2017-05-05
昨晚收到我妹的連環訊息, 慫恿我去趕稻香的一蚊雞尾班車呢~ 可能今天是星期五或者是最後一日做優惠的日子吧,所以都頗多人一家大細一齊等位啦。等了45分鐘終於可以入座了,途中經過的每張枱,基本上也有一隻兩隻雞呢~ 既然1蚊隻雞咁抵,我們決定食盡D就叫左一人一隻雞再炒碟菜,當然自助吧都唔少得啦。1蚊雞黎啦,份量十足!原先諗住咁多人叫可能做唔切會凍哂或者比較老,點知又唔係喎,食落口仲係微暖而且都頗滑但得一碟3葱段豉油而冇薑蓉梗係覺得欠了點什麼……蒜蓉炒通菜,普通,稍油~12蚊1位的自助吧很豐富呀,有汽水,有酸梅湯等飲品,有果汁沙冰機,有紅/綠豆沙糖水,亮點是即磨芝麻糊及杏仁茶機(原先以為是咖啡機呢)這是朋友用杏仁茶拉花的鴨仔芝麻糊呢芝麻糊真的很香呢,不似平常的沖劑!杏仁茶也一樣,2樣組合起來更加美味最後2個人食到捧住個肚走先黎後悔叫太多了,如果不貪心只叫1隻半就不會吃太飽了
蒜蓉炒通菜,普通,稍油~
這是朋友用杏仁茶拉花的鴨仔芝麻糊呢