2014-12-31 1291 瀏覽
本來無咩衝動寫這編食評,但為了寫昨天不倒翁的一編,所以就補番這編先啦話說天氣忽然轉冷,咁更係想吃火鍋,點知臨近聖誕節掛,又或者無左佔旺角事件,條街暢通番,旺角的食市又超爆,原定又係去富臨的我們,看見創興大廈個條等電梯的食客人龍,都無晒食慾,再加上都成8點了,都有肚餓感,唯有改送去非任吃的火鍋,最近的似乎較企理些的,應該算這間了。幸好一上去有位,但這店人手超不足夠,我們叫了的是皮蛋炎茜清湯,但半個鐘都無煲來,只看著一碟一碟的生肉配料,我倆好在都忙著傾計,唯有再傾住等,反正都找不到待應問,後來我見鄰桌終於等到個鍋,而後面桌又開始投訴,就望住俾客埋怨的部長,卻忽然有個待應急腳行過,跟我們說你們的鍋轉頭到,我去拎!真搞笑,果然轉頭就有,但咁大個女吃火鍋,等個普通鍋都要等成半個鐘,真的是第一次兩個人當然眼闊肚窄 吃了牛肉同芋头,菜,脆鲩都飽了,但因脆鲩好細碟,不夠喉,再加一碟,又再加埋魚皮,終於都吃不晒魚皮,因為都不太鬆化囉,感覺是叫來浪費的!!!以上食物,不過不失,沒什麼驚喜或突出之處,但埋單都$600幾蚊, 只喝茶啫,這價錢都不算抵,但就無回味之處囉!環境都坐得好迫,好嘈吓架lor

前菜
2014-12-18
2013-08-31 2143 瀏覽
今夜與家人到稻香用膳。有孖寶套餐,蜜汁叉燒和蒸魚。蜜汁叉燒味道不錯,甜甜的,肉質稔身。不會有很多肥肉,而且份量也算多。口水雞,不辣的。但味道偏鹹,一上桌看到那層厚厚的橙色油已被嚇怕。奇味鴛鴦雙耳,是豬耳和雲耳。味道鹹鹹甜甜,是不錯的餐前小吃。柚子蜜汁骨,雖然不會有汁,但不會太乾身。炸得脆脆的豬骨,配上味道甜甜的柚子汁,酸酸甜甜很開胃。腐乳炒通菜,整碟也偏油。味道剛好,菜算爽,份量也足。整頓飯味道不錯。
今夜與家人到稻香用膳。

有孖寶套餐,蜜汁叉燒和蒸魚。
蜜汁叉燒
蜜汁叉燒味道不錯,甜甜的,肉質稔身。
不會有很多肥肉,而且份量也算多。
口水雞
口水雞,不辣的。
但味道偏鹹,一上桌看到那層厚厚的橙色油已被嚇怕。
奇味鴛鴦雙耳
奇味鴛鴦雙耳,是豬耳和雲耳。
味道鹹鹹甜甜,是不錯的餐前小吃。
柚子蜜汁骨
柚子蜜汁骨,雖然不會有汁,但不會太乾身。
炸得脆脆的豬骨,配上味道甜甜的柚子汁,酸酸甜甜很開胃。
腐乳炒通菜
腐乳炒通菜,整碟也偏油。
味道剛好,菜算爽,份量也足。

整頓飯味道不錯。
2013-08-20
蜜汁叉燒
奇味鴛鴦雙耳
柚子蜜汁骨
2013-05-12 1458 瀏覽
父親一向喜歡飲茶,差不多每天都上茶樓,就算沒有伴,一盅兩件,靜靜地看報紙,輕易消磨一兩個小時,眼見很多老人家也是這樣子打發時間。這天我們去了九龍,下午茶也是上茶樓飲茶,第一次來這間分店。我們點了比較素的食物,廚部雙併一項,點了素鵝與拍青瓜。素鵝外層香脆,中間有金菇、紅蘿蔔絲,木耳絲等素食,加一點香醋,味道更添層次。拍青瓜很爽口,有些微蒜辣和醋酸味,但不是很濃,媽媽則說青瓜拍得不夠爛,不夠入味。另一項素食是紫菜上素湯米線,真的很素,配料味道比較淡,只有芽菜,紅蘿蔔和紫菜,跟素鵝與拍青瓜一起食用,味道才變得豐富。素食,給我的感覺是潔淨,但不易維持,間中一餐,好讓腸胃輕鬆一下。
2013-01-26
2012-07-25 1084 瀏覽
食小菜卻被安排坐在火鍋區,熱到出晒汗,成班服務員仲嘈過啲茶客,上菜又唔夠位。最差係啲服務,—張單錯幾樣野,又冇跟進,三催四請,最後都係錯!叫左個乳豬例牌,入機變成了乳豬拼盤,送菜時跟服務員解說了,第二次上菜又是同樣的乳豬拼盤,服務員堅稱冇錯,講極都唔明,比埋張手寫單佢睇,仲係檬檬下,最後食晒所有餸,催左n次後才到。另外叫左個西湖牛肉羮,點知又冇入到機,又係要重覆講幾次,服務員先知咩事,個個都發緊夢,改完又唔出番張新上菜紙,催一次問—次查一次,不停重復錯誤,激到吐血。未落單前一坐底巳叫服務員留2個椰汁燉燕窩,到叫上甜品時就上得1個,還推說我們只叫了1個,最後又係要對單,當然又係佢地入錯機啦!改番單後,等極都冇,催親都話黎堅,最後又係冇到,差啲要拍檯鬧人,先至肯認真跟進。總括而然,服務員你推我讓,聽完就算,做野冇程序,得過亂字,食物水準是不錯的,但會被激到吐血及浪費大量時間!

2012-07-25
2011-06-23 934 瀏覽
因為需要步行十幾分鐘,所以唔系日日去.今日去到唔使點等就有位,環境OK, 午市食物選擇仍然很多,價格合理。我個女次次都會食碗仔翅,煎堆仔碗仔翅都幾多料,落多啲醋好好味,煎堆裏邊系芋蓉,唔會好甜。我地就會食泰式酸辣鳳爪,辣得過癮,煎杏汁糕細細塊,有杏香味,少少甜,而黑椒魚雲就系老公至愛最欣賞系服務,個個有問有答,沖水亦很主動。很滿意,一定會常來
因為需要步行十幾分鐘,所以唔系日日去.
我個女次次都會食碗仔翅,煎堆仔
碗仔翅都幾多料,落多啲醋好好味,煎堆裏邊系芋蓉,唔會好甜。

最欣賞系服務
,個個有問有答,沖水亦很主動。
很滿意,一定會常來
2011-06-18
  • 碗仔翅,煎堆仔,泰式酸辣鳳爪,煎杏汁糕,黑椒魚雲,XO醬蘿蔔糕
妹妹話呢間稻香打邊爐又抵又好食,近阿妹放工行幾步就到,所以選扯呢度,原本想打邊爐,但因有BB,所以還是選小菜食, 咁就開始我地o既慶祝父親節搵笨實難食之旅啦!!先講個女待應, 都未齊人就猛咁sell我食呢個set 好抵,免茶介同加一,仲送啤酒同果汁先生一渣, 我話等齊人先, 過左幾分鐘又行埋o黎同我sell呢個sat好多人食,真係好抵食o架,我都明做待應係要向客人推介的, 但每個待應都行埋o黎sell就變左好煩囉, 齊人啦 (5大1bb), 媽媽就話唔好煩啦, 散叫都係差唔多, 就呢個set 啦,咁佢又想食龍蝦, 所以順利成章要左呢個龍蝦set 半席啦 ($988)!!上湯波士頓龍蝦伊麵 - 名不付實, 得半隻龍蝦, 殼多肉少, 龍蝦無味, 伊麵勁多, 上湯味咸乳豬拼盤-有乳豬皮5件(香脆), 义燒6件 (瘦而柴口), 鼓油雞(雞胸位共6件,冰鮮雞冇味肉霉), 海折 (一般), 燒鴨(肶位,味道可以)碧綠抄蚌肉-明明菜單係碧綠抄星斑球,唔明點解會冇左星斑,但又冇通知我地改左蚌肉,但算啦, 菜芯老到死, 蚌肉淡而冇味, un到食唔到,抄到過晒火.黃金海鮮卷-ok"足"笙燴鮑參-一個勁多獻

黃金海鮮卷-ok
"足"笙燴鮑參-一個勁多獻的湯羹, 唔好食, 唔足料
醬燒星斑腩-扲到埋枱我地以為佢又改菜單,點解咁多火腩,但又唔見斑腩喎, 幾經辛苦先搵到幾嚿斑腩骨咋,菜芯又老,見到都唔想掂呀!
花甲泡翡翠-搵晒成碟都冇花甲, 但急凍蜆肉仔就好多, 個餸上到枱勁"sam", 正因為o的急凍蜆肉的sam 味, 有菜芯, 唔使我講到知又係老到死, 新鮮冬菇仔切片, 雞肶菇切片, 整個餸味道淡而無味兼"sam"
脆皮醬燒鴨-上枱的竟是吊燒雞,又係冇人通知我地改了雞(都是半隻),但又算,因為已經冇期望會有驚喜, 都是冰鮮雞, 預計了無味同肉霉.
瑤柱旦白抄飯-今次有人肯同我地交代冇晒飄香荷葉飯啦, 瑤柱旦白抄飯, 求其啦,我地只求快o的鬆人, 個飯都係冇期望, 個抄飯硬到食左落肚都會胃痛呀

總括 : 我家已將此間稻香列入black list,永無下次

菜單
上湯波士頓龍蝦伊麵
碧綠抄蚌肉
醬燒星斑腩
2011-06-15
父親節
2011-01-04 653 瀏覽
煎堆仔freshly fried, outer layer has many sesames and inside is some 芋頭蓉 but not seasame, quite special and not too sweet and not oily at all, 1 dish have 4 mini one~Corns congee with porkhot enough, corns are sweet, but not much pork….the congee base is quite smooth and not much MSG I think~雞絲粉卷it’s different from other restaurant, the outer layer is not 粉皮but付竹, it’s not smooth at all, 粉皮 is better, inner one is some chicken, carrot and mushrooms~芥菜fresh, they add some oil to boil it and they gi
煎堆仔

雞絲粉卷

芥菜
fresh, they add some oil to boil it and they give quite a lot of portion~

Lo bak beef
lo bak is soft and quite sweet, no渣, the beef is abit tough and steamed too long, not juicy enough, 汁is柱候醬, too sweet for me…

$40 (早餐)
2010-02-01 392 瀏覽
星期六同阿爸阿媽飲早茶10點幾去到見佢仲有早茶點心紙(落order只限去到11點)拿拿聲叫左3個孖寶2個咸魚雞粒飯:阿媽話咸魚好梅香1個芋頭排骨飯:我唔食芋頭但排骨好少,仲要好骨下,無咩肉馬拉糕拼檽米巻:馬拉糕好好味,唔太甜,檽米巻不過不失鳯爪:都係一般,無咩特別唔記得係菠菜餃定咩:總之皮好厚,又係無咩特別我記得稻香同潮樓係同一GROUP所以野食好似一模一樣稻香$6/位茶錢&加一潮樓就茶錢加一咩都係免一模一樣都係食咁既野潮樓就$61找數仲可以叫多籠蝦餃呢度就要$58.5不過潮樓就污糟D+迫呢度舒服好多+乾淨3個人食早餐+午餐一人都唔使$20,食得過
星期六同阿爸阿媽飲早茶
拿拿聲叫左3個孖寶
2個咸魚雞粒飯:阿媽話咸魚好梅香
1個芋頭排骨飯:我唔食芋頭
但排骨好少,仲要好骨下,無咩肉

馬拉糕拼檽米巻:馬拉糕好好味,唔太甜,檽米巻不過不失
鳯爪:都係一般,無咩特別
唔記得係菠菜餃定咩:總之皮好厚,又係無咩特別

我記得稻香同潮樓係同一GROUP
呢度舒服好多+乾淨
3個人食早餐+午餐
一人都唔使$20,食得過
2010-01-30
$20 (早餐)
  • 早晨孖寶
2009-11-13 345 瀏覽
呢日同爺爺飲茶,呢間又唔算太貴。所以又再黎呢間,呢間都坐得幾舒服,野食又算幾好食架。蒜蓉蝦春卷平時唔係呢隻,今次黎唔知點解有得食。真係唔錯既,蝦就唔係好覺有。不過蒜味就幾夠,而且炸得幾脆架。牛柳脆卷同春卷差唔多既,不過味道都係咁上下。個牛柳都唔係好覺,係好細細舊既。肉餅飯個份量係比好多年前既細好多,但味道都唔錯。肉餅整得好入味。齋腸粉雖然係好似食緊舊粉,不過我又幾鍾意食。清清地,好健康架。奶皇包依舊咁好食,流沙既奶皇流出黎真係好正。又唔係好甜,次次黎都會食既。其實唔只食咁小既,只不過呢印象深刻先寫既。可能係食飯時候,人始終唔係好夠。
幾舒服,野食又算幾好食架。

蒜蓉蝦春卷
平時唔係呢隻,今次黎唔知點解有得食。真係唔錯既,
蝦就唔係好覺有。不過蒜味就幾夠,而且炸得幾脆架。

牛柳脆卷
同春卷差唔多既,不過味道都係咁上下。個牛柳都
唔係好覺,係好細細舊既。
肉餅飯
個份量係比好多年前既細好多,但味道都唔錯。肉餅整得好
入味。
齋腸粉
雖然係好似食緊舊粉,不過我又幾鍾意食。清清地,好
健康架。

奶皇包
依舊咁好食,流沙既奶皇流出黎真係好正。又唔係好甜,次
次黎都會食既。

始終唔係好夠。
點心
2009-11-09
點心
2009-09-24 185 瀏覽
自從返左學之後,無乜機會飲到茶。呢日有時間,當然唔會放過去飲茶既機會啦。呢間都去過幾次,價錢又唔算太貴。坐得又舒服,所以又再黎啦。叉燒瀨粉佢起初係黎個飯,之後先黎返個瀨粉。個叉燒都幾好味,又唔會太鹹。瀨粉都可以既,唔會太韌又唔會太淋,過得去既。奶皇包次次都會食既,奶皇甜甜地,真係好正。菠菜豬肉餃呢個菜就幾多,肉就唔多舊。好彩既係係,個餃既皮唔算太厚,唔係就唔好食啦。炸茄子呢個似食炸粉多,唔係唔好食既。個茄子其實幾好食架,個個粉太厚,食左幾啖先食到茄子。炸春卷呢個都幾好味,有蝦同有菜。無乜特別。淨腸粉雖然無乜料,不過淨腸粉既好處係比其他腸粉滑好食。呢餐都幾抵食,四個人都係三十幾蚊一位。

叉燒瀨粉
佢起初係黎個飯,之後先黎返個瀨粉。個叉燒都幾好味,又
唔會太鹹。瀨粉都可以既,唔會太韌又唔會太淋,過得去既。

奶皇包
次次都會食既,奶皇甜甜地,真係好正。
菠菜豬肉餃
呢個菜就幾多,肉就唔多舊。好彩既係係,個餃既皮唔算
太厚,唔係就唔好食啦。

炸茄子
呢個似食炸粉多,唔係唔好食既。個茄子其實幾好食架,
個個粉太厚,食左幾啖先食到茄子。
炸春卷
呢個都幾好味,有蝦同有菜。無乜特別。

淨腸粉
雖然無乜料,不過淨腸粉既好處係比其他腸粉滑好食。

呢餐都幾抵食,四個人都係三十幾蚊一位。

菠菜餃
炸茄子
2009-09-21
菠菜餃
2009-08-14 152 瀏覽
上個星期,同屋企人去呢度飲茶。呢間都好耐無黎過啦,唔知幾耐啦,不過呢度好似呢度都唔算太貴既。午市有個燒味飯加個點心都係二十幾蚊,算幾抵架。叉燒瀨粉叉燒係羊肥瘦果隻,都幾好食既。而瀨粉都幾爽口,最小唔會淋到太難食,算唔錯。齋腸粉幾耐無食過,腸粉好爽口,好好食。炸春卷本來都唔想食,但見到有蝦就食啦。味道都唔錯,春卷好脆口。剪薄呢個好多時都會食,配料同平時一樣。又唔會太油,呢個算唔錯既。奶皇包個包好好味,奶皇又夠甜,次次都會食既。杏仁糊呢個就幾好,杏仁味好重,又creamy。有時間都好想飲下茶,但有時時間唔許可。就唯有忍下口啦。
不過呢度好似呢度都唔算太貴既。
午市有個燒味飯加個點心都係二十
幾蚊,算幾抵架。

叉燒瀨粉
叉燒係羊肥瘦果隻,都幾好食既。而瀨粉都幾爽口,最
小唔會淋到太難食,算唔錯。
齋腸粉
幾耐無食過,腸粉好爽口,好好食。
炸春卷
本來都唔想食,但見到有蝦就食啦。味道都唔錯,春卷好
脆口。
剪薄
呢個好多時都會食,配料同平時一樣。又唔會太油,
呢個算唔錯既。
奶皇包
個包好好味,奶皇又夠甜,次次都會食既。

杏仁糊
呢個就幾好,杏仁味好重,又creamy。

有時間都好想飲下茶,但有時時間唔許可。就唯有忍下口啦。

春卷
2009-08-07
春卷
2009-08-08 45 瀏覽
妹妹跟舊同事來打b爐呢~ 9時後入座會便宜1點~由於都是他們負責拍板, 等吃的妹妹這次的資料可能不夠詳細, 唯有從簡的數數那樣火鍋配料好味道@w@豬骨湯底, 很有多很多豬骨, 不過湯底卻不是成正比的濃。象拔蚌~ 很鮮甜, 但切得不夠薄, 有點"un"。雲吞~ size適中, 是bite size呢~ 蝦又大粒又新鮮, 幾乎每粒都有2隻蝦, 而當中沒甚麼豬肉。*鮮帶子~ 切成細細粒, 比較容易焯熟, 都很滑很鮮甜哇~*珊瑚蚌~ 這個蚌屬於爽口的1類, 鮮甜度絕不比之前提及的2種蚌遜色喔~*手打魚滑~ 好像有4款的, 妹妹吃了鯪魚滑和墨魚滑, 2種都充滿鮮味, 咬落去是軟軟的而不是像橡膠波那種虛偽的回彈力-3-魚皮餃~ 裡頭油份甚多, 味道不算突出。韮菜餃~ 綠色的外皮, 妹妹吃下去才知道是韮菜餡料, 韮菜是很濃味的嘛吃完會有陣揮之不去的味, 這個倒好像沒有這情況喔; 但皮很易穿, 1不小心烚太久就體無完膚了-^-芋絲~ 偏乾身, 略嫌有點粗o鞋不夠滑溜溜炸魚皮~ 雖然妹妹沒吃, 但這兒的是新鮮炸起上桌, 朋友們都說輕輕放湯1焯來吃很棒呢~*鯇魚片~ 徹底的起了骨, 很新鮮完全沒有腥味,
妹妹跟舊同事來打b爐呢~ 9時後入座會便宜1點~

豬骨湯底, 很有多很多豬骨, 不過湯底卻不是成正比的濃。
象拔蚌~ 很鮮甜, 但切得不夠薄, 有點"un"。
*鮮帶子~ 切成細細粒, 比較容易焯熟, 都很滑很鮮甜哇~
魚皮餃~ 裡頭油份甚多, 味道不算突出。
芋絲~ 偏乾身, 略嫌有點粗o鞋不夠滑溜溜
*鯇魚片~ 徹底的起了骨, 很新鮮完全沒有腥味, 超好吃喔 @v@
*鮮雞片~ 雞肉很嫩滑, 連帶的肥膏邊邊只有很少, 烚得久都沒有變"o鞋拾拾"~~
*冬瓜~ 清甜之選~ 要早點放進去滾湯, 等到透明才吃就超讚了~

之前都有聽說過稻香的食物是水準之上, 但又會聽到"間間唔到架!"這種說法,
妹妹頭1次試這家, 覺得火鍋配料質素不錯哇, 又新鮮又好味~
服務就普通普通吧,
侍者經常忘記忘那, 但至少甚有禮貌, 我們說有甚麼需要侍者都會馬上提供而沒有不悅;
其間有侍者撞跌了我們碟冬瓜, 他們都有補回1碟給我們;
見我們拍照亦主動提出幫我們拍。
丫~ 洗手間都算很清潔的哇~

1大夥人來打b爐是不錯的選擇哇~~ 妹妹覺得10個妹有7個呢~~
2009-08-07
  • 鮮帶子
  • 鯇魚片
  • 鯪魚滑
  • 墨魚滑
2009-04-18 29 瀏覽
兩兄妹相約飲茶, 中午十二點也甚多空位, 可能是海嘯的緣故.服務也改善了, 剔了多樣的點心, 其中以下幾款最難吃:柚皮鴨, 幾件鴨骨加一件很難吃的柚皮,蝦腸, 最難吃, 蝦不新鮮, 腸粉像橡皮, 又厚, 又韌,排骨鳯爪, 不知, 因為妹妹試過, 阻止我試, 稍後她覺得肚子痛. 好彩.其他的點心, 只可以說不過不失而已.
服務也改善了, 剔了多樣的點心, 其中以下幾款最難吃:
柚皮鴨
, 幾件鴨骨加一件很難吃的柚皮,
蝦腸
, 最難吃, 蝦不新鮮, 腸粉像橡皮, 又厚, 又韌,
排骨鳯爪
, 不知, 因為妹妹試過, 阻止我試, 稍後她覺得肚子痛
. 好彩
其他的點心, 只可以說不過不失而已.
2009-04-17
  • 不再推介
2009-03-17 29 瀏覽
星期六晚上約左auntie去食飯, 但佢要上堂,我地八點多去到, 捻住坐底食一蚊雞但聽到9點優惠時段8點半開始有飛攞, auntie又要9點先放學,等多兩個未就攞左飛出去行下9點前準時返嚟, 先開始叫訂枱, 等一陣就有位 仲有卡位坐auntie佢地9點10分就到, 我地立刻比張order紙比服務員,哈哈, 當然叫左佢d特價菜啦...咕嚕肉 連auntie都話好食紅燒豆腐 一樣好味謠柱粟米羹 真係有謠柱椒絲蒸魚頭......4 個人食...頭三樣菜都好快就到, 仲熱... 不過蒸魚頭等左好耐, 我地以為要蒸要耐d,再過左一陣我地就問d服務員, 佢話幫我地睇下....再過左仲未嚟, 其他食物已經食完, 又再問....去到差不多10點, 有個服務員同我地講賣晒...唔係呀, 落左order成個鐘先同我地講, 仲只係講佢見到order話冇魚頭完全冇歉意我地就結賬, 突然想起應該有張order list 會釘係張咭刑,問佢地想攞嚟睇下, 佢話出左單冇得print番出嚟我地一次過入order, 點解可以一個鐘先同客講話冇,仲要冇order list, 收單個個仲係著黑衫, 應該係高
星期六晚上約左auntie去食飯, 但佢要上堂,
我地八點多去到, 捻住坐底食一蚊雞

等多兩個未就攞左飛出去行下

9點前準時返嚟, 先開始叫訂枱, 等一陣就有位

仲有卡位坐

哈哈, 當然叫左佢d特價菜啦...

咕嚕肉
連auntie都話好食
紅燒豆腐
一樣好味
謠柱粟米羹
真係有謠柱
椒絲蒸魚頭......

4 個人食...
頭三樣菜都好快就到, 仲熱...

不過蒸魚頭等左好耐, 我地以為要蒸要耐d,
再過左一陣我地就問d服務員, 佢話幫我地睇下....
再過左仲未嚟, 其他食物已經食完, 又再問....
去到差不多10點, 有個服務員同我地講賣晒...
唔係呀, 落左order成個鐘先同我地講,
仲只係講佢見到order話冇魚頭

完全冇歉意

問佢地想攞嚟睇下, 佢話出左單冇得print番出嚟

我地一次過入order, 點解可以一個鐘先同客講話冇,
仲要冇order list, 收單個個仲係著黑衫, 應該係高級d,
都有呢樣野出嚟, 都唔知佢係未新嚟, 完全冇反應

呢幾個星期都去左幾間唔同的稻香食野, 都未試過咁的事,
佢地應該檢討下
2009-03-14
2009-01-22 21 瀏覽
天氣咁寒冷, 緊係要打下邊爐喻, 突登約9點後黎打既, 其實有幾平就唔太記得喇, 只係記得有個$1豬骨湯底,雖然個湯底應該唔係煲左好耐, 但總算有料, 真係見到有幾舊豬骨, 栗米, 枝竹既材料起入面而食物方面, 都幾新鮮, 唯獨是魚蛋同魚皮餃唔係咁好味,魚蛋又唔彈牙,魚皮餃又勁油, 但其他總括黎講, 都好好味, 要讚既係我第一次食既炸腐皮卷, 好似炸魚皮咁, 浸一浸落d湯度就食得, 仲有佢地既墨魚麵都好正, 要自己ji出黎, 但由於太飽, 只係食左一條食物環境都好ok, 可能地點唔算太便喇, 唔使等位就入得席喇, 不過d侍應生就麻麻囉, 叫佢好似聽唔到, 仲有我明明食緊野,碗入面仲有野既, 佢話幫換碟, 點知佢收埋我個碗, 比個全新既碗我, 我食緊架嘛, 有個阿姐仲搞笑, 問佢果樣係咩丸, 佢問番我地轉頭...知就唔使問你喇...

知就唔使問你喇...
  • 炸腐皮卷