2017-07-23 70 瀏覽
幾個月冇同朋友食過放題,友人推介左呢間係兆萬8樓的神戶屋日韓放題!友人上一次黎食已經話好食,今次再推介,仲提我地要BOOK位先有海膽食。上到去坐底即刻去飲品櫃拎左罐野飲!係韓國既野飲呀!第一ROUND刺身黎啦!刺身有分首ROUND,首ROUND的刺身會大碟D,仲會一次過上埋海膽刺身切得好靚好平均,而且好新鮮!帶子都好大粒,唔係薄依依果D。海膽都好鮮甜,冇苦味!呢個焗蝦都幾特別,蝦都幾大粒!另外叫左天婦羅類!炸物係即叫即做,絕對唔係擺左好耐既食物!都叫左壽司,呢間放題都算幾貼心。壽司飯唔算好大舊!可以俾我地食多D其他野!第2round刺身,都上足!而且三文魚都係厚身的!串燒!又係即叫即燒,上菜時都仲係熱的!燒得幾好,唔係乾曾曾。炸蠔炸雞,炸蠔唔腥!總括來說,刺身十分不錯!其他炸物熱食都係即叫即做,冇咩走單!性價比OKAY!大家記得要BOOK位,有得放海膽!

上到去坐底即刻去飲品櫃拎左罐野飲!係韓國既野飲呀!

第一ROUND刺身黎啦!
海膽都好鮮甜,冇苦味!

呢個焗蝦都幾特別,蝦都幾大粒!
另外叫左天婦羅類!炸物係即叫即做,絕對唔係擺左好耐既食物!

都叫左壽司,呢間放題都算幾貼心。
壽司飯唔算好大舊!可以俾我地食多D其他野!

第2round刺身,都上足!而且三文魚都係厚身的!

串燒!又係即叫即燒,上菜時都仲係熱的!
燒得幾好,唔係乾曾曾。

炸蠔炸雞,炸蠔唔腥!

總括來說,刺身十分不錯!
其他炸物熱食都係即叫即做,冇咩走單!
性價比OKAY!
大家記得要BOOK位,有得放海膽!
2017-07-12
2017-07-18 66 瀏覽
今日約咗朋友食飯,貪就腳選址旺角。因為太即興又唔想排隊等位,唯上網睇下有咩食,見到呢間放題好似好多野食。即刻打去訂位,好彩仲有位。收工去到,都好多人呀,好彩有訂位,好快就安排我地入坐👍🏻第一時間睇下有咩刺身先🤤都幾多選擇 每樣要咗啲嘩... 喜出望外呀!估唔到俾得咁足!仲要放得好靚💕而且全部都好新鮮之後壽司到喇!  真心要推下,平時好多時出面食嘅壽司啲飯好易散,呢度嘅壽司飯係唔散㗎!絕不揸流攤👍🏻值得一讚跟住我地又叫咗好多小食炒蜆味道拍得住大排擋如果再大隻啲就正喇牛柳粒都係極佳嘅選擇,牛味濃郁,夠哂嫩口。燒扇貝大大粒,好香嘅芝士味💕最後就係🤤炸榴槤喇鍾意榴槤嘅朋友真係唔好走寶外脆內軟👍🏻榴蓮味飄香👍呢一餐都真係好滿足🤤
今日約咗朋友食飯,貪就腳選址旺角。
即刻打去訂位,好彩仲有位。
收工去到,都好多人呀,好彩有訂位,好快就安排我地入坐👍🏻

第一時間睇下有咩刺身先🤤都幾多選擇 每樣要咗啲
嘩... 喜出望外呀!估唔到俾得咁足!
仲要放得好靚💕而且全部都好新鮮

之後壽司到喇!
絕不揸流攤👍🏻值得一讚

跟住我地又叫咗好多小食
炒蜆味道拍得住大排擋
如果再大隻啲就正喇

牛柳粒都係極佳嘅選擇,牛味濃郁,夠哂嫩口。

燒扇貝大大粒,好香嘅芝士味💕

最後就係🤤炸榴槤喇
鍾意榴槤嘅朋友真係唔好走寶
外脆內軟👍🏻榴蓮味飄香👍

呢一餐都真係好滿足🤤
  • 北海道燒扇貝
  • 刺身
2017-07-17 81 瀏覽
旺角真係好多放題食,真係永遠都唔會試得晒,今次就試吓神戶屋,貪佢訂位有海膽送!不過都好在有訂定位,因為呢度真係好爆場呀!先黎刺身唔少得啦!呢度刺身算多選擇,三文魚帆立貝呢啲梗係唔少得啦,仲有好多款蝦刺身,有甜蝦、有頭蝦、虎蝦等等,每樣都新鮮。壽司唔係叫咗好多,不過都算有質素,而且唔會好大件。焗蠔同焗扇貝都算好食,起碼一定唔會細粒到見唔到。炸蠔比焗蠔就更好食喇,炸粉好薄,基本上成件都係蠔👍🏼鍋物有壽喜燒,另外唔夠仲有火鍋配料可以叫添。呢度話明係日韓料理,梗係有啲韓國嘢食下啦。叫咗串燒五花腩試吓,燒得幾香,而且好夠熱,所以食落都唔覺得太油膩。訂位先有嘅海膽,色水幾靚,放題送嘅當然唔係最靚嘅貨色,不過都算幾新鮮👍🏼

壽司唔係叫咗好多,不過都算有質素,而且唔會好大件。

焗蠔同焗扇貝都算好食,起碼一定唔會細粒到見唔到。

炸蠔比焗蠔就更好食喇,炸粉好薄,基本上成件都係蠔👍🏼

鍋物有壽喜燒,另外唔夠仲有火鍋配料可以叫添。

2017-07-16 103 瀏覽
7月15日晚7點左右,因我同仔仔沒有訂枱,walk in等候入坐,這情況都沒有問題,當等到8點可以入去時,落第一轉order,開始就發生問題,職員在我們等候時,已經叫寫定食物種類,明白嘅,因太多人,怕遲出,做完指定動作,食物出的時間15分鐘後開始陸續來到,刺身先到,但份量少一半,開心時刻即降低,同他們講,叫我們再落過,咁算啦,點知來咗四種以一人份量來算的食物後,又停下來沒有出食物,再追,追一次出一次,直到8:45pm,職員問是否已出齊,我話係,點知出咗張單叫埋單,我問他們不是2小時放題嗎?佢話我們差不多夠鐘,所以叫我們埋咗張單先,當時我都傻了。經過今次,各位精明的消費者,您們自行判斷情況喇,如有類同情況,放心您們絕對不是第一位遇到,食物質素,食物半熟,出錯及漏單,再加份量減一半,這次2人價錢一人份量加超速45分鐘放題,多謝喇,不會再見了!補充一下,離開後我仔仔(先講清楚我仔仔有18歲不是小學生)話唔夠飽,再去咗食雲吞麵,笑咗
2017-07-15
2017-07-14 197 瀏覽
好似好耐冇去食放題, 因為好難搵齊人一齊食, 而且係旺角, 到處都係放題, 食邊間好, 真係一百萬問題! 今次朋友指定話要食呢間! 因為佢話朋友介紹!lol  好吧 ! 朋友介紹是好的, 咁就一齊去試下!~ 一上到去, 已經好多人排隊, 而我地係已經book jor 臺, 速度都比較快. 見到選擇比較多~ 簡直係花多眼亂.  有好幾頁既菜單~  而且任飲的款式比較多, 仲有韓式飲品. 同啤酒~ 非常好!! 食放題當然係要食刺身啦! 一開波就嗌jor 唔多既刺身~ 而那個staff 好好, 直接畀個大拼盤過我地!! 睇個外形個擺設已經贏曬!  好震撼~ lol 而d 刺身味道唔錯~ 份量都好足~ 絕對冇漏單~ xd  食完刺身當然有食燒物同其他小吃~ 其他燒物同炸物既款色都很多~ 每次上台都熱辣辣~  推薦牛仔骨!甜品方面都有好多選擇, 有雪糕同布丁~ 而且提前book 位仲有得要韓國既雪條 雪糕,食到飽飽之後 再黎一個壽喜燒呢個壽喜燒牛肉非常足,菜都好足~ (食得多肉, 應該食返d菜balance下)lol總得黎講, 款色比較多, 服務都很好~ 值得推薦
見到選擇比較多~ 簡直係花多眼亂.

而d 刺身味道唔錯~ 份量都好足~ 絕對冇漏單~ xd

食到飽飽之後 再黎一個壽喜燒

總得黎講, 款色比較多, 服務都很好~ 值得推薦
10 分鐘 (堂食)
今晚約左我個老友記食飯,順便補祝佢生日。老友竟然話平時冇乜機會出「城」,想去旺角行下街、食下嘢。於是我提議同佢食放題,腦海中浮現兆萬中心呢座集合了幾間放題嘅地方。今日揀左8樓嘅神戶屋日韓放題,食早輪,每位$189(另加一)。一坐低已經order刺身先,店員主動建議我地可以叫壽司師傅自由組合,主要講低有乜唔食就ok。咁就perfect喇,反正我地好肚餓,最好唔洗諗就有嘢食啦。我地講左唔要三文魚同希寧魚,一盤大大盤嘅貝類刺身就到了。真係好豐富呢!我仲見到有海膽,雖然唔係頂級級數,不過配合蝦同帶子等貝類一齊食又幾好味喎!推介呢度嘅刺身!另外甜品都好多選擇,特愛炸雪糕同炸朱古力香蕉!炸雪糕炸朱古力香蕉
今晚約左我個老友記食飯,順便補祝佢生日。

老友竟然話平時冇乜機會出「城」,想去旺角行下街、食下嘢。

我地講左唔要三文魚同希寧魚,一盤大大盤嘅貝類刺身就到了。

推介呢度嘅刺身

另外甜品都好多選擇,特愛炸雪糕同炸朱古力香蕉!

炸雪糕

炸朱古力香蕉

其實依家咁多放題 仲要係係旺角區本身都無對食呢個放題好大期望😂😂但竟然真係出期地幾好味😘 好滿足!好在book左位 因為門口真係極多人等左一陣就安排入座💕抵讚係店員好忙但都服務好好一黎搶先嗌左個刺身先 因為真係要醫醫肚刺身:好新鮮!三文魚 好肥美 超厚身好正😳生蠔 一人只有一隻 未算好肥美 但鮮味好夠!同埋少少腥都無 正😍😍泰式生蝦 好爽 不過無泰式醬😖松葉蟹蟹鉗 出面放題真係無見過有 蟹肉好鮮甜 不過偏細隻😛期間限定:日本和牛壽喜燒一枱一煲 可以揀部隊鍋or呢個平時既部隊鍋都係午餐肉腸仔😂梗係揀呢個壽喜燒啦 都叫有肥牛肥牛都幾好味 不過我地無encore火鍋料luu始終醉翁之意不在打邊爐😂唐揚炸物:韓國朱古力炸香蕉 好特別呀呢個 有淡淡既香蕉味湧出黎🍌天婦羅 炸得偏油 同埋有d唔夠熱😭韓國炸鮮奶 大愛呢個❤️❤️❤️ 超濃郁既奶味 炸得脆卜卜 個奶味流心好好味呀😍日本和食/韓國料理:豉椒魷魚鬚炒得好惹味🤤💕鐵板一口和牛粒蒜味炒得好香 牛都好淋😆😆壽司/卷物:蜜桃炸蝦卷 鮮甜好味😛芝士鰻魚卷 鰻魚汁超香好好味同芝士意外地夾😋😋最後因為訂座有韓國雪條送😘💖點餐紙如下:
其實依家咁多放題 仲要係係旺角區
本身都無對食呢個放題好大期望😂😂
但竟然真係出期地幾好味😘 好滿足!

好在book左位 因為門口真係極多人

芝士鰻魚卷 鰻魚汁超香好好味同芝士意外地夾😋😋

最後因為訂座有韓國雪條送😘💖

點餐紙如下:

2017-07-12 75 瀏覽
好彩預早訂位,去到時不用再等待了!環境大,座位多,間格都舒適。食物種類多,如圖所見,由A-I 選擇。第一輪當然系刺生啦: 有三文魚、帶子、北寄貝、甜蝦、天使蝦、泰式生蝦、象拔蚌、螺....剌身新鮮,雖不叫大大件,但肉質系鮮甜;北寄貝有嚼勁熟食小炒:推牛粒,牛粒炒得好香口。芝麻雞翼:大大件,熱辣辣上檯,雞翼皮好香口, 肉質嫩滑, 加左芝麻更香芝士蠔、芝士帶子:好多芝士,但不膩!燒雞肉串:肉嫩滑,外層香口五花腩:五花腩肉中間夾少肥肉,外層燒得好香,肉感、味道都吾錯。胡麻温室蕃茄沙律:新鮮蕃茄,冰凍豆腐,夾胡麻汁好惹味炒菇有驚喜,用牛油炒,菇好味!日本小番薯:小件、甜香。炸生蠔、芝士年糕和秋葵蝦天婦羅都唔錯,份量剛好,唔駛浪費。另外叫左一鍋:大煲上陣,牛肉不會好肥,雜茶粉絲好味野飲種類亦多!平食,不錯選擇!
好彩預早訂位,去到時不用再等待了!

剌身新鮮,雖不叫大大件,但肉質系鮮甜;北寄貝有嚼勁

熟食小炒:推牛粒,牛粒炒得好香口。

芝士蠔、芝士帶子:好多芝士,但不膩!
燒雞肉串:肉嫩滑,外層香口
胡麻温室蕃茄沙律:新鮮蕃茄,冰凍豆腐,夾胡麻汁好惹味

炒菇有驚喜,用牛油炒,菇好味!
日本小番薯:小件、甜香。
炸生蠔、芝士年糕和秋葵蝦天婦羅都唔錯,份量剛好,唔駛浪費。

另外叫左一鍋:
大煲上陣,牛肉不會好肥,雜茶粉絲好味

野飲種類亦多!平食,不錯選擇!
2017-06-19
2017-07-11 6874 瀏覽
今曰,有朋遠方來的同時又成功地洽談做成了筆生意的我,數曰前,早己邀朋友到此神戶屋,來享頓曰韓式放題的啊!😁😁😁神戶屋曰韓式放題,在旺角兆萬中心,此區可真我有众多的放題可選擇的啊!可我還是喜歡到此來樂樂的呀!😁👍😁店員們忙個不停地招待著客人們,忙到不一樂乎的!免費Wi-Fi上网及各飲料啤酒等都是任飲任食的啊!那,我們就來享受美食的啦!👍😁😁曰本照喜燒火鍋材料豐富,鮮甜美味連湯都鮮甜可口的啊!👍各種多不勝數的海鮮刺身,都是任吃的啊!😁我們只點了三文魚,帶子及螺片刺身的,都是肉貭嫩滑滑,鮮甜,入口像是真的會像一溜烟嘀滑進嘴中的啊!😁雖說是,沒點那麼多的刺身類的,那,可同樣是挻滿足的呀!👍😁凱薩沙拉等多種沙律👍👍👍韓國人参雞湯👍👍沙律,健康飲食的我,都是至愛呀!👍👍👍內有玉米粒,番茄,西生菜等等的,酸甜又好杲的!人参雞湯,那人参味儿却是濃濃郁郁的香氣直扑鼻的啊!👍👍👍鹽燒海蝦👍肉貭可甜兼肥美的,肉貭也有汁的!香👍蒜香炒猪頸肉👍配上洋蔥,蒜香及香葱炒得猪頸肉片爽爽脆脆又滑嫩的同時,也是極香噴噴的啊!👍鹽燒青魚,招牌炒蜆青魚,肉貭香,配上些檸檬汁,味道更好!招牌炒蜆,肉貭不鮮的啊!有些還有些異味的
店員們忙個不停地招待著客人們,忙到不一樂乎的!

曰本照喜燒火鍋

材料豐富,鮮甜美味連湯都鮮甜可口的啊!👍

各種多不勝數的海鮮刺身,都是任吃的啊!😁

凱薩沙拉等多種沙律👍👍👍韓國人参雞湯👍👍

人参雞湯,那人参味儿却是濃濃郁郁的香氣直扑鼻的啊!👍👍👍

鹽燒海蝦👍
肉貭可甜兼肥美的,肉貭也有汁的!香👍

蒜香炒猪頸肉👍

鹽燒青魚,招牌炒蜆
青魚,肉貭香,配上些檸檬汁,味道更好!

招牌炒蜆,肉貭不鮮的啊!有些還有些異味的啊!😡應改善為優質的為好啊!🙏🏻

海天婦羅等等

品種還是挻多的!這回,我點了紫薯,虾,葵瓜及秋葵虾肉天婦羅的,可,此回岀品真有些儿欠水凖的啊!😡各天婦羅的外层都是不脆香的呀!那,南瓜天婦羅更令人失望得很呀!瓜肉極之超級薄的,給油炸後,幾乎,連南瓜肉,一絲絲都見不着的啊!😂

手卷及寿司,種類凡多的!👍
像鰻魚寿司,挻是Juicy的,肉貭也嫩滑的!👍

但是,手卷外的紫菜,咬上去是不脆卜卜的呀!😜

曰本芝士年糕,榴槤炸蛋等
芝士年糕,好烟銀的,內里有层芝士,那味道咸,甜兼有的呀!👍
榴槤炸蛋,內里的料,要是豐滿些,應為更好的啦!😜

鐵板炒芽菜

芽菜炒得也脆,清甜及爽口的呀!👍
看了openrice上面的点评 才过来想说试一下 周日晚上跟朋友两个人来 生食都ok的算新鲜 还吃了韩式部队锅 点了支豆 榴莲炸弹 芝士虾就这几样 吃完等了好久都不见在上菜 我们觉得慢也是合理 不想下单重复就一直等 等了半个多钟 跟我们说last order 我们想之前的单会不会被cut左 又点了芝麻鸡翅一遍 等了十多分钟 坐的都好无聊 来了一个人拿着一张纸跟我们说芝麻鸡翅 辣炒猪颈肉 天妇罗虾 辣炒蚬 菠萝 海盐烧虾都没有了 这时候我们已经干坐了半个多钟头没东西吃 时间也到了 等于我们花钱就吃了刺身跟部队锅 请问 你们什么都没有 开什么放题?!香港大大小小日式放题少说吃了10家 就算食物质素再差都没给过差评 次家永远blacklist!
朋友看到網路介紹,神戶屋主打新鮮直送刺身,ㄧ次日、中、韓式吃到爽,除此外只要訂位就送特選雪糕、日本海膽、生蠔刺身,三選一一看性價比超高,馬上安排好姐妹聚會來好好享受!看看菜單有A-J 菜單選擇多到不行啊~ㄧ坐下馬上先進攻海鮮刺身,人多氣勢就是旺,刺身擺盤好美好有心,很少這類的餐廳刺身種類選擇這麼多除了新鮮外,生魚片,干貝都切的好厚甜蝦、角螺、象拔蚌,也好鮮甜嘴和筷子停不下來,心完全被刺身淪陷了!還有韓式泡菜、日本甜薯(我的最愛,最少加點3次)、中式小炒,以爲這種普通角色,不太期望,發現滿好吃的,不會油、不會鹹串燒也好好吃,一直吃到第二輪才拍照,今天的聚會根本是大胃王比賽!招牌炒硯肉質飽滿,是啤酒的好良伴北海道燒扇貝🔥,干貝肉和起司蔬菜一起吃好美味,吃起來豐富滿足日本和牛壽喜燒,和牛片是我臉的2倍大肥瘦肉分佈均勻,壽喜燒讓和牛甜甜的不需用其他醬料,已經好好食吃到最後今晚的重頭戲登場訂位送的三選一,我們選擇日本海膽原來有一板的份量阿!吃到最後都飽到不行,海膽一上桌,我們再度變成一群餓狼請看左下角,就被一隻餓狼攻擊的證據,差點海膽遺照就沒拍到了(誤),我是說美照啦!吃貨分享:海膽單吃有點單調
朋友看到網路介紹,
神戶屋主打新鮮直送刺身
ㄧ次日、中、韓式吃到爽,
除此外只要訂位就送
特選雪糕、日本海膽、生蠔刺身
三選一
一看性價比超高,
馬上安排好姐妹聚會來好好享受!

看看菜單有A-J 菜單選擇多到不行啊~

ㄧ坐下馬上先進攻海鮮刺身
人多氣勢就是旺,
刺身擺盤好美好有心,
很少這類的餐廳刺身種類選擇這麼多
除了新鮮外,生魚片,干貝都切的好厚
甜蝦、角螺、象拔蚌,也好鮮甜
嘴和筷子停不下來,心完全被刺身淪陷了!

還有韓式泡菜、日本甜薯
(我的最愛,最少加點3次)、
中式小炒,以爲這種普通角色,
不太期望,發現滿好吃的,
不會油、不會鹹

串燒也好好吃,一直吃到第二輪才拍照,
今天的聚會根本是大胃王比賽!

招牌炒硯肉質飽滿,是啤酒的好良伴

北海道燒扇貝🔥,干貝肉和起司蔬菜一起吃
好美味,吃起來豐富滿足

日本和牛壽喜燒,和牛片是我臉的2倍大
肥瘦肉分佈均勻,壽喜燒讓和牛甜甜的
不需用其他醬料,已經好好食

吃到最後今晚的重頭戲登場
訂位送的三選一,我們選擇日本海膽
原來有一板的份量阿!
吃到最後都飽到不行,海膽一上桌,
我們再度變成一群餓狼
請看左下角,就被一隻餓狼攻擊的證據,
差點海膽遺照就沒拍到了(誤),
我是說美照啦!

吃貨分享:海膽單吃有點單調又會膩,
可以用紫蘇葉和你喜歡的刺身包在一起吃
這樣的吃法更有層次,
讓海膽的甜味更散發出來
朋友也會稱讚你這麼懂吃,
對你另眼相看,一舉三得!

吃了這麼多美食,
還有好多飲品和冰品可以選擇
神戶屋這類的吃到飽
真是好地方,能一次滿足!

2017-07-08 75 瀏覽
早排有晚去左兆萬8樓食放題,見佢平日$189一位,任飲任食2小時,埋單連加一收$416,收費算合理。一坐低就當然劃下食物先,由A至J咁多張紙,淨係填食物都得花多少時間。食物方面,我叫左刺身(主要係貝類)、熱食(例如叉燒拉麵,鐵板和牛粒,雞軟骨,鐵板炒銀芽,炒蜆等等),樣樣叫啲。呢度啲刺身幾新鮮,蝦刺身幾多款,仲有帶子同象拔蚌,啱晒鍾意食貝類嘅我。黎呢度食放題仲可以叫迷你火鍋,可以揀韓式芝士部隊鍋或壽喜鍋,我就揀左後者。估唔到除左肥牛之外,仲有唔少蔬菜可以均衡一下,而且蔬菜索左湯汁之後更覺鮮甜。最後想講呢度有好多甜品選擇,除左餐紙上可以選擇嘅榴槤炸彈、朱古力炸香蕉、炸雪糕、炸鮮奶同迷你心太軟之外,甜品櫃仲有雪糕、雪條、啫喱、豆腐花、奶凍等等。淨係食甜品都可以食到半飽呢!

2017-07-08 72 瀏覽
去得兆萬,就一定係食放題啦,本人唔係食得多野既人,所以對我黎講係重質不重量,而呢間神戶屋,正正係重質之選!一黎就當然要食刺身啦三文魚少不了,甜蝦同帶子好鮮甜,希靈魚,鮑片,松葉蟹棒,象拔蚌全部都好明顯食得出刺身既"鮮"味,正!又真係估唔到呢度D 蠔咁有質素,唔腥,好鮮甜,值得再食!之後食反啲熟野先炙燒三文魚,燒得岩岩好,ENCORE左一碟!北海道燒扇貝黃金芝士燒廣島蠔另有一番風味,概括黎講呢度既蠔都係具質既保証。韓國燒五花腩串呢個五花腩串,都係好食之選,燒到岩岩好,唔好太硬,肥瘦適中,但食串就好喇!哈!香芋丸紫番薯天婦羅最後食左個鍋,料好足,肥牛好好食,有菇有菜,食左咁多肉,食呢個就岩哂,可以清清腸胃!概括黎講,呢度既刺身生蠔都好正,值得推介,今次食得好滿足,會再黎!

一黎就當然要食刺身

又真係估唔到呢度D 蠔咁有質素,唔腥,好鮮甜,值得再食!

之後食反啲熟野先
炙燒三文魚,燒得岩岩好,ENCORE左一碟!

北海道燒扇貝

黃金芝士燒廣島蠔
另有一番風味,概括黎講呢度既蠔都係具質既保証。

韓國燒五花腩串

香芋丸

紫番薯天婦羅

2017-06-29
10 分鐘 (堂食)
2017-07-08 74 瀏覽
又來了兆萬中心,這是我和太太結緣的地方,樓下有很多精品店,有太太喜歡的卡通人物,所以我們時常都來逛逛,今晚太太不想走來走去,索性上樓上食放題,什麼都有,隨你喜歡。我們先食刺身,太太說刺身常常都會回本,這裡刺身種類也幾好,連松葉蟹蟹鉗都有!唔使講一定食蟹鉗先,雖然不太大隻,但係好有鮮味,還有一種雪味,蟹肉不會因為雪凍了而變得無晒味,食落去都仲係好鮮甜,顏色也好sharp!三文魚刺身厚肉,色澤都好靚,太太食得好開心。我自己就中意厚燒玉子刺身同珍寶帶子刺身,玉子好甜,而且夠硬身唔鬆散,珍寶帶子顏色嫩白,食起來有清甜味,它有兩個食法,加上Wasabi就略帶一點咸,唔加Wasabi都唔會覺得佢寡。壽司我地都食左唔少,蒲燒鰻魚壽司絕對是佳品,好多餐廳宜家都會用海鰻而不是鰻魚,食到鰻魚已經好驚喜,燒汁真係一大功勞!鰻魚亦燒得好硬身,花之戀壽司Size剛剛好,一口壽司,三文魚雖然無咁厚身,但係味道也不錯,好煙靱。藍鰭拖羅蓉軍艦這個比較新,所以我們都叫得比較多,藍鰭真係唔一樣,無雪藏味無澀味。串燒,燒物也是撚食小食,燒雞肉串汁多,汁好入味,雞肉軟林林,容易入口。燒羊架唔So,容易接受,食落去味道有啲似叉

串燒,燒物也是撚食小食,燒雞肉串汁多,汁好入味,雞肉軟林林,容易入口。燒羊架唔So,容易接受,食落去味道有啲似叉燒,蜜汁叉燒!日式炒雜菇味道有少少咸,over左少少,但係幾香,似用牛油炒的。

今晚像是有了兩個月身孕,$159食到咁飽,值回票價!
2017-07-06 45 瀏覽
同媽媽去完旅行社問價錢 見近近地 我就再次光臨神戶屋睇下水準keep吾keep到先?!一上到去氣氛已經好熱烈!入面刀坐滿座~~等左一陣 店員就帶我地入座...同樣 首次order既刺身刀系一大盤 刺身擺得好精美~~三文魚厚度剛好 食起上黎有口感 而且好鮮味必叫!!! 有頭甜蝦同埋虎蝦 大大隻而且鮮甜又爽口上癮了~~北寄貝 珍寶帶子 象拔蚌 鮑片 口感同樣爽口 新鮮!!  另外 首次order會加送生蠔同海膽生蠔大小岩岩好 有重重既蠔味 不腥 ; 海膽顏色為鮮色 入口即溶 更加絕無腥味芝士燒黃金沙律開邊蝦:推介之選 芝士系cover晒成隻蝦身 夾起黎食 仲可以做到拉司效果tim! 蝦已經開左邊 食起上黎好方便 蝦吾系死蝦 食起好爽!~日本芝麻雞翼:外皮金黃色 炸得好脆身入面既肉仲keep到肉汁~~雞翼上有少量芝麻 令雞翼更加香口!吉列大蝦:推介之選成隻蝦炸成金黃色 咬落好脆口~蝦keep到好爽口!海老天婦羅:同吉列大蝦既外皮炸得吾同 外皮炸得為鬆化...蝦一樣keep到好爽口!!紫蕃薯天婦羅:比較薄身 味道較淡!鹽燒活海蝦:蝦上既鹽份岩岩好 燒起吾會黑蚊蚊甘! 蝦一樣爽口~~迷你心太軟:

同媽媽去完旅行社問價錢 見近近地 我就再次光臨神戶屋
睇下水準keep吾keep到先?!

必叫!!! 有頭甜蝦同埋虎蝦 大大隻而且鮮甜又爽口

另外 首次order會加送生蠔同海膽

芝士燒黃金沙律開邊蝦:
推介之選

日本芝麻雞翼:
外皮金黃色 炸得好脆身

吉列大蝦:
推介之選
成隻蝦炸成金黃色 咬落好脆口~蝦keep到好爽口!

海老天婦羅:

紫蕃薯天婦羅:
比較薄身 味道較淡!

鹽燒活海蝦:
蝦上既鹽份岩岩好 燒起吾會黑蚊蚊甘! 蝦一樣爽口~~

迷你心太軟:
甜品
叫左兩次~朱古力味道比較濃! 口感為鬆化 細細舊可以一口一個

雪條:
如有訂座 每人一條! 今次我就揀左椰子味道~~甜甜的 好重既椰子 好正!!