2017-06-03
因為係兆萬中心食過好多次放題,相隔好耐今次又同朋友再嚟試吓兆萬中心嘅放題,係樓下見到好多人派傳單,見到神戶屋呢間其實都幾多,咁就去試。嚟到其實店員好有禮貌,問我哋有冇book位,好彩我哋都係早去所以就唔使等位,一開始印象唔錯。見到個到一排排卡位,我地2個人坐4人枱無咁迫,好舒服!仲可以叫可以叫成枱野食我哋坐得好近嘢飲,啲嘢飲選擇好多,係任飲自己去到雪櫃到拎。同一般放題一樣有唔同嘅嘢食可以揀,食物種類多,仲有得食火鍋,仲送部隊鍋同壽喜燒,我哋揀咗壽喜燒。食放題當然要叫刺身同壽司!我地咩都叫咗啲,件數好足,眼見刺身好新鮮,三文魚厚切大大塊入口有質感,松葉蟹棒好多肉好新鮮,好鐘意食啊!仲有生蠔同海膽都幾肥美!珍寶帶子刺身,味道清新帶甜, 象拔蚌刺身一樣彈牙爽口!跟住就食壽司,友人好鍾意食壽司,所以又叫左一大盤,令人難忘係藍鰭拖羅係最好味,油脂甘甜食落有點油油的感覺,入口即化,必點!仲有牛油果軟殼蟹壽司,口感濕滑配埋軟殼蟹軟硬兼施,整體味道不錯,如果軟殼蟹更熱更脆就好!食完冷盤就開始想食啲熱食,必食芝士燒黃金生日開邊蝦,芝士同蝦燒到焦焦地,可以拉絲真太正,D芝士蓋滿成隻蝦,太邪惡了!我地決定返
見到個到一排排卡位,我地2個人坐4人枱無咁迫,好舒服!
食完冷盤就開始想食啲熱食,必食芝士燒黃金生日開邊蝦,芝士同蝦燒到焦焦地,可以拉絲真太正,D芝士蓋滿成隻蝦,太邪惡了!我地決定返叫多4隻!
韓國五花腩好脆,肉質爽口,豬肉味濃!炸物都好推介,炸天婦羅好脆,最特別紫蕃薯天婦羅,外脆內軟,又香又甜!紫薯控最愛!
最後食壽喜燒但係因為湯底太甜太膩,咁就轉左一個麻辣鍋嘅打邊爐,我哋揀咗小辣但食左小小已經飽到食唔落!
呢間放題算係好高質素,因為其實試過好多兆萬中心嘅放題,都覺得質素一般但係呢間算係好唔錯,下次會再同其他朋友黎!