麻辣味唔多夠。
-送6 Dee 雞翼
用左少量炸粉炸過,味道還好。

2023-08-23 38 瀏覽
見到第二碗米線有半價, 米線控 當然要去食啦,原來唔止 米線 &小食有得平,優惠去到30/9炸 @ 太子米線 米線哥將以價錢較低的米線為半價,追加價及單點都有8折,價錢都OK 而且十分大碗,最後要叫了小米線先食得晒藥膳麻油雞米線$51,見到已經好補吓,蟲草花不少,仲有紅棗,杞子…雞應該係比咗雞脾啖啖肉又入到湯味幾好,湯底濃而有麻香大舊米線再加配鮮腐竹,湯底要了微辣酸辣湯$63,入面其實料都已經好大碟,仲要個底有勁多菜同芽菜,蘿蔔勁甜而沒有渣,牛肉幾嫩,豬潤煮剛好要食,仲有豬肉,豆卜,魚片頭,牛丸和魚蛋…米線口感都幾滑而不會太淋身,抵讚蒜泥白肉 & 辣DEE雞 8折,這2款折各 $18,前者蒜味十足,辣度小辣都夠,白肉入晒味捲蒜一齊放入口勁惹味。後者辣度少少,不過炸得幾香脆,單骨方便飲品都有優惠,叫了凍檸茶和熱檸蜜,2款甜度剛好而檸檬夠酸岩晒食辣嘢

米線口感都幾滑而不會太淋身,抵讚

2023-08-19 57 瀏覽
米線絕對係香港人最鍾意嘅平民美食,又平又好食,而且又唔會好油膩,日日食都很ok!呢間加藤屋嘅副線,「米線哥」秉承「人無我有,人有我佳」嘅宗旨,不斷改良創新口味,發掘米線嘅潛在可能性,將普通嘅菜式變成一道美食!小店裏面嘅環境幾光猛闊落,夜晚嚟都有返一條人龍~佢地嘅湯底口味特別,清淡形定係重口味嘅湯底都有,再配合埋佢哋嘅「自選米線」,有多款新鮮食材可以揀,客人都可以喺搵到屬於自己嘅米線!由今日至9月30日,可享「米線哥盛夏福利祭」優惠☀️:🔖凡惠顧米線哥任何米線,第二碗即半價🔖所有小食8折------------------------------🐓◖花雕醉雞米線◗ $55佢個藥膳養生湯底有當歸、薑片,補血暖胃,個湯底夠足料好出味,好飲得嚟對女仔身體好好㗎(好似係)!佢啲雞件肉質都唔錯,幾嫩滑,而且有雞味,同啲軟滑嘅米線一齊食,吸曬啲湯汁,好正!🍜◖自選米線◗ $102加咗牛肉、豬潤、牛丸、墨丸、八爪魚丸、貢丸、芝士腸、日本糖心蛋、鮮冬菇、蘿蔔同生菜,湯底揀咗小辣嘅巴蜀酸辣,裏面有啲花椒,食落都幾麻幾辣,夠曬惹味!特別鍾意佢個豬潤,大片爽口;糖水蛋個調味同流心效果都唔錯,其他配料都係不過

由今日至9月30日,可享「米線哥盛夏福利祭」優惠☀️:
🔖凡惠顧米線哥任何米線,第二碗即半價
🔖所有小食8折
🐓◖花雕醉雞米線◗ $55

🍜◖自選米線◗ $102
加咗牛肉、豬潤、牛丸、墨丸、八爪魚丸、貢丸、芝士腸、日本糖心蛋、鮮冬菇、蘿蔔同生菜,湯底揀咗小辣嘅巴蜀酸辣,裏面有啲花椒,食落都幾麻幾辣,夠曬惹味!特別鍾意佢個豬潤,大片爽口;糖水蛋個調味同流心效果都唔錯,其他配料都係不過不失咁,但湯底認真出色!

🦴 ◖6 Dee 雞◗ $18
有六支單骨雞翼,外面裹滿孜然粉,酥酥脆脆咁,拎嚟做小食幾惹味

🍳◖巴蜀涼拌皮蛋◗ +$13
皮蛋個擺盤好靚,佢有跟餐價,真係超抵食!佢嘅皮蛋有少少糖心嘅效果,嗰種半流心狀態,食落超Creamy,口感正!

🥤◖凍檸輕怡百事◗ +$12
🍋◖凍檸茶◗ +$8

🌟 Encore指數:8.5/10
2023-08-19 43 瀏覽
呢排天氣太熱🥵成個人都好似冇乜胃口咁,Lunch都唔知食咩好!唔想成日食飯,咁岩經過見到呢間「米線哥」,一睇個名就知緊係食米線為主啦!😬約埋個朋友一齊去試吓先😊胡椒豬肚雞米線 $55米線材料包括:蟲草花、杞子、腐皮、雲耳、芫茜、豬肚,材料相當之豐富😋而且雞亦十分之嫩滑🤤好味!大醬米線糖心蛋 $77好多餸呀😂岩哂我呢啲心多多,咩都想試嘅人食😝再加埋隻糖心蛋!正😋巴蜀豬腸 $17豬腸真係岩哂我!仲好鍾意呢個巴蜀味,有少少辣辣地激發食慾😂辣DEE雞軟骨 $21炸到脆卜卜!必選小食!😋凍洛神花 $10凍檸百事 $12🔥盛夏福利二重奏詳情🔥1️⃣ 第二碗米線半價*2️⃣ 所有啲小食8折優惠***將以價錢較低的米線為半價**追加價及單點價均為8折

胡椒豬肚雞米線 $55

大醬米線糖心蛋 $77

巴蜀豬腸 $17
豬腸真係岩哂我!仲好鍾意呢個巴蜀味,有少少辣辣地激發食慾😂

辣DEE雞軟骨 $21
炸到脆卜卜!必選小食!😋

凍洛神花 $10
凍檸百事 $12

2️⃣ 所有啲小食8折優惠**
*將以價錢較低的米線為半價
**追加價及單點價均為8折
2023-08-12 45 瀏覽
最近好多人都推薦呢間米線,見到咁抵都去試下😋大舊米線($58)呢個大嚿米線同譚仔啲過橋米線差唔多,好多料,食果時叫左中辣酸辣湯。有啲辣所以叫左杯凍檸茶解下辣,不過叫左少甜都係有啲甜🤣胡椒豬肚雞米線($29)呢個係第二碗半價既價錢,個湯好重胡椒味,同埋真係好多然同豬肚,細食量既可以叫少米都可以😆依家叫米線每位都會送一隻雞翼,味道就正正常常,不過真係好抵食🤣 同埋啲姐姐都幾好人,見我地多人黎食會特登安排啲位比我地,唔洗分檯食🤣
最近好多人都推薦呢間米線,見到咁抵都去試下😋

大舊米線($58)

胡椒豬肚雞米線($29)

2023-08-11 1130 瀏覽
夏日熱辣辣, 有時食野真係無乜胃口, 酸酸辣辣既野變左好開胃☀️ 加上米線一向都係香港人既comfort food🇭🇰呢間米線哥💛仲出左夏日祭優惠, 第二碗米線半價同埋小食8折, 抵到可以做飯堂, 到30/9咋坐位舒服企理, 最緊要夠猛冷氣💨 大嚿有成14款餸, 仲要好多都係靚餸而唔係普通hea丸, 豬雞牛都有, 啱哂選擇困難既我, 比連鎖店既過橋仲要足料同抵食! 呢碗真係唔加底都夠兩個人食呀超欣賞個蘿蔔係好清甜無渣, 肉類瘦得黎唔嚡口🥩, 另上既酸菜肉碎同微辣肉碎都好惹味又唔會太多肥膏 最特別既係個新疆湯, 杞子孜然香料濃郁暖胃但唔辣, 轉配煙韌粗薯粉好有咬口🍜我仲貪心加左隻溏心蛋, 完全係高級拉麵質素果種流心程度, 而外層既醬油色水好靚, 入面都夠哂入味唔過鹹, 超級正想養生d既有雞米線系列, 我地揀左花雕醉雞真係好香酒味仲要係成隻雞髀呀超級滑、多肉汁又啖啖肉🍗 米線軟硬度煮得岩岩好, 條條分明唔糊口, 自己QR code落單仲有得揀腍d. 小食非常大碟唔欺場, 蒜泥白肉有成座山咁高既蒜泥岩哂重口仔🧄而單骨雞翼輕炸過夠香脆, 有辣有唔辣任揀🌶️最後加埋杯潤喉檸蜜🍯或者解膩凍洛神花就完滿

坐位舒服企理, 最緊要夠猛冷氣💨

呢碗真係唔加底都夠兩個人食呀

大嚿

溏心蛋

想養生d既有雞米線系列, 我地揀左花雕醉雞真係好香酒味

蒜泥白肉

而單骨雞翼輕炸過夠香脆, 有辣有唔辣任揀🌶️

最後加埋杯潤喉檸蜜🍯或者解膩凍洛神花就完滿啦

花雕醉雞米線🐥($55)
大嚿🍜($56) +溏心蛋🥚(+$10)
蒜泥白肉🐷(原價$27)
6DEE雞🍗(原價$23)
凍洛神花🌺(+$10)
凍檸蜜🍋(+$10)
5 分鐘 (堂食)
大嚿
溏心蛋
  • 大嚿米線
  • 凍檸蜜
  • 薯粉
2023-08-06 71 瀏覽
一講太子有咩好食,大家都只會諗起餃子🥟經過今餐之後,下次去太子我一定會介紹朋友食米線哥‼️性價比超高,依家仲做緊震撼性優惠,第二碗米線半價😱 🔥盛夏福利二重奏詳情🔥1️⃣ 第二碗米線半價*2️⃣ 所有啲小食8折優惠**大嚿 $56大大碗米線咩配料都有,唔使怕選擇困難症啦🤣 豬肉,牛肉,雞肉,豬潤,微辣肉燥,魚旦,牛丸,魚片頭,芝士腸,火腿,酸菜肉碎,生菜,蘿蔔,豆卜😍 豐富到不得了,未滿足嘅話仲可以加配你喜愛嘅餸!! 我依個大胃王就加咗日式溏心蛋同墨丸…食曬成碗真係飽到上心口😁藥膳麻油雞米線 $52用藥膳米酒同中藥材、麻油燉煮而成,不過放心,完全無過重嘅中藥味😉 雞肉係全雞髀淡淡肉又嫩滑,每一件嚼起來都十分過癮🤩 湯頭屬於清淡不油不膩好清甜,米線吸曬成碗麻油湯汁,越吃越不知不覺飲曬成碗湯!! 實測零味精,飲曬都完全唔覺口喝🫶大家一定要把握米線哥 🏖️盛夏福利祭~~📅 日期: 2023年7月1日 至 2023年9月30日📍 地點: 米線哥元洲街32號地鋪📍 地點: 米線哥太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下K舖

2️⃣ 所有啲小食8折優惠**

大嚿 $56

藥膳麻油雞米線 $52

大家一定要把握米線哥 🏖️盛夏福利祭~~
📅 日期: 2023年7月1日 至 2023年9月30日
📍 地點: 米線哥元洲街32號地鋪
2023-08-01
5 分鐘 (堂食)
鍾意食米線嘅舉手🙋🏻‍♀️Tt我唔鍾意食飯好多時出街都係食粉麵為主❤️‍🔥呢間主打米線嘅餐廳做緊盛夏福利祭Order任何一款米線,第二碗即半價㊙️同埋所有小食都有8折優惠喔-🍗辣DEE雞(原價$23,8折後$18)單骨雞翼食起上嚟好方便外脆內嫩面頭撒滿好多調味粉好惹味喔😋🥚巴蜀皮蛋(原價$16,8折後$13)皮蛋香辣惹味完全鴨蛋嘅無腥臭味👍🏻絕對係夏日必食嘅涼拌小食喔❤️‍🔥🍜巴蜀麻酸辣湯米線($59)自由配搭米線系列係有5款湯底同埋廿幾款配料可以揀Tt我就揀咗巴蜀麻酸辣湯配搭魚腐、日本溏心蛋、魚片頭同豚腩片而7個辣度之中,就揀咗小辣🌶️入口酸味十足麻感同辣味慢慢爆發味道有層次唔chur喉,愈食愈上癮喔💕🍜胡椒豬肚雞米線(原價$55,半價後$28)上檯果陣真心超有驚喜無諗過雞肉同米線份量都幾多男生食完都會飽喔😉湯頭清淡有胡椒香辣味豬肚清潔得好乾淨咬落爽口,富胡椒香辣味💯而雞肉大件嫩滑真係好味又抵食呀❤️‍🔥🥤凍鴛鴦(優惠價$8)🍹凍洛神花茶(優惠價$10)米線線追加飲品會有優惠推介洛神花茶酸酸甜甜,解渴又解辣呢💕-📆盛夏福利祭日期:即日至 30/9/203🚪盛夏福利祭受惠店舖:米線哥深水埗分店 -
鍾意食米線嘅舉手🙋🏻‍♀️
Tt我唔鍾意食飯
好多時出街都係食粉麵為主❤️‍🔥
呢間主打米線嘅餐廳做緊盛夏福利祭
Order任何一款米線,第二碗即半價㊙️
同埋所有小食都有8折優惠喔

🍗辣DEE雞(原價$23,8折後$18)
單骨雞翼食起上嚟好方便
外脆內嫩
面頭撒滿好多調味粉
好惹味喔😋

🥚巴蜀皮蛋(原價$16,8折後$13)
皮蛋香辣惹味
完全鴨蛋嘅無腥臭味👍🏻
絕對係夏日必食嘅涼拌小食喔❤️‍🔥

🍜巴蜀麻酸辣湯米線($59)
自由配搭米線系列係有5款湯底
同埋廿幾款配料可以揀
Tt我就揀咗巴蜀麻酸辣湯
配搭魚腐、日本溏心蛋、魚片頭同豚腩片
而7個辣度之中,就揀咗小辣🌶️
入口酸味十足
麻感同辣味慢慢爆發
味道有層次
唔chur喉,愈食愈上癮喔💕

無諗過雞肉同米線份量都幾多
男生食完都會飽喔😉
湯頭清淡有胡椒香辣味
豬肚清潔得好乾淨
咬落爽口,富胡椒香辣味💯
而雞肉大件嫩滑
真係好味又抵食呀❤️‍🔥

🥤凍鴛鴦(優惠價$8)
🍹凍洛神花茶(優惠價$10)
米線線追加飲品會有優惠
推介洛神花茶
酸酸甜甜,解渴又解辣呢💕
📆盛夏福利祭日期:
即日至 30/9/203
🚪盛夏福利祭受惠店舖:
米線哥深水埗分店 - 元洲街32號舖
米線哥太子分店 - 太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下K舖
同事帶我食米線,因為有時食得多酸辣湯都悶,佢話依間「米線哥」好多湯底選擇,佢推介我揀藥膳麻油雞湯,好濃麻油香,雞件份量好多,依家每人再送一雞翼,雞翼好惹味,重孜然同五香粉味,而且原來佢而家夏日祭,9月30日前第2碗米線做緊半價超抵食。再分享當日同事食既「大嚿」米線,係酸辣湯底勁多料,好吸引,下次想挑戰一下。另外我地叫左個蒜泥白肉share,因為跟米線加小食又係特別平的,肉夠薄勁多蒜但反然差咁d辣同麻味。

2023-07-21 74 瀏覽
行經太子米線哥見到做緊「盛夏福利祭」,第二碗米線半價&所有小食8折,仲由7月做到9月,認真抵玩!我地太肚餓嘅關係一坐低就叫左兩碗米線、兩個小食同兩杯飲品🤩✨胡椒豬肚雞米線 - 勁多黑胡椒粒同白胡椒,個味勁出,胡椒同豬肚唔知點解成日都配埋一齊但又真係幾夾😂d 雞都算大舊同嫩滑,杞子&蟲草花夠補、啱晒養生嘅我😆✨水煮豚腩片米線 - 叫左微辣都已經好辣下🥵但幾香蒜味,豚腩片份量都多,鍾意食辣嘅可以挑戰下😎✨6DEE雞 - 個名幾過癮,一上枱就聞到孜然味好香,個皮亦炸得酥脆🤤✨蒜泥白肉 - 開頭見到個色仲驚緊會好辣,但原來食落口又唔覺辣,而係蒜味好濃,而且塊豚肉夠薄切,易入口又惹味😋✨凍檸百事 - 食完熱氣&辣野飲返杯凍嘅肥仔水,即刻好滿足🧡✨熱奶茶 - 正常發輝,質地幾幼滑👍

我地太肚餓嘅關係一坐低就叫左兩碗米線、兩個小食同兩杯飲品🤩

6DEE雞

蒜泥白肉

✨熱奶茶 - 正常發輝,質地幾幼滑👍

6DEE雞
蒜泥白肉
作為米線愛好者,食來食去都係個幾間都會悶,見到新開呢間米線哥,有好多湯底同配菜選擇,最重要係平價大碗抵食,最近做緊第二碗半價優惠,$20幾蚊食到,聽落少癲wor🤣佢地嘅米線type比較似正宗雲南個隻湯底比較少油,同一般川式米線有d分別,所以濃味人士未必啱,值得一提米線口感夠煙韌~-巴蜀麻酸辣湯米線 $59配料:魚腐、迴辣豬肚、腩肉碗米線係好似堆積如山咁,配料好多,有d驚喜🤩巴蜀麻酸辣湯味道,有啲似譚仔嗰隻湖辣,呢個就有埋酸辣,配料份量多,特別係迴辣豬肚比較少地方有,醃得入味👍🏻-藥膳麻油雞米線 $52呢個個碗再大d🤪配料除左有大大塊雞脾肉,仲有蟲草花,紅棗桂圓同枸杞等,麻油味香濃之餘,仲有淡淡嘅藥膳味,雞脾肉夠嫩夠滑,唔想食咁重口味,可以揀吓呢個,因為唔係度度都有得食。-巴蜀豬腸 $17 (跟餐價)呢個重口味人士一定一定要試豬腸正到滴油,咬落去爆汁彈牙,加埋麻辣醬汁,邪惡到一個點🤭豬大腸小食黎講價錢極抵!-6DEE雞 $18 (跟餐價)有6件嘅單骨雞翼,外皮香口薄脆,外面撒滿孜然粉,好香!
作為米線愛好者,食來食去都係個幾間都會悶,
見到新開呢間米線哥,有好多湯底同配菜選擇,
最重要係平價大碗抵食,
最近做緊第二碗半價優惠,
$20幾蚊食到,聽落少癲wor🤣
值得一提米線口感夠煙韌~
巴蜀麻酸辣湯米線 $59
配料:魚腐、迴辣豬肚、腩肉
碗米線係好似堆積如山咁,
配料好多,有d驚喜🤩

藥膳麻油雞米線 $52
呢個個碗再大d🤪

巴蜀豬腸 $17 (跟餐價)
呢個重口味人士一定一定要試
豬腸正到滴油,咬落去爆汁彈牙,加埋麻辣醬汁,邪惡到一個點🤭
豬大腸小食黎講價錢極抵!

6DEE雞 $18 (跟餐價)
有6件嘅單骨雞翼,外皮香口薄脆,外面撒滿孜然粉,好香!
餐廳:米線哥 (太子)地址:太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下K號舖唔知大家有無聽過米線哥呢間米線專門店🍜,喺深水埗同太子各有一間分店,最近佢哋推出咗《米線哥盛夏福利祭》,由7月1號至9月30號有二重奏福利:1️⃣買任何米線,較平嘅第二碗米線可享半價優惠;2️⃣所有追加同單點小食都有8折優惠,而且兩間分店都可以用,真喺超級吸引😍抱持住「人無我有,人有我佳」嘅精神✨,米線哥呢幾年不停鑽研唔同特色嘅米線同唔同口味嘅湯底,除咗自選米線之外,仲有水煮米線🌶、酸辣肉燥撈米線、藥膳麻油雞米線、胡椒豬肚雞米線、花雕醉雞米線等香港人大愛嘅口味,由養生到刺激感爆燈嘅滋味都一一滿足到每個對米線有唔同追求嘅人😎✝️自選酸辣湯米線 $26自選系列米線有超過30款餸菜選擇,揀咗比較健康同大路嘅雞肉(+$6)、牛丸(+$7)、金菇(+$6)、鮮冬菇(+$6)、芽菜(+$6)、生菜(+$6)同雲耳(+$6),加埋就$69;湯底方面就有5種俾你揀,其中一款港人最愛緊喺酸辣湯底啦😋。完全無諗過米線咁大碗,就算叫咗少米(-$1)啲餸菜同米線都多到就嚟食唔晒🤣,值得一讚佢哋啲牛丸仲有牛筋喺當中,食落彈牙有香濃嘅牛丸香味👍✝️大嚿
餐廳:米線哥 (太子)
地址:太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下K號舖

✝️自選酸辣湯米線 $26

✝️大嚿米線 $29(第二碗半價)
另外叫咗個有14款餸菜嘅大嚿米線,啱晒好似我呢啲大胃王嘅人,
橙紅色嘅巴蜀麻酸辣湯底以辣香為主,當中帶有豐富層次感嘅酸香,既唔會辣到嗆喉又唔會好油,啱晒鍾意重口味同刺激感嘅人🤪。
餸菜有豬肉、牛肉、雞肉、豬潤、微辣肉燥、魚蛋、牛丸、魚片頭、芝士腸、火腿、酸菜肉碎、生菜、蘿蔔同豆卜,大部份食材都好吸汁勁邪惡😈,相信由今日起香港人又有多間米線食堂嘅選擇

用8折追加埋香辣雞軟骨(+$17)同巴蜀涼拌豬肚(+$16),
雞軟骨香脆唔油膩,加咗七味粉惹味香辣,一粒一粒放入口相當過癮,真喺會令人食唔到口😝;
豬肚軟腍得嚟帶有啲咬口,一啲腥臭味都無,辛辣口感加上粒粒辣椒籽,
食完真喺要飲番杯解渴清甜嘅洛神花茶(+$10)

兩個人去食米線真心抵到爛,如果兩個人都叫最平嘅單餸米線🍜,埋單平均每人都喺20幾蚊🙈,難怪見到連小學生都自己兩個走入去食啦😏
2023-07-06
10 分鐘 (堂食)
米線哥做緊盛夏福利祭,絕對係超抵食醫肚之選!米線哥最近推出優惠,凡惠顧任何米線,第二碗即半價!係半價呀!岩晒我去上堂前食個快飯~米線哥的湯底選擇好多,例如係新彊湯底、酸辣湯底、巴蜀麻酸辣湯底、麻辣湯底等。我地要左一碗胡椒豬肚雞米線,一碗自選酸辣湯米線,咁樣除返每碗40蚊都唔洗。胡椒豬肚雞米線絕對係我心水,味道香濃,胡椒夠勁,食落又惹味又曖胃,雞件份量仲要好多。小食方面都有優惠,所有小食都有8折,我地就加左蒜泥白肉同6Dee雞。特別推薦6Dee雞,其實係炸單骨雞翼,好香口惹味,配米線食一流~優惠由即日起至9月30日凡惠顧任何米線,第二碗即半價(以價錢較低者作半價優惠)所有小食8折(追加或正價同樣8折)🔸胡椒豬肚雞米線🔸自選酸辣湯米線配魚腐、日本糖心蛋🔸蒜泥白肉🔸6Dee雞📍#米線哥 (#太子美食 #深水埗美食)元洲街32號舖太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下K舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟🔖 #吃是真愛_太子 #吃是真愛_深水埗

優惠由即日起至9月30日
凡惠顧任何米線,第二碗即半價(以價錢較低者作半價優惠)
所有小食8折(追加或正價同樣8折)

🔸胡椒豬肚雞米線
🔸自選酸辣湯米線配魚腐、日本糖心蛋
🔸蒜泥白肉
🔸6Dee雞

📍#米線哥 (#太子美食 #深水埗美食)
元洲街32號舖
太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下K舖