2024-09-08 188 瀏覽
在葵芳搵到一間CP值高的日式料理餐廳🥳餐廳裝修精美牆壁掛左好多日本動畫的畫好有feel而且座位以卡位為主坐得舒適🤙🏻亦發現便當的名稱以日本地方命名欣賞老闆的心思🫶🏻臨走發現有性價比好高的外賣menu 多個選擇😙⭐️照燒雞扒蕃茄濃湯烏冬係用稻庭烏冬😍煙韌彈牙的口感湯底不得了濃郁香醇充滿了蕃茄的香味酸酸甜甜而且配料豐富👍🏻有溏心、鳴門卷、粟米粒、紫菜等主角雞扒都好得煎得剛剛好外酥內嫩😆⭐️佐賀便當🍱配咖哩飯有蒲燒金鯛魚腩、日式照燒脆骨丸子、汁煮日式豬軟骨 、味付螺肉呢個價錢有咁多嘢食真係好抵食🤩仲要味道都好好食咖哩飯配料豐富味道濃郁雞軟骨丸子串充滿雞肉香氣夠juicy🤤豬軟骨軟嫩可口入口即溶⭐️綿綿芝士蛋糕🍰係福岡直送果然非常高質蛋糕質地夠綿密口感唔錯甜度剛剛好好食嘅甜品令這餐帶來大滿足😌⭐️飲品-巨峰梳打+青柑桔柚子梳打梳打清爽解渴😆巨峰甜度適中柚子酸酸甜甜夠開胃
在葵芳搵到一間CP值高的日式料理餐廳🥳

濃郁香醇
充滿了蕃茄的香味
酸酸甜甜
而且配料豐富👍🏻
有溏心、鳴門卷、粟米粒、紫菜等
主角雞扒都好得

巨峰甜度適中
柚子酸酸甜甜夠開胃
2024-09-07
2024-07-25 892 瀏覽
❤️🧡💛葵芳隱世便當🍱去葵芳又唔一定主攻葵廣嘅😆有時喺附近都有有意外收穫!😍前排行岀葵廣見到有間食日本嘢,仲有便當🍱丼飯🤩即刻try try佢先!❤️秋田便當❤️ $94店內便當選擇都幾多,第一次嚟食緊係揀返個人氣便當啦!😍有脆香吉列雞扒1件+汁煮豬軟骨2件+味付螺肉+咖哩飯🍛,仲有刺身三種(三文魚2件,帶子2件,有頭甜蝦1隻)🍣真係好豐富!刺身新鮮就唔使講啦!帶子鮮甜好味!🥰脆香吉列雞扒沾少少醬汁一齊食,解膩又過癮!🥩汁煮豬軟骨煮得入味軟腍,咖哩配埋粒粒飽滿嘅珍珠米🤤甜甜哋又有米香,份量都好足夠!🍛🧡炙•三味魚丼🧡 $96依個丼飯有三文魚,鰻魚,左口魚邊,溫泉玉子🤤篤開溫泉蛋🍳蛋黃液撈埋wasabi 豉油,同埋珍珠飯一齊食,真係好滿足!😛加埋炙燒三文魚,鰻魚,左口魚邊,魚油味十足,食完真係齒頰留香!🥰套餐仲附送茶碗蒸及小食🍥滑捋捋嘅茶碗蒸仲有味付螺肉,好有日式感覺!💛福岡直送綿綿芝士蛋糕💛 $24套餐可以加購甜品,依個芝士蛋糕綿滑又唔會太乾身,芝士奶香味十足🧀食完好幸福!😌依間日式餐廳除咗便當正,丼飯都好有驚喜🤣如果唔知食邊個便當好,可以揀人氣秋田便當呀!BTW記得save post,方便
❤️🧡💛
葵芳隱世便當🍱

❤️秋田便當❤️ $94

🧡炙•三味魚丼🧡 $96

茶碗蒸

💛福岡直送綿綿芝士蛋糕💛 $24
福岡直送綿綿芝士蛋糕

依間日式餐廳除咗便當正,丼飯都好有驚喜🤣如果唔知食邊個便當好,可以揀人氣秋田便當呀!BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦❣️

📍稻田食堂
📍葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖
2024-07-13
茶碗蒸
2024-06-02 2293 瀏覽
早幾日「香港航空」出啲零票價機票,諗住短短哋走一轉日本,可惜都喺唔夠人搶。橫掂今晚兩公婆都唔想煮,做一晚無飯夫婦,就過到嚟家住葵芳嘅老友所推介嘅「稻田食堂」,食返個日式便當,因為佢話店家嘅便當款式多,而且配搭豐富,食咗就當去過!拉門內進,裝修喺好日式食堂嘅感覺,全木系傢俬,一邊牆上掛咗好多推介嘅食物相,另一邊就有好多日本動漫照片。 餐具簡單嘅調味料就放晌枱側,要落單採用二維碼,今次就無影餐牌俾大家參考, 因為選擇實在太多,所以,只喺截圖番有啲咩大類別;而飲品方面,叫咗主食,跟餐嘅話有平$6嘅優惠。另外近門口亦都掛咗一張螢光餐牌,一邊喺創意刺身壽司,另一邊喺人氣推介,如果太多選擇唔知揀咩好,不妨喺呢個位度著手!安格斯牛肩胛蕃茄濃湯烏冬 $80一打開個點餐程式,就見到一款全新爆茄蕃茄稻庭烏冬系列,唔使多講老婆一定晌呢個系列埋手,但佢平時好少食牛,估唔到佢會揀牛肩胛,原來佢之前食過一次牛面頰肉,覺得好正,今次揀牛肩胛其實喺記錯錯咗喺牛面頰肉,哈哈!不過,佢都話啲牛肩胛肉好嫩滑、好好食,但喺最得佢歡心嘅喺個爆茄濃湯,酸香濃郁,蕃茄味鮮活,打個滿分俾個湯;另外,佢都大讚啲稻庭烏冬入口滑漏,有煙韌
安格斯牛肩胛蕃茄濃湯烏冬 $80

安格斯牛肩胛蕃茄濃湯烏冬
;另外,佢都大讚啲稻庭烏冬入口滑漏,有煙韌嘅口感
,而且唔會有啲平價貨嗰陣酸味,加埋高質素嘅溏心蛋、伴菜嘅粟米粒、紫菜、鳴門卷,成碗烏冬真喺搵唔到挑剔位。
熱柑桔蜜 $12

帶有蜜糖香嘅飲品佢就最鍾意喇,所以選咗杯熱柑桔蜜,聞落去已經有陣陣清香既柑桔香味,飲落鹹鹹地又帶陣陣清甜味,柑桔嘅香味都好突出,加上喺熱飲,飲完你會覺得生津、滋潤!
熱柑桔蜜
沖繩便當 $96

嚟之前都稍稍上網睇過其他人嘅食評,確喺有唔少人讚呢個沖繩便當,成份便當超級豐富,可以講喺日式4餸飯,有刺身三點、味附螺肉、汁燒金菇牛肉卷及吉列千層芝心豬扒,單睇呢個牌面已經好吸引,送到嚟最意外嘅就喺咖喱飯超多
沖繩便當
刺身三點有三文魚、帶子及甜蝦,擺得賣相精緻,一啲都唔馬虎,而幾款刺身都食得出好夠鮮甜味,以帶子更有一片薄薄嘅櫻桃蘿蔔墊住,睇啲細節位都好有心思
沖繩便當
味附螺肉相信大家都食唔少,尤其喺啲日式放題,都會攞少少試下,啲螺肉煙韌幾有咬口,作為食吉列豬扒時間下場,幾唔錯。
沖繩便當
汁燒金菇肥牛卷有兩大件,厚厚嘅捲住好多金菇,最好喺切開咗方便食,一口咬落去肥牛好嫩滑
,夾埋爽口嘅金菇、配以燒汁去煎,食味唔錯。
沖繩便當
本身都好鍾意食西式嘅哥頓豬,而呢一款吉列千層芝心豬扒跟哥燉豬有異曲同工之妙,再加埋脆炸,真喺無得輸,外層非常之脆口,唔油膩,裡面豬肉好鬆化,加上芝士嘅鹹香,的確好好食
沖繩便當
最後講到啲咖哩飯,因為喺日式做法,所以帶少少甜味,對唔食得辣嘅人絕對喺對上胃口,而飯粒軟熟,淨喺配個咖哩,齋食都好味。
荔枝椰果梳打 $16

諗住有吉列、又咖喱,所以專登搵杯冰凍嘅梳打嚟涼一涼,雖然知道都喺用糖漿開沖,但杯梳打嘅荔枝味確喺好突出,入口冰涼清爽,而底下亦都有唔少椰果,邊飲邊食。
荔枝椰果梳打
本來,都打算叫個甜品作結,不過,估唔到個咖喱飯份量咁多,其實有得揀少飯嘅,但無估到正常嘅份量喺多得咁交關,兩款主食,唔單止啱口味,仲好好食;此外,又唔收加一,連埋嘢飲平均每人都喺一嚿水左右落樓,加上招呼又幾好,性價比高
沖繩便當
蟹棒蟹籽沙律蟹籽沙律份量適中,蟹子好幼細,青瓜絲口感清爽,整個沙律味道帶酸。山型海膽軍艦一份有2件,淺橙黃色的海膽味道甘甜,飯粒口感較黏,一口一件壽司。青森便當內含燒豬頸肉5件,蒜香牛油燒珍寶蟹棒1件,三文魚壽司2件,咖哩飯,味付螺肉。整個便當令我最為驚喜的是燒蟹棒🤭蒜香牛油和蟹肉的鮮味很合,油而不膩。爆汁爆餡炸餃子拉麵-黑蒜油湯底炸餃子襯熱真係太好食啦。🥹 湯底都夠濃郁,溏心蛋都幾入味!😋麵底方面,口感軟硬適中,係可以掛到湯嘅。😋

蟹棒蟹籽沙律

山型海膽軍艦

青森便當

爆汁爆餡炸餃子拉麵-黑蒜油湯底

男友話好耐冇拍拖冇食好野 男友所以安排唔左在屋企附近食日本野呢間稻田食堂都幾有人氣 蠻多人排隊 在葵芳站附近都幾方便!我地見佢選擇也不少 決定跟男友一人叫一個餐同埋叫啲壽司share 🤪男友叫了一個人氣超高的秋田便當 🍱 當中包括左咖喱飯🍛、脆香雞扒、汁煮豬軟骨、螺肉、及3種刺身 男友表示全部都好好味道 尤其是刺身好新鮮 ❤️然後脆香雞扒一叫即炸 皮脆肉厚 難怪佢係人氣便當喇然後我則點了 橫濱芝士竹輪魚卷拉麵🍜 個竹輪好流心 咁邪惡既野我鐘意!然後拉麵也幾大份的 豬骨湯岩岩好!壽司方面 我當然點了我最愛的炙燒壽司系列喇 包括了醬燒芝士熟蝦壽司 灸燒帶子壽司及 灸燒三文魚壽司 一咬即化既感覺真係好正 是一試難忘既感覺呀加上呢到環境好舒服 然後又有男友最愛的one piece 男友食完即刻分享比佢啲兄弟👬🤣

呢間稻田食堂都幾有人氣 蠻多人排隊 在葵芳站附近都幾方便!

然後拉麵也幾大份的 豬骨湯岩岩好!

聽朋友講葵芳附近開咗一間性價比好高嘅日式外賣店,今晚唔想煮飯,就嚟買外賣叫咗四樣嘢:宮崎便當、蒲燒鰻魚飯,照燒原隻魷魚、紫心香芋丸宮崎便當有四大格、一格係咖喱飯,啲咖喱甜甜的少少辣,係典型嘅日式咖喱,好惹味;另一格係照燒雞扒同串燒,照燒雞扒份量好慷慨,有四五塊,最後一格係螺肉,幾惹味,個飯盒份量夠大,味道出色蒲燒鰻魚飯嘅鰻魚有四大塊,每塊都好厚身,而且燒得好出色,令人垂涎三尺照燒原隻魷魚好有驚喜,魷魚鮮甜可口,而且肉質煙靭彈牙,配埋燒汁真係令人欲罷不能最後嘅紫香芋圓為呢餐飯或上了一個完美嘅句號,香芋丸炸得香脆,甜甜的,幾特別呢間主打日式便當嘅外賣餐廳真係名不虛傳,份量夠大之餘味道又出色,性價比十足,推薦#稻田食堂

叫咗四樣嘢:宮崎便當、蒲燒鰻魚飯,照燒原隻魷魚、紫心香芋丸

#稻田食堂
2024-09-06
  • 秋田便當
  • 特選五色丼
  • 鹽燒三文魚頭
  • 熱柑桔蜜
  • 京都便當
  • 日式炸餃子拉麵
最近喺葵芳嘅「稻田食堂」食咗一餐豐富嘅晚餐,呢間日式餐廳裝潢簡潔有日式風情,食物質素一流,絕對值得推薦。我首先試咗佢哋嘅炙燒挪威三文魚蟹籽井,真係超正!三文魚經過炙燒之後,帶有一層輕微嘅焦香味,同蟹籽嘅鮮味完美結合,每一啖都係鮮味同油脂嘅雙重享受。飯底調味適中,飯粒煙韌,吸收咗三文魚同蟹籽嘅味道,食落非常滿足。呢個蟹籽井絕對係我今次食餐最推介嘅一款。另外,仲試咗京都便當,呢個便當真係超豐富!便當包括 日式炸雞、福岡流心芝士漢堡扒、日式圓蔥魚餅、咖喱飯同味附螺肉。炸雞外脆內嫩,肉汁豐富;流心芝士漢堡扒真係好好味。日式圓蔥魚餅口感彈牙;味附螺肉味道鮮美,配上咖喱飯真係絕配。除此之外,厚切帶子刺身都係必試之一。帶子刺身切得夠厚,肉質鮮甜,絕對係海鮮愛好者嘅福音。再加上佢哋嘅脆炸豆腐,外脆內軟,豆腐滑嫩,配上特製嘅醬汁,真係好味道。呢個豆腐炸得恰到好處,唔會過油,保留咗豆腐本身嘅鮮味。

2024-08-27 103 瀏覽
呢間日式食堂 有好多吾同款式既定食可以選擇🍱 鮮選火炙壽司配迷你手打稻庭烏冬🥢一共有六款不同的壽司🍣 有鮮蝦 牛肉 三文魚 鰻魚 左口魚 玉子…仲有茶碗蒸夠晒滑 口感吾錯一次過可以試吾同類型既食物😌吉列豬扒烏冬🥢飯有燒汁或咖喱汁選擇但係想食烏冬 所以+$13 轉豬骨湯烏冬烏冬彈牙 而且豬骨湯底濃郁 豬扒大份得黎酥脆有咬口豬頸肉拉麵配炸餃子🥢+$3轉辛辣豬骨湯底辣度適中👍🏻 餃子香脆可口🥟豬頸肉都大片惹味總括而言 食物份量都吾少 價錢都比較親民 而且自助式掃二維碼落單 小店坐位都乾淨企理闊落 整體質素吾錯👍🏻

呢間日式食堂 有好多吾同款式既定食可以選擇🍱

鮮選火炙壽司配迷你手打稻庭烏冬🥢
一共有六款不同的壽司🍣
有鮮蝦 牛肉 三文魚 鰻魚 左口魚 玉子…
仲有茶碗蒸夠晒滑 口感吾錯

而且自助式掃二維碼落單
小店坐位都乾淨企理闊落 整體質素吾錯👍🏻
2024-08-25
2024-08-23 169 瀏覽
路過葵芳想食日本料理,就黎到呢間稻田食堂,餐廳座位非常闊落,乾淨得黎好舒適,食物選擇非常之多,質素亦都非常好,推薦大家可以試試!😉鱈場蟹棒蟹籽粟米沙律🥗非常開胃既沙律,多款食材經過沙律醬既拌勻之後更加好味!🥳安格斯牛肩胛拉麵🍜清甜既拉麵湯底搭配埋安格斯牛肩胛,係一個好少見既組合,不過食落都覺得唔錯!🤩三文魚蜆肉味噌湯🥣平時味噌湯好少見到有三文魚同埋蜆肉,點知加埋之後成個湯多咗好多層次,飲落味道濃厚得黎唔會太普通,唔錯!🤗秋田便當咖哩飯🍛便當包括咗吉列雞排第、汁煮豬軟骨、味付螺肉、同埋3仲刺身,可以話係非常之豐富,炸雞排酥脆有咬口,刺身鮮甜唔難咬,豬軟骨好入味,搭配埋咖哩飯,更加豐富!😍

鱈場蟹棒蟹籽粟米沙律🥗
非常開胃既沙律,多款食材經過沙律醬既拌勻之後更加好味!🥳

安格斯牛肩胛拉麵🍜

三文魚蜆肉味噌湯🥣

秋田便當咖哩飯🍛
2024-08-18 183 瀏覽
葵芳除咗葵廣美食之外,其實仲有好多選擇。我今次就去咗附近嘅餐廳度尋找美食,搵到一間超級抵食嘅日式便當,裏面嘅選擇非常之多配搭!不但有刺身仲有唔同嘅熟食~ 我今次就叫咗兩款便當試吓:💛秋田便當咖哩飯 脆香吉列雞扒 汁煮豬軟骨2件 螺肉 咖哩飯刺身三種(三文魚 帶子 甜蝦)💛薩摩便富咖哩飯蟹籽加州卷3件 封門柳 豬頸肉呢兩款嘅便當非常之豐富,唔單止配料非常之多,而且質素都好唔錯!吉列雞扒好香脆,而且豬軟骨煮得好腍好入味,再加上有三款刺身都幾新鮮下。而另外嗰款嘅便當,封門柳嘅牛肉味道好香濃,豬頸肉都燒得好入味!個人覺得呢間便當嘅質素好唔錯,賣相吸引之餘份量又大份,好大食嘅朋友!另外我哋仲叫左香炸雞軟骨,味道香濃加沙律醬好香脆。個人覺得小食質素都好唔錯,下次有機會嘅話仲會想試吓先😌

💛秋田便當咖哩飯
脆香吉列雞扒 汁煮豬軟骨2件 螺肉 咖哩飯
刺身三種(三文魚 帶子 甜蝦)

💛薩摩便富咖哩飯
蟹籽加州卷3件 封門柳 豬頸肉

2024-08-17 164 瀏覽
今日黎到葵芳食左一間好抵食既居酒屋呢到係用QR code落單, 有好多款式同唔同既便當我地叫左個春田便當, 有三文魚帶子甜蝦刺身, 三文魚好新鮮, 帶子鮮甜彈牙, 甜蝦就好爽口, 刺身好新鮮, 唔錯唔錯而鰻魚就好肥美, 食落個汁唔會太咸, 而且熱熱地好送飯便當仲有免治雞軟骨丸子串, 軟骨完全冇腥味, 反而有淡淡既雞肉香氣, 口感鮮美多汁加埋醬汁好好味便當係跟咖哩飯唔係白飯, 好有誠意, 咖哩係日式咖哩, 甜甜地唔辣既, 而且個份量超多, 滿到瀉咁濟, 好抵食我地另外仲叫左個雞扒蕃茄濃湯烏冬, 雞扒煎得幾好, 外酥內嫩 而個蕃茄湯食落好有驚喜, 因為真係好濃郁既蕃茄味, 係好稠唔係稀既湯, 加上烏冬好掛湯, 配搭著咁食好夾最後我地仲叫左北寄貝壽司和芥辣八爪魚壽司, 北寄貝鮮甜彈牙, 芥辣八爪魚爽脆可口, 呢到既壽司刺身認真唔錯, 幾出色總括黎講, 呢到係一個幾平民既選擇, 食材新鮮, 而且價錢唔貴, 份量又大, 值得黎食
今日黎到葵芳食左一間好抵食既居酒屋

呢到係用QR code落單, 有好多款式同唔同既便當

而鰻魚就好肥美, 食落個汁唔會太咸, 而且熱熱地好送飯

2024-08-10
2024-08-13 161 瀏覽
呢晚懶得煮飯 喺葵芳行完街買埋外賣返去食喺openrice搵到呢間稻田食堂 喺葵廣附近決定買幾個便當返去食去到發現選擇都幾多外賣仲有激安精選丼 平均都係$50-$60幾蚊 價錢好親民好抵食京都便當$54日式炸嫩雞、福岡流心芝士漢堡扒、日式圓蔥魚餅、螺肉、咖喱飯炸雞超好食 外脆內嫩 入面鎖住咗雞肉汁 好香口漢堡扒夠實淨 肉質嫩滑 切開唔會散開晒 芝士喺中間湧出嚟 芝士味道唔會過濃 剛剛好魚餅好香口 加咗少少日式醬汁好開胃好好食和歌山便當$64鹽燒鯖花魚、汁煮豬軟骨、螺肉、燒汁飯附有蟹籽粟米沙律鯖花魚勁好食 好鮮甜 煎得剛剛好 唔會太燶 推薦大家必點!豬軟骨大大件 juicy滑溜 蟹籽粟米沙律冇諗過咁大份 名古屋便堂$98燒鰻魚、鯖花魚、挪威三文魚壽司、螺肉、咖喱飯鰻魚外表勁靚 見到都流晒口水油脂豐富 食落去好滑好鮮甜值得一讚日式咖喱好出色 送飯一流三文魚壽司大大件 賣相100分 食落去魚香湧出螺肉爽彈 份量都好多福岡直送綿綿芝士蛋糕冇諗過甜品都好出色!果然冇改錯名 勁綿勁滑 芝士味道濃郁 係日本嘅味道!😋
呢晚懶得煮飯 喺葵芳行完街買埋外賣返去食
喺openrice搵到呢間稻田食堂 喺葵廣附近
決定買幾個便當返去食

去到發現選擇都幾多

京都便當$54
日式炸嫩雞、福岡流心芝士漢堡扒、日式圓蔥魚餅、螺肉、咖喱飯
炸雞超好食 外脆內嫩 入面鎖住咗雞肉汁 好香口
漢堡扒夠實淨 肉質嫩滑 切開唔會散開晒
芝士喺中間湧出嚟 芝士味道唔會過濃 剛剛好
魚餅好香口 加咗少少日式醬汁好開胃好好食

和歌山便當$64
鹽燒鯖花魚、汁煮豬軟骨、螺肉、燒汁飯
附有蟹籽粟米沙律
鯖花魚勁好食 好鮮甜 煎得剛剛好 唔會太燶 推薦大家必點!
豬軟骨大大件 juicy滑溜
蟹籽粟米沙律冇諗過咁大份

名古屋便堂$98
燒鰻魚、鯖花魚、挪威三文魚壽司、螺肉、咖喱飯
鰻魚外表勁靚 見到都流晒口水
油脂豐富 食落去好滑好鮮甜
值得一讚日式咖喱好出色 送飯一流

三文魚壽司大大件 賣相100分 食落去魚香湧出
螺肉爽彈 份量都好多

福岡直送綿綿芝士蛋糕
冇諗過甜品都好出色!
果然冇改錯名 勁綿勁滑 芝士味道濃郁
係日本嘅味道!😋
2024-08-10 145 瀏覽
餐牌日式料理選擇豐富,午市都好多人叫外賣添呀汁燒金菇牛肉卷金菇爽口配埋甜甜地嘅燒肉牛肉易唔會特別肥🤤鹽燒鯖花魚丼(附安格斯牛肩胛3件)鯖花魚煎得幾香,牛肉都幾大塊👍🏻仲有三文魚味噌湯同涼拌螺肉味噌湯鮮甜而且仲有三文魚肉,蘿蔔同海帶好足料,螺肉爽口配燒汁飯珍珠米好好味😋鹿屋便當(配咖哩飯)有刺身三種(三文魚2件,帶子2件,有頭甜蝦1隻)全部都新鮮,爽口🥹而且鯖花魚超級大條呢個價錢可以食到咁多嘢真係好抵👍🏻👍🏻👍🏻青柑桔柚子梳打同青柑桔可樂酸酸甜甜好解渴消暑👍🏻除此之外,仲有甜品蛋糕,二人餐,下午茶時間仲可以平d食到魚生飯,烏冬👍🏻
餐牌日式料理選擇豐富,午市都好多人叫外賣添呀

汁燒金菇牛肉卷
金菇爽口配埋甜甜地嘅燒肉
牛肉易唔會特別肥🤤

鹽燒鯖花魚丼(附安格斯牛肩胛3件)
鯖花魚煎得幾香,牛肉都幾大塊👍🏻

仲有三文魚味噌湯同涼拌螺肉
味噌湯鮮甜而且仲有三文魚肉,蘿蔔同海帶好足料,螺肉爽口
配燒汁飯珍珠米好好味😋

鹿屋便當(配咖哩飯)
刺身三種(三文魚2件,帶子2件,有頭甜蝦1隻)
全部都新鮮,爽口🥹而且鯖花魚超級大條
呢個價錢可以食到咁多嘢真係好抵👍🏻👍🏻👍🏻

青柑桔柚子梳打同青柑桔可樂
酸酸甜甜好解渴消暑👍🏻

2024-08-05 175 瀏覽
知道葵芳有間好平的零食店,掃完貨之後見到附近有間食日本嘢,有便當、拉麵、刺身、壽司,價錢方面合理,於是就入去試一試。餐廳面積不大,約有10張枱,坐得舒服。秋田便當 $94便當選擇多,而且又吸引。小編點了人氣秋田便當,有一件脆香吉列雞扒,2件汁煮豬軟骨和、螺肉、咖哩飯和刺身三種(三文魚2件,帶子2件,有頭甜蝦1隻)。份量相當豐富,刺身新鮮,雞扒炸皮薄香脆不油膩,豬軟骨煮得又淋又入味,咖哩汁多配飯一流,好滿足。特選三色丼(三文魚,帶子,蟹籽)$78附送茶碗蒸及小食,先講茶碗蒸,滑嫩又鮮甜,除了有吸滿高湯的蒸蛋,還有滿滿配料增加口感。小食是螺肉,正正常常沒有特別。刺身新鮮,份量多。蒲燒鰻魚壽司(2件)$18福岡直送綿綿芝士蛋糕 $24芝士蛋糕口感綿滑,濃濃的芝士香味,好幸福!
知道葵芳有間好平的零食店,掃完貨之後見到附近有間食日本嘢,有便當、拉麵、刺身壽司,價錢方面合理,於是就入去試一試。餐廳面積不大,約有10張枱,坐得舒服。

秋田便當 $94

特選三色丼(三文魚,帶子,蟹籽)$78

蒲燒鰻魚壽司(2件)$18

福岡直送綿綿芝士蛋糕 $24
芝士蛋糕口感綿滑,濃濃的芝士香味,好幸福!
2024-08-02 165 瀏覽
尋日去葵芳做嘢經過呢度見到佢啲🍱🥢日式定食好吸引而且價錢相當親民, 我哋就叫咗個🐷豚肉定食, 個豚肉🐽金菇卷好正, 個炸豚肉卷配埋佢哋自家製沙律醬都好好味😋日式咖喱🍛甜甜地又有咖喱香配飯真係可以食晒成碗🍚零食裏面都有刺身🥢㗎有蝦/帶子同埋三文魚🍣樣樣都好新鮮, 佢哋嘅🥟炸餃子都好香口😍牛肉🐮配溏心蛋🍳🍜拉麵都好正我哋揀咗個黑蒜湯底,湯底好濃郁, 牛肉又滑啲油脂又好香, 溏心蛋嘅蛋黃又夠香濃🫶🏻一個定食先係幾十蚊真係好抵而且份量好多添😃

日式咖喱🍛甜甜地又有咖喱香配飯真係可以食晒成碗🍚

一個定食先係幾十蚊真係好抵而且份量好多添😃