6天前
新開業, 晚市6301半人坐滿。又有刨冰🍨食, 炎夏試試。南蠻白炸雞。咖哩烏冬 $118。。7分炸雞唔香, 同日式拉麵那些差d.白咖哩特別-面白雪雪像白汁+薯蓉, 但太滑, 沒有質感。下面烏冬是日式咖哩風味, 但又唔太全統日式味。樣樣都有大進步空間鹽蔥厚切牛舌丼 $128。。 8分鹽蔥太少, 唔夠惹味, 多d更好。厚切牛舌有驚喜, 好諗有質感但汁太少, 太少少汁及鹽葱配飯更好日本米唔會林及槳, 飯來即食好些, 食到1半, 餐廳太冷, 飯變槳及一舊舊飯🍚了。 感覺唔好食了。香甜粟米刨冰。🍧。$128。。 5分滿心期待來食, 可以唔駛出去尖沙咀食。飯後上🍨要等6-8分鐘。賣相可以, 但食落太一舊舊冰, 不軟棉棉內裏冰沒有甜味, 汁又少, 都唔香甜。食到中間有一堆粟米, 又唔夠甜。冰真的不軟棉, 一舊舊冰,太難咬, 餐廳又偏冷。越食越凍, 完全唔享受, 沒有開心感。2人只食到6成, 食不下了。下次都係去尖沙咀, 銅鑼灣那些專門刨冰店食。總評。價。。。偏貴。<如2人餐, 要$5xx. 唔經濟, 馬鞍山好難做, 價定位太高了>>食物。。 唔係唔好食, 但又唔係好好, 唔值此價錢。 有頗大
又有刨冰🍨食, 炎夏試試。
南蠻白炸雞。咖哩烏冬 $118。。7分
炸雞唔香, 同日式拉麵那些差d.
白咖哩特別-面白雪雪像白汁+薯蓉, 但太滑, 沒有質感。
下面烏冬是日式咖哩風味, 但又唔太全統日式味。
樣樣都有大進步空間
白咖哩烏冬
鹽蔥厚切牛舌丼 $128。。 8分
鹽蔥太少, 唔夠惹味, 多d更好。
厚切牛舌有驚喜, 好諗有質感
但汁太少, 太少少汁及鹽葱配飯更好
鹽葱厚切牛舌
香甜粟米刨冰。🍧。$128。。 5分
滿心期待來食, 可以唔駛出去尖沙咀食。
飯後上🍨要等6-8分鐘。
賣相可以, 但食落太一舊舊冰, 不軟棉棉
內裏冰沒有甜味, 汁又少, 都唔香甜。
食到中間有一堆粟米, 又唔夠甜。
冰真的不軟棉, 一舊舊冰,太難咬, 餐廳又偏冷。
越食越凍, 完全唔享受, 沒有開心感。
2人只食到6成, 食不下了。
下次都係去尖沙咀, 銅鑼灣那些專門刨冰店食。
粟米刨冰
總評。
價。。。偏貴。
食物。。 唔係唔好食, 但又唔係好好, 唔值此價錢。 有頗大進步空間
服務。。 新開業, 都ok