神虎我一直都想試好耐見到唔少網民都話好食 但其他分店有啲遠 就一直都未有幸試到知到佢係大角咀開左 梗係要去試下啦-門口好有日本feel 好日式 連內部裝潢都係好日式 好似真係黎左日本咁❤️我就試左 香港限定既口味—海老虎係蝦味噌呀❤️❤️❤️聽到個名都覺得正-⭐️海老虎 $92 +蛋$12哇 好多蝦仔 份量多到嚇親蝦味噌湯好香好濃 好正仲有塊好大片既叉燒 但叉燒就鞋左少少拉麵入面仲有2粒豬肉丸 有驚喜!又幾好食配料木耳有陣好香既芝麻油味 又爽口又好食我另外加左隻蛋 連隻蛋都好高質 係有味蛋黎❤️$12總對值呀 隻蛋黃又大又香 好正😋-整體黎講我比5⭐️真係好好食呀😋❤️❤️❤️❤️一定會再返轉頭食呀
神虎我一直都想試好耐

一定會再返轉頭食呀
2021-05-13
海老虎拉麵
2021-04-06 563 瀏覽
想食拉麵,見網上推薦神虎麵商店。復活節期間去大角咀分店,7點左右到埗,不用等。海老虎🐯- 豚骨湯底加蝦味,加了很多櫻花蝦,味道很濃,湯底有似酒店龍蝦湯味道。雖然相片像是量不多,但其實麵量足夠,配料有肉丸和叉燒,糖心蛋是另外加的,整體來說好吃。黑虎精選 - 黑蒜油湯底,味濃但偏鹹,精選的配料亦較多,比普通多了筍、紫菜、味蛋和燒豬腩肉,燒豬腩肉很膩。很飽。炸雞 - $48份量很多,有五件,大大件!而且即叫即炸,夠熱,但不好的是很油膩,廚師沒有把多餘的油隔掉。整體來說不錯,湯底很夠濃,而且份量也多。我們兩人吃,每人一碗麵加炸雞,絕對是叫多了。吃完大概8時多,見要等位了。不知是否湯太濃,吃完後超口渴。

海老虎

黑虎精選

炸雞

海老虎
黑虎精選
炸雞
2021-03-22 503 瀏覽
今日同吖女去吃拉麵,試下呢間“神虎”!但個人口味覺得唔係甘好吃,唔知。係咪我唔識點!湯底好濃,濃得來膩架,我order左餃子,炸雞,同辣豆芽,(都唔錯)我諗住唔夠吃加左面底,我話加上去碗麵到,佢提議不如分開上,咪上咯,但原先碗湯底好少,另上一碗齋麵都唔夠湯乾真真點吃,叫佢加多點湯竟然話無得加有無搞錯,我分左比吖女碗麵到都唔夠湯,(我還在我女碗麵加熱水諗住溝稀d唔使甘幹,)我叫我朋友倒d湯比我(如果唔加麵湯底係夠架)但吃唔曬,諗住比吖女打包回家夜點吃,佢竟然話唔可以打包!
2021-02-21 452 瀏覽
神虎麵商店終於黎九龍區開分店,之前食過灣仔店,香港食到唔膩但濃味豚骨湯底好難得!我覺得係香港好食拉麵店之一!每個月都會有特別款式拉麵,得閒留意下社交平台的每月推介!今個月大角咀分店係秘製醬油拉麵!醬油湯底唔咸濃味!豚骨湯底超濃味但飲湯底唔會覺得肥膩同好油!海老虎湯底都係超濃味!識食一定揀咩料都有齊ge拉麵!厚叉燒薄叉燒都燒得剛剛好! 肉汁肉嫩配合得剛剛好!湯底同叉燒先係拉麵店靈魂!炸雞炸得香脆內裡又嫩又juicy!
我覺得係香港好食拉麵店之一!

海老虎湯底都係超濃味!識食一定揀咩料都有齊ge拉麵!
厚叉燒薄叉燒都燒得剛剛好! 肉汁肉嫩配合得剛剛好!
湯底同叉燒先係拉麵店靈魂!
炸雞炸得香脆內裡又嫩又juicy!

2021-02-13
午餐
2021-01-25 483 瀏覽
聽朋友介紹,大角咀有間新開拉麵店試業中,一段時間無食拉麵嘅我就慕名而來(一段時間=1個月)😂店裡面好多博多字眼,其實係大阪過江龍,新店唔算好大,但光線充足,廚房由日本師傅坐鎮,除左門口花牌,陸陸續續都有客人送上賀禮。坐低點左個人氣之選,神虎之選,Kamitora Ramen Speical,一碗熱辣辣拉麵一陣間就送到我面前,豚腩肉好大塊,又厚切,啱曬食肉獸嘅人,另外仲配有豚肩肉,豚肉丸,講起肉丸算特別,因為我真係第一次食拉麵會有肉丸跟,但味道係好食的,感覺係手打,塊厚切豚腩肉都唔會好肥,亦都唔會好瘦。個湯底啱我飲,我係重口味之人,成碗湯都比我飲曬,掛湯夠濃,事後唔會特別口渴,如果個麵再幼啲就好啦,整體來講唔錯😋

2021-01-25
  • 神虎之選
來自大阪,在灣仔大王東街開業多時,口碑不俗的「神虎麵商店」原來在大角咀開了新分店,地址就在區內有名食街埃華街上。這天我早上路過,見這新店門外寫著試業中的牌子,從不曾在灣仔吃過它的拉麵,而且已很久沒吃過日本拉麵的我,早已躍躍欲試。到了中午,反正要出外用餐,便決定登門造訪,一試它的拉麵。雖說是仍在試業的新店,原來已吸引了不少顧客,我在十二時多到來,都要等了一會,才被安排入座。第一次到來,叫來店家推介,餐牌上寫著「一番人氣」的「神虎拉麵」($98),愛吃筍的我,還另點了「味付筍」($10)做配料。另上的「味付筍」率先送上,溫暖的竹筍片,濕而不乾,爽口入味,我愛吃。過不多時,我的「神虎拉麵」已經送到。先呷口湯,下了大量青蔥,味道濃厚,甚有層次感的豚骨湯,不是濃得把嘴巴漿住的那種,卻是我喜歡的味道,可以令人細味。至於麵條和配料,這麵的麵條是直身的,不算十分掛湯,口感可還不錯,叉燒無疑是較薄和較瘦的,不是我較為喜歡的較厚和較肥的那種,不過兩顆裡面夾雜著薑粒和蔥的豚肉丸,雖然顯得有點另類,卻能稍為補足叉燒只得一塊和偏薄、偏瘦的缺點。而那隻原隻沒有切開的味付溏心蛋,味道也不錯。大角咀區的日本拉麵店一向
大角咀區的日本拉麵店一向不多,從前常去的「一風堂」早已卻步,區內的一些小店我又少去吃麵,這間「神虎麵商店」正好可以讓我久不久去吃一趟,讓我幻想可再訪東灜,一嚐扶桑國的地道拉麵呢!
3 分鐘 (堂食)
午餐
  • 神虎拉麵
2021第一餐竟然係拉麵👍👍👍今日仲係第一日試業,啱做門面打咭位。冇得過日本,都可落樓食到同等級數嘅拉麵係勁開心嘅2021第一個幸福感🌈🌈🌈,值得一去再去.
2021第一餐竟然係拉麵👍👍👍
今日仲係第一日試業,啱做門面打咭位。
冇得過日本,都可落樓食到同等級數嘅拉麵

係勁開心嘅
2021第一個幸福感🌈🌈🌈,值得一去再去.

2021-01-01
  • 炸雞