2018-11-09
火都黎,尋晚同老公係紅磡入左黎間店,見出面餐牌價錢五算貴,諗住茶記衰極都五會咁離譜,入到去我叫左個晚餐c海鮮飯有餐湯同餐飲送,咁餐飲我後嗌,老公叫晚餐a西冷扒加凍檸茶,餐湯好快就黎,但個飯同扒等左勁耐先黎,等到飯黎左咁我叫埋餐飲,我見我c餐個餐牌上面寫特飲加8蚊,咁我味拎起個本餐牌書睇飲品個頁有咩飲,睇到特飲個頁,個餐牌寫住“住何套餐加12蚊就可以有特飲”,咁我味搵職員問我黎個晚餐如果叫特飲,係加幾8蚊定12蚊?點知個職員同我講,一dd架咋,有d加8蚊,有d加10蚊,有d加12蚊!我問佢咁邊d加10蚊,如果叫特飲熱柚子蜜,咁加幾錢?個職員無回答我,正係話大多數都係加8蚊或10蚊左右,你黎個應該都係10蚊左右啦~咁我見特飲咁貴,同埋佢答得咁海鮮價,之後我搵另一個職員問熱杏霜要加錢嗎,職員話五洗加,我就叫左,之後我就問老公,咁係味可以告得佢虛假商品說明條例呀?之後我食海鮮飯,成個飯都係生米黎,而老公叫個西冷扒,五係鐵板上扒都五緊要,問題係價錢同份量五成正比,得一塊細細塊ge扒,一堆炸過火的薯條同幾舊仔翠玉瓜,我味大大聲講”嘩,黎個分明係女神餐黎架啦,女神五識肚餓架,食黎個餐啱晒啦~食2啖分
我問佢咁邊d加10蚊,如果叫特飲熱柚子蜜,咁加幾錢?
之後我食海鮮飯,成個飯都係生米黎,而老公叫個西冷扒,五係鐵板上扒都五緊要,問題係價錢同份量五成正比,得一塊細細塊ge扒,一堆炸過火的薯條同幾舊仔翠玉瓜,我味大大聲講”嘩,黎個分明係女神餐黎架啦,女神五識肚餓架,食黎個餐啱晒啦~食2啖分分鐘已經飽晒,仲有我黎d海鮮飯呢,咁多生米,都五知點食,杯熱杏霜淡如水,同飲水有咩分別呀!”
點知食完之後,老公番到屋企又嘔又痾,黎間野無下次,劣質垃圾食物!