2019-09-21 677 瀏覽
深夜時分,同家姐都覺得好肚餓,諗住叫外賣嚟醫下肚仔,由於我同佢都好少叫外賣,亦都唔清楚附近有啲咩外賣可以叫,所以我哋上網搵咗一搵,見到秋月居啲嘢食嘅相好吸引,於是就決定叫秋月居嚟食喇家姐鍾意食章魚小丸子,可能係外賣啦,所以冇咁熱,不過都好好食,我諗都係堂食叫嘅話會熱辣辣會好食啲。另外,我哋都叫咗玉子燒,燒熱左嘅玉子燒配搭芝士每一啖都好有味。我哋都叫咗日式煎餃子,入面啲肉都幾多,啲餃子皮亦都唔會太硬,同章魚燒一樣,我諗都係堂食叫嘅話會好食啲因為熱啲。食日本野,當然唔少得叫刺身啦,三文魚刺身同普通壽司店嘅差唔多,帶子刺身就有驚喜啦~

外賣送餐
2019-09-20 513 瀏覽
今晚等男朋友放工,佢話同事之前帶佢去過間居酒屋幾好食,就想帶我去試下!我地一去到門口見到好多人排隊,不過都唔算等左好耐就有位!超級菠蘿冰!25蚊大大杯,好抵飲,亦都好好飲,唔會太甜!入面加左梳打,菠蘿果肉都好足料!黃金厚燒玉子!我最中意食呢碟,充滿驚喜!外面金黃色,有少少芝士,而入面就有混合左醬汁既飯!下次會再食!七味雞軟骨!炸得好脆,份量都好多!不過檸檬係完全擠唔到汁出黎,唯一既扣分位!碰碰秋月居沙律!食落有少少似細過果陣食既媽咪麵,不過我覺得比較硬身,唔建議就咁食,最好配埋蔬菜!香蒜牛肉鐵板飯!我見都係餐牌推薦所以想試下,如果多汁d會更好!店員一上菜,記得要快d攪拌均勻,我掛住影相令到牛肉痴底!小總結:價錢合理!坐得都算舒服,唔會好逼!食物都有驚喜,飲品餐牌好多都有特色!下次值得再黎!

小總結:
價錢合理!
坐得都算舒服,唔會好逼!
食物都有驚喜,飲品餐牌好多都有特色!
下次值得再黎!

2019-09-19
2019-08-31 582 瀏覽
到了餐廳內地方比較少 , 但食物種類都叫做很多,我 叫了三文魚吞拿魚鰻魚壽司, 味道非常好 ,食材都好新鮮 。 主菜方面 ,芝士鰻魚蛋包飯, 芝士混合 了蛋之中, 食起來非常煙韌 ,而飯也加了黑椒及其他的調味料 ,非常開胃, 芝士溶化了蛋之中 ,好像食pizza一樣。 餐廳內 有一個小酒吧 也看見餐牌內有很多酒精類的飲品 名字也很特別 因為我不飲酒的關係所以沒有試。 服務人員方面 ,可能是地區的關係 ,他們沒有什麼笑容 ,但服務還可以。
2019-08-28 520 瀏覽
之前來吃過晚餐覺得不錯,剛好經過就試埋午餐。原來午餐都好抵食呢,午市套餐大約$45-$65就有,包一杯飲品~是日選了一個溫泉蛋和風牛肉飯,味道很不錯呀!配埋杯涷檸茶,$50有找,相當抵吃呀!
2019-08-28
午餐
2019-08-27 326 瀏覽
美食、抵食每人平均消費一百蚊多啲...已經可以飽住個肚咁走串燒即叫即燒...但唔算等得好耐鹽燒牛舌...次次去食都要嗌兩份 正!玉子燒味道亦唔錯...啲醬甜甜地..中間仲有少量米飯包咗喺入面..價錢方面我覺得都可接受 唔算貴 所以都可以一試鐵板燒鰻魚飯..啲芝士係可以拉絲的總括嚟講係一間味道好 價格相宜 性價比高...食完會回頭的鋪頭不過有時候夜晚飯市等候入坐時間會耐少少..所以想食哩間嘅朋友要預啲時間等位啊
美食、抵食

每人平均消費一百蚊多啲...已經可以飽住個肚咁走
串燒即叫即燒...但唔算等得好耐

鹽燒牛舌...次次去食都要嗌兩份 正!
鐵板燒鰻魚飯..啲芝士係可以拉絲的

2019-08-27
20 分鐘 (堂食)
  • 鹽燒牛舌
  • 玉子燒
2019-08-18 371 瀏覽
朋友之前係大埔一直食開,差唔多係佢嘅飯堂,今次黎到九龍灣行街,都繼續唔放過,繼續食。第一個係鰻魚芝士鐵板飯,十分邪惡,芝士可以做到拉絲狀態,稍嫌略鹹。另外三文魚鐵板飯,入面嘅魚子脆卜卜,正到不行。另外追加明太子禳雞翼,好juicy🥰🥰最後最後,佢嘅凍奶茶嘅味道唔係平常果隻,係類似茉香奶茶,鍾意嘅朋友可以一試🙈今次係lunch黎,服務態度好,加一值得。
2019-08-17
門面並不起眼,但是食物及酒精飲品有驚喜的小店呀! 朋友說想飲飲酒,聊聊天,我又想食下日本野,就發掘左尼間小店了! 坐位並不多,但都坐得舒服的~Drink menu 都有幾多款酒精/非酒精飲品叫呀,款款都好吸引! 講真,味道尚可,但打卡一流呀!好靚~~食物方面,係好食的! 主食,沙律同小食都好好食~~正呀,而且價錢好合理! 如果同兩三個朋友收工後小聚,都值得來試試呀!
2019-08-02
2019-08-09 293 瀏覽
去秋月居試左兩款,清酒蜆烏冬仲有泡菜雞塊。清酒蜆烏冬頭都好多蜆,個烏冬口感都唔差,但個人食粉麵類會中意連湯食,個湯就好似有啲鹹,啲蜆都係有啲沙。我幾鍾意食個泡菜雞,啲雞大細都適中多肉,個味都岩岩好唔太鹹亦唔會唔夠味,泡菜都唔錯。
去秋月居試左兩款,清酒蜆烏冬仲有泡菜雞塊。

2019-08-08 285 瀏覽
今次到秋月居嚐了炸墨魚嘴,火炙三文魚飯和黃金燒玉子特別推介玉子表面鋪上了芝士芝士大概是用火燒了一下而融化了當咬開玉子燒時更會發現驚喜它的內餡放的是米飯而並非平日吃到的三文魚粟米等等火炙的味道再配上米飯內餡剛好中和了芝士的膩度讓人在吃玉子燒時不再只有負擔感而是能真正地好好享受玉子燒#大力推薦秋月居
今次到秋月居嚐了
炸墨魚嘴,火炙三文魚飯和黃金燒玉子
炸墨魚嘴

剛好中和了芝士的膩度
讓人在吃玉子燒時不再只有負擔感
而是能真正地好好享受玉子燒
#大力推薦秋月居
20 分鐘 (堂食)
炸墨魚嘴
火炙三文魚飯
2019-07-26 390 瀏覽
因朋友住附近所以經常黎呢邊食野因星期五關係所以都等左成半個鐘先入得😪帆立貝三文魚鐵板飯($7x)粟米份量夠多所以淡淡都好有口感,我個人覺得鐵板飯加三文魚好過牛肉因爲冇咁膩。炸軟殼蟹加埋檸檬汁個感覺好清新,而且炸粉唔厚,值得一試!清酒煮蜆清酒味道唔係特別突出,但啲蜆好新鮮同埋冇沙最中意係呢個Oreo沙冰!($3x)佢唔會好甜同埋比較稀身,飲完都唔會濟都食唔到其他嘢
因朋友住附近所以經常黎呢邊食野

因星期五關係所以都等左成半個鐘先入得😪

帆立貝三文魚鐵板飯($7x)
粟米份量夠多所以淡淡都好有口感,
我個人覺得鐵板飯加三文魚好過牛肉因爲冇咁膩。

炸軟殼蟹

加埋檸檬汁個感覺好清新,而且炸粉唔厚,值得一試!

清酒煮蜆
清酒味道唔係特別突出,但啲蜆好新鮮同埋冇沙

最中意係呢個Oreo沙冰!($3x)
佢唔會好甜同埋比較稀身,飲完都唔會濟都食唔到其他嘢
2019-07-11 241 瀏覽
見到就入左去呢到食, 呢到個裝潢都好日本風, 我就叫左個鰻魚飯, 鰻魚份量都足夠, 同埋都燒得唔錯, 唔會有腥味, 另外我都叫厚燒玉子, 估唔到幾好食, 重蛋味同有彈性1
2019-07-11 376 瀏覽
秋月居火灸三文魚飯三文魚經過火炙後變得更soft 而且充滿油香松葉蟹茶漬飯黎秋月居通常都係食鐵板飯茶漬飯都係第一次質感像潮洲粥拌有紫菜和粟米 味道就很日式了七味雞軟骨 燒菠蘿每次必叫因為整得好好味
秋月居

七味雞軟骨 燒菠蘿
每次必叫
因為整得好好味
2019-06-29 343 瀏覽
抵食日本料理 -- 秋月居❤-------今日lunch去左咗九龍灣嘅得寶商場搵食 見到呢間小店嘅午巿套餐價錢相宜就入去坐低😃試咗個茶漬飯-------⭐三文魚茶漬飯($35)呢個飯都幾抵食 好大碗 三文魚足料 調味都唔錯 有少少鹹味😁另外飯入面仲加左好多粟米 好健康🙈茶湯底清淡 有茶香 真係飽肚又健康呀😍跟餐仲有一杯熱飲 呢個價錢黎講真係唔錯呀 見到其他套餐嘅價錢都幾抵 喺九龍灣返工返學嘅朋友不妨試下呀💕------價錢:$35------評分(10分滿分)賣相:7味道:8性價比:8回頭率:8-------餐廳資料名稱:秋月居地址: 牛頭角牛頭角道3號得寶商場地下A2舖前往方法:九龍灣站B出口
抵食日本料理 -- 秋月居❤
-------
⭐三文魚茶漬飯($35)
------
價錢:$35
------
評分(10分滿分)
賣相:7
名稱:秋月居
地址: 牛頭角牛頭角道3號得寶商場地下A2舖
前往方法:九龍灣站B出口
2019-06-28
10 分鐘 (堂食)
2019-06-02 349 瀏覽
鰻魚芝士蛋包鐵板飯蛋有d 老 有用芝士但冇乜芝士味鰻魚juicy七味雞軟骨好吃 完燒甜薯燒菠蘿本身這兩種食材就是好吃以燒來製作就能吃出原風味飲料的名字是TiffanyPineapple, Litchi, Blue curacao syrup好好飲ge沙冰
鰻魚芝士蛋包鐵板飯

以燒來製作就能吃出原風味

飲料的名字是Tiffany
好好飲ge沙冰

2019-05-28 305 瀏覽
蒲燒鰻魚蛋包飯 $78鰻魚唔會有細骨 唔洗擔心會有啃親既問題出現 係鰻魚既下面鋪滿左超級多既芝士 可以拉到絲架 (>人<;) 但因為用鐵板既緣故 所以啲雞蛋會比較快熟 所以建議影相唔好影太耐(¬_¬)如唔係就變哂做全熟蛋架喇;p整體感覺不錯 以70幾蚊就有咁既份量同質素 唔可以要求太高╮( ̄▽ ̄"")╭
蒲燒鰻魚蛋包飯 $78